Aika investoida kasvuun – peltisepänliike KM Roofing kasvaa

04.06.2019

KM Roofing 5Kenneth Jåfs ja Mikael Holm ovat olleet yrittäjinä vuodesta 2012, ja erityisesti viime vuosien aikana kasvu on ollut hyvää.

On ehtinyt kulua seitsemän vuotta siitä, kun Kenneth Jåfs ja Mikael Holm perustivat yrityksensä KM Roofingin keväällä 2012. Nuoret yrittäjät jatkoivat aikaisemman työnantajansa Byggtjänst Håkan Enlundin työtä keskittyen peltisepän töihin. Viime vuosien aikana kasvu on ollut suurta, ja uusien rekrytointien lisäksi he suunnittelevat nyt oman, entistä tarkoituksenmukaisemman tuotantohallin rakentamista Mustasaareen.

KM Roofing työskentelee pääasiassa peltikattojen parissa, mutta tekee myös muita peltitöitä, kaikkea kattojen asentamisesta vuotavien peltikattojen korjaamiseen ja kunnossapitoon, myös kattojen turvalaitteita, rännejä ja syöksyputkia, läpivientejä, peltilistoja, piipunsuojia ja -hattuja. Monien toimeksiantojen ja töiden yhteydessä tulee myös kyselyjä esitöiden ja muiden puutöiden toteuttamisesta.

– Meidän on monta kertaa ollut pakko kieltäytyä niistä, koska neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana meillä ei ollut työntekijöitä. Jotta voimme tarjota asiakkaille kokonaisratkaisuja, olemme päättäneet lisätä henkilöstövahvuutta, mutta kasvun myötä syntyi myös tarve suuremmalle tuotantohallille ja varastotilalle, Mikael ja Kenneth selvittävät.

KM Roofing 3KM Roofingin henkilöstövahvuus on viime vuosien aikana kasvanut kahdesta viiteen, minkä ansiosta asiakkaille voidaan nyt tarjota kokonaispakettia puu- ja peltitöineen. Seisomassa vasemmalta Anders Andlin, Lucas Vörgren ja Frank Nyman, edessä yrittäjät Kenneth Jåfs ja Mikael Holm.

Henkilöstön vahvuus on nyt yrittäjät mukaan lukien yhteensä viisi työntekijää, joista yksi on vuokrattu yksinyrittäjä. Yrityksellä on takanaan talvi, joka normaalisti on hiljaista aikaa, mutta joka tänä vuonna piti kaikki viisi työntekijää täysin työllistettyinä.

– Alkuvuoden myrskyt aiheuttivat paljon vahinkoja, jotka vuorostaan aiheuttivat meille paljon töitä, he toteavat.

Yksityisasiakkaiden lisäksi KM Roofingilla on myös toistuvina ja säännöllisinä toimeksiantajina elementtitalojen valmistajia kuten Simons Element, Nyqvist Elementhus ja Karvat Trä. Asiakkaat arvostavat sitä, että saatavilla on kokonaisratkaisuja eikä heidän tarvitse itse kääntyä monien käsityöläisten tai yritysten puoleen rakennusprojektinsa tiimoilta. KM Roofingin työskentelyalue kattaa käytännössä koko Pohjanmaan, ja yrityksen Lintuvuorelta vuokraama halli toimii kaiken solmukohtana.

KM Roofing 6Uusi halli on valmiiksi suunniteltu, ja toivottavasti Kenneth ja Mikael voivat muuttaa yrityksensä toiminnan sinne viimeistään vuodenvaihteessa.

– Meidän nykyiset 200 m²:n tilamme eivät enää riitä ja siksi olemme varanneet oman tontin teollisuusalueen uudelta osalta ja suunnittelemme oman, runsaan 470 m²:n hallin rakentamista sinne. Ajatuksena on, että saisimme tarkoituksenmukaisemmat tilat ja tehokkaamman virran, jossa materiaalit otetaan sisään toisesta päästä hallia ja valmiit lastataan kyytiin toisesta päästä. Lastauksen voi tehdä uusien varastotilojen ansiosta edellisenä päivänä ja seuraavana aamuna on sitten yksinkertaista aloittaa työt, yrittäjät jatkavat.

Mikael ja Kenneth tähtäävät siihen, että uuteen halliin voidaan siirtyä vuodenvaihteessa. Koska halli rakennetaan alueelle, jota ei luokitella maaseuduksi, ei sen rakentamiseen ollut mahdollista saada investointitukea. Tämä asia selvitettiin yhdessä VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahlin kanssa.

KM Roofing 11KM Roofingin asiakkaat koostuvat sekä elementtitalovalmistajista että yksityishenkilöistä. Tässä vaihdetaan kattoa Koivulahdessa sijaitsevaan omakotitaloon.

– Olemme saaneet valtavasti apua VASEKilta vuosien aikana, sillä he olivat mukana jo toiminnan käynnistämisvaiheessa. Kjellin ja muun henkilökunnan antama neuvonta on ollut kullanarvoista, Mikael toteaa.

Kjell puolestaan toteaa KM Roofingin olevan nyt hienossa kasvuvaiheessa, ja uusi halli tulee antamaan yrittäjille mahdollisuuden tehokkaampaan ja sujuvampaan työskentelyyn.

– Tavoitteenahan on tietysti kasvun jatkuminen, hän hymyilee.

 

Yrityksessäsi investointi suunnitelmissa? Me autamme, varaa aika yritysneuvojalle

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand / bySand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Minun seutuni vuonna 2050?

27.02.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKissa logistiikka-asiantuntijana työskentelevä Riitta Björkenheim on saanut opiskella MDI Akatemiassa tämän päivän aluepoliittisia ilmiöitä.
Lue lisää

Uusyrityskeskus Startia kiertueelle kuntiin ja kyliin

26.02.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startia ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK lähtevät kiertueelle Vaasanseudun kuntiin. Kiertueella esitellään perustamisneuvonnan lisäksi myös muita VASEKin tarjoamia yrityspalveluita jo toiminnassa oleville yrityksille. Jaossa on myös tietoa yrityksen myymistä tai ostamista suunnitteleville.
Lue lisää

Tinto Roastery paahtaa Vaasan paikallisinta kahvia

24.02.2020 | Uutiset
Kesällä 2019 Janne Mäki seisoi kuvaannollisesti risteyksessä, sillä jotain uutta työkuviota pitäisi keksiä, mutta mitä? Tutkittuaan hieman vaihtoehtoja hän päätti ryhtyä alalle, josta hänellä ei ollut minkäänlaista aiempaa kokemusta: hän perustaisi kahvipaahtimon.
Lue lisää

Verkostoituminen ja tiedonjako hyödyttää hanketoimijoita

21.02.2020 | Uutiset
VASEKin kokoushuoneessa oli tiivis tunnelma 12.2., kun 17 eri organisaation edustajaa kokoontui keskustelemaan kiertotaloudesta. Osa osallistujista työskentelee jonkin hankkeen tai hankerahoituksen parissa, osa muutoin kiertotalouden tai kestävän kehityksen parissa.
Lue lisää

61 yritystä myynnissä – alkaisiko sinun yrittäjäurasi valmiin yrityksen kanssa?

17.02.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa autettiin viime vuonna 107 eri yritystä yrityskaupan eli yrityksen myymisen kanssa. Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla on listoillaan 61 yritystä, jotka etsivät uutta omistajaa.
Lue lisää

Hankkeet ja kaikki muut turhuudet

14.02.2020 | Uutiset
Välillä sekä minä että muut kehittämishankkeiden parissa työskentelevät saamme kuulla kommentteja hankkeiden tyhjänpäiväisyydestä tai siitä, miten rahaa laitetaan turhuuteen erilaisissa projekteissa. Ja usein kritisoija on se, joka ei – kutsuista huolimatta – koskaan osallistu hankkeen rahoituksella järjestettyihin maksuttomiin tapaamisiin, koulutuksiin, seminaareihin tai muuhun toimintaan, joka on suunniteltu juuri hänen toimialansa yrittäjiä varten.
Lue lisää

Kevytyrittäjyyden suosio näkyi myös uusyrityskeskuksissa

14.02.2020 | Uutiset
Uusyrityskeskukset palvelivat vuonna 2019 noin 14 000 yrittäjyyttä pohtivaa. Aiempien vuosien tapaan puolet heistä päätti perustaa yrityksen. Niin vastakunnallisesti kuin Vaasan seudullakin erottui erityisesti kaksi ilmiötä: kevytyrittäjyyden suosio sekä maahanmuuttajien yrittäjyysinto.
Lue lisää

Ilmastoasiat entistä vahvemmin esillä EnergyWeekillä

12.02.2020 | Uutiset
Vaasa EnergyWeekin järjestelyt ovat kiivaimmassa vaiheessa, sillä maaliskuun 16.–19. päivä Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman rekisteröityminen on auennut vuoden alussa, ja paikalle odotetaan yli 4 600 osallistujaa.
Lue lisää