Rekrytointi ja työllistäminen

kuvituskuva

Etsitkö työvoimaa yrityksellesi? 

Alueemme on kasvuvaiheessa, ja eri toimialoilla on monia yrittäjiä, jotka tarvitsevat uutta työvoimaa.

Mikä on tilanne sinun yrityksessäsi? Vaimentaako yrityksesi näkymiä ja kasvua huoli ammattitaitoisen työvoiman saatavuudesta? 

Kysymykset ovat oleellisia ja ajankohtaisia. Me VASEKissa haluamme auttaa, joten et ole yksin rekrytointihaasteiden kanssa.

Meidän tehtävämme on yritysneuvonnan kautta tarjota tukea ja neuvoja uusien työntekijöiden palkkaamiseen ja auttaa yrittäjiä löytämään tarvitsemansa oikeat kontaktit yritystoiminnan kasvattamiseksi. Autamme rekrytointiin liittyvissä asioissa, mutta itse rekrytointiprosessin hoitaa yritys itse. Osallistumme aktiivisesti alueen markkinointiin, järjestämme rekrytointitilaisuuksia myös yliopistoissa ja korkeakouluissa sekä messuja ja erilaisia aktiviteettejä Vaasan seudulla. Toivomme, että alueen yritykset osallistuvat näihin tilaisuuksiin.

On lukuisia eri toimijoita, jotka voivat tarjota sekä käytännön apua että jossain määrin myös rahallista tukea rekrytointiasioissa. VASEK järjestää erilaisia tilaisuuksia tavoitteenaan vaikuttaa vuosittain Vaasaan saapuviin opiskelijoihin, että he pysyisivät seudulla myös opiskelujen jälkeen. Tarjoamalla näille opiskelijoille kesätöitä, harjoittelupaikkoja ja yhteyksiä yrityksiin, esimerkiksi opinnäytetöiden kautta, sidomme heidät alueelle ja edistämme työvoiman saatavuutta.

Palkkaamalla opiskelijan, sinulla on mahdollisuus tutustuttaa hänet yrityksesi toiminnan eri tasoihin. Voit myös hakea yritykseesi työvoimaa oppisopimusten kautta, siten voit itse kouluttaa yrityksesi tarpeita vastaavia erikoistuneita osaajia. Yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa tehtävä aktiivinen yhteistyö sekä ammatillinen koulutus hyödyttävät sekä yrityksiä että seutua. 

Houkuttelevia työpaikkoja

Yrityksen, joka rekrytoi sekä vakituisia että kesätyöntekijöitä, on hoidettava rekrytointiprosessi ammattimaisesti alusta loppuun saakka. Kerro hakijoille, miten hakuprosessi etenee, hakijan ei pitäisi joutua odottamaan viestiä useita kuukausia. Hakijalle voidaan jo varhaisessa vaiheessa ilmoittaa, onko hän rekrytointiprosessin edetessä edelleen mukana potentiaalisten kandidaattien joukossa vai ei. Yritys säästää aikaa, kun ei tarvitse vastata kaikkiin yksittäisiin kyselyihin. Varhaisessa vaihessa lähetetty viesti ”kiitos osoittamastasi kiinnostuksesta” on työnhakijoiden kunnioittavaa kohtelua ja positiivisen signaalin antamista. Niitä, joita ei voida palkata, pitäisi joka tapauksessa kiittää ja kannustaa jatkamaan eteenpäin. Jos suhtaudutaan välinpitämättömästi työnhakijaan, olipa kyseessä sitten opiskelija, harjoittelija tai vakituinen työntekijä, on aina riskinä saada negatiivista palautetta. Koskaan ei voi tietää, missä roolissa kyseinen henkilö seuraavan kerran on yhteydessä yritykseen.

Kaikkien yritysten – toimialasta riippumatta – tulisi pyrkiä kehittymään houkuttelevaksi työpaikaksi. Yrityksen positiivinen imago vaikuttaa avoinna oleviin tehtäviin hakevien laatuun ja määrään. Useat alueemme yritykset pyrkivät aktiivisesti luomaan positiivisen kuvan liiketoiminnastaan, mikä auttaa muun muassa lisäämään kannattavuutta, saamaan tyytyväisempiä ja uskollisempia asiakkaita sekä vähentää henkilöstön vaihtuvuutta ja sairauslomia.

Me VASEKilla voimme auttaa sinua yrittäjänä liiketoimintasi kehittämisessä. ELY-keskuksesta voi hakea tukea yritystoiminnan kehittämiseen.

Jos olet tekemässä ensimmäistä rekrytointia, lue lisää

Me VASEKilla autamme mielellämme, varaa aika tapaamiseen Tuija Räihä-Pundarsin kanssa niin voitte keskustella tarkemmin yrityksesi rekrytointeihin liittyvistä asioista.

Varaa aika yritysneuvojalle

Lue lisää 

Alla on linkkejä, jotka voivat auttaa sinua työnantajana löytämään työvoimaa sekä alueen työnhakijoiden keskuudessa että auttamaan ulkomailta palkkaamisessa. Vaasa.fi-sivuston linkkejä kannattaa hyödyntää myös omalla nettisivulla, ne kertovat alueen mahdollisuuksista työnhakijoille. Linkkien kautta voit myös mainostaa avoimia työpaikkoja kaikilla toimialoilla.

Hankkeet ja julkisten toimijoiden linkit

Oppisopimus

Rekrytointitoimistot

Muut

Lue myös