VasaHundsim6 www
Katja Ylinen on työskennellyt 17 vuotta eläintenhoitajana. Viime talvena hän myi yrityksensä Eläinklinikka Saaren ja aloitti uuden uran.

Eläimet ovat koko elämä ainakin Katja Yliselle, joka on työskennellyt melko lailla koko työuransa ajan eläintenhoitajana. Mutta 17 vuoden jälkeen hän koki, että oli aika muutokselle. Katja myi viime talvena eläinklinikkansa, ja ainut minkä hän tiesi varmasti, oli se, että hän haluaa työskennellä eläinten parissa myös tulevaisuudessa. Sattumalta kävi niin, että Vaasan koirauimala tuli myyntiin pian sen jälkeen, ja kesällä Katjasta tuli yrityksen uusi omistaja.

– En voi edes ajatella elämääni ilman eläimiä, toteaa Katja, jolla on kotona Karperössä eläimiä koirista ja kissoista aina kanoihin, kalkkunoihin, kaniineihin ja marsuihin.

Ei kuitenkaan ole helppoa löytää sellaista työpaikkaa, joka keskittyisi vain eläimiin, ja siksi Katjalla olikin ajatuksena jatkaa yrittäjänä myös tulevaisuudessa.

– Aloitin työskentelyn Eläinklinikka Saarella jo opiskeluaikoinani, ja olin siellä hommissa 17 vuotta, viimeisimmät vuodet omistajana. Niin monen vuoden jälkeen tuntui siltä, että on aika muutokselle ja päätin myydä yrityksen, Katja kertoo.

Hän kääntyi VASEKin puoleen ja sai apua sopivan ostajan etsimisessä, sopimusten laatimisessa ja muussa.

– En olisi kyllä pärjännyt ilman VASEKia, Katja toteaa ja jatkaa:

– Sain heiltä valtavasti apua. Kun sain kuulla, että Vaasan koirauimala oli myynnissä, en epäröinyt kääntyä taas heidän puoleensa, tällä kertaa ostajan roolissa.

VasaHundsim3 wwwVaasan koirauimala on avoinna arkisin, ja yrityksen kotisivuilta löytyy ajanvarauskalenteri. Katja tarkistaa päivittäin altaan klooripitoisuuden ja veden pH-arvot.

Uuden yrityksen kanssa aloittaminen ei ollut Katjan osalta mikään suuri askel, koska hän oli jo aiemmin ollut yrittäjänä. Sen sijaan hän voi nyt keskittyä uuden yrityksensä kehittämiseen haluamaansa suuntaan. Vaikka kauppakirjat allekirjoitettiin vain kaksi kuukautta sitten, on Katjalla jo konkreettisia suunnitelmia toteuttavana. Yhtenä askeleena on hankkia itselleen lisää osaamista.

– Tulen syksyn aikana suorittamaan yrittäjän ammattitutkinnon ja suoritan samalla Suomen Eläinkoulutuskeskuksen järjestämää koulutusta, Katja kertoo. – Sen kautta lisään tieto-taitoani eläinten kouluttamisesta, mutta myös asiakaspalvelusta ja muusta hyödyllisestä, hän lisää.

VasaHundsim10 wwwKoirauimala sopii sekä veteen tottuneille että aloitteleville koirille, ja myös koiraa kuntouttamiseen eläinlääkärin tai fysioterapeutin ohjeistuksen mukaisesti

Nina Kangasniemi perusti Vaasan koirauimalan helmikuussa 2017, ja tämä kesä oli ensimmäinen, kun uimala oli auki. Siksi se ei ole vielä tunnettu aivan kaikkien seudun koiraihmisen keskuudessa. Katja onkin varautunut siihen, että tarvitaan vielä melkoisesti markkinointityötä.

– Asiakasryhmä, joka on erityisesti sydäntäni lähellä, on ikääntyneet koiranomistajat, joiden ainoana seurana on ehkä vain se koira. Samanaikaisesti heillä ei ehkä ole enää voimia ja mahdollisuutta tarjota koiralle sen tarvitsemaa määrää liikuntaa.

Tämän Katja huomasi työskennellessään eläintenhoitajana – että monet koirat eivät pääse purkamaan kaikkea sitä energiaa, jota niillä on.

– Tämän asiakasryhmän tavoittaminen on haasteellista, koska heitä ei tavoita niin hyvin sosiaalisen median kautta, Katja toteaa.

VasaHundsim5 wwwUimalasta löytyy koirien käyttöön sekä kelluntaliivejä että vesileikkeihin sopivia leluja.

Hän on varma siitä, että tulee myös jatkossakin kääntymään VASEKin puoleen eri asioiden tiimoilta, aina sitä mukaa kun yritys kehittyy.

– Olen erittäin tyytyväinen saamaani palveluun. On hienoa, että tällaista apua on tarjolla täysin maksutta, hän päättää.

VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaari on iloinen, että VASEK voi auttaa yrityksiä niiden eri vaiheissa:

– Katjan kanssa olemme sekä myyneet että ostaneet yritystoimintaa, Ninan kanssa olemme sekä perustaneet yritystä että myyneet yritystoimintaa. Ninakin jatkaa vielä yrittäjänä koirahierontapalvelujen muodossa, vaikka koirauimalatoiminta siirtyikin uusiin käsiin.

 

Lue lisää VASEKin omistajanvaihdospalveluista

 

Teksti: Anna Sand
Kuvat: Anna Sand sekä yrittäjän omat kuvat
Suomennos: VASEK

 

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

Valmisteltu omistajanvaihdos -hanke