”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023

pexels photomix company 230544
Leevi Parsama tarjoili verkkokauppayrittäjille ohjeita menestykseen

Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman (kuvassa alla) inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.

– Verkkokauppayrittäminen ei ole helppo laji, sillä yrittäjän on osattava paljon. Työtä ei myöskään voi tehdä kahdeksasta neljään, vaan se vaatii vielä enemmän heittäytymistä. Mutta työ on erittäin palkitsevaa, kun myynti lähtee vetämään. Verkkokaupoista menestyvät ne, joissa ymmärretään asiakasta parhaiten ja luodaan paras asiakaskokemus, Parsama muistutti.

IMG 7298r

Parsama painotti puheenvuorossaan, että asiakkaat on laitettava keskiöön ja panostettava optimaalisen asiakaskokemuksen luomiseen. Yrittäjän on pystyttävä kirkastamaan itselleen, miksi asiakkaat ostaisivat juuri hänen verkkokaupastaan. Mitkä ovat kilpailuedut ja mikä on asiakkaalle annettava lupaus?

– Mitä vahvempi kilpailuetu on, sitä hankalampi se on kopioida. Yrittäjän on kysyttävä millä se oma yritys menestyy ja millä muut samassa markkinassa toimivat yritykset kilpailevat? Asiakasymmärrys on myös tärkeää. Ketkä ovat verkkokauppasi 100 parasta asiakasta? Kuinka moni heistä tekee vähintään toisen ostoksen?

Parsama muistutti, asiakashankinnassa tuloksellisuus edellyttää systemaattisuutta ja kokeilun kulttuuria sekä tulosten mittaamista.

– Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella. Erilaisia kampanjoita, markkinointiviestejä ja mainoksia on testattava jatkuvasti ja käytettävä niitä, jotka todistetusti toimivat. Muista myös tarkastella verkkokauppaasi ja tuotteiden järjestystä. Ei ole ollenkaan merkityksetöntä, mitkä tuotteet ovat kunkin tuotekategorian kärjessä. Myös verkkokaupan sisäisen haun on toimittava, jotta asiakas, joka on ostohattu päässä, myös löytää etsimänsä, Parsama listasi.

”Vertaissparraus on parasta oppia”

IMG 7306rInfotilaisuuteen osallistuneita verkkokauppiaita sekä yrityskehittäjiä

Yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars VASEKilta kannustaa verkkokauppayrittäjiä – oli verkkokauppa sitten ainut myyntikanava tai kivijalkakaupan rinnalla – tarttumaan mahdollisuuteen ja verkostoitumaan muiden verkkokauppiaiden kanssa.

– Kuten Leevi puheenvuorossaan totesi: ”Vertaissparraus on parasta oppia”. Jotta verkkokauppiasklubitoiminnasta saa kaiken hyödyn irti, on oltava valmis jakamaan myös omia kokemuksia ja osaamista. Muiden kokemuksista saa varmasti paljon hyötyä myös oman toiminnan kehittämiseen. Yrityksen koolla ei ole väliä, kaikkien eri alojen verkkokauppiaat ovat tervetulleita mukaan, Räihä-Pundars toteaa.

Mikä sitten on verkkokauppiasklubi?

Verkkokauppiasklubi on 6–10 yrityksen vertaisoppimisryhmä. Klubi kokoontuu noin kuuden viikon välein mukana olevien yritysten tiloissa. Jokaisessa tapaamisessa on yhdessä valittu teema, esimerkiksi asiakashankinta, teknologia, asiakaspalvelun organisointi, vasteajat, mitä työkaluja käytetään.

Suomessa toimii jo 15 verkkokauppiasklubia, ja viime viikon infotilaisuuden jälkeen lähdetäänkin kokoamaan mukaan haluavien yritysten kanssa Pohjanmaan omia Verkkokauppiasklubeja, joiden toiminta käynnistetään huhti–toukokuun aikana.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Mjöli Bakery on Startian vuoden uusyrittäjä 2024 Vaasan seudulla

13.06.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vaasan seudun vuoden uusyrittäjäksi Mjöli Bakeryn (Bageri Eken Ab Oy). Yrityksen omistaja on määrätietoinen leipuri ja konditoriamestari Eva Marttila, joka on voittanut mitaleja luovilla ja ekologisilla artesaanileivillään. Mjölille yrityksenä on tunnusomaista sen yrittäjän suuri kiinnostus valikoiman ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.
Lue lisää

Yrityksen talous – Budjetoinnin merkitystä ei voi liikaa painottaa

11.06.2024 | Uutiset
Yrittäjänä talouden hallinta on avainasemassa yrityksen menestyksen kannalta. Budjetointi on tehokas työkalu, joka auttaa pitämään talouden kurissa ja varmistamaan, että yritys toimii kannattavasti.
Lue lisää

Yritysten varautuminen – miten sinun yrityksesi toimii poikkeusoloissa?

06.06.2024 | Uutiset
Maailman tilanne pandemioineen ja Euroopassa käytävine sotineen on osoittanut, ettei yrityksissä kannata enää ummistaa silmiään pelottavimmiltakaan skenaarioilta.
Lue lisää

Kestävää aluekehitystä pitkällä tähtäimellä 

05.06.2024 | Uutiset
VASEK tekee pitkäjänteistä työtä ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden eteen Vaasan seudulla. Olemme pää- tai osatoteuttajan roolissa tällä hetkellä 13 alueellisessa kehityshankkeessa. Uusia hankkeita ja toimenpiteitä alueen kestävän kehityksen edistämiseksi myös suunnitellaan jatkuvasti.
Lue lisää

Aukioloaikamme kesällä - huomaa myös TE-toimiston starttirahakäsittelyn tauko heinäkuussa

04.06.2024 | Uutiset
VASEKin toimisto on kokonaan kiinni heinäkuussa viikoilla 8.–28.7.2024. Pohjanmaan TE-toimiston starttirahakäsittelyssä on kesätauko 1.7.–31.7.2024.
Lue lisää

Laihian Autotarvikkeen toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta

04.06.2024 | Uutiset
Vakaan työpaikan ja työnjohtajan tehtävien tuoma turvallisuus ei estänyt Jussi Rauhalaa. Viime kesänä hän jätti 17-vuotisen työuransa alueen autoliikkeessä ottaakseen haltuunsa isänsä varaosakaupan Laihialla. Laihian Autotarvike Oy:n toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen ansiosta.
Lue lisää

EnergyVaasa panostaa nuorten kiinnostukseen matemaattisia aineita ja luonnontieteitä kohtaan

29.05.2024 | Uutiset
EnergyVaasa jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa suuren määrän stipendejä oppilaille, jotka ovat vuoden aikana menestyneet matematiikassa ja luonnontieteissä. Stipendien kautta energiaklusterin yritykset haluavat osaltaan edistää lasten ja nuorten kiinnostusta aineisiin, joilla on merkitystä alueen yrityksille.
Lue lisää

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää