spin-ryhmakuvaJoni Lepisto (Cleaner Future), Marko Koski, Esa Sointula (Fintras), Marko Kuokkanen, Erik Parsons (EnergySolaris) & Volodymyr Bandura (Idealpore).

Johtavan energia-alan klusterin EnergyVaasan startup- ja kasvuyrityksille suunnatun yrityskiihdyttämö EnergySpinin ensimmäinen ohjelma sujui erinomaisesti, ja se toi mukana olleille kasvuyrityksille konkreettista apua liiketoimintaan.

Lokakuusta lopusta joulukuun alkuun kestänyt kiihdyttämöohjelma sisälsi yrityskohtaista valmennusta liiketoiminnan kasvun suunnittelussa, tuotekehityksessä, kaupallistamisessa, markkinoinnissa ja viestinnässä sekä erityisesti rahoitusasioissa yhdessä alan johtavien toimijoiden kanssa.

Kontaktit johtavat yhteistyöhön

EnergySpinin ansiosta startupit pääsivät keskustelemaan potentiaalisten globaalien asiakkaiden ja partner-yritysten kanssa.
– Yksi syy kiihdyttämöön hakemiselle oli yhteistyön avaaminen partnereiden kanssa. Uskon, että kiihdyttämöstä saamani kontaktit johtavat yhteistyöhön tulevaisuudessa, Esa Sointula Fintrasilta sanoo.

EnergySpin-kiihdyttämö antoi startup-yrityksille mahdollisuuden saada kommentteja ja kehitysehdotuksia liikeideastaan.

– Sekä kiihdyttämöön osallistuneilla startup-yrittäjillä että kiihdyttämön vetäjillä on paljon kokemusta, jota olemme hyödyntäneet liikeideamme kehittämisessä, Erik Parsons moldovalaisesta EnergySolaris-yrityksestä sanoo.

– Olemme vaihtaneet paljon ajatuksia liiketoiminnasta. Yhteishenki on ollut hyvä, ja meillä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä ohjelman päätyttyäkin, Joni Lepistö Cleaner Futuresta kertoo.

Haku kevään ohjelmaan on jo alkanut

Uusi kiihdyttämöohjelma järjestetään keväällä 2018. Haku ohjelmaan on jo alkanut, ja se on käynnissä 9. helmikuuta saakka.
Kiihdyttämö on tarkoitettu energia-alan ja siihen kytkeytyvien alojen, kuten digitalisaation, IoT:n tekoälyn, kyberturvallisuuden, big datan ja pelillistämisen startupeille, jotka hakevat voimakasta globaalia kasvua.
– EnergySpin on erinomainen ohjelma yrityksille, joilla on tuotteen tai palvelun prototyyppi valmiina ja jotka haluavat päästä kehittämään yritystään, ukrainalainen Volodomyr Bandura Idealporesta sanoo.

Ensimmäinen kiihdyttämöohjelma saavutti suuren globaalin suosion jo hakuvaiheessa, sillä hakemuksia tuli yhteensä 24 maasta. Ensi kevään ohjelmaan odotetaan saapuvan entistä enemmän hakemuksia.
– Jos yritystä ei valittu tämän syksyn ohjelmaan, kannattaa ehdottomasti hakea uudestaan, sanoo EnergySpinin vetäjä Marko Koski.

 

 EnergySpin 400px

pohjanmaanliitto-kolmikielinen vaeri 300RGB

EnergySpin-kiihdyttämön toiminnan partnereina ovat kansainväliset energia-alan johtavat yrityskumppanit kuten Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vaasan Sähkö, EY, Elisa, Tieto, Viria, Citec ja VNT Management. EnergySpin toiminta sijaitsee yhdellä maailman johtavista energia-alan klustereista, EnergyVaasassa.

Kiihdyttämön käynnistäminen on yksi Vaasan kasvusopimuksen kehityshankkeista, ja se toteutetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Merinovan yhteistyönä. Myös Pohjanmaan liitto on mukana.

‹ Siirry "Tiedotteet"-sivulle