Aika investoida kasvuun – peltisepänliike KM Roofing kasvaa

04.06.2019

KM Roofing 5Kenneth Jåfs ja Mikael Holm ovat olleet yrittäjinä vuodesta 2012, ja erityisesti viime vuosien aikana kasvu on ollut hyvää.

On ehtinyt kulua seitsemän vuotta siitä, kun Kenneth Jåfs ja Mikael Holm perustivat yrityksensä KM Roofingin keväällä 2012. Nuoret yrittäjät jatkoivat aikaisemman työnantajansa Byggtjänst Håkan Enlundin työtä keskittyen peltisepän töihin. Viime vuosien aikana kasvu on ollut suurta, ja uusien rekrytointien lisäksi he suunnittelevat nyt oman, entistä tarkoituksenmukaisemman tuotantohallin rakentamista Mustasaareen.

KM Roofing työskentelee pääasiassa peltikattojen parissa, mutta tekee myös muita peltitöitä, kaikkea kattojen asentamisesta vuotavien peltikattojen korjaamiseen ja kunnossapitoon, myös kattojen turvalaitteita, rännejä ja syöksyputkia, läpivientejä, peltilistoja, piipunsuojia ja -hattuja. Monien toimeksiantojen ja töiden yhteydessä tulee myös kyselyjä esitöiden ja muiden puutöiden toteuttamisesta.

– Meidän on monta kertaa ollut pakko kieltäytyä niistä, koska neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana meillä ei ollut työntekijöitä. Jotta voimme tarjota asiakkaille kokonaisratkaisuja, olemme päättäneet lisätä henkilöstövahvuutta, mutta kasvun myötä syntyi myös tarve suuremmalle tuotantohallille ja varastotilalle, Mikael ja Kenneth selvittävät.

KM Roofing 3KM Roofingin henkilöstövahvuus on viime vuosien aikana kasvanut kahdesta viiteen, minkä ansiosta asiakkaille voidaan nyt tarjota kokonaispakettia puu- ja peltitöineen. Seisomassa vasemmalta Anders Andlin, Lucas Vörgren ja Frank Nyman, edessä yrittäjät Kenneth Jåfs ja Mikael Holm.

Henkilöstön vahvuus on nyt yrittäjät mukaan lukien yhteensä viisi työntekijää, joista yksi on vuokrattu yksinyrittäjä. Yrityksellä on takanaan talvi, joka normaalisti on hiljaista aikaa, mutta joka tänä vuonna piti kaikki viisi työntekijää täysin työllistettyinä.

– Alkuvuoden myrskyt aiheuttivat paljon vahinkoja, jotka vuorostaan aiheuttivat meille paljon töitä, he toteavat.

Yksityisasiakkaiden lisäksi KM Roofingilla on myös toistuvina ja säännöllisinä toimeksiantajina elementtitalojen valmistajia kuten Simons Element, Nyqvist Elementhus ja Karvat Trä. Asiakkaat arvostavat sitä, että saatavilla on kokonaisratkaisuja eikä heidän tarvitse itse kääntyä monien käsityöläisten tai yritysten puoleen rakennusprojektinsa tiimoilta. KM Roofingin työskentelyalue kattaa käytännössä koko Pohjanmaan, ja yrityksen Lintuvuorelta vuokraama halli toimii kaiken solmukohtana.

KM Roofing 6Uusi halli on valmiiksi suunniteltu, ja toivottavasti Kenneth ja Mikael voivat muuttaa yrityksensä toiminnan sinne viimeistään vuodenvaihteessa.

– Meidän nykyiset 200 m²:n tilamme eivät enää riitä ja siksi olemme varanneet oman tontin teollisuusalueen uudelta osalta ja suunnittelemme oman, runsaan 470 m²:n hallin rakentamista sinne. Ajatuksena on, että saisimme tarkoituksenmukaisemmat tilat ja tehokkaamman virran, jossa materiaalit otetaan sisään toisesta päästä hallia ja valmiit lastataan kyytiin toisesta päästä. Lastauksen voi tehdä uusien varastotilojen ansiosta edellisenä päivänä ja seuraavana aamuna on sitten yksinkertaista aloittaa työt, yrittäjät jatkavat.

Mikael ja Kenneth tähtäävät siihen, että uuteen halliin voidaan siirtyä vuodenvaihteessa. Koska halli rakennetaan alueelle, jota ei luokitella maaseuduksi, ei sen rakentamiseen ollut mahdollista saada investointitukea. Tämä asia selvitettiin yhdessä VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahlin kanssa.

KM Roofing 11KM Roofingin asiakkaat koostuvat sekä elementtitalovalmistajista että yksityishenkilöistä. Tässä vaihdetaan kattoa Koivulahdessa sijaitsevaan omakotitaloon.

– Olemme saaneet valtavasti apua VASEKilta vuosien aikana, sillä he olivat mukana jo toiminnan käynnistämisvaiheessa. Kjellin ja muun henkilökunnan antama neuvonta on ollut kullanarvoista, Mikael toteaa.

Kjell puolestaan toteaa KM Roofingin olevan nyt hienossa kasvuvaiheessa, ja uusi halli tulee antamaan yrittäjille mahdollisuuden tehokkaampaan ja sujuvampaan työskentelyyn.

– Tavoitteenahan on tietysti kasvun jatkuminen, hän hymyilee.

 

Yrityksessäsi investointi suunnitelmissa? Me autamme, varaa aika yritysneuvojalle

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand / bySand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Vastuullisuustyö on jatkuva prosessi matkailualalla

29.11.2021 | Uutiset
26 yrittäjää ympäri Pohjanmaata kokoontui 18.11. infotilaisuuteen, jonka aiheena oli Mitä on kestävä ja vastuullinen matkailun kehittäminen?
Lue lisää

Rekrytointi ja työsuhdeasiat hoidettava asiallisesti ja avoimesti

22.11.2021 | Uutiset
Asianajotoimisto DKCO:n asiantuntijat Nathalie Myrskog, Aki Aapio ja Sofia Saarikko tarjoilivat VASEKin ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa 18.11. yrittäjille rautaisannoksen tietoa rekrytoinnista ja työsopimusasioista.
Lue lisää

Vetyverkosto solmi uusia kontakteja Vaasassa

16.11.2021 | Uutiset
Kansallinen vetyverkosto vieraili Vaasassa ja Vaasan seudulla 11.11.2021. Vierailupäivän ohjelmassa oli myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja H2 Ecosystem Roadmap -hankkeen yhdessä järjestämä vetyseminaari Hankenin auditoriossa. Keskustelu esitysten jälkeen oli vilkasta ja uusia yhteyksiä solmittiin runsaasti. Koko vierailupäivä ja seminaari toivat selvästi esille verkostomaisen työskentelyn kaikki parhaat puolet.
Lue lisää

Neuvottelut GigaVaasa-alueen tonteista jatkuvat

12.11.2021 | Uutiset
Johnson Matthey myy akkumateriaaliliiketoimintansa, Vaasa tulee jatkamaan neuvotteluja uuden omistajan kanssa. GigaVaasa-alueen muistakin tonteista käydään keskusteluja useiden toimijoiden kanssa.
Lue lisää

TET-harjoittelu näyttää työelämän erilaiset mahdollisuudet – TET-oppilaan ajatuksia

12.11.2021 | Uutiset
Hei, olen TET-harjoittelijana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKissa tällä viikolla.
Lue lisää

Arjen onnellisuutta – työntekijöiden onnellisuus tärkeää myös yrityksille

11.11.2021 | Uutiset
Miten työllä ja onnellisuudella voi saavuttaa menestystä? Tätä pohdittiin torstaina 4.11. Johtajuuden seminaarissa, jonka järjestivät yhteistyössä Vaasan yliopiston Executive Education, Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK. Tilaisuus houkutteli vaasalaisen yritysmaailman edustajiaa sekä paikan päälle Wasa Innovation Centeriin että etäyhteyksien päähän.
Lue lisää

Maatalouskoneet ja -rakennukset ovat Johanin erikoisalaa

09.11.2021 | Uutiset
On loppusyksy ja sumu leijailee Vöyrin yllä, kun tervehdimme Johan Asplundia hänen verstaallaan Bergbyvägenillä. Vuodesta 2007 lähtien hän on pyörittänyt yritystään Johans Service, joka keskittyy pääasiassa maatalouskoneiden huoltoon ja korjauksiin. Suurimman osan työajastaan hän viettää kentällä, usein asiakkaan kotona, mutta kaksi vuotta sitten hän investoi kunnolliseen korjaamotilaan ja suuremmissa ja raskaimmissa töissä tarvittaviin laitteisiin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan aktiivisesti – Uusyrityskeskukset kannustavat myös omistajanvaihdoksiin

08.11.2021 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian avulla perustettiin tammi–syyskuussa 150 uutta yritystä, 6 % enemmän kuin vuonna 2020 vastaavana ajanjaksona. Yritystoiminnan aloittaminen nollasta on vielä yleisin tapa ryhtyä yrittäjäksi, mutta Suomen Uusyrityskeskukset kannustavat pohtimaan myös toimivan yrityksen jatkamista yhtenä vaihtoehtona.
Lue lisää