94 prosenttia hakijoista saanut yksinyrittäjätuen – hakuaikaa vielä 30.9. asti

11.08.2020

woman sitting on hard wooden floor 3759072

Vaasan seudulla jo 543 yksinyrittäjää on saanut 2 000 euron suuruisen yksinyrittäjätuen, jonka yrityksen kotikunta myöntää. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ottaa vastaan ja käsittelee tukihakemukset omistajakuntiensa puolesta, ja yrityksen YTJ:n mukaisen kotikunnan viranhaltija tekee päätöksen tuen maksamisesta. Vain 37 hakemusta on jouduttu hylkäämään.

Yksinyrittäjätukea voidaan myöntää 16.3.–31.8.2020 syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 30.9.2020.

– Eli vielä ehtii hyvin hakemaan. Voi vaikka odottaa elokuun loppuun asti ja vasta sitten toimittaa meille tarvittavat dokumentit, jotka osoittavat, että liikevaihto on laskenut 30 prosenttia maaliskuun 16. päivän jälkeen, Startian johtaja Tommi Virkama neuvoo.

VASEKissa on käsitelty yksinyrittäjätukihakemuksia koko kesän, ja niitä on tullut tasaisesti muutamia joka päivä.

– Käsittelyajat ovat nyt lyhyet. Meiltä lähtee päätösehdotus kuntiin päivässä tai kahdessa, jos kaikki hakemuksen tiedot ja liitteet vain ovat kunnossa. Olimme varautuneet, että hakemuksia tulisi enemmänkin, mutta koko Suomessa näyttää siltä, että hakemuksia tulee odotettua vähemmän, Virkama toteaa.

Tällä hetkellä käsittely on kesken 41 hakemuksen kohdalla.

– Odotamme saavamme näiltä hakijoilta täydennyksiä ja lisäselvityksiä. Myös kaikki täydennykset on toimitettava meille viimeistään 30.9., jonka jälkeen tehdään viimeiset päätökset. Myöntämättä jääneen tukipotin kunnat palauttavat takaisin valtiolle, Virkama kertoo.

Eniten yksinyrittäjätukea on myönnetty vaasalaisyrityksille.

– 2,5 miljoonan euron tukipotistamme on maksettu yksinyrittäjille tähän mennessä 658 000 euroa eli rahat tulevat kyllä riittämään kaikille kriteerit täyttäville hakijoille, Vaasan kaupungin talous- ja strategiajohtaja Miia Äkkinen kertoo.

Useat yksinyrittäjät ovat kiitelleet saamaansa tukea, jolla he ovat voineet maksaa yrityksensä kiinteitä kuluja kuten esimerkiksi vuokria tai vakuutuksia.

– Korona on kurittanut monia kuntamme yrityksiä, ja on mahdollista, että syksyn toinen aalto pahentaa yritysten tilannetta entisestään. Toivomme, että mahdollisimman moni yksinyrittäjä hakee tukea, jolla voi olla yllättävänkin suuri merkitys, jos syksyn edetessä koronatilanne ei alakaan helpottaa, Vöyrin kunnan hallintojohtaja Markku Niskala sanoo.

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

21.01.2021 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Circle's Edge houkuttelee yrityksiä, jotka haluavat kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta

20.01.2021 | Uutiset
Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.
Lue lisää

Kustannustuen toinen hakukierros käynnissä – valmistaudu huolellisesti ennen hakemista

20.01.2021 | Uutiset
Valtiokonttorin maksaman kustannustuen toinen hakukierros käynnistyi 21.12.2020. Tukea on mahdollista hakea 26.2.2021 klo 16.15 saakka. Kustannustuki on tarkoitettu lähes kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on koronan vuoksi laskenut vähintään 30 prosenttia.
Lue lisää

TietoEVRY laajentaa toimintaansa Vaasassa – noin 160 uutta työpaikkaa

19.01.2021 | Uutiset
TietoEVRY julkaisi 13.1.2021 tiedotteen IT-tukipalveluidensa yhtenäistämisestä osana TietoEVRYn integraatiota. Vaasan seudulle tämä tarkoittaa hienoja uutisia, sillä muutoksen myötä TietoEVRY laajentaa Vaasan toimintaansa ja avaa kaupunkiin uuden IT-tukipalveluiden yksikön suomen- ja ruotsinkielisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Lue lisää

Yrittäjä, vastaa jatkuvuussuunnitteluun liittyvään kyselyyn

18.01.2021 | Uutiset
Svenska handelshögskolanin opiskelija Ben Wahlberg tekee pro gradu -työtään varten kyselyä suomalaisille yrityksille jatkuvuussuunnittelusta.
Lue lisää

Kehitä, hienosäädä ja paranna – Asiantuntijan parhaat neuvot verkkokaupan aloittamiseen

14.01.2021 | Uutiset
Verkkokauppa on tätä päivää, sillä vuonna 2019 suomalaiset kuluttivat verkko-ostoksiinsa jopa 3,3 miljardia euroa. Mikähän mahtaa olla koronavuoden 2020 lukema? Mutta miten yrittäjän olisi syytä lähteä liikkeelle verkkokaupan perustamisessa? Webcoren asiantuntija Joakim Östman kertoi Uusyrityskeskus Startian webinaarissa 12.1. parhaat vinkkinsä.
Lue lisää

Yritykset tarvitsivat neuvoja ja tukea koronavuonna 2020 – VASEK tuplasi asiakasmääränsä

13.01.2021 | Uutiset
Koronavuosi 2020 oli luonnollisesti haastava yrityksille, mikä näkyi heti maaliskuusta 2020 lähtien myös Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yritysneuvonnassa. Yritysten haasteet, talousvaikeudet ja koronan aiheuttamat kehittämistarpeet lisäsivät yritysneuvontamääriä merkittävästi.
Lue lisää

Visitvaasa valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi

12.01.2021 | Uutiset
Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä. Lopullisessa valinnassa käytettiin ensimmäistä kertaa sekä inhimillistä käyttäjäarviointia että algoritmeja hyödyntävää teknistä arviointia.
Lue lisää