FinstromSihto 600pxJohanna Finström ja Ville Sihto

Tänä syksynä Startian asiantuntijakumppaneihin on liittynyt pohjoismainen henkilöstöalan yritys Personalhuset.

Norjalaiseen Otiga Groupiin kuuluva Personalhuset tuli Suomeen vuonna 2010 ja sillä on Suomessa toimipisteet kahdeksalla paikkakunnalla. Vaasan toimipiste on avattu noin vuosi sitten. Tällä hetkellä Vaasan yksikössä työskentelee kaksi henkilöä, mutta tarvittaessa myös yrityksen muut asiantuntijat ovat käytettävissä.

- Palvelemme Vaasasta käsin myös Seinäjoen ja Kokkolan seuduilla toimivia asiakkaitamme sekä myös joitakin Porin seudun asiakkaita, kertoo henkilöstökonsultti Ville Sihto.

- Personalhuset täydentää hyvin jo ennestään vahvaa asiantuntijaverkostoa. Pienyrityksen suurin yksittäinen investointi on työntekijän palkkaaminen, joten tätä asiantuntemusta tarvitaan, toteaa Startian johtaja Tommi Virkama. – Erityisesti yritystoiminnan alussa vuokratyövoiman käytön mahdollisuudet on hyvä tutkia.

Joustavaa rekrytointia vuokraamalla

Personalhuset on yksi Pohjoismaiden suurimmista henkilöstöpalvelujen tuottajista. Sen palveluihin kuuluvat Search & selection -rekrytointi, henkilöstövuokraus, ulkoistusratkaisut sekä muutosvalmennus ja konsultointi.

- Henkilöstövuokrauksella on iso rooli meidän toiminnassamme. Sen avulla myymme yrityksille joustavuutta, Sihto sanoo.

Sihto viittaa siihen, että henkilöstövuokrauksen avulla yritys voi saada tekijöitä kausiluontoisen työn tekemiseen, ruuhkahuippuihin tai tilanteeseen, jossa töitä on paljon, mutta niiden pysyvyydestä ei vielä ole varmuutta.

Henkilöstövuokrausta voi käyttää mainiosti myös rekrytointimuotona ja ottaa vuokratyöntekijän töihin omille kirjoille sitten, kun on selvinnyt, että tämä sopii työhön ja työpaikkaan.

- Pyrimme aina ottamaan huomioon myös vakituisen työllistymisen mahdollisuuden, kun valitsemme yritykselle esiteltäviä vuokratyöntekijäehdokkaita, Sihto huomauttaa.

Henkilöstövuokraus sopii myös aloittavalle yritykselle

Henkilöstövuokraus voi toimia tukena myös aloittavalle yritykselle tai nuorelle yritykselle etenkin sen kasvuvaiheessa. Personalhuset sitoutuu toimittamaan yritykselle sellaisen työntekijän, joka pystyy toteuttamaan vaadittavat työt, ja yritys maksaa vain toteutuneista tunneista.

Vuokrausprosessi on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Asiakas käy konsultin kanssa läpi, millaista työntekijäprofiilia hän tarvitsee, Personalhuset etsii sopivia kandidaatteja ja esittelee heidät asiakkaalle. Lopullisen valinnan tekee aina asiakas. Vuokratyöntekijä työskentelee asiakkaan ohjauksessa ja kirjaa ylös työtuntinsa, jotka asiakas hyväksyy. Hyväksyttyjen tuntien perusteella Personalhuset maksaa palkan työntekijälle ja laskuttaa asiakasta.

Teksti ja kuva: Johanna Haveri

AsiantuntijaTietaaLogo web

Aiemmin Asiantuntija tietää -sarjassa ilmestyneitä:

Acebolta työkalut tehokkaaseen ja tulokselliseen markkinointiin 

Tilitoimisto on avaintekijä yrityksen menestykselle 

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

Käytännöllinen yhdistelmä pankki- ja vakuutuspalveluja  

Nettiin kannattaa panostaa

StartiaUYKIns 400px

 

‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle