Aktiivinen, hyvä hallitustyöskentely on monen hyvän yritystarinan taustalla

23.03.2021

EP kauppakamari hallituksettoihin kuvitukset2

Hallitukset Töihin! – Pohjanmaa -hanke pienten yritysten tueksi

Ilman hallitustyötä yrittäjä joutuu usein tekemään suuriakin päätöksiä ilman keskustelukumppania tai ulkopuolisen tuomaa näkökulmaa.

Hallitustyö tuo pienillekin yrityksille merkittävää lisäarvoa ja maksaa itsensä takaisin nopeasti. Hallitus toimii yrittäjän tukena ja sparraajana, kun yrityksen tulevaisuutta pohditaan ja toteutetaan. Erityisen merkityksellistä se on yrityksen suurissa muutostilanteissa, kuten sukupolven vaihdoksessa, viennin aloituksessa tai aivan uuden liiketoiminnan käynnistämisessä.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry on käynnistänyt Pohjanmaalla Hallitukset Töihin!-Pohjanmaa -hankkeen yrittäjien tueksi. Hanke suunnataan alle 50 henkilöä työllistäviin kasvu- ja kehityshakuisiin yrityksiin. Hankkeessa tuotetaan yrityksille yritysanalyysi ja yrittäjä saa myös tietoa hallitustyöstä ja sen organisoinnista veloituksetta. Mahdollisesta hallituksen jäsenen tai asiantuntijajäsenen hakupalvelusta yritys maksaa pienen ”löytöpalkkion”, jos sopiva jäsen on hallitukseen nimitetty.

Hankkeen pääasiallinen rahoitus tulee Leader-ohjelman kautta EU:n Maaseuturahastosta ja alueen kunnilta Yhyres ry:n ja Aktion Österbotten rf:n hallinnoimana. Lisäksi hankkeen osarahoittajina ja taustavoimina ovat Hallituspartnerit Pohjanmaa ry:n lisäksi Liikesivistysrahasto, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät sekä kunnalliset elinkeinotoimet ja seudulliset kehitysyhtiöt, kuten Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.

  • Ota yhteyttä niin keskustellaan asiasta lisää!

Seppo Lamminmäki
Projektipäällikkö
puh. 050 059 8859
seppolamminmaki@gmail.com

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Johnson Matthey valitsi Vaasan kestävän akkumateriaalitehtaan sijoituspaikaksi

19.04.2021 | Uutiset
Vaasan kaupunki ja Johnson Matthey ovat allekirjoittaneet yhteisen aiesopimuksen. Brittiläinen akkuarvoketjutoimija on aloittanut alkuvaiheen suunnittelun tehtaan rakentamiseksi Vaasaan. Tehtaan on tarkoitus olla toiminnassa vuonna 2024.
Lue lisää

VASEKin yhtiökokous ei tuonut suuria muutoksia hallituksen kokoonpanoon

15.04.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 15.4.2021 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Vastuullisuus vaatii valintoja – hankkeesta tukea matkailuyritysten vastuullisuustyöhön

14.04.2021 | Uutiset
Lähes 50 Rannikko-Pohjanmaan alueen matkailuun jollain tavoin sidoksissa olevaa toimijaa kokoontui pääsiäisviikolla kahteen puolipäiväiseen valmennustapahtumaan oppimaan lisää kestävästä matkailusta ja Visit Finlandin Sustainable Tourism Finland (STF) -ohjelmasta. Kestävä Pohjanmaa -hankkeen tiimoilta järjestetyt, varsin ajankohtaiset tilaisuudet kiinnostivat niin yrittäjiä kuin yrityskehittäjiä aina Pietarsaaresta Kristiinankaupunkiin.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

13.04.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Kvarken Portsin horisontissa paistaa aurinko – ”Tänä keväänä tapahtuu jännittäviä asioita”

12.04.2021 | Uutiset
Vaasan ja Uumajan yhteisomisteisessa satamayhtiö Kvarken Portsissa eletään jännittäviä aikoja. Uuden matkustaja-aluksen, Aurora Botnian, valmistuminen lähestyy ja muutenkin tulevaisuus näyttää valoisalta.
Lue lisää

Omistajanvaihdos voi yllättää raskaudellaan – Valmistaudu ajoissa myös henkisesti

09.04.2021 | Uutiset
Kun yrittäjä on luopumassa yrityksestään tai lähtemässä uudelle uralle ostamansa yrityksen parissa tai perheyrityksen jatkajana, on kyseessä suuri muutos, joka tuo mukanaan paljon töitä, mutta myös paljon työstettävää henkisellä puolella.
Lue lisää

Uudet oppaat yrityksen omistajanvaihdosten kaikille osapuolille

08.04.2021 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -hanke, jota toteuttavat VASEK, Concordia ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, on julkaissut neljän oppaan sarjan omistajanvaihdosten eri osapuolille.
Lue lisää

Pandemia antoi Emelien yritykselle vauhdikkaan alun

07.04.2021 | Uutiset
Yrittäjäperheessä kasvanut maalari ja sisustaja Emelie Sandelin piti selvänä, ettei hänestä tule koskaan yrittäjää. Oltuaan seitsemän vuotta työntekijänä ajatukset oman itsensä pomona olemisesta kuitenkin vahvistuivat, ja ystävien ja työnantajien kannustuksen jälkeen Emelie arvioi uudelleen aikaisempaa päätöstään.
Lue lisää