Aika investoida kasvuun – peltisepänliike KM Roofing kasvaa

04.06.2019

KM Roofing 5Kenneth Jåfs ja Mikael Holm ovat olleet yrittäjinä vuodesta 2012, ja erityisesti viime vuosien aikana kasvu on ollut hyvää.

On ehtinyt kulua seitsemän vuotta siitä, kun Kenneth Jåfs ja Mikael Holm perustivat yrityksensä KM Roofingin keväällä 2012. Nuoret yrittäjät jatkoivat aikaisemman työnantajansa Byggtjänst Håkan Enlundin työtä keskittyen peltisepän töihin. Viime vuosien aikana kasvu on ollut suurta, ja uusien rekrytointien lisäksi he suunnittelevat nyt oman, entistä tarkoituksenmukaisemman tuotantohallin rakentamista Mustasaareen.

KM Roofing työskentelee pääasiassa peltikattojen parissa, mutta tekee myös muita peltitöitä, kaikkea kattojen asentamisesta vuotavien peltikattojen korjaamiseen ja kunnossapitoon, myös kattojen turvalaitteita, rännejä ja syöksyputkia, läpivientejä, peltilistoja, piipunsuojia ja -hattuja. Monien toimeksiantojen ja töiden yhteydessä tulee myös kyselyjä esitöiden ja muiden puutöiden toteuttamisesta.

– Meidän on monta kertaa ollut pakko kieltäytyä niistä, koska neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana meillä ei ollut työntekijöitä. Jotta voimme tarjota asiakkaille kokonaisratkaisuja, olemme päättäneet lisätä henkilöstövahvuutta, mutta kasvun myötä syntyi myös tarve suuremmalle tuotantohallille ja varastotilalle, Mikael ja Kenneth selvittävät.

KM Roofing 3KM Roofingin henkilöstövahvuus on viime vuosien aikana kasvanut kahdesta viiteen, minkä ansiosta asiakkaille voidaan nyt tarjota kokonaispakettia puu- ja peltitöineen. Seisomassa vasemmalta Anders Andlin, Lucas Vörgren ja Frank Nyman, edessä yrittäjät Kenneth Jåfs ja Mikael Holm.

Henkilöstön vahvuus on nyt yrittäjät mukaan lukien yhteensä viisi työntekijää, joista yksi on vuokrattu yksinyrittäjä. Yrityksellä on takanaan talvi, joka normaalisti on hiljaista aikaa, mutta joka tänä vuonna piti kaikki viisi työntekijää täysin työllistettyinä.

– Alkuvuoden myrskyt aiheuttivat paljon vahinkoja, jotka vuorostaan aiheuttivat meille paljon töitä, he toteavat.

Yksityisasiakkaiden lisäksi KM Roofingilla on myös toistuvina ja säännöllisinä toimeksiantajina elementtitalojen valmistajia kuten Simons Element, Nyqvist Elementhus ja Karvat Trä. Asiakkaat arvostavat sitä, että saatavilla on kokonaisratkaisuja eikä heidän tarvitse itse kääntyä monien käsityöläisten tai yritysten puoleen rakennusprojektinsa tiimoilta. KM Roofingin työskentelyalue kattaa käytännössä koko Pohjanmaan, ja yrityksen Lintuvuorelta vuokraama halli toimii kaiken solmukohtana.

KM Roofing 6Uusi halli on valmiiksi suunniteltu, ja toivottavasti Kenneth ja Mikael voivat muuttaa yrityksensä toiminnan sinne viimeistään vuodenvaihteessa.

– Meidän nykyiset 200 m²:n tilamme eivät enää riitä ja siksi olemme varanneet oman tontin teollisuusalueen uudelta osalta ja suunnittelemme oman, runsaan 470 m²:n hallin rakentamista sinne. Ajatuksena on, että saisimme tarkoituksenmukaisemmat tilat ja tehokkaamman virran, jossa materiaalit otetaan sisään toisesta päästä hallia ja valmiit lastataan kyytiin toisesta päästä. Lastauksen voi tehdä uusien varastotilojen ansiosta edellisenä päivänä ja seuraavana aamuna on sitten yksinkertaista aloittaa työt, yrittäjät jatkavat.

Mikael ja Kenneth tähtäävät siihen, että uuteen halliin voidaan siirtyä vuodenvaihteessa. Koska halli rakennetaan alueelle, jota ei luokitella maaseuduksi, ei sen rakentamiseen ollut mahdollista saada investointitukea. Tämä asia selvitettiin yhdessä VASEKin yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahlin kanssa.

KM Roofing 11KM Roofingin asiakkaat koostuvat sekä elementtitalovalmistajista että yksityishenkilöistä. Tässä vaihdetaan kattoa Koivulahdessa sijaitsevaan omakotitaloon.

– Olemme saaneet valtavasti apua VASEKilta vuosien aikana, sillä he olivat mukana jo toiminnan käynnistämisvaiheessa. Kjellin ja muun henkilökunnan antama neuvonta on ollut kullanarvoista, Mikael toteaa.

Kjell puolestaan toteaa KM Roofingin olevan nyt hienossa kasvuvaiheessa, ja uusi halli tulee antamaan yrittäjille mahdollisuuden tehokkaampaan ja sujuvampaan työskentelyyn.

– Tavoitteenahan on tietysti kasvun jatkuminen, hän hymyilee.

 

Yrityksessäsi investointi suunnitelmissa? Me autamme, varaa aika yritysneuvojalle

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand / bySand
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Verkkokauppa pelasti kriisissä

04.08.2020 | Uutiset
Laihialaisessa pihapiirissä, keskellä maalaisidylliä sijaitsee Kotopuoti, jota Marjo Niemelä on pyörittänyt nyt kahden vuoden ajan. Viime kevääseen asti hän toimi osa-aikaisena yrittäjänä ja oli päivätöissä kunnallisessa päivähoidossa. Oltuaan jonkin aikaa vuorotteluvapaalla, Marjo päätti ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja keskittyä sataprosenttisesti unelmatyöhönsä sisustamisen ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää

Logistiikan ja liikennepalvelujen kehittäminen palaa täyteen vauhtiinsa

03.08.2020 | Uutiset
Projektipäällikön/logistiikka-asiantuntijan tehtävään jo keväällä valittu VTM Matias Båsk aloittaa sijaisuutensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla tänään. Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä työskentelevä Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021.
Lue lisää

Parturoitavat palasivat - Julia Peltomäellä riittää taas asiakkaita vaikean kevään jälkeen

31.07.2020 | Uutiset
Julia Peltomäki toimii yksinyrittäjänä Vaasan keskustassa sijaitsevassa Basement Barbers -parturi-kampaamossa. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana nyt 2,5 vuoden ajan. -Olen ollut tuolivuokralla Basement Barbersissa nyt vuoden päivät, eli olen käytännössä yksinyrittäjä. Viihdyn työssäni erittäin hyvin! Olen aina ollut käsityöihminen ja halunnut tehdä luovaa työtä, jossa näkee työnsä tuloksen heti. Lisäksi työkaverini sekä asiakkaani ovat aivan ihania, Peltomäki kertoo iloisesti.
Lue lisää

Tuki yksinyrittäjälle

31.07.2020 | Uutiset
Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Päätökset yksinyrittäjien tuen maksamisesta tehdään yrityksen YTJ-rekisterin mukaisessa kotikunnassa (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isonkyrö).
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

31.07.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

E Nyman Designille koitti työntäyteinen kesä hiljaisen koronakevään jälkeen

23.07.2020 | Uutiset
Elin Nyman työskentelee yksinyrittäjänä graafisen suunnittelun parissa. Hänen tehtävänsä graafikkona on esittää visuaalisesti viesti asiakkaansa tuotteen tai palvelun takana.
Lue lisää

Koivulahtelaisen kukkakaupan toiminta elävöitymässä koronakriisin jälkeen

16.07.2020 | Uutiset
Ellinor Lundström perusti 22-vuotiaana oman kukkakaupan Koivulahteen. Lundströmillä on myynnissä kukkakaupassaan Nigellas blommor och presenter muun muassa leikkokukkia, ruukkukasveja ja hautajaiskimppuja. Hänellä on myynnissä myös erilaisia leluja ja koriste-esineitä, kuten hänen itsetekemiään kortteja ja koruja sekä posliinienkeleitä ja nalleja, jotka sopivat ostettavaksi lahjaksi erilaisiin tilaisuuksiin.
Lue lisää

Vasco Borralho puhaltaa uutta elämää Löfmarkin lihakauppaan

07.07.2020 | Uutiset
Carita Löfmark päätti terveyssyistä lopettaa Kauppahallissa toimineen lihakauppansa vuodenvaihteessa. Yritystoiminta laitettiin myyntiin, ja nyt on vihdoin varmistunut, että pidetty lihakauppa saa jatkajan. Vasco Borralhosta, joka on alun perin kotoisin Portugalista, mutta maalahtelainen jo 12 vuoden ajan, tulee uusi yrittäjä Kauppahalliin.
Lue lisää