Imagofix3 600pxJarno korjaa myös autojen ruoste- ja pintavaurioita sekä kolarivaurioita. Hän on puolet elämästään kerännyt kokemusta alalta, vaikka on vasta 29-vuotias.

Isokyröläinen Jarno Ahopelto on vasta 29-vuotias, mutta on silti omistanut lähes puolet elämästään autojen maalaamiselle. Pohjakoulutukseltaan hän on elektroniikka-asentaja, mutta autoala houkutteli enemmän, ja ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen hän kouluttautui niin automaalauksessa kuin autoverhoilussakin. Viisi vuotta sitten hän perusti oman yrityksen, Imagofixin, jossa hän työskentelee nykyään täysipäiväisesti.

Jarnon kiinnostus autoja ja automaalausta kohtaan heräsi jo paljon ennen kuin hänellä itsellään oli edes ajokorttia, ja nykyään hänellä on kokemus työstä jo monen vuoden ajalta. Yritys keskittyy automaalaukseen, kolari- ja ruostevaurioiden korjaamiseen sekä autojen uudelleenteippaukseen. Osaamisensa ja yrityksen varustelun ansiosta Jarno pystyy tarjoamaan mainosteippauksia myös muussa muodossa.

– Alussa mainosteippausten määrä oli suurempi, mutta nykyään se on toisinpäin: automaalausten määrä on kasvanut, samaten autojen uudelleenteippaus. Teippaamalla auton voi vaihtaa sen väriä kokonaan ilman, että se vaikuttaa auton alkuperäiseen väriin tai pintaan. Kun teippaukset poistaa, on auton alkuperäinen maalipinta edelleen kuin uusi, Jarno kertoo.

Imagofix1 600pxMaalaamo ja halli rakennettiin Imagofixin perustamisen jälkeen 2012. Jarno haki VASEKin avulla investointitukea, jota hän myös sai. Nyt on aika suurentaa tiloja ja ostaa viisi kertaa suurempi halli.

Pääosin ammattiautoilijat, kuten taksikuskit, ja nuoriso käyttävät näitä palveluita. Asiakkaiden joukossa korjauspuolella on niin vakuutusyhtiöitä kuin yrityksiä ja yksityishenkilötäkin.

Ennen kuin Jarno perusti oman yrityksen, hän työskenteli muun muassa kuorma-autojen ja rekkojen teippausten parissa, ja nyt tavoitteena on yrittäjänä päästä samojen töiden pariin uudelleen.

– Tämän hallin, jossa on myös maalaamo samassa, rakensin aloittaessani yrittäjänä, ja sain arvokasta apua VASEKilta rakennuksen investointitukihakemuksen tekemiseen. Nyt halli on jäämässä pieneksi ja sekä halli että meidän talomme on myynnissä. Tulen ostamaan hallin, joka on viisi kertaa suurempi kuin entinen ja sijaitsee pienen matkan päässä. Ja jälleen kerran olen kääntynyt myös VASEKin puoleen saadakseni apua, Jarno kertoo.

VASEK ja lähinnä yritysneuvoja Antti Alasaari on ollut mukana kaikissa Jarnon yrityksen ratkaisevissa vaiheissa aina alusta lähtien.
– Olen todella iloinen, että he ovat olemassa ja kiitollinen paperitöiden kanssa saamastani avusta.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, voi Jarno pian ottaa uudessa 500 m²:n suuruisessa hallissa vastaan raskaita ajoneuvoja, myös busseja, maalattavaksi ja teipattavaksi.

– Työtilaisuuksia on jo jonkin verran plakkarissa, joten se ei ole mikään huolenaihe, hän toteaa.

Jarno toivoo voivansa kasvattaa toimintaa niin, että työntekijän palkkaaminen olisi mahdollista tulevaisuudessa. Nykyisissä tiloissa ei ole mahtunut useampi työskentelemään.

Antti Alasaari ei epäile Jarnon mahdollisuuksia tai palveluiden kysyntää.

– Tervajoen auto- ja ajoneuvokaupan keskittymän läheisyys on etu, ja Jarno on taitava ammatissaan, Antti toteaa.

Imagofix9 600px

Imagofix10 600pxTeippaamalla koko auton täysin voi vaihtaa sen väriä ilman että alkuperäinen maalipinta vahingoittuu. Teippaaminen on myös halvempaa kuin auton uudelleenmaalaus.

 

Teksti: Anna Sand /bySand
Kuvat: Anna Sand sekä yksityiskuvat