<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> https://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Yritysryhmähanke mainio tapa kehittää yritysten toimintaa]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/yritysryhmahanke-mainio-tapa-kehittaa-yritysten-toimintaa VASEKin Peter Källbergin luotsaama yritysryhmähanke Archipelago Attractions oli mukana ehdolla Leader-toiminnan "Hankemaailman helmet" -kilpailussa, jonka Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan gaalailta järjestettiin 9.11.2018 Åminnessa. Gaalassa palkittiin raadin parhaimmiksi valitsemat Pohjanmaan ELY-keskuksen ja alueen Leader-ryhmien (Aktion Österbotten, Pirityiset, YHYRES) maaseuturahastosta rahoittamat hankkeet.

Archipelago Attractions -yritysryhmähanketta hallinnoi VASEK, ja siihen osallistuvat yritykset ovat Kalle’s Inn, AWAY Tourism, Qvarken Boat Charter ja Kvarken Nature and Fishing Tours.

- Tämä hankemuoto on suositeltavaa erityisesti matkailuelinkeinolle. Yritysryhmähankkeissa voidaan tehdä niin yrityskohtaisia kuin yhteisiäkin toimenpiteitä, millä on suuri merkitys kun luodaan kokonaisuuksia matkailijoille. Suhteellisen pienellä omalla taloudellisella panostuksella saadaan yhdessä aikaan suuria yrityksen kehittämiselle merkityksellisiä toimenpiteitä, Källberg kiteyttää.

Lue lisää Archipelago Attractions -hankkeesta

Lue lisää Hankemaailman helmistä

Peter Kjallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Matkailu; Vaasa

 

 

]]>
Wed, 14 Nov 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/yritysryhmahanke-mainio-tapa-kehittaa-yritysten-toimintaa
<![CDATA[Keväällä käynnistyy koulutusohjelma Kohti digitaalista palveluliiketoimintaa]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kevaalla-kaynnistyy-koulutusohjelma-kohti-digitaalista-palveluliiketoimintaa Digitaalisuus ja palveluliiketoiminnan kasvu ovat ajankohtaisia teemoja, jotka koskevat jokaista suomalaista teollisuusyritystä. Digitaalisuus ja palvelullistuminen voivat tarjota yrityksille mahdollisuuden kasvuun ja kehittymiseen. Tämä kuitenkin edellyttää muutoksia nykyisessä osaamisessa, prosesseissa, toimintatavoissa ja monesti jopa liiketoimintamallissa.

Kohti digitaalista palveluliiketoimintaa -koulutusohjelma on räätälöity Pohjanmaan teollisten pk-yritysten tarpeisiin. Koulutus tarjoaa yrityksille tietoa ja työkaluja digitalisaatioon ja palvelullistumiseen liittyvän muutoksen toteuttamiseen. Koulutuksessa on 6 lähiopetuspäivää, joiden lisäksi osallistujat saavat itseopiskelumateriaalia yrityksen kehittämisen tueksi.

Koulutus järjestetään vuoden 2019 aikana Palosaaren kampusalueella Vaasassa. Koulutusohjelman hinta on 1100 euroa/yritys (2 hlöä/yritys). Koulutus on de minimis -tuen alainen palvelu, jonka markkina-arvo on 18 000 euroa.

Lue lisää koulutusohjelman esitteestä

DigiKasvu-hankkeen toteuttavat Muotoilukeskus MUOVA (Vaasan ammattikorkeakoulu) sekä Vaasan yliopiston johtamisen ja tuotantotalouden laitokset. Projektia rahoittavat Euroopan unionin ESR - Euroopan sosiaalirahasto, Pohjanmaan ELY-keskus, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.

 

]]>
Mon, 12 Nov 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kevaalla-kaynnistyy-koulutusohjelma-kohti-digitaalista-palveluliiketoimintaa
<![CDATA[Uumajassa rakennetaan]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/uumajassa-rakennetaan osallistujatMiksi Uumajassa toimii niin vähän aktiivisia urakoitsijoita Suomesta? Tämä oli yksi kysymys, joka esitettiin, kun 19 rakennusalan yritystä vieraili Uumajassa. Vierailupäivä järjestettiin Nordic Gateway -hankkeen puitteissa. Miksi emme ole tehneet yhteistyötä aiemmin?

Päivän kuluessa pidetyt tapaamiset olivat erittäin positiivisia ja niissä heijastui halu löytää uusia yhteistyökumppaneita. Suomi ja erityisesti Pohjanmaa sijaitsee lähellä, ja kielitaitoa löytyy, kuitenkaan suomalaiset yritykset eivät ole löytäneet tietään Uumajan markkinoille. Uumajassa on tarve löytää lisää urakoitsijoita ja tämä tarve tulee myös kasvamaan, sillä Uumaja kasvaa nopeasti. Vierailupäivän aikana yritykset saivat tutustua kaikkiin kaupungissa ja sitä ympäröivällä alueella käynnissä oleviin rakennusprojekteihin.

Botniabanan-radan ja Västra länken -tieyhteyden rakentaminen ennakoi myös sitä, että rakennusalan tarve lisäresursseille on pian entistäkin ajankohtaisempaa. Mutta kaiken yhteistyön tulee alkaa jostain, ja sekä Uumajan yritykset että Suomesta vierailulle tulleet yritykset toivoivat tämän olevan alku lisääntyneelle rakennusalan yhteistyölle Merenkurkun yli.

 

Lisätietoja

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektipäällikkö
+358 50 306 8419
Energiatehokas rakentaminen, VTT:n asiamies

 

EU EAKR FI vertical 20mm rgbVipuvoimaaEU 2014 2020 rgbliitonlogo kaksikielineni300RGB

]]>
Fri, 09 Nov 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/uumajassa-rakennetaan
<![CDATA[Älä jää yksin, yrittäjä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/ala-jaa-yksin-yrittaja Tuntuuko joskus, että elämässä ei ole muuta kuin työnteko omassa yrityksessä? Koetko voimattomuutta, kun ajattelet toiminnan kehittämistä? Ajatteletko, että olet toimintasi kanssa aivan yksin?

Tiedätkö, että sinulla on maksutta käytössäsi paitsi kaikkien Startian ja VASEKin yritysneuvojien palvelut myös mahdollisuus hakea itsellesi mentori, yrityskummi? Sinun ei tarvitse olla yrittäjien jäsen voidaksesi saada maksutonta palvelua, vaan he toimivat vapaaehtoispohjalta. Oletko kohdannut liiketoiminnassasi ongelman tai haluat kehittää yrityksesi toimintaa nykyisestä? Yrityskummi voi olla tukenasi liiketoiminnallisten haasteidesi ratkaisemisessa – keskustelukumppani, jonka kanssa voit pallotella ajatuksiasi. Vaasan seudulla on laaja verkosto, josta voidaan hakea sopiva kumppani tueksesi. On valtava mahdollisuus, kun voi hyödyntää kokeneista yrittäjistä, liike-elämän asiantuntijoista ja yritysjohtajista koostuvan verkoston osaamista. Hae itsellesi yrityskummia, älä jää yksin ideoidesi kanssa. Lue lisää kummeista osoitteesta www.yrityskummit.fi.

Apu voi myös löytyä Startian laajentuneesta asiantuntijaverkostosta, jossa kauttamme voi varata aikoja maksuttomaan alkukartoitukseen eri asiantuntijoille.

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

 

]]>
Tue, 06 Nov 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/ala-jaa-yksin-yrittaja
<![CDATA[ Startian avulla perustetuissa yrityksissä uusia työpaikkoja 178]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/startian-avulla-perustetuissa-yrityksissa-uusia-tyopaikkoja-178 Startia 1920x475pxKuluvan vuoden tammi-syyskuussa Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian neuvonnan avulla perustettiin yhteensä 136 uutta yritystä. Uusia työpaikkoja näissä yrityksissä oli 178. Vuonna 2017 samalla ajanjaksolla Startian avulla perustettiin 165 yritystä, ja uusia työpaikkoja niissä oli 261.

– 2017 oli meillä selvä huippuvuosi, ja sen jälkeen ollaan palattu tavalliselle tasolle, kuvailee Startian johtaja Tommi Virkama. – Esimerkiksi vuonna 2016 olimme mukana neuvomassa 114 uuden yrityksen perustamisessa tammi-syyskuun välillä.

Myös uusien asiakkaiden määrä Startian neuvonnassa laski viime vuodesta: 2017 tammi-syyskuussa yritysneuvojan juttusilla kävi 396 uutta asiakasta kun taas tänä vuonna heitä oli 344.

Virkama muistuttaa siitä, että laatu on määrää tärkeämpää.
– Neuvonnan avulla pyrimme varmistamaan, että yritykset ovat elinvoimaisia.

Valtakunnalllisesti uusia yrityksiä perustettu aiempaa enemmän

Koko maassa kuluvan vuoden tammi-syyskuussa perustettiin 6002 uutta yritystä uusyrityskeskusten neuvonnan avulla. Vuoden 2017 vastaavaan aikaan verrattuna kasvua oli seitsemän prosenttia. Uusia asiakkaita on tänä vuonna ollut yhteensä 11 183, mikä on puolestaan kaksi prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Yleensä keskimäärin kolmasosa yritysneuvontaan tulevista asiakkaista päätyy yrittäjiksi. Tänä vuonna valtakunnan tasolla mitattuna kuitenkin yli puolet uusista asiakkaista on perustanut yrityksen.

– Trendi on erittäin ilahduttava ja varmasti pitkälti hyvän taloustilanteen ansiota. Yritysneuvonnan kautta syntyneiden yritysten liikeideoita on testattu ja kehitetty uusyrityskeskuksissa niin huolellisesti, että nämä uudet yritykset myös kestävät aikaa ja suhdannevaihtelua, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Kevytyrittäjyys nostaa päätään myös Vaasan seudulla

Samaan aikaan, kun uusien yritysten määrä uusyrityskeskuksissa on kasvanut, on myös kevytyrittäjyyden suosio kasvanut. Kevytyrittäjyys on usein ensimmäinen askel kohti yrityksen perustamista.

– Erityisesti palveluiden tuottaminen aloitetaan yhä useammin sivutoimisesti ja kevyesti, Virkama sanoo. –Eri laskutuspalvelut ovat hyvä vaihtoehto kokeilla oman palvelunsa kysyntää. Toisaalta on nähtävissä, että kaikki eivät edes halua päätoimiseksi yrittäjäksi. Meidän roolimme on auttaa aloittavaa yrittäjää yrityksen perustamisen alkuvaiheessa ja mahdollistaa yritystoiminnalle mahdollisimman hyvä alku.

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n tiedote 31.10.2018

Uusyrityskeskusvertailu, 1-3 neljännes 2018

 

Lisätietoja

Tommi Virkama
Tommi Virkama
Startian johtaja
+358 400 919 361
Aloittavan yrittäjän neuvonta


StartiaUYKIns 400px

 

 

]]>
Wed, 31 Oct 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/startian-avulla-perustetuissa-yrityksissa-uusia-tyopaikkoja-178
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa