<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> https://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Varjohallitus myös sinun yrityksellesi? Hae mukaan nyt!]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/varjohallitus-myos-sinun-yrityksellesi-hae-mukaan-nyt varjohallitus1VASEK tarjoaa viidelle Vaasan seudulla toimivalle (ollut toiminnassa jo muutaman vuoden ajan) yritykselle maksuttoman varjohallituksen puolen vuoden ajaksi. Valituille yrityksille valitaan muutaman jäsenen varjohallitus, jonka kokoonpano riippuu yrityksen tilanteesta tai haasteista. Varjohallitukseen voi kuulua esimerkiksi VASEKin yritysneuvoja, taloushallinnon ammattilainen sekä jonkin alan asiantuntija, joka valitaan yksilöllisesti jokaiselle yritykselle. Yrittäjä voi halutessaan myös pyytää oman kirjanpitäjänsä mukaan varjohallitukseen.

– Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yrityksesi nykytilasta, minkä osa-alueiden osalta yritystäsi pitäisi kehittää tai kerro nykyisistä tai edessä olevista haasteista, johon toivot saavasi ratkaisun, kehottaa yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Varjohallitusta kokeilevilta yrityksiltä odotetaan sitoutuneisuutta toimintaan, sillä yritys ja asiantuntijat tapaavat noin neljän viikon välein 5–6 kuukauden ajan.

Lähetä hakemuksesi 11.1.2018 mennessä osoitteeseen kjell.nydahl@vasek.fi. Yrityksen ja sen varjohallituksen tapaamiset käynnistyvät heti tammikuussa.

 

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Omistajan- ja sukupolvenvaihdokset, Korsnäs

Lue lisää:

Varjohallituksesta potkua yrityksen kehittämiseen

Varjohallitustoiminnan sivujuonena yritykselle oma markkinointiryhmä

 

]]>
Thu, 07 Dec 2017 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/varjohallitus-myos-sinun-yrityksellesi-hae-mukaan-nyt
<![CDATA[EnergyWeekillä palkitaan innovatiivisia energia-alan yrityksiä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/energyweekilla-palkitaan-innovatiivisia-energia-alan-yrityksia Awards banneritFacebook banneri 820x312EnergyVaasan Communications & Brand Manager Hanna Alavillamo houkuttelee energia-alan yrityksiä ilmoittamaan energia-alan innovaatioitaan mukaan Energy & Innovation Awards -kilpailuun, jonka palkinnot jaetaan 19.–23.3.2018 järjestettävällä Vaasa EnergyWeekillä. Kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa.

– Energia-alan yritykset ja muut tahot voivat ilmoittaa kilpailuun vuosien 2016 ja 2017 aikana toteutettuja projektejaan. Yrityksillä voi olla useampiakin hankkeita, jotka ovat innovatiivisia tai niiden vaikutus esimerkiksi ympäristöön tai yhteiskuntaan on ollut merkittävää. Odotamme näitä kaikkia mukaan kilpailuun, eli useammallakin casella voi osallistua, Alavillamo vakuuttaa.

– Kilpailun kategorioina ovat digitalisaatio, kestävyys, energian varastointi sekä energian tulevaisuus. Kaikkien osallistujien joukosta tuomaristo valitsee voittajan, ja luonnollisesti myös yleisö saa sanoa sanansa, eli myös yleisön suosikki palkitaan, hän jatkaa.

Energy & Innovation Awards -kilpailun tuomaristoon kuuluvat EnergyWeekin pääsponsoreiden eli Vaasan sähkön, ABB:n, Wärtsilän, VEOn ja Wapicen edustajat, Vebic-laboratorion johtaja Kris Shankaran sekä muita akateemisten tutkimuslaitosten edustajia.

Kaikki finalisti-caset kootaan Energy & Innovation Awards -katalogiin, joka on jaossa koko EnergyWeekin ajan.

– Haluamme nyt kuulla niistä tosielämän ”maailmanpelastamiscaseista” sekä muista menestystarinoista, oli ne sitten toteutettu pienessä tai vähän suuremmassa mittakaavassa. Suurta yleisöä, lehdistöä ja yhteistyökumppaneita kiinnostaa varmasti nähdä miten erikoisia ja erilaisia innovaatioita alalla kehitetään jatkuvasti ja miten suuri merkitys niillä on esimerkiksi ilmastonmuutoksen hidastamiselle, ilmansaasteiden vähentämiselle, energiankulutuksen pienentämiselle tai vaikkapa uuden busineksen ja työmahdollisuuksien luomiselle, Alavillamo luettelee.

Kilpailusta on tarkoitus tehdä toistuva tapahtuma.

– Kilpailu on kansainvälinen, ja toivomme yritysten haastavan omia yhteistyökumppaneitaan ja kilpailijoitaan mukaan kilpailuun. Odotamme näkevämme osallistujien mukana mahdollisimman suuren kirjon niin start-up -yrityksiä kuin suurempiakin firmoja niin Vaasan seudulta, kotimaasta kuin maailmaltakin.

– Onhan meillä täällä EnergyVaasa -klusterissa niin hienoja maailmanluokan yrityksiä maailmanluokan innovaatioineen, joten siksi toivon ja odotankin näkeväni finalistien joukossa monta paikallista casea, Alavillamo toteaa.

Energy & Innovation Awards -kilpailuun osallistuminen

Kilpailun säännöt

 

Hanna Alavillamo
Hanna Alavillamo
Communication & Brand Manager
+358 50 563 8605
EnergyVaasa

]]>
Mon, 04 Dec 2017 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/energyweekilla-palkitaan-innovatiivisia-energia-alan-yrityksia
<![CDATA[Siis mikä asiantuntijalähete?]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/siis-mika-asiantuntijalahete Asiakastietolomake fiMuista ensikäynnillä ruksia asiakastietolomakkeen kohta asiantuntijalähetteistä. Voit myös perua suostumuksen myöhemmin, lähetteet eivät sido asiakasta mitenkään.

Yritysneuvoja ja asiakas ovat keskustelleet yrityksen perustamisasioiden yhteydessä markkinoinnista, vakuutuksista, toimitiloista, kirjanpidosta ja rahoituksesta. Tapaamisen loppupuolella yritysneuvoja kysäisee: ”Sopiiko, että laitan näistä lähetteen asiantuntijalle?” Siis mikä asiantuntijalähete, mistä oikein on kyse?

Uusyrityskeskus Startian palvelut aloittaville yrittäjille ovat maksuttomia, samoin yrittäjien käytössä on maksutta myös pitkä rivi yhteistyökumppaneita, jotka ovat solmineet yhteistyösopimuksen Startian kanssa. Asiantuntijakumppanit edustavat eri aloja kuten esimerkiksi tilitoimistoja, pankkeja, vakuutusyhtiöitä, kiinteistönvälittäjiä, markkinointiammattilaisia, IPR-asiantuntijoita ja lakitoimistoja.

– Yhden tai useamman neuvontatapaamisen yhteydessä sivutaan montaa eri asiaa, ja mieluusti ohjaamme – asiakkaan suostumuksella toki – asiakkaan esimerkiksi pankkiin keskustelemaan tarkemmin eri rahoitusvaihtoehdoista tai tilitoimistoon pohtimaan tarvetta kirjanpidolle ja tai muille taloushallintapalveluille. Lähetämme täältä meiltä asiakkaan yhteystiedot ja tiivistelmän perustettavan yrityksen alasta ja tilanteesta asiantuntijakumppanillemme, ja he ottavat suoraan asiakkaaseen yhteyttä, yritysneuvoja Sari Saarikoski kertoo.

– Ensimmäiset tapaamiset ja alkukartoitukset asiantuntijan kanssa ovat aina maksuttomia. Asiakas voi itse päättää lähteekö asiantuntijayrityksen asiakkaaksi alkukartoituksen ja -tapaamisen jälkeen. Lähetteet eivät sido asiakasta mitenkään, Saarikoski vakuuttaa.

Kupongit fi– Asiakkaiden tilanteet ja etenemistahdit yrityksen perustamisen kanssa vaihtelevat paljon, joten ensimmäisen käynnin jälkeen ei välttämättä vielä nähdä tarvetta kaikille asiantuntijapalveluille, mutta seuraavien käyntien jälkeen lähetteitä lähetetään lisää sitä mukaa kun tarvetta tulee, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Asiantuntijakumppanit ovat meille tosi tärkeitä, sillä jätämme mielellämme esimerkiksi vakuutusyhtiölle tulevan yrittäjän vakuutustarpeen kartoittamisen. Liiketoimintasuunnitelman laatimisen yhteydessä keskustellaan markkinoinnista ja markkinointisuunnitelman laatimisesta, mutta markkinointikeinoja on erilaisia lähes yhtä monta kuin on yrittäjääkin, joten markkinoinnin asiantuntija on silloin oikea taho auttamaan, kun paneudutaan asiaan syvällisemmin, Virkama jatkaa.

Muutamat asiantuntijoista pitävät myös VASEKin tiloissa maksuttomia vastaanottopäiviä, joihin voi varata ajan VASEKilta. Samoin uusille Startia-asiakkaille jaettavissa infokansioissa on mukana etukuponkeja, jotka kannattaa hyödyntää.

 

Startian asiantuntijakumppanit

Asiantuntijakumppaneiden maksuttomat neuvonnat löydät tapahtumakalenterista

Muista myös Lakimiehen sparrausapu

 

Tommi Virkama
Tommi Virkama
Startian johtaja
+358 400 919 361
Aloittavan yrittäjän neuvonta

Sari Saarikoski kuva rajaus2
Sari Saarikoski
Yritysneuvoja
+358 40 558 6058
Yritysneuvoja, Vaasa hyvinvointialan yrittäjyyden asiantuntija projektipäällikkö, Valmisteltu omistajanvaihdos

StartiaUYKIns 400px

 

]]>
Wed, 29 Nov 2017 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/siis-mika-asiantuntijalahete
<![CDATA[Matkailuyrittäjät kehittävät tuotepaketteja yhteistyössä – yritysryhmähankkeen avulla]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/matkailuyrittajat-kehittavat-tuotepaketteja-yhteistyossa-yritysryhmahankkeen-avulla Prisma KallesInnMustasaaren saaristossa sijaitsevalla Klobbskatin alueella on käynnissä suuria investointeja: matkailuyritys Kalle’s Inn, jonka tärkeimpänä kohderyhmä on tähän saakka ollut yritysvieraat, laajentaa toimintaansa myös yksittäisiin matkailijoihin.

Alueelle, aivan meren rantaan rakennettiin kesällä 2017 lasimökkejä, joihin voidaan alkuvaiheessa majoittaa jopa 16 vierasta, minkä lisäksi myös olemassa olevissa rakennuksissa on majoitusmahdollisuuksia. Tähän liittyy uusien, alueesta kiinnostuneiden asiakasryhmien etsiminen ja erilaisten aktiviteettien ja oheispalveluiden kehittäminen toimiviksi tuotepaketeiksi.

Laajan kokonaisuuden kehittämiseksi tarvitaan yhteistyötä. Yrittäjä Freddi Skott sai idean yritysryhmähankkeesta kuultuaan maaseutuohjelman tarjoamasta mahdollisuudesta Peter Källbergiltä. Mukaan yritysryhmähankkeeseen Kalle’s Innin lisäksi lähtivät yritykset AWAY Tourism, Qvarken Boat Charter ja Kvarken Nature and Fishing Tours. VASEK puolestaan toimii hankkeessa hallinnoijana ja vastaa hankkeeseen liittyvistä paperitöistä.

– Yrittäjällä ei yksinään ole tarjottavanaan kaikkia niitä palveluita, joita tarvitaan luomaan kokonaisuuksia, joilla houkutellaan kävijöitä globaaleilta markkinoilta, siksi tarvitaan yhteistyötä, kertoo projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

– Jotta houkuttelevien tuotepakettien koostaminen yhdessä onnistuu, on osassa mukana olevista yrityksistä tehtävä myös yrityskohtaisia toimenpiteitä, ja onneksi yritysryhmähankkeita koskevien ehtojen mukaan tämä on mahdollista, Källberg kiittelee.

Yritysryhmähankkeen ensisijaisena tavoitteena on koota rajattu, mutta riittävä määrä jälleenmyyjiä ja agentteja, jotka ottavat matkailutuotepaketit osaksi tarjontaansa.

– Näin taataan matkailijoiden virta pitkällä tähtäimellä. Tuotepaketteja kehitetään myös vuoden eri sesonkien mukaan pidentämään nykyisiä sesonkeja, Skott kertoo.

Merenkurkku S6A3627 600pxSuunnitelmissa on myös konsulttipalveluina teetettävät selvitykset, joilla kartoitetaan matkanjärjestäjät, jotka ovat aidosti kiinnostuneet hankkeessa kehitetyistä matkailutuotteista.

– Selvitysten avulla säästetään aikaa, kun keskitytään ainoastaan tuotteisiin, joilla on myyntipotentiaalia loppuasiakkaille. Tarkoituksena on luoda kontakteja jälleenmyyjiin myös esimerkiksi osallistumalla messuille eri markkina-alueilla. Jälleenmyyjiä voidaan kutsua myös tutustumaan tuotepaketteihin ihan paikan päällä, AWAY tourismin yrittäjä Kim Kurenmaa listaa.

– Tuotepaketteja pitää myös testata esimerkiksi testiryhmillä ja yhteistyössä VisitVaasan ja Visit Finlandin kanssa. Testimatkoja arvioidaan ja sen perusteella hiotaan vielä paketti loppuun, myymiskelpoiseksi tuotteeksi, Källberg muistuttaa.

Yritysryhmän kehittämishankkeessa 3–10 yritystä kehittää yhdessä toimintaansa ja samalla voidaan kehittää jokaista yritystä myös yrityskohtaisilla toimenpiteillä. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tuotannollisen yhteistyön kehittäminen, markkinointi- ja myyntiyhteistyön kehittäminen tai tuoteperheen suunnittelu.

Lue lisää yritysryhmähankkeista

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

 

 

 

Peter Kjallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Matkailu


]]>
Mon, 27 Nov 2017 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/matkailuyrittajat-kehittavat-tuotepaketteja-yhteistyossa-yritysryhmahankkeen-avulla
<![CDATA[Suunnittele ja laita persoonasi peliin – yrityksen internetmarkkinointiin kannattaa panostaa]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/suunnittele-ja-laita-persoonasi-peliin-yrityksen-internetmarkkinointiin-kannattaa-panostaa creamarketing 600pxAsiantuntijaTietaaLogo webStartian asiantuntijaorganisaation Creamarketing Oy:n Peter Hellströmin mukaan uuden yrittäjän internetmarkkinointi on harmittavan usein kuten vene ilman airoja ja muita apuvälineitä:

– Vene ja airot ilman soutajaa, tai kotisivut ilman päivittäjää ja jatkuvasti uusiutuvaa sisältöä. Yhtä hyödyttömiä ovat. Kotisivujen täytyy muuttua sesonkien ja vuodenaikojen mukaan, aivan kuten venettäkin varustellaan eri lailla eri tarkoituksiin.

– On pohdittava minkälaisia asiakkaita verkkosivuilla oikein halutaan kalastella ja mitkä välineet ja keinot sopisivat parhaiten? Hellström jatkaa kalavertaustaan.

Yrittäjät laativat yrityksen perustamisvaiheessa liiketoimintasuunnitelman, jossa huomioidaan markkinointikulut, mutta liian usein kuitenkin markkinointibudjettia ei ole ollenkaan tai siihen sisältyy vain kotisivujen perustaminen.

– Kotisivuille tarvitaan kuitenkin jatkuvasti päivittyvää sisältöä, sivujen täytyy olla hakukoneoptimoidut ja myös some-kanavia pitää ylläpitää jatkuvasti, jotta niiden kautta saadaan oikea kohderyhmä siirtymään kotisivuille hankkimaan lisätietoa myytävistä tuotteista ja palveluista sekä klikkailemaan tuotteita ostoskoriin tai lähettämään tarjouspyyntöjä. Eli ryhtymään asiakkaiksi! Hellström muistuttaa.

Hellströmillä on hihassaan monta kikkaa, jolla pienikin yrittäjä voi tehostaa näkyvyyttään ja siten lisätä myyntiä:

– Seuraa analyysityökaluilla kuten Google Analytics, mitkä lähteet ja kampanjat tuovat kävijän verkkosivullesi sekä löytävätkö he palvelun tai tuotteen jota etsivät. Perehdy markkinointiin some-kanavien kautta, ja testaa sekä analysoi jatkuvasti mikä toimii ja mikä ei, pienilläkin summilla voi päästä hyvin alkuun. Ylläpidä huolellisesti asiakastietojärjestelmää, jotta näet mitä asiakkaat ovat ostaneet ja koska. Hyödynnä sähköpostimarkkinointia vaikkapa tarjoamalla vanhoille asiakkaille alennuksia uusista tilaisuuksista. Mieti onko tuotteellasi elinkaari? Tarjoa vanhalle tuotteelle huoltoa tai vaihtoa uuteen malliin. Tarkista, että tilaaminen, yhteydenotto tai tarjouspyynnön tekeminen kotisivuillasi on mahdollisimman helppoa.

internetmarkkinointi1Hellströmin mukaan suunnitelmallisuus on avainasemassa. Yrittäjällä on oltava visio siitä miltä yritys haluaa näyttää ja tämän on näyttävä myös kotisivuilla ja muissa kanavissa. Yrittäjän on osattava määritellä omat kohderyhmänsä sekä keinot ja kanavat millä kunkin ryhmän tavoittaa. Kun markkinointibudjetti on selvillä, on mietittävä mitä pystyy tekemään itse ja mitä on järkevää ostaa ostopalveluna.

– Myös lehdistötiedotteet ovat toimiva markkinointikeino. Usein yrittäjä ei tajuakaan, miten mielenkiintoisia uudet tuotelanseeraukset, uudet markkinat ja uudet isot asiakkaat ovat. Paikalliset mediat kirjoittavat mielellään oman seudun menestystarinoista ja seudultamme löytyy taitavia ammattilaisia auttamaan lehdistötiedotteiden luomisessa, Hellström vakuuttaa.

Kotisivujen toimivuus, laadukas ja säännöllisesti päivittyvä sisältö sekä tehokkaat mainoskampanjat soveltuvissa kanavissa nojaavat toisiinsa.

internetmarkkinointi2– Kun yrityksen somekanaviin, kuten Facebookiin, tulee säännöllisesti mielenkiintoista sisältöä ja linkit ohjaavat kotisivuille saamaan lisää selkeää ja tyylikkäästi esiteltyä tietoa tuotteesta tai palvelusta, ja lisäksi sivuilta löytyy helposti Call to action -toiminto, eli hyvin löytyvä toiminto josta voi esimerkiksi tilata tuotteen, ladata lisätietoa tai ottaa yhteyttä. Silloin päästään lisääntyneeseen myyntiin ja palveluiden tunnettuuteen.

Kuluttajat arvostavat asiallisen ja luotettavan viestinnän lisäksi myös omaleimaisuutta, ja Hellström kehottaakin yrittäjiä laittamaan myös persoonansa peliin:

– Näytä minkälainen on sinun ja yrityksesi arki, hae oma tapasi olla läsnä eri kanavissa ja valitse kanavat sen mukaan mikä sinulle parhaiten sopii. Olisiko videointi, bloggaaminen vai kuvaaminen parhaiten sinua itseäsi?

 Creamarketingin koulutukset:
Internetmarkkinoinnin anatomia 12.12.2017
Verkkokauppa 2018 16.1.2018

Startian asiantuntijaorganisaatiot

 

]]>
Fri, 24 Nov 2017 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/suunnittele-ja-laita-persoonasi-peliin-yrityksen-internetmarkkinointiin-kannattaa-panostaa
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa