Momenta1 Banneri
Laihialainen Elisa Havusela pyörittää useampaa talous- ja kiinteistönhallinnon yritystä. Isännöintipalvelu Momenta Oy, jonka hän osti noin vuosi sitten, tulee nyt vaihtamaan sekä nimeä että osoitetta.

Laihialaisella yrittäjällä Elisa Havuselalla on monta rautaa tulessa. Tilitoimisto Ellis Office Oy:n sekä laskutuspalveluyritys Apujoukot Oy:n lisäksi hänestä tuli noin vuosi sitten laihialaisen Isännöintipalvelu Momenta Oy:n uusi omistaja. Tavoitteena on jatkossa kasvaa ja ehkä tehdä myös useampia yritysostoja.

Elisa Havusela on toiminut yrittäjänä vuodesta 1997 lähtien, mutta on suuren osan tästä ajasta työskennellyt myös muilla aloilla. Hänellä on monivuotinen kokemus ohjelmistoalalta, alihankintateollisuudesta ja taloushallinnosta, ja hän on vuosien aikana luonut erilaisia ohjelmia kirjanpitoon ja palkanlaskentaan. Helmikuusta 2017 hän on tarjonnut siis myös kiinteistönhallinnon palveluja.

– Minulla on vuosien ajan ollut hyvät kontaktit VASEKiin ja yritysneuvoja Antti Alasaareen. Hän oli tietoinen siitä, että etsin sopivaa yritystä ostettavaksi, ja kun Momenta tuli myyntiin runsas vuosi sitten, hän ilmoitti minulle heti samana aamuna, kun asia oli julkinen. Ennen työpäivän päättymistä ostopäätös oli tehty ja asia selvä, Elisa kertoo.

Kyseessä oli siis erittäin nopeat kaupat, mistä Antti myös huomauttaa:

– Täytyy myöntää, että hämmästyin siitä innosta ja tahdonvoimasta, jolla Elisa toteutti tämän kaupan. Oli hienoa, että löysimme ostajan lähiseudulta, jotta nämä Momentan palvelut säilyivät seudulla.

– Tiedän, että Elisa on suorittanut yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon ja että hänellä on realistiset kasvusuunnitelmat ja oikeanlaista osaamista, jotta hän pystyy ne myös toteuttamaan Momentan ja kiinteistönhallinnan osalta, Antti toteaa.

Momenta5 600px
Elisa Havusela on toiminut yrittäjänä runsaat 20 vuotta, ja hänen yritystensä asiakkaat ovat sekä Vaasasta, Seinäjoelta että Kyrönmaalta. Myös useammat yritysostot voivat olla ajankohtaisia tulevaisuudessa, ja Elisa tekeekin mielellään nopeita päätöksiä.

Yrityskauppa toteutettiin siten, ettei mitään hiljaista tietoa siirtynyt uudelle omistajalle. Hiljaisella tiedolla tarkoitetaan osaamista, jota on vaikea muotoilla ja jakaa ja jota normaalisti on mukana henkilöiden eli usein yrityksen henkilökunnan valmiuksissa ja rutiineissa.

– Usein hiljainen tieto on tärkeintä saada mukaan, mutta minä sain aloittaa nollasta. Henkilöstöä on nykyään hieman enemmän kuin aikaisemmin, Momentassa työskentelee tällä hetkellä kuusi työntekijää.

– Ensimmäinen vuosi on mennyt hyvin, ei ole mitään valittamista. Olemme oppineet tuntemaan asiakkaamme, jotka sijaitsevat lähinnä Vaasassa, Seinäjoella ja Kyrönmaalla, ja he vuorostaan ovat oppineet tuntemaan meidät, Elisa kertoo.

Elisan suunnitelmissa on jatkuva kasvu ja myös useampia yritysostoja. Momentalla on nyt edessään nimenvaihdos sekä uusiin toimitiloihin siirtyminen.

– Osoitteemme vaihtuu täällä Laihialla ja jatkossa nimenä on Nutria Isännöinti Oy, Elisa lisää.

Palvelut pysyvät kuitenkin ennallaan: tekninen, lainopillinen ja taloudellinen neuvonta kiinteistöosakeyhtiöille ja vastaaville. Palveluihin kuuluu myös vuokranvälitys sekä kiinteistömyynti.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand/bySand
Suomennos: VASEK


Lue lisää omistajanvaihdopalveluista

 

 

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi