”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023

pexels photomix company 230544
Leevi Parsama tarjoili verkkokauppayrittäjille ohjeita menestykseen

Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman (kuvassa alla) inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.

– Verkkokauppayrittäminen ei ole helppo laji, sillä yrittäjän on osattava paljon. Työtä ei myöskään voi tehdä kahdeksasta neljään, vaan se vaatii vielä enemmän heittäytymistä. Mutta työ on erittäin palkitsevaa, kun myynti lähtee vetämään. Verkkokaupoista menestyvät ne, joissa ymmärretään asiakasta parhaiten ja luodaan paras asiakaskokemus, Parsama muistutti.

IMG 7298r

Parsama painotti puheenvuorossaan, että asiakkaat on laitettava keskiöön ja panostettava optimaalisen asiakaskokemuksen luomiseen. Yrittäjän on pystyttävä kirkastamaan itselleen, miksi asiakkaat ostaisivat juuri hänen verkkokaupastaan. Mitkä ovat kilpailuedut ja mikä on asiakkaalle annettava lupaus?

– Mitä vahvempi kilpailuetu on, sitä hankalampi se on kopioida. Yrittäjän on kysyttävä millä se oma yritys menestyy ja millä muut samassa markkinassa toimivat yritykset kilpailevat? Asiakasymmärrys on myös tärkeää. Ketkä ovat verkkokauppasi 100 parasta asiakasta? Kuinka moni heistä tekee vähintään toisen ostoksen?

Parsama muistutti, asiakashankinnassa tuloksellisuus edellyttää systemaattisuutta ja kokeilun kulttuuria sekä tulosten mittaamista.

– Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella. Erilaisia kampanjoita, markkinointiviestejä ja mainoksia on testattava jatkuvasti ja käytettävä niitä, jotka todistetusti toimivat. Muista myös tarkastella verkkokauppaasi ja tuotteiden järjestystä. Ei ole ollenkaan merkityksetöntä, mitkä tuotteet ovat kunkin tuotekategorian kärjessä. Myös verkkokaupan sisäisen haun on toimittava, jotta asiakas, joka on ostohattu päässä, myös löytää etsimänsä, Parsama listasi.

”Vertaissparraus on parasta oppia”

IMG 7306rInfotilaisuuteen osallistuneita verkkokauppiaita sekä yrityskehittäjiä

Yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars VASEKilta kannustaa verkkokauppayrittäjiä – oli verkkokauppa sitten ainut myyntikanava tai kivijalkakaupan rinnalla – tarttumaan mahdollisuuteen ja verkostoitumaan muiden verkkokauppiaiden kanssa.

– Kuten Leevi puheenvuorossaan totesi: ”Vertaissparraus on parasta oppia”. Jotta verkkokauppiasklubitoiminnasta saa kaiken hyödyn irti, on oltava valmis jakamaan myös omia kokemuksia ja osaamista. Muiden kokemuksista saa varmasti paljon hyötyä myös oman toiminnan kehittämiseen. Yrityksen koolla ei ole väliä, kaikkien eri alojen verkkokauppiaat ovat tervetulleita mukaan, Räihä-Pundars toteaa.

Mikä sitten on verkkokauppiasklubi?

Verkkokauppiasklubi on 6–10 yrityksen vertaisoppimisryhmä. Klubi kokoontuu noin kuuden viikon välein mukana olevien yritysten tiloissa. Jokaisessa tapaamisessa on yhdessä valittu teema, esimerkiksi asiakashankinta, teknologia, asiakaspalvelun organisointi, vasteajat, mitä työkaluja käytetään.

Suomessa toimii jo 15 verkkokauppiasklubia, ja viime viikon infotilaisuuden jälkeen lähdetäänkin kokoamaan mukaan haluavien yritysten kanssa Pohjanmaan omia Verkkokauppiasklubeja, joiden toiminta käynnistetään huhti–toukokuun aikana.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vaasan hallintotalo on nykyaikainen esimerkki kestävästä remontoinnista

29.05.2023 | Uutiset
Kaunis stukkokoristelu menneeltä aikakaudelta sulautuu moderniin, vaaleaan värimaailmaan, akustisesti vaimentaviin valokuvaseiniin ja vaikuttavan pitkiin mattoihin. Energiaa säästävä valaistus syttyy automaattisesti ja portaattomasti, kun siirrymme kokoushuoneesta toiseen, ja niissä harvemmin käytettävissä huoneissa, huomaamme heti niiden alhaisemman lämpötilan. Vaasan hallintotalo on kuin upouusi rakennus vuosien 2020–2022 aikana tehdyn laajan remontin jälkeen.
Lue lisää

Liiketoiminnan on oltava vastuullista, koska se on oikein – mutta miten liikkeelle?

17.05.2023 | Uutiset
Miksi yritysten pitäisi tehdä vastuullisuustyötä, ajatella kestävyyttä ja kiertotaloutta? Koska se tuo rahaa? Koska se on hyväksi brändille ja maineelle? Koska se helpottaa työvoiman rekrytoimista? Vai ihan vain siitä syystä, että se on oikea tapa toimia?
Lue lisää

Vuoden tasa-arvoyrityksessä henkilöstön moninaisuus on vahvuus

11.05.2023 | Uutiset
Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023 on närpiöläinen Bigro Ab. Kasvihuonealan yritys Bigro työllistää noin 70 henkilöä, jotka edustavat kuutta eri kansallisuutta. Valintaraati perustelee valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty työyhteisön hyvinvoinnin ja moninaisuuden rakentamiseksi.
Lue lisää

VASEK20-lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

10.05.2023 | Uutiset
VASEK20-juhlalehti jaettiin 10.5. julkisena tiedotteena kaikkiin Vaasan seudun kotitalouksiin. Lehti on tuhti lukupaketti Vaasan seudusta, sen yrityksistä sekä tietysti tämän vuoden synttärisankari VASEKista.
Lue lisää

Stubbtech – enemmän kuin mitä nimi paljastaa

09.05.2023 | Uutiset
Se on tullut verkkaisemmin kuin pitkään aikaan. Kevät nimittäin. Samoin myös Stubbtechin ja sen yrittäjien Jens Rodasin ja Thomas Söderlundin odottama sesonkiaika. Mutta nyt kevät on täällä, ja kantojyrsintään, viherrakennustöihin, ulkomaalaukseen sekä katto- ja julkisivujen pesuun keskittyvän yrityksen toiminta kasvaa vuosi vuodelta. Suunnitelmana onkin nyt järjestellä liiketoiminta uudelleen kahdeksi erilliseksi markkinointinimeksi.
Lue lisää

”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023 | Uutiset
Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.
Lue lisää

Ympäristöystävällinen, energiatehokas ja edullinen

02.05.2023 | Uutiset
GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju, ja yhä useammat matkailijat valitsevatkin hotellin kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys mielessään. Joensuusta kotoisin oleva Kristian Ikonen oli aikaansa edellä, kun hän perusti ketjun vuonna 2008 ja loi konseptin, joka on juuri nyt ajan hermolla. Ketjun viides hotelli avattiin Vaasaan marraskuussa 2019, WasaGroupin toteuttamana rakennusprojektina.
Lue lisää

Sukupolvenvaihdoksissa on aina myös tunteet pelissä

20.04.2023 | Uutiset
Sukupolvenvaihdos on usein prosessi, johon liittyy monia erilaisia ajatuksia ja tunteita, jotka voivat vaikuttaa sen onnistumiseen. Epävarmuus, huoli, luopumisen tuska, helpotus, luottamus.
Lue lisää