salteriet

 

Café & Restaurant Salteriet sijaitsee Svedjehamnin satamassa 1920-luvulla rakennetussa entisessä kalasuolaamossa.

 

 

 

 

VASEK auttoi Café & Restaurant Salterietin omistajanvaihdoksessa.

Café & Restaurant Salterietin uuden omistajan Kimmo Kauppilan kevät on ollut kiireinen. Uudistunut Cafe & Restaurant Salteriet avasi ovensa vappuaattona, ja asiakkaita on käynyt joka päivä. Touko-kesäkuussa siellä vierailee matkailijaryhmiä, mutta heinäkuussa lomakauden aikana alueelle saapuu enemmän omatoimimatkailijoita. Kävijöitä on ollut esimerkiksi Ruotsista, Norjasta ja Ranskasta.

Café & Restaurant Salterietin parhaat puolet ovat Kauppilan mukaan laadukas ruoka ja ikkunoista avautuva upea näköala Merenkurkun saaristoon.
– Ruoka on itse tehtyä ja käytämme paikallisia raaka-aineita, kuten Merenkurkun siikaa ja lohta. Erityisesti paistettu siika on suosittua. Hyödynnämme lisäksi luonnon yrttejä, Kauppila kertoo.

VASEKin ammattitaidosta apua

Kimmo Kauppila640px

Kimmo Kauppilan mukaan paikan parhaat puolet ovat laadukas ruoka ja upea saaristomaisema.

Paikan ostaminen oli Kauppilan mielessä jo vuonna 2015. Kesällä 2016 hän työskenteli kahvilan kesäkokkina, jolloin hän oppi tuntemaan asiakkaat. Kesän aikana Kauppila ja kahvilan edellinen omistaja pääsivät sopimukseen yrityksen myymisestä. VASEKin Kjell Nydahl auttoi muun muassa yrityksen kauppakirjan tarkistamisessa.

– Kävimme läpi yrityksen toimintasuunnitelman ja talouslaskelmia. Uskon, että asiakasmäärät kasvavat tulevaisuudessa vielä enemmän, Nydahl sanoo.

VASEKin ammattitaidosta oli hyötyä omistajanvaihdoksessa.
– Sain puolueettomaan ja oikean arvion paikasta, Kauppila toteaa.

Ohjelmaa järjestetään asiakkaiden tarpeiden mukaan

Kauppila oli saanut VASEKilta neuvoja aikaisemminkin, sillä hän pitää yhdessä vaimonsa Anna Salmen kanssa Aava Kertun kotitilaa.
– Aava Kertun kotitilalla vierailevat saavat alennuksen ruoasta kahvilassa ja toisin päin, Kauppila sanoo.

Café & Restaurant Salterietia varten perustettiin osakeyhtiö Sylvi Ravintolat Oy. Kauppilan nuoremman tyttären nimi on Sylvi.
– Kun kotitila on nimetty vanhemman tyttären Aava Kertun mukaan, niin osakeyhtiö piti nimetä Sylvin mukaan, Kauppila nauraa.

Café & Restaurant Salteriet on avoinna päivittäin syyskuun loppuun. Kesän aikana järjestetään useita tapahtumia, kuten yhteislaulutilaisuuksia ja trubaduuri-iltoja. Lisäksi järjestetään opastettuja kalastus- ja pyöräilyretkiä tai muuta ohjelmaa asiakkaan tarpeiden mukaan.

poydat

Kahvilan pöydät on uusittu.

Lue lisää Aava Kertun kotitilasta: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/aava-kertun-kotitilalla-viihtyvat-seka-nuoret-etta-vanhat

‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle