YleisoVaasa EnergyWeek 2018 lähti liikkeelle uudella näkökulmalla. Nyt tapahtuman keskeisiksi teemoiksi nostettiin kolme C:tä, Contacts, Cases & Credit (kontakteja, ”keissejä” ja kunniaa). EnergyWeekin tarkoitus on saattaa alan ammattilaiset yhteen, tarjota heille uusia kontakteja, verkostoja ja yhteistyökumppaneita. Cases puolestaan tarkoittaa tositarinoita onnistumisesta, yhteistyöstä ja innovaatioista, joita yleisölle on tarjoiltu heti maanantain Energia- ja Ympäristöseminaarista lähtien.

Kolmas C eli Credit (kunnia) nousi tänä vuonna esiin aivan uuden käsitteen Energy & Innovation Awards -kilpailun myötä. Kilpailuun haettiin vuoden kiinnostavinta energiaratkaisua, ja palkintojenjakoseremoniassa palkittiin niin tuomariston kuin yleisönkin suosikki. Tuomaristo valitsi parhaaksi caseksi Virta Ltd:n Virta Home -järjestelmän. Yleisön suosikkina palkittiin paikallista osaamista, eli WE Techin ja The Switchin Permanent magnet shaft generator.

VirtaEnergy & Innovation Awardsin voitti Virta Ltd:n Virta Home -järjestelmä.

Kolmen C:n ohella pääteemoiksi nostettiin digitalisaatio, energian varastointi ja uusiutuvat energialähteet. Cyber Security & Digitalization -tapahtuma keräsi runsaasti yleisöä ja herätti vilkasta keskustelua niin paikan päällä kuin sosiaalisessa mediassa. Energian varastointi oli nostettu Wind Exchange & Solar -seminaarin yhdeksi teemaksi, jonka lisäksi sitä sivuttiin lähes jokaisessa seminaarissa.

EnergyWeek on haluttu tuoda koko Vaasan tietoisuuteen, ja tällä kertaa tapahtuma tuotiinkin keskelle Vaasaa kauppatorille Sustainable Driving -tapahtuman muodossa keskiviikkona. Tämä tapahtuma keräsi paikalle pari sataa uteliasta koeajamaan ympäristöystävällisiä autoja, tutustumaan kinnereihin ja ihmettelemään kaasubussien tekniikkaa.

EnergyWeek on todellinen osoitus yhteistyöstä. Kaikilla viikon tapahtumilla on oma itsenäinen järjestäjäorganisaationsa, jotka koostuvat Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista, Pohjanmaan Kauppakamarista, Teknologiakeskus Merinovasta, Pohjanmaan Exposta, Vaasan Yliopistosta, Helsingin yliopistosta (Vaasa unit of legal studies) ja Enterprise Europe Networkista. Myös Pohjanmaan Liitto ja Viexpo ovat olleet mukana tarjoamassa osaamistaan. Koko tapahtuman pääkoordinaatio- ja viestintävastuu on ollut VASEKilla.

Hanna AlavillamoHanna Alavillamo

Koska Vaasan kaupungintalo on ollut tähänkin asti vilkkaimpina päivinä tupaten täynnä, samoin kuin keskustan hotellit, kävijätavoitteeksi asetettiin tänä vuonna maltillisesti sama kuin viime vuonna, eli noin 4100. Tämä tavoite saavutettiin ja ylitettiin, lopullinen kävijämäärä tulee olemaan noin 4 500! Kävijämäärän kasvu näkyi hyvin muun muassa tuulienergia- ja kaasuseminaareissa, joissa seminaaritila oli seisomapaikkoja myöten täynnä. Tämän runsaan kävijämäärän lisäksi erityisenä ilon aiheena on tapahtuman saama laaja julkisuus niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, sekä kävijöiden antama positiivinen palaute.

Nyt on aika vetää hetki henkeä, mutta jo ensi kuussa laitetaan katseet vuoden 2019 EnergyWeekiin. Järjestäjäryhmä pitää koko ajan silmät auki ja tuntosarvet pystyssä, jotta saamme jälleen ensi vuonna kerättyä kiinnostavimmat puheenaiheet ja keskustelijat paikalle. Seuraava EnergyWeek pidetään 18.-22.3.2019.

Valokuvia EnergyWeekiltä 

Lisätietoja:

Hanna Alavillamo
Hanna Alavillamo
Communication & Brand Manager
+358 50 563 8605
EnergyVaasa

‹ Siirry "Tiedotteet"-sivulle