DP Apartments 6 600pxDaniel Pokorny, joka on kotoisin Itävallasta, mutta asuu nykyisin Mustasaaressa, perusti DP Apartmentsin 2016. Yrityksen konseptina on vuokrata korkealaatuisia ja moderneja, täysin varusteltuja asuntoja Vaasassa joko lyhyen tai pidemmän aikaa vieraileville.

Vaasassa 2016 perustetun yrityksen DP Apartmentsin tavoitteena on olla asiakkaan toinen koti. Yritys tarjoaa moderneja ja korkealaatuisia hotellihuoneistoja edulliseen hintaan, joten sekä yritykset että yksityishenkilöt voivat löytää sopivan majoitusratkaisun Vaasan vierailunsa ajaksi, riippumatta siitä kestääkö vierailu muutaman vuorokauden vai useampia kuukausia.

Wienistä Itävallasta kotoisin oleva Daniel Pokorny on työskennellyt aiemminkin hotelli- ja ravintola-alalla. Kun hän päätti yhdessä suomalaisen tyttöystävänsä ja parin kahden lapsen kanssa muuttaa Suomeen reilu puoli vuotta sitten, näki hän heti mahdollisuuden ryhtyä yrittäjäksi alalle, joka hänen kotimaassaan on huomattavasti laajemmalle levinnyt kuin täällä Suomessa.

– Viihdyn Vaasassa, ja koska olen vieraillut kaupungissa useita kertoja aikaisemmin, näin että täällä on tapahtunut paljon viimeisen vuosikymmenen aikana. Vaasasta on tullut enemmän metropoli, kaupunki kasvaa ja kehittyy, ja täällä toimivat suuret yritykset ovat valtava mahdollisuus kaupungille. Hotellihuoneistojen tarjoaminen vaikutti loogiselta panostukselta, jolla on hyvin potentiaalia, Sulvalle perheensä kanssa asettunut Daniel selittää.

DP Apartments 10Daniel vuokraa tällä hetkellä neljää eri asuntoa, kaikki ovat vastavalmistuneita ja sijaitsevat Vaasan keskustassa. Hän huolehtii itse asuntojen siivouksesta ja toivottaa kaikki vieraat henkilökohtaisesti tervetulleiksi.

Danielin yritysidea perustuu siihen, että hän vuokraa korkealaatuisia, kalustettuja asuntoja Vaasan keskustassa sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Asunnot hän omistaa itse, ja ne on varustettu kaikella kaupunkivierailulla tarvittavalla: löytyy kalusteet, pesukone, keittiökoneet, TV ja luonnollisesti myös nettiyhteys.

Tällä hetkellä vuokrattavana on neljä asuntoa, mutta toiveissa on niiden määrän kasvattaminen tulevaisuudessa. Daniel on valinnut juuri valmistuneita asuntoja, joiden sijainti on keskeinen. Juuri yritykset ja niiden yhteistyökumppanit on se asiakasryhmä, jonka hän ensi kädessä yrittää tavoittaa, vaikkakin tähän mennessä pääasiassa yksityishenkilöt ovat vuokranneet häneltä huoneistoja.

– Arvostan kaikkia vieraitani, mutta toiminnan kannalta on sujuvampaa, kun on yritysasiakkaita, jotka vuokraavat pidemmäksi ajaksi.

Asunnot ovat varattavissa booking.com -sivuston kautta. Daniel on myös markkinoinut palveluitaan suoraan vaasalaisille suuryrityksille.

– Suurin haaste on tavoittaa ne yritykset, joiden kanssa vaasalaisyritykset puolestaan tekevät yhteistyötä, alihankkijat ja kumppanit muista kaupungeista, Daniel toteaa.
Asuntoja voi vuokrata vuorokaudeksi tai useamman kuukauden ajaksi, ja Daniel itse huolehtii siitä, että on henkilökohtaisesti toivottamassa jokaisen vieraan tervetulleeksi.

– Hinnat ovat hotelleihin verrattuna edullisia, ja kun yöpyy asunnossa, voi itse laittaa ruokansa, saunoa kun haluaa ja tarvittaessa vaikka pestä vaatteensa. Siivoan asunnot joka viikko ja täytän kaappeihin puuttuvia tarvikkeita. Voin tarvittaessa myös noutaa vieraani lentokentältä tai tarjota kyydin lentokentälle. Palvelu ja vieraanvaraisuus ovat avainasemassa.

DP Apartments 8Daniel on itse sisustanut asunnot, joista löytyy kaikki vierailun aikana tarvittava: TV, nettiyhteys, keittiökoneet, pesukone ja uudet, modernit huonekalut.

Daniel on lyhyessä ajassa saanut hyvän ruotsin kielen taidon, ja seuraavana tavoitteena hänellä on oppia puhumaan myös suomea, jotta voi tarjota parasta mahdollista palvelua. Hyvää palvelua Daniel kertoo saaneensa myös VASEKilta, jonka puoleen hän kääntyi yritystä perustaessaan.

– Juuri maahan muuttaneena tarvitsin kaiken mahdollisen avun, ja kaikki VASEKilla olivat erittäin avuliaita ja mukavia, Daniel toteaa ja mainitsee muun muassa Mauritz Knutsin ja Peter Källbergin.

– Sain hyviä neuvoja, ja he tekivät erittäin hyvää työtä minun tukenani.

Peter vinkkasi Danielille mitä yrityksiä ja nettisivustoja hän voisi kontaktoida, ja ne yhteydenotot toivatkin heti hyviä tuloksia.

– Danielin asunnot ovat hyvä vaihtoehto ei pelkästään yrittäjille, vaan myös kesäturisteille. Myös vakuutusyhtiöt voisivat olla mahdollinen asiakasryhmä. Konsepti on suhteellisen uusi Vaasassa, mutta uskon että markkinoita löytyy. Danielilla on kaikki edellytykset menestyä, koska hänellä on kokemusta kansainvälisestä liiketoiminnasta ja hyvä palveluasenne, matkailun projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta päättää.

 

Teksti: Anna Sand / bySand
Kuvat: Anna Sand sekä DP Apartmentsin omat kuvat
Suomennos: VASEK