aamukahvi kuvitus

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, sanomalehti Pohjalainen ja Pohjanmaan kauppakamari kutsuvat pääkaupunkiseudulla vaikuttavia päättäjiä, virkamiehiä ja edunvalvojia aamukahvitilaisuuteen Helsinkiin 8.6.2018. Tilaisuuden otsikkona on ”Yliopistot kantavat kaupunkeja – vai vievätkö kymmenet korkeakoulut tehot Suomesta?”

Helsingissä järjestettävän aamukahvitilaisuuden teemaksi valitaan aina jokin ajankohtainen aihe. VASEKin vt. toimitusjohtaja Stefan Råback kertoo miksi tällä kertaa haluttiin puhua korkeakoulutuksesta:

– Vahva oma yliopisto ja muut korkeakouluyksiköt ovat Vaasan seudulle elintärkeitä, sillä seudun globaalisti toimivat yritykset tarvitsevat osaajia. Opiskelujen aikainen yhteistyö kuten työharjoittelut, kesätyöt ja lopputyöpaikat hoituvat ongelmitta silloin, kun koulutus on samalla paikkakunnalla yritysten kanssa, Råback toteaa ja jatkaa:

– Yliopistoverkoston karsimista ja koulutusverkoston turhia päällekkäisyyksiä nostetaan esille aina tasaisin väliajoin. Vaasan seutukin on saanut tästä osansa. Seudullemme se merkitsee osaajapulan pahenemista entisestään. Jos korkeakoulutuksen verkostoa karsittaisiin, tyssäisikö silloin seutumme ja yritysten kehitys? Saataisiinko silloin Suomi Oy:lle säästöjä? Råback pohtii.

Korkeakoulujen merkityksestä kaupungeille ja koko Suomelle keskustellaan siis syvemmin perjantaina 8.6. Alma-talon aulassa järjestettävässä tilaisuudessa. Opetusneuvos Ulla Mäkeläinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo puheenvuorossaan, miten korkeakoulutusta on kehitettävä ja uudistettava. EVA:n johtaja Matti Apunen puolestaan kysyy, palveleeko suomalainen korkeakoulutus itseään vai yhteiskuntaa.

Korkeakouluverkoston karsimista käsittelevään paneelikeskusteluun puolestaan osallistuvat Tampere3: siirtymäkauden hallituksen puheenjohtaja Marja Makarow, VAMKin rehtori Tauno Kekäle, VES:in Oskari Kaskinen, MDI:n kehitysjohtaja Janne Antikainen ja EK:n pk-johtaja Jouni Hakala.

Tapahtuman järjestelyistä vastaava Mari Kattelus uskoo tilaisuuden houkuttelevan osallistujia keskustelemaan:

– Pohjalaisilla aamukahveilla haluamme tietysti suunnata päättäjien huomion meidän vientiseutumme tarpeisiin. Vaikka meillä on vain 12 % Suomen väestöstä, hoidamme kuitenkin 30 % Suomen energiateknologiaviennistä. Kannattelemme siis koko Suomea silloin kun meillä menee hyvin, ja kun yrityksemme kaipaavat osaajia, silloin täytyy koulutuksen tukea uusien osaajien kasvamista.

Tervetuloa Pohjalaisille aamukahveille pe 8.6. klo 8.00-10.00 Alma-talon aulaan (Alvar Aallon katu 3c, Helsinki). Mikäli mahdollista, pyydämme ilmoittautumaan tämän linkin kautta  viimeistään 5.6.

Lisätietoja

Markkinointipäällikkö Mari Kattelus
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
mari.kattelus@vasek.fi
0400 681 048

Viestintäpäällikkö Mia Brännbacka
Pohjanmaan kauppakamari
mia.brannbacka@chamber.fi
050 309 2331

‹ Siirry "Tiedotteet"-sivulle