AL Consulting 2 600pxLinda Backgren-Holm ja Annette Östman perustivat oman kirjanpitotoimiston syyskuussa.

Annette Östman ja Linda Backgren-Holm avasivat hiljattain oman kirjanpitotoimiston Molpen keskustaan. Kun merkonomitaustainen Linda sai kuulla, että seudulla on pula kirjanpitäjistä, hän tajusi uusien mahdollisuuksien avautuvan. Annettesta hän sai tutun yhtiökumppanin, ja nyt kun käytännön järjestelyt ovat kunnossa, he panostavat markkinointiin ja siihen, että heidän toimintansa tulee tutuksi seudun yrityksille.

Linda on Pohjanmaalla monille tuttu myös tanssiyhtye San Marinon solistina, mutta hän ei puuhaa pelkästään musiikin parissa.

– Alkuperäiseltä koulutukseltani olen merkonomi ja suuntautunut kirjanpitoon, mutta päätin valmistuttuani opiskella myös kasvatustieteitä. Olen työskennellyt sekä päiväkodissa että koulussa, mutta astma- ja allergiaongelmieni vuoksi olen viime vuosina toiminut lähinnä freelancerina tanssi- ja musiikinopettajana sekä työskennellyt puolisoni yrityksessä, Linda kertoo.

AL Consulting 5 600pxLindalla on tuplasti merkonomintutkintoja, ja nyt hän odottaa innolla yrityksen toiminnan käynnistämistä.

Linda on aina hoitanut puolisonsa yrityksen hallinnon ja kirjanpidon, ja siten hänen taitonsa ovatkin pysyneet ajan tasalla vuosien ajan. Kun hän huomasi, että seudulle kaivataan kirjanpitotoimistoja, hän päätti päivittää osaamistaan ja on nyt parin vuoden ajan ollut YA:n Närpiön yksikössä aikuisopiskelijana.

– Se oli ikään kuin paluu juurille, nauraa Linda, joka suoritti äskettäin toisen merkonomitutkintonsa.

– Tavoitteena oli koko ajan perustaa oma yritys ja opiskelu nyt kannattaa aina, hän lisää.

Myös Annette on merkonomi, ja hänellä on lisäksi plakkarissaan taloushallinnon koulutusta. Hän on työskennellyt 15 vuoden ajan Dermoshopilla muun muassa laatuassistenttina, mistä tehtävästä hän on nyt työvapaalla.

– Olen pitkän aikaa leikitellyt ajatuksella oman yrityksen perustamisesta, mutten ole koskaan uskaltanut tai tullut tarttuneeksi toimeen. Kun Linda teki aloitteen, oli minun pakko hypätä mukaan jo liikkuvaan junaan, Annette kertoo.

Linda ja Annette ryhtyivät suunnittelemaan yrityksensä toimintaa kevättalvella ja kääntyivät silloin VASEKin yritysneuvoja Kjell Nydahlin puoleen.

– Vaikka olen ollut aikaisemminkin mukana perustamassa sekä yrityksiä että yhdistyksiä ja minulla oli sitä kautta myös käsitys siitä, kuinka se tapahtuu, on silti hienoa, että on taho, jonka kanssa pallotella ajatuksia. Istuimme monena iltana Kjellin kanssa, ja hän auttoi meitä kaikkien mahdollisten papereiden kanssa, liiketoimintasuunnitelman laatimisessa sekä starttiraha-anomuksessa, Linda kertoo.

AL Consulting 4 600 px 72 dpi
AL Consulting sijaitsee Molpen keskustassa, Osuuspankin kiinteistössä, jonne asiakkaiden on helppo tulla.

Liiketilat yritykselle löytyivät helposti. Molpeen, Osuuspankin kiinteistössä sijaitsevaan yritykseen asiakkaiden onkin helppo tulla. Kirjapitopalveluiden lisäksi Annette ja Linda tarjoavat myös laskutuspalveluita, palkanlaskentaa, pienessä mittakaavassa myös kopiointipalveluita sekä hallinnollisia palveluita tiehoitokunnille ja muille yhteisöille.

– Täällä maaseudulla on paljon metsäautoteitä ja mökkiteitä, eikä tiehoitokuntien hallituksilla aina ole osaamista ja aikaa hoitaa laskutusta ja muuta itse, Linda selventää.

– Maaseudulla toimivilla yrityksillä on usein oltava monta toiminnan tukijalkaa, siitä tämä on hyvä esimerkki, Kjell Nydahl lisää.

AL Consulting perustettiin virallisesti 1. syyskuuta, ja tähän mennessä päivät ovat kuluneet käytännön ja teknisiin järjestelyihin.

– Nyt panostamme kovasti markkinointiin, mainostamme paikallislehdissä ja suoraan yrityksille. Toivomme, että yritykset löytävät meidät ja kääntyvät paikallisen kirjanpitotoimiston puoleen, he päättävät.

AL Consulting 8 600pxKirjanpito-, laskutus- ja palkanlaskentapalveluiden lisäksi Annette ja Linda tarjoavat myös kopiointipalveluita pienemmässä mittakaavassa. Lisäksi he toivovat voivansa auttaa alueen tiehoitokuntia hallinnollisten tehtävien kanssa.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand/ bySand
Käännös: VASEK