Aika investoida kasvuun – peltisepänliike KM Roofing kasvaa

04.06.2019

KM Roofing 5Kenneth Jåfs ja Mikael Holm ovat olleet yrittäjinä vuodesta 2012, ja erityisesti viime vuosien aikana kasvu on ollut hyvää.

On ehtinyt kulua seitsemän vuotta siitä, kun Kenneth Jåfs ja Mikael Holm perustivat yrityksensä KM Roofingin keväällä 2012. Nuoret yrittäjät jatkoivat aikaisemman työnantajansa Byggtjänst Håkan Enlundin työtä keskittyen peltisepän töihin. Viime vuosien aikana kasvu on ollut suurta, ja uusien rekrytointien lisäksi he suunnittelevat nyt oman, entistä tarkoituksenmukaisemman tuotantohallin rakentamista Mustasaareen.

KM Roofing työskentelee pääasiassa peltikattojen parissa, mutta tekee myös muita peltitöitä, kaikkea kattojen asentamisesta vuotavien peltikattojen korjaamiseen ja kunnossapitoon, myös kattojen turvalaitteita, rännejä ja syöksyputkia, läpivientejä, peltilistoja, piipunsuojia ja -hattuja. Monien toimeksiantojen ja töiden yhteydessä tulee myös kyselyjä esitöiden ja muiden puutöiden toteuttamisesta.

– Meidän on monta kertaa ollut pakko kieltäytyä niistä, koska neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana meillä ei ollut työntekijöitä. Jotta voimme tarjota asiakkaille kokonaisratkaisuja, olemme päättäneet lisätä henkilöstövahvuutta, mutta kasvun myötä syntyi myös tarve suuremmalle tuotantohallille ja varastotilalle, Mikael ja Kenneth selvittävät.

KM Roofing 3KM Roofingin henkilöstövahvuus on viime vuosien aikana kasvanut kahdesta viiteen, minkä ansiosta asiakkaille voidaan nyt tarjota kokonaispakettia puu- ja peltitöineen. Seisomassa vasemmalta Anders Andlin, Lucas Vörgren ja Frank Nyman, edessä yrittäjät Kenneth Jåfs ja Mikael Holm.

Henkilöstön vahvuus on nyt yrittäjät mukaan lukien yhteensä viisi työntekijää, joista yksi on vuokrattu yksinyrittäjä. Yrityksellä on takanaan talvi, joka normaalisti on hiljaista aikaa, mutta joka tänä vuonna piti kaikki viisi työntekijää täysin työllistettyinä.

– Alkuvuoden myrskyt aiheuttivat paljon vahinkoja, jotka vuorostaan aiheuttivat meille paljon töitä, he toteavat.

Yksityisasiakkaiden lisäksi KM Roofingilla on myös toistuvina ja säännöllisinä toimeksiantajina elementtitalojen valmistajia kuten Simons Element, Nyqvist Elementhus ja Karvat Trä. Asiakkaat arvostavat sitä, että saatavilla on kokonaisratkaisuja eikä heidän tarvitse itse kääntyä monien käsityöläisten tai yritysten puoleen rakennusprojektinsa tiimoilta. KM Roofingin työskentelyalue kattaa käytännössä koko Pohjanmaan, ja yrityksen Lintuvuorelta vuokraama halli toimii kaiken solmukohtana.

KM Roofing 6Uusi halli on valmiiksi suunniteltu, ja toivottavasti Kenneth ja Mikael voivat muuttaa yrityksensä toiminnan sinne viimeistään vuodenvaihteessa.

– Meidän nykyiset 200 m²:n tilamme eivät enää riitä ja siksi olemme varanneet oman tontin teollisuusalueen uudelta osalta ja suunnittelemme oman, runsaan 470 m²:n hallin rakentamista sinne. Ajatuksena on, että saisimme tarkoituksenmukaisemmat tilat ja tehokkaamman virran, jossa materiaalit otetaan sisään toisesta päästä hallia ja valmiit lastataan kyytiin toisesta päästä. Lastauksen voi tehdä uusien varastotilojen ansiosta edellisenä päivänä ja seuraavana aamuna on sitten yksinkertaista aloittaa työt, yrittäjät jatkavat.

Mikael ja Kenneth tähtäävät siihen, että uuteen halliin voidaan siirtyä vuodenvaihteessa. Koska halli rakennetaan alueelle, jota ei luokitella maaseuduksi, ei sen rakentamiseen ollut mahdollista saada investointitukea. Tämä asia selvitettiin yhdessä VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahlin kanssa.

KM Roofing 11KM Roofingin asiakkaat koostuvat sekä elementtitalovalmistajista että yksityishenkilöistä. Tässä vaihdetaan kattoa Koivulahdessa sijaitsevaan omakotitaloon.

– Olemme saaneet valtavasti apua VASEKilta vuosien aikana, sillä he olivat mukana jo toiminnan käynnistämisvaiheessa. Kjellin ja muun henkilökunnan antama neuvonta on ollut kullanarvoista, Mikael toteaa.

Kjell puolestaan toteaa KM Roofingin olevan nyt hienossa kasvuvaiheessa, ja uusi halli tulee antamaan yrittäjille mahdollisuuden tehokkaampaan ja sujuvampaan työskentelyyn.

– Tavoitteenahan on tietysti kasvun jatkuminen, hän hymyilee.

 

Yrityksessäsi investointi suunnitelmissa? Me autamme, varaa aika yritysneuvojalle

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand / bySand
Suomennos: VASEK

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää