IMG 4545 Roukus Kim web

Startian uusin asiantuntijakumppani Roukus Oy tekee muun muassa kotisivuja sekä suunnittelee yritysilmeitä ja painotuotteita. Kim Roukus on paluumuuttaja, sillä hän asui parikymmentä vuotta pääkaupunkiseudulla ennen kuin muutti takaisin Pohjanmaalle.

AsiantuntijaTietaaLogo web

Miten alkavan yrittäjän kannattaa aloittaa yrityksensä markkinointi? Tässä kysymyksessä kannattaa kääntyä Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian uusimman asiantuntijaorganisaation Roukus Oy:n puoleen. Yrittäjä Kim Roukus tekee muun muassa kotisivuja sekä suunnittelee yritysilmeitä ja painotuotteita.

Roukus neuvoo alkavia yrittäjiä varaamaan yritykselle oman verkkotunnuksen eli domainin hyvissä ajoin, jo ennen yrityksen rekisteröintiä. Verkkotunnuksia ovat esimeriksi .fi-loppuiset nettiosoitteet.

– Kun miettii yrityksen nimeä, on hyvä tarkistaa, että sillä nimellä on myös vapaa verkkotunnus. Jos verkkotunnus on varattu, suosittelen vaihtamaan yrityksen nimeä, Roukus kertoo.
– Yrittäjällä on hyvä olla verkkotunnuksen hallintaoikeus, jotta hän voi tarpeen mukaan vaihtaa yrityksen kotisivu- tai sähköpostipalveluja helposti, hän jatkaa.

Kotisivut ovat todiste yrityksen olemassaolosta

Kun verkkotunnus on hankittu, yrittäjän kannattaa nopeasti perustaa kotisivut. Ne ovat todiste uuden yrityksen olemassaolosta.

– Kotisivujen ei tarvitse kuitenkaan olla kovin laajat varsinkaan ihan alussa, Roukus huomauttaa.

Internetissä on monia ohjelmia kotisivujen tekoon, eikä niiden tekemiseen välttämättä tarvita tietoa koodauksesta. Alan asiantuntijan puoleen on kuitenkin hyvä kääntyä, sillä verkkosivut määrittävät yrityksen identiteettiä, ja asiantuntijan avulla niistä saa toimivan kokonaisuuden. Samalla yrityksen kohderyhmä tarkentuu, sillä sivusto on suunniteltava kohderyhmä huomioiden. Lisäksi viesti yrityksen tuotteista tai palveluista selkeytyy.

– Yrityksillä on usein hyvä tuote tai palvelu, mutta nettisivujen kautta siitä saattaa muodostua todellisuutta huonompi kuva. Toimivien nettisivujen ansiosta yrittäjän on helpompi myydä palveluitaan ja puhua toiminnastaan, Roukus sanoo.

IMG 4553 tuotteet web

 Roukus Oy on suunnitellut esimerkiksi yritysten vuosikertomuksia ja tuotepakkauksia.

 

Yrittäjät tuttuja asiakkaita

Roukus on työskennellyt yrittäjänä vuodesta 2009 lähtien. Hänen asiakkaidensa joukossa on useita pienyrittäjiä, mutta joukkoon mahtuu muutama pörssiyhtiökin. Yritykset toimivat eri aloilla, jolloin hyvät ideat siirtyvät alalta toiselle.

Roukus on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) taiteen maisteriksi ja kuvataideopettajaksi.
– Visuaalisuus on vahva väline, jonka avulla yritys voi kertoa asian haluamallaan tavalla, Roukus kuvailee.

Startian johtaja Tommi Virkaman mielestä Roukus Oy on hyvä lisä Startian vahvaan asiantuntijaverkostoon.
– Roukus on aiemmin tehnyt yhteistyötä YritysEspoon kanssa, joten hän ymmärtää Startian kohderyhmän eli aloittavien yrittäjien tarpeet, Virkama sanoo.

Startian asiakkailla on mahdollisuus varata aika tunnin maksuttomaan neuvontaan Roukus Oy:n kanssa. Katso lisätiedot tapahtumakalenterista.

Teksti ja kuvat: VASEK

Aiemmin Asiantuntija tietää -sarjassamme ilmestyneitä artikkeleita:

Tilitoimisto on avaintekijä yrityksen menestykselle

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

Käytännöllinen yhdistelmä pankki- ja vakuutuspalveluja

Nettiin kannattaa panostaa

Apua ja neuvoja yrityksen talouteen ja kevytyrittäjyyteen

Asiakkaan tarpeet ohjaavat Securitaksen tarjontaa

Ihmisen kokoinen tilitoimisto

Kolster: Uskalla kysyä neuvoja!

Tilitoimisto on yrittäjän strateginen kumppani

Startian uusi asiantuntijakumppani on liikejuridiikan tuntija

 

Startia logot fi

‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle