Ajankohtaista yritysneuvonnassa

31.08.2021

 Ajankohtaista yritysneuvonnassa

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana VASEKin yritysneuvonnassa on käynyt 671 eri yrityksen edustajaa, näistä 249 eri yrityksen asia on liittynyt koronan aiheuttamiin haasteisiin ja koronatukiin.

– Yritysneuvoja ja yrittäjä käyvät yritysneuvontatapaamisessa yrityksen tilanteen läpi ja katsovat mitkä olemassa olevista tukimuodoista sopisivat juuri tälle yritykselle. Tukien lisäksi mietimme myös muita keinoja parantaa yrityksen tilannetta ja pohdimme uusia mahdollisuuksia, yritysneuvoja Kenneth Dalkvist kertoo ja jatkaa:

– Luonnollisesti suosimme tällä hetkellä videoneuvotteluja, mutta voimme tavata myös kasvokkain VASEKin toimistolla, mikäli asian luonne niin vaatii ja kunhan turvaväleistä ja suojautumisesta huolehditaan.

Kustannustuen neljäs hakukierros käynnissä

Valtiokonttorilla on tällä hetkellä käynnissä yritysten kustannustuen neljäs hakukierros 30.9. saakka. Tukea kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin voi hakea niin ikään 30.9. saakka.

VASEKin yritysneuvojat kannustavatkin aina ottamaan yhteyttä yritysneuvojaan, jos ei ole ihan varma siitä, onko joku tuki juuri omalle yritykselle suunnattu.

Syksyn ohjelmassa webinaareja

Vielä tänäkään syksynä ei päästä järjestämään seminaareja tai yrittäjätapaamisia, mutta webinaareja on luvassa. Paperit kuntoon! -webinaarisarjan toinen osa on jo tällä viikolla. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan.

– Myös suositut startti-infomme jatkuvat taas syyskuussa. Oman yrityksen perustaminen kiinnostaakin tällä hetkellä kovasti. Uusyrityskeskus Startian avulla Vaasan seudulle syntyi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 113 uutta yritystä, mikä on lähes 50 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla viime vuonna, jolloin yrityksiä perustettiin 76, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Alkavan yrittäjän startti-infossa käymme läpi yritystoiminnan aloittamisen perusteet aina liiketoimintasuunnitelmasta starttirahan hakemiseen ja yrityksen rekisteröimiseen. Tämän webinaarin jälkeen voit varata ajan henkilökohtaiseen perustamisneuvontaan, jossa keskitytään juuri sinun liikeideaasi, Virkama päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Dermoshopille valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021

25.09.2021 | Uutiset
Vahva Dermosil-brändi ja verkkokauppa ovat Dermoshopin menestyksen kivijalat. Yritys lanseerasi ensimmäisen version verkkokaupasta jo 25 vuotta sitten.
Lue lisää

Kestävä Pohjanmaa-hanke mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9.

21.09.2021 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke on mukana Pohjanmaan kestävän kehityksen viikolla maanantaina 27.9. Maakunnan yhteisellä tapahtumaviikolla matkailualan parissa työskenteleville tarjotaan erinomainen tilaisuus kuulla muun muassa Miksi toiminta kestävän matkailun periaatteiden mukaan on yhä tärkeämpää sekä Sustainable Travel Finland (STF) vastuullisen matkailun ohjelman merkityksestä kilpailukeinona
Lue lisää

Gårds Smak Startian vuoden 2021 uusyrittäjä Vaasanseudulla

20.09.2021 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vöyriläisyritys Gårds Smak Oy:n vuoden 2021 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla.
Lue lisää

Koko Suomi voi nyt äänestää maailman onnellisinta ihmistä

15.09.2021 | Uutiset
Toimittaja Maria Veitola vieraili elokuussa Vaasan seudulla syventyäkseen maailman onnellisimman paikan onnellisuuteen. Veitola tapasi etsintäkuulutuksen kautta löydetyt kolme vaasanseutulaista, jotka ovat ehdolla maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Vierailuista kootun Maria & maailman onnellisimmat -videosarjan perusteella jokainen voi äänestää kolmikosta mielestään onnellisinta.
Lue lisää

Energy Academy kokoaa Vaasan seudun kärkiyritykset ja korkeakoulut ainutlaatuiseen yhteistyöhön

13.09.2021 | Uutiset
Pohjoismaiden energiapääkaupungissa Vaasassa on kasvava energiaklusteri, ja uutiset akkuteollisuusalueen kehityksestä vahvistavat seudun hyviä tulevaisuuden näkymiä. Uudella korkeakoulujen ja yritysten yhteisellä Energy Academy -toimintamallilla lisätään entisestään alueen vetovoimaa opiskelijoille ja valmistuneille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.09.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Erämaa ja luonto työpaikkana

08.09.2021 | Uutiset
Puolitoista vuotta sitten maailma muuttui, ja moni joutui yllättäen kohtaamaan uuden ja erilaisen arjen. Niinpä keväällä 2020 metsä ja luonto olivat ratkaisevassa roolissa monen suomalaisen hyvinvoinnissa, ja kiinnostus ulkoiluharrastukseen on kasvanut edelleen siitä lähtien. Erä- ja tunturiopas Fred Södergran oli vuotta aiemmin perustanut oman yrityksen, ja nyt hän odottaa innolla pääsevänsä laajentamaan liiketoimintaansa ja ratsastamaan sen suuren ulkoilukiinnostuksen aallonharjalla, joka...
Lue lisää

Yrittäjien välisillä asiakirjoilla vältetään ristiriitatilanteita

07.09.2021 | Uutiset
Osakassopimus, yhtiöjärjestys ja yhtiösopimus ovat keinoja välttää riskejä, jotka realisoituvat, jos omistajien välille syntyy ristiriitoja, muistutti asianajaja Oskar Sundback Paperit kuntoon! -luentosarjan toisessa osassa Yrittäjien väliset oikeudelliset asiakirjat. Luentosarjan järjestivät yhteistyössä Uusyrityskeskus Startia ja Asianajotoimisto Näsman & Båsk Oy.
Lue lisää