”Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella” – Verkkokauppa on ahkeruuslaji

04.05.2023

pexels photomix company 230544
Leevi Parsama tarjoili verkkokauppayrittäjille ohjeita menestykseen

Viexpo ja VASEK järjestivät 26.4. infotilaisuuden käynnisteillä olevasta Pohjanmaan verkkokauppiasklubitoiminnasta. Tilaisuudessa saatiin kuulla myös digitaalisen kaupan asiantuntija Leevi Parsaman (kuvassa alla) inspiroiva puheenvuoro verkkokaupan kymmenestä tärkeimmästä menestystekijästä.

– Verkkokauppayrittäminen ei ole helppo laji, sillä yrittäjän on osattava paljon. Työtä ei myöskään voi tehdä kahdeksasta neljään, vaan se vaatii vielä enemmän heittäytymistä. Mutta työ on erittäin palkitsevaa, kun myynti lähtee vetämään. Verkkokaupoista menestyvät ne, joissa ymmärretään asiakasta parhaiten ja luodaan paras asiakaskokemus, Parsama muistutti.

IMG 7298r

Parsama painotti puheenvuorossaan, että asiakkaat on laitettava keskiöön ja panostettava optimaalisen asiakaskokemuksen luomiseen. Yrittäjän on pystyttävä kirkastamaan itselleen, miksi asiakkaat ostaisivat juuri hänen verkkokaupastaan. Mitkä ovat kilpailuedut ja mikä on asiakkaalle annettava lupaus?

– Mitä vahvempi kilpailuetu on, sitä hankalampi se on kopioida. Yrittäjän on kysyttävä millä se oma yritys menestyy ja millä muut samassa markkinassa toimivat yritykset kilpailevat? Asiakasymmärrys on myös tärkeää. Ketkä ovat verkkokauppasi 100 parasta asiakasta? Kuinka moni heistä tekee vähintään toisen ostoksen?

Parsama muistutti, asiakashankinnassa tuloksellisuus edellyttää systemaattisuutta ja kokeilun kulttuuria sekä tulosten mittaamista.

– Älä odota tuloksia ensimmäisellä klikkauksella. Erilaisia kampanjoita, markkinointiviestejä ja mainoksia on testattava jatkuvasti ja käytettävä niitä, jotka todistetusti toimivat. Muista myös tarkastella verkkokauppaasi ja tuotteiden järjestystä. Ei ole ollenkaan merkityksetöntä, mitkä tuotteet ovat kunkin tuotekategorian kärjessä. Myös verkkokaupan sisäisen haun on toimittava, jotta asiakas, joka on ostohattu päässä, myös löytää etsimänsä, Parsama listasi.

”Vertaissparraus on parasta oppia”

IMG 7306rInfotilaisuuteen osallistuneita verkkokauppiaita sekä yrityskehittäjiä

Yritysneuvoja Tuija Räihä-Pundars VASEKilta kannustaa verkkokauppayrittäjiä – oli verkkokauppa sitten ainut myyntikanava tai kivijalkakaupan rinnalla – tarttumaan mahdollisuuteen ja verkostoitumaan muiden verkkokauppiaiden kanssa.

– Kuten Leevi puheenvuorossaan totesi: ”Vertaissparraus on parasta oppia”. Jotta verkkokauppiasklubitoiminnasta saa kaiken hyödyn irti, on oltava valmis jakamaan myös omia kokemuksia ja osaamista. Muiden kokemuksista saa varmasti paljon hyötyä myös oman toiminnan kehittämiseen. Yrityksen koolla ei ole väliä, kaikkien eri alojen verkkokauppiaat ovat tervetulleita mukaan, Räihä-Pundars toteaa.

Mikä sitten on verkkokauppiasklubi?

Verkkokauppiasklubi on 6–10 yrityksen vertaisoppimisryhmä. Klubi kokoontuu noin kuuden viikon välein mukana olevien yritysten tiloissa. Jokaisessa tapaamisessa on yhdessä valittu teema, esimerkiksi asiakashankinta, teknologia, asiakaspalvelun organisointi, vasteajat, mitä työkaluja käytetään.

Suomessa toimii jo 15 verkkokauppiasklubia, ja viime viikon infotilaisuuden jälkeen lähdetäänkin kokoamaan mukaan haluavien yritysten kanssa Pohjanmaan omia Verkkokauppiasklubeja, joiden toiminta käynnistetään huhti–toukokuun aikana.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

GigaVaasa-työ on ollut maratonin sijaan ultramaraton

30.11.2023 | Uutiset
GigaVaasan myynti- ja markkinointijohtaja Marko Kuokkanen Merinovalta on työskennellyt akkutehdasalueen parissa viisi vuotta. Työtä mahdollistaa osaltaan innovaatio- ja ekosysteemisopimuksen puitteissa toteutettu Älykäs ja kestävä akkuarvoketju -hanke.
Lue lisää

EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

24.11.2023 | Uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen.
Lue lisää

Kerro meille työvoimatarpeistasi!

20.11.2023 | Uutiset
Kauppakamarin tuoreen tutkimuksen mukaan Vaasan seudulla on työvoimapulaa. Tästä syystä VASEK on vahvistanut resurssejaan osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseksi ja rekrytoinut Katarina Hellénin. Katarina työskentelee Pohjanmaan liiton rahoittamassa Vetovoimainen Vaasanseutu -hankeessa, joka pyrkii vahvistamaan alueemme pito- ja vetovoimaa.
Lue lisää

Haluaako yrityksesi olla mukana bisneksessä vielä viiden vuoden kuluttua?

20.11.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä tuo tulleessaan vaatimuksia kaiken kokoisille yrityksille. Vaatimuksia esimerkiksi hiilijalanjäljen, jäljitettävyyden ja materiaalien suhteen voivat asettaa paitsi viranomaiset, myös asiakkaat, joten tiedon ja osaamisen puute aiheuttaa suuria riskejä tulevaisuuden liiketoimintaa ajatellen. Olemalla osa ratkaisua, samalla hyötyen muutoksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista, voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja, saada uusia asiakkuuksia ja löytää merkittäviä rahoituskanavia.
Lue lisää

Haemme: tiedottaja-kääntäjä määräaikaiseen työsuhteeseen (sijaisuus)

15.11.2023 | Uutiset
Tarvitsemme sinun apuasi VASEKin yrityspalveluiden ja EnergyVaasa-klusterin viestinnässä. Meillä pääset osallistumaan myös seudun markkinointiin. Kanssamme pääset tekemään monipuolisesti viestintää ja markkinointia sekä tutustumaan Vaasan seudun verkostoihin.
Lue lisää

Lankapuoti ja studio saivat parissa päivässä uudet toimitilat

13.11.2023 | Uutiset
Joskus palapelin palaset loksahtelevat paikoilleen ilman ylimääräistä pyörittelyä, ja näin kävi myös syksyllä, kun Pitkänlahdenkadun ja Konepajankadun kulmassa liiketilan omistava valokuvausalan yrittäjä Esa Siltaloppi otti yhteyttä VASEKin Stefan Råbackiin ja pyysi vinkkejä yrityksistä, joita voisi kiinnostaa edellisten vuokralaisten jälkeen vapautunut liiketila. Stefan ohjasi Esan eteenpäin VASEKilla toimitila-asioista vastaavalle yritysneuvojalle sekä nettiin tutustumaan Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteriin.
Lue lisää

Tuore yrittäjä toimittaa kuituliittymiä Pohjanmaalle

07.11.2023 | Uutiset
On kulunut pian kaksi vuotta siitä, kun laihialainen Joni-Pekka Kangasmäki sai kysymyksen silloiselta työnantajaltaan, olisiko hän kiinnostunut ostamaan ja jatkamaan yrityksen toimintaa. Joni-Pekka, joka oli työskennellyt kuitukaapeleiden hitsaamisen parissa Kai Myllyniemi Oy:ssä yli viiden vuoden ajan, ei ollut koskaan harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Kysymys kuitenkin istutti siemenen, ja pian omistajanvaihtoprosessi lähtikin liikkeelle.
Lue lisää

Vastuullisuus ja investoinnit puhuttivat VASEKin juhlakiertueella

31.10.2023 | Uutiset
VASEKin 20-vuotisjuhlavuoden Vastuullisuuskiertue kiersi kahdeksan tapahtuman verran kaikissa VASEKin omistajakunnissa. Syyskuun puolessa välissä alkanut kiertue saatiin päätökseen lokakuun lopulla. Yhteensä lähes 200 osallistujaa tuli mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan yrityksen vastuullisuustyöstä, vastuullisuusviestinnästä, saatavilla olevista yritystuista sekä valmistautumisesta Vaasan seudulle suunniteltuihin suurinvestointeihin.
Lue lisää