Ajankohtaista yritysneuvonnassa

31.08.2021

 Ajankohtaista yritysneuvonnassa

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana VASEKin yritysneuvonnassa on käynyt 671 eri yrityksen edustajaa, näistä 249 eri yrityksen asia on liittynyt koronan aiheuttamiin haasteisiin ja koronatukiin.

– Yritysneuvoja ja yrittäjä käyvät yritysneuvontatapaamisessa yrityksen tilanteen läpi ja katsovat mitkä olemassa olevista tukimuodoista sopisivat juuri tälle yritykselle. Tukien lisäksi mietimme myös muita keinoja parantaa yrityksen tilannetta ja pohdimme uusia mahdollisuuksia, yritysneuvoja Kenneth Dalkvist kertoo ja jatkaa:

– Luonnollisesti suosimme tällä hetkellä videoneuvotteluja, mutta voimme tavata myös kasvokkain VASEKin toimistolla, mikäli asian luonne niin vaatii ja kunhan turvaväleistä ja suojautumisesta huolehditaan.

Kustannustuen neljäs hakukierros käynnissä

Valtiokonttorilla on tällä hetkellä käynnissä yritysten kustannustuen neljäs hakukierros 30.9. saakka. Tukea kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin voi hakea niin ikään 30.9. saakka.

VASEKin yritysneuvojat kannustavatkin aina ottamaan yhteyttä yritysneuvojaan, jos ei ole ihan varma siitä, onko joku tuki juuri omalle yritykselle suunnattu.

Syksyn ohjelmassa webinaareja

Vielä tänäkään syksynä ei päästä järjestämään seminaareja tai yrittäjätapaamisia, mutta webinaareja on luvassa. Paperit kuntoon! -webinaarisarjan toinen osa on jo tällä viikolla. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

– Myös suositut startti-infomme jatkuvat taas syyskuussa. Oman yrityksen perustaminen kiinnostaakin tällä hetkellä kovasti. Uusyrityskeskus Startian avulla Vaasan seudulle syntyi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 113 uutta yritystä, mikä on lähes 50 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla viime vuonna, jolloin yrityksiä perustettiin 76, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Alkavan yrittäjän startti-infossa käymme läpi yritystoiminnan aloittamisen perusteet aina liiketoimintasuunnitelmasta starttirahan hakemiseen ja yrityksen rekisteröimiseen. Tämän webinaarin jälkeen voit varata ajan henkilökohtaiseen perustamisneuvontaan, jossa keskitytään juuri sinun liikeideaasi, Virkama päättää.

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää