<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> https://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Cleantech Kvarkenin Advisory Board tarjolla Vaasan seudun yrityksille]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/cleantech-kvarkenin-advisory-board-tarjolla-vaasan-seudun-yrityksille Wartsila 740x420
Cleantech Kvarken -hankkeen toimijat vierailulla Wärtsilässä.

Cleantech Kvarken -hankkeen tiimi on testannut syksyn aikana täysin uutta työtapaa, jonka tavoitteena on solmia uusia liikekumppanuuksia energia- ja ympäristöalan yritysten välillä kummallakin puolella Merenkurkkua.

Yritysneuvojat ja yrityskehittäjät Teknologiakeskus Merinovasta ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista tulevat olemaan paikalla Örnsköldsvikissä, Uumajassa ja Skellefteåssa kuukausittain aina muutaman päivän kerrallaan tapaamassa ruotsalaisia yrityksiä.

Samalla tavoin yrityskehittäjät Ruotsin puolelta tulevat joka kuukausi Vaasaan parin päivän ajaksi tapaamaan Vaasan seudun yrittäjiä. Seuraavan kerran yrityskehittäjät Örnsköldsvikistä, Uumajasta ja Skellefteåsta ovat Vaasassa ja Vaasan seudun yritysten käytettävissä 31.10.–1.11. sekä 12. –13.12.

Toiminnan ajatuksena on helpottaa vaasanseutulaisten yritysten yhteydenottoja Merenkurkun toisella puolella toimiviin tahoihin ja saada apua esimerkiksi yritysetablointeihin.

– Merkitse päivät kalenteriisi ja ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian ja kerro hieman tilanteestasi. Sovimme sinulle tai yrityksesi edustajalle tapaamisen ruotsalaisten asiantuntijoiden kanssa, VASEKin Senior Business Advisor Lasse Pohjala kehottaa.

– Olemme kuunnelleen yritysten tarpeita ja kiinnostus yhteistyökumppanuuksiin yli Merenkurkun on ollut suurta. Yritykset kaipaavat apua kontaktien saamiseksi. Olemalla paikalla Vaasassa voimme jatkuvasti poimia suomalaisyritysten toiveita ja mätsätä niitä Ruotsin puolella toimivien yritysten kiinnostuksiin ja tarpeisiin, Cleantech Kvarkenin projektivetäjä Peter Hedman sanoo.

– Kyse on erittäin konkreettisesta työstä. Tehtävänämme on auttaa yrityksiä kontaktien saamisessa, Pohjala kertoo.

Tapaamiset VASEKilla (Alatori 1 A, 3. kerros). Varaa aika!
31.10. klo 15.00–18.00
1.11. klo 8.00–14.00

Lisätietoja ja varaukset

Lasse Pohjala
Lasse Pohjala
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Sijoittautuminen ja kansainvälistyminen; Tontit ja toimitilat

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektipäällikkö
+358 50 306 8419
Energiatehokas rakentaminen, VTT:n asiamies

Cleantech Kvarken on rajat ylittävä Botnia-Atlantica -hanke, jonka rahoitus tulee EU:n aluekehitysrahastosta, Pohjanmaan liitolta, Region Västerbottenilta, Uumajan ja Örnsköldsvikin kunnilta, Umeå Energiltä, Vaasan kaupungilta ja VASEKilta.

Intrerreg BA FI RGB

]]>
Tue, 17 Oct 2017 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/cleantech-kvarkenin-advisory-board-tarjolla-vaasan-seudun-yrityksille
<![CDATA[Toimitilojen ostaminen on hyvä vaihtoehto yrittäjälle]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/toimitilojen-ostaminen-on-hyva-vaihtoehto-yrittajalle AsiantuntijaTietaaLogo web

Kattava toimitilatarjonta erottaa kiinteistönvälitystoimisto Aninkaisen muista alan toimijoista. Vaasan toimistoa luotsaava Klaus Berg suositteleekin toimitiloja etsiviä yrittäjiä ottamaan yhteyttä alan asiantuntijoihin.

Aloittavien yrittäjien kannattaa ensin vuokrata toimitilat, mutta toiminnan vakiinnuttua on syytä miettiä toimitilojen ostamista.
-Menestyvät yritykset saattavat kuluttaa satoja tuhansia euroja vuokran maksamiseen. Jos yrittäjä pystyy maksamaan vuokraa, hän pystyy maksamaan myös lainanlyhennystä, Berg sanoo.

IMG 4051 640px ryhmakuva

Vaasan Aninkaisen yrittäjä Klaus Bergiltä, yrityskonsultti Harry Storlundilta ja kiinteistönvälittäjä Helena Wörliniltä kysytään usein, onko ketjun perustaja Jethro Rostedt paikalla. Pahviversio on aina paikalla, oikea Rostedt on käynyt muutaman kerran.

 

Berg toimii kuten neuvookin, sillä hän omistaa Aninkaisen toimitilat Asevelikylässä.
-Jos yritystoiminnan haluaa lopettaa jossain vaiheessa, yrittäjä voi saada lisäansioita vuokraamalla toimitilat muille, Berg kertoo.

Startian johtaja Tommi Virkama tietää, miten tärkeää aloittavan yrittäjän on löytää omaan toimintaansa sopivat tilat.
-On hyvä, että Startialla on kumppanina toimitilojen asiantuntija Aninkainen, jolla on laajat verkostot, Virkama sanoo.

Sijainti tärkein

Yrityksen toimitiloja miettiessä tärkeintä on sijainti. Keskustan liiketilat ovat halutuimpia, mutta ne ovat myös kalleimpia.

Yrittäjän on syytä miettiä omaa toimialaansa ja sitä, onko liiketilojen sijainti aivan keskustassa välttämätöntä. Keskustan ulkopuolella etuna halvempien hintojen lisäksi on usein ilmainen pysäköinti.

-Jos yritys sijaitsee sivummalla, pitää yrittäjän kiinnittää huomiota näkyvyyteen muun muassa markkinoinnin avulla, sanoo Vaasan Aninkaisen yrityskonsultti Harry Storlund.

Aninkaisen nettisivuilla on kattava valikoima liikekiinteistöjä parinkymmenen neliön varastoista usean tuhannen neliön halleihin. Storlund suosittelee myös ottamaan yhteyttä suoraan välittäjiin, koska kaikkia myytävänä olevia kohteita ei voida mainostaa julkisesti esimerkiksi netissä tai lehdissä. Seudulla viikoittain jaettavasta asuntolehdestä löytyy asuntojen lisäksi myös liikekiinteistöjä.

IMG 4072 640px klaus harry

Klaus Berg ja Harry Storlund suosittelevat yrittäjiä kysymään vapaista toimitiloista myös suoraan välittäjiltä, sillä kaikkia kohteita ei voida mainostaa julkisesti.

Yrityskauppoihin helpotusta

Toimitilojen ja asuntojen välittämisen lisäksi Aninkaisella on kokemusta yrityskaupoista. Toimitiloja tulee usein myyntiin juuri silloin, kun yrittäjä haluaa siirtyä eläkkeelle. Tuhansia yrityksiä lopettaa vuosittain, koska jatkajaa ei löydy. Nuorilla ei usein ole yrityksen ostamiseen tarvittavaa rahaa, jolloin yrityskaupat jäävät tekemättä.

-Olemme helpottaneet yrityskauppoja osamaksujen avulla. Yrityksen hallintaoikeus siirtyy ostajalle heti ensimmäisen osamaksun jälkeen. Omistusoikeus siirtyy ostajalle, kun kauppasumma on maksettu kokonaan. Tämän ansiosta yrityksen ostaja pääsee nopeasti alkuun liiketoiminnassa., Berg sanoo.

VASEKilla omistajanvaihdosasiakkaita auttavan Kjell Nydahlin mielestä on hyvä, että omistajanvaihdosta suunnittelevilla on vaihtoehtoja.

-Yrityskauppoja voidaan toteuttaa yksityisten välittäjien kautta tai maksuttomien julkisten palveluiden avulla. Asiakas pystyy valitsemaan itselleen ja tilanteeseensa sopivimman vaihtoehdon, Nydahl toteaa.

Aninkainen on Jethro Rostedtin perustama kiinteistönvälitysketju, joka toimii franchising-periaatteella. Vaasan toimistolla työskentelee yhteensä neljä kiinteistönvälittäjää, joilla on vankka kokemus alalta. Berg on yrittäjä jo viidennessä polvessa.

-Toimimme tehokkaasti ja vastaamme asiakkaiden yhteydenottoihin nopeasti. Yrittäjä tuntee yrittäjän. Meidän kanssamme on helppo asioida, Berg sanoo.

Teksti ja kuvat: VASEK

 

Aiemmin Asiantuntija tietää -sarjassamme ilmestyneitä artikkeleita:

Monipuolinen asianajotoimisto neuvoo myös somessa

Käytännöllinen yhdistelmä pankki- ja vakuutuspalveluja

Nettiin kannattaa panostaa

Apua ja neuvoja yrityksen talouteen ja kevytyrittäjyyteen

Pieni pankki palvelee joustavasti

Asiakkaan tarpeet ohjaavat Securitaksen tarjontaa

Startia25v Logo

UYK logo vaaka SUK inspecta sin RGB

]]>
Tue, 17 Oct 2017 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/toimitilojen-ostaminen-on-hyva-vaihtoehto-yrittajalle
<![CDATA[Kun uudet kuviot ovat ajankohtaisia – Omistajanvaihdosilta 31.10.]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kun-uudet-kuviot-ovat-ajankohtaisia-omistajanvaihdosilta-31-10- Omistajanvaihdosilta on sekä myyjille, ostajille, luopujille ja jatkajille

FBbanneri OSVKuka jatkaisi yrittäjän työtä? Myydäänkö yritys työntekijälle, kilpailijalle vaiko ennestään tuntemattomalle taholle? Löytyykö yritystoiminnan jatkaja kuitenkin perhepiiristä? Oli suunnitelmissa sitten omistajan- tai sukupolvenvaihdos tai jos olemassa olevan yrityksen ostaminen houkuttelee, on Omistajanvaihdosilta 31.10. sinulle juuri oikea tapahtuma.

Yrittäjällä on usein vahva osaaminen omasta alastaan ja omista tuotteistaan, mutta liiketoimintaosaamisessa voi olla puutteita. Jos yrityksessä on omistajan- tai sukupolvenvaihdos ajankohtainen, tarvitaan sen myyntikunnon arvioimisessa useimmiten ulkopuolista neuvontaa ja käytännön toimenpiteiden koordinointia.

Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeen puitteissa järjestettävässä tapahtumassa 31.10. kuullaan muun muassa, miten omistajanvaihdokseen kannattaa varautua verotuksen näkökulmasta sekä miten tilinpäätöstietojen kriittinen tarkastelu on tärkeää yritystä ostavalle.

Omistajanvaihdoksiin liittyy kiinteästi myös arvonmäärityskysymykset, joten niistä sekä yrityskauppaprosessin eri vaiheista, rahoituksen järjestämisestä ja eläkeasioista kuullaan asiantuntijapuheenvuorot.

Projektipäällikkö Sari Saarikoski muistuttaa hankkeen tärkeimmästä tavoitteesta:

– Haluamme saada yrittäjät aloittamaan omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen suunnittelu ja toteutus hyvissä ajoin ennen lopullista kauppaa tai sukupolvenvaihdosta. Kaikki me vanhenemme ja eläkeikä tulee vastaan, vaihdoksen suunnittelu pitää aloittaa mieluiten jo vuosia ennen varsinaista ajankohtaa, sillä prosessi on pitkä. Huolellisella suunnittelulla saadaan kaupasta kaikki mahdolliset verohyödyt.

– Nämä ovat myös herkkiä ja henkilökohtaisia asioita. Jatkajan selvittäminenkin vie aikaa. Ei pidä ikinä vain olettaa, että esimerkiksi oma lapsi on se joka vie elämäntyötä eteenpäin, vaan asioista pitää keskustella hyvissä ajoin, Saarikoski jatkaa.

Uusyrityskeskus Startiassa on huomattu, että yhä useampaa uutta yrittäjää houkuttelee myös mahdollisuus aloittaa yrittäjänä jo valmiissa, toimivassa yrityksessä. Siksi omistajanvaihdosillassa on mahdollisuus yritystä myyvien ja ostamisesta kiinnostuneiden tavata ja tutustua.

– Olemassa olevan yrityksen ostaminen on oiva tapa ryhtyä yrittäjäksi. Kun yritykset pysyvät toiminnassa ja jatkavat uusissa käsissä, säilyvät myös työpaikat seudulla, Saarikoski muistuttaa.

Lue lisää Omistajanvaihdosillan 31.10. ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan

Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeessa varmistetaan omistajanvaihdosten sujuminen luomalla yhteinen palvelukonsepti Pohjanmaalla toimivien kehittämisorganisaatioiden käyttöön. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoituksensa saavan hankkeen toteuttavat Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus. Huhtikuussa 2017 käynnistynyt hanke jatkuu vuoden 2019 loppuun asti.

Lippu ja lause pieni

 

Lisätietoja

Sari Saarikoski kuva rajaus2
Sari Saarikoski
Yritysneuvoja
+358 40 558 6058
Yritysneuvoja, Vaasa hyvinvointialan yrittäjyyden asiantuntija projektipäällikkö, Valmisteltu omistajanvaihdos

]]>
Fri, 13 Oct 2017 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kun-uudet-kuviot-ovat-ajankohtaisia-omistajanvaihdosilta-31-10-
<![CDATA[Mauritz Knutsista VTT:n asiamies Pohjanmaalle]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/mauritz-knutsista-vttn-asiamies-pohjanmaalle vtt kuvituskuvaTeknologian tutkimuskeskus VTT Oy ja VASEK ovat solmineet alueellisen asiamiessopimuksen, jonka mukaisesti VASEKin projektipäällikkö Mauritz Knuts toimii elokuusta 2017 lähtien VTT:n asiamiehenä Pohjanmaan alueella. VTT:llä on 17 alueellista asiamiestä Suomessa. Asiamiehet ovat puolueettomia toimijoita, jotka tuntevat alueen yrityskentän sekä VTT:n palvelut.

– Oma asiamies parantaa VTT:n palveluiden saatavuutta, ja alueen yritykset ja yhteisöt pystyvät tehokkaammin hyödyntämään VTT:n tutkimus- ja kehityspalveluja. Palvelujen avulla yritykset voivat lisätä omaa osaamistaan sekä tehostamaan tuotekehitystä, toimintamalleja ja kilpailukykyä, todetaan VTT:n tiedotteessa.

– On hienoa toimia kontaktina yritysten ja VTT:n välillä. Liikun paljon seudun yrityksissä, ja samalla on hyvä seurata esimerkiksi minkälaisia tutkimus- ja tuotekehitystarpeita pk-yrityksissä on ja mitkä VTT:n palvelukokonaisuuksista vastaisivat näihin yritysten tarpeisiin, Mauritz Knuts kertoo.

– Jos löytyy useampi palveluista kiinnostunut yritys, VTT:n asiantuntijat tulevat mielellään tänne paikan päälle tapaamaan yrityksiä ja kertomaan lisää. Osa palveluista on hyvinkin spesifejä eikä niitä ole saatavissa muualta, eli VTT:n kautta myös VASEKin asiantuntijaverkosto ja työkalupakki laajenee – yrittäjien hyväksi, Knuts jatkaa.

Lue lisää VTT:n palveluista

 

Mauritz Knuts
Mauritz Knuts
Projektipäällikkö
+358 50 306 8419
Energiatehokas rakentaminen, VTT:n asiamies

]]>
Tue, 10 Oct 2017 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/mauritz-knutsista-vttn-asiamies-pohjanmaalle
<![CDATA[Yritysneuvojalta kysyttyä: Pitääkö minun maksaa musiikin soittamisesta liiketiloissani?]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/yritysneuvojalta-kysyttya-pitaako-minun-maksaa-musiikin-soittamisesta-liiketiloissani musiikkilupa3

KysyttyaLogowww2.jpgJoulumusiikki joulun alla saa fiilikset korkealle ja ostoskoriin sujahtaa kuin huomaamatta muutama lahja enemmän. Hiljainen taustamusiikki saa hierojan asiakkaan rentoutumaan ja nauttimaan, ehkäpä varaamaan seuraavankin hieronta-ajan. Musiikin soittaminen tuo välillisesti taloudellista hyötyä yrittäjälle luomalla viihtyisän ilmapiirin yrityksen tiloihin, joissa myydään tuotteita tai palveluita tai halutaan kävijöiden muuten viihtyvän.

Mutta harvemmin yrittäjälle tulee mieleen, että musiikin soittamisesta täytyy myös maksaa asianmukaiset korvaukset, jotka tilitetään musiikin tekijöille, kustantajille ja esittäjille. Musiikinkäyttölupa on hankittava ja musiikin käytöstä on maksettava korvaus, vaikkei tiloihin tai tapahtumiin olisikaan pääsymaksua, mikäli niissä soitetaan musiikkia.

– Yritysneuvonnassa ei välttämättä aina tule mieleen ottaa esille musiikkilupia, mutta selvää on, että taustamusiikin soittaminen esimerkiksi radiosta on hyvin yleistä yrityksissä. Ja asianmukaiset maksut on aina hoidettava, sillä usein muusikot ja säveltäjät ovat myös yrittäjiä ja ansaitsevat oman korvauksensa työstään, yritysneuvoja Antti Alasaari huomauttaa ja jatkaa:

– Onneksi taustamusiikin käyttöluvat saa helposti Gramexin ja Teoston yhteisestä Musiikkiluvat.fi-palvelusta. On myös huomattava, että yrittäjien lisäksi myös yhdistykset tarvitsevat luvat soittaessaan musiikkia tilaisuuksissaan.

Musiikin käytöstä maksettavan korvauksen suuruus eli luvan hinta riippuu musiikin merkityksestä sen käyttäjän toiminnalle. Korvaus on suurempi, jos musiikki on keskeinen ja merkittävä osa toimintaa, ja puolestaan pienempi, jos musiikki on vain taustalla fiilistä luomassa. Tyypillisiä taustamusiikkiluvan tarvitsijoita ovat ravintolat, kaupat, kuntokeskukset, taksi ja kampaamot - yritykset, joilla on asiakas- tai odotustiloja.

– Musiikkiluvat tarvitaan aina kun musiikkia esitetään julkisesti, eli yrittäjien kannattaa muistaa, että pikkujoulut ja erilaiset asiakastilaisuudet ovat myös julkista esittämistä, vaikkei tilaisuuteen olisikaan pääsymaksua, Alasaari kertoo.

musiikkilupa2Sama musiikkilupa on oltava, vaikka soittaisi musiikkia radiosta tai televisiosta. Eli soittovälineellä ei ole merkitystä. On myös huomattava, että Spotifysta musiikkia soitettaessa tarvitaan erillinen Business-lisenssi, jonka hinta on noin 30 euroa kuussa. Tavallinen Spotify-lisenssi on tarkoitettu vain musiikin yksityiskäyttöön.

Netistä löytyy myös palveluja, joista voi kuukausimaksulla saada käyttöönsä teostovapaata musiikkia, johon ei musiikkilupia tarvita.

Musiikkilupien hinnat määräytyvät toimialoittain sekä tilojen koon tai asiakaspaikkojen määrän mukaan. Joillakin toimialoilla hinnat ilmoitetaan vuosi- ja osalla kuukausihintoina.

– Kuukausimaksut vaihtelevat muutamasta eurosta muutamaan kymmeneen euroon alasta ja yrityksen koosta riippuen. Eli mistään valtavista summista ei ole kyse, Alasaari muistuttaa.

Musiikkiluvat.fi

 

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
Fri, 06 Oct 2017 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/yritysneuvojalta-kysyttya-pitaako-minun-maksaa-musiikin-soittamisesta-liiketiloissani
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa