<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> https://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Ensi viikon EnergyWeekiin otetaan varaslähtö jo lauantaina]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/ensi-viikon-energyweekiin-otetaan-varaslahto-jo-lauantaina 980x120px date

Kansainvälinen EnergyWeek järjestetään Vaasassa 18.–21.3.2019. Viikon aikana kuullaan yhteensä 110 puheenvuoroa 21 eri tapahtumassa. Paikan päällä on 170 näytteilleasettajaa.

Varaslähtö tapahtumaan otetaan lauantaina 16.3. kun Vaasan torilla järjestetään ympäristöystävällisen autoilun tapahtuma, jossa esillä on sähkö-, biokaasu- ja bioetanoliautoja. Koeajomahdollisuuden lisäksi torilla voi tutustua siihen, miten bensiiniauton voi muuntaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi.

Varsinaisen energiaviikon avaa maanantaina erityisesti vaikuttajille ja päättäjille suunnattu Energia- ja ympäristöseminaari, joka on muista viikon tapahtumista poiketen suomenkielinen. Energia- ja ympäristöseminaarin ehkä mielenkiintoisinta antia on tiettävästi eduskuntavaalien alla ainoa energiapoliittinen puoluetentti, jossa on edustettuna kaikki eduskuntapuolueet.

Tiistai on varattu uusiutuville energianlähteille, joihin keskittyy myös jo tutuksi tullut näyttely Wind & Renewable Energy Exhibition. Päivän aikana kuullaan muun muassa kiertotaloudesta ja siitä, miten yritykset ympäri maailmaa ovat ottaneet ympäristöarvot yhdeksi tärkeimmäksi arvokseen.

Tiistaina palkitaan toista kertaa vuoden energiainnovaatio Energy & Innovation Awards -tapahtumassa. Tilaisuudessa finaaliin edenneet yritykset pääsevät esittelemään innovaatiot yleisölle. Kilpailun tuomaristo valitsee yhden voittajan, ja lisäksi yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Äänestys on jo nyt käynnissä osoitteessa www.energyweek.fi/awards.

Keskiviikko on älykkään energian päivä ja torstaina keskitytään kaasuenergiaan. Gas Exchange-messutapahtuman lisäksi kuullaan seminaarissa monia kaasualan ehdottomia kärkinimiä.

Image 1– Suosittelemme rekisteröitymistä kaikkiin tapahtumiin etukäteen. Ilmoittautuneita on jo huomattavasti enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Osallistujia on tulossa Pohjoismaiden lisäksi muun muassa Iso-Britanniasta, Saksasta ja Alankomaista, jokainen maanosa on edustettuna. Jotkut seminaaritilat ovat jo loppuun varattuja ja niiden ilmoittautuminen on pitänyt sulkea, kertoo markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

EnergyWeekin oma appi on nyt ladattavissa App Storesta ja Googlen kaupasta.

– Ympäristöystävällisyys on päivän sana, joten luovuimme paperisista ohjelmalehtisistä ja muista lippulapuista. Viikon ohjelman ja muut tarpeelliset tiedot voi nähdä appista, jonne voi myös koota omaa kalenteriaan, arvioida viikon eri tapahtumien onnistumista ja kirjata muistiinpanoja, Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo.

Tutustu EnergyWeekin ohjelmaan osoitteessa www.energyweek.fi.

Lue lisää Ympäristöystävällinen autoilu -tapahtumasta

 

Lisätietoja

Mari Kattelus
Mari Kattelus
Markkinointipäällikkö
+358 400 681 048
Seutuviestintä, REKRY2019

Kristoffer Jansson www
Kristoffer Jansson
Communications & Brand Manager
+358 40 539 4055
EnergyVaasa

]]>
Fri, 15 Mar 2019 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/ensi-viikon-energyweekiin-otetaan-varaslahto-jo-lauantaina
<![CDATA[Kalle’s Innillä paras ulkoilmamatkailutuote kansainvälisillä matkailualan messuilla]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kalles-innilla-paras-ulkoilmamatkailutuote-kansainvalisilla-matkailualan-messuilla Kaikki palkitutMustasaarelainen matkailuyritys Kalle’s Inn yhdessä Archipelago Attractions -hankkeen yhteistyökumppaniyritystensä kanssa on valittu ITB Travel fair -messuilla Berliinissä 7.3.2019 parhaaksi yritykseksi Scandinavian Outdoor Award TRAVEL 2019 -kilpailun Best Outdoor Product -kategoriassa.

Kansainvälisillä matkailualan ITB Berlin -messuilla palkitaan joka vuosi kansainvälisesti merkittäviä matkakohteita, matkailualan yrityksiä, matkailutuotteita ja -palveluita. Kilpailun järjestää yritys nimeltä Nordic Marketing.

Kalle’s Inn-yrittäjä Freddi Skott on erittäin iloinen yritysryhmän saamasta kunnianosoituksesta:

– Tämä palkinto antaa sekä Kalle’s Innille että sen kautta tarjolla oleville palveluille taas uutta näkyvyyttä kansainvälisillä markkinoilla.

Matkailun projektipäällikkö Peter Källberg Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista kommentoi:

– Yrityksille myönnetty palkinto osoittaa, että olemme selvästi matkailualan yritysten ja tuotteiden kehittämisessä oikeilla jäljillä. Yritykset ovat maaseutuohjelman rahoittaman Archipelago Attractions -hankkeen tuella tehneet valtavasti töitä saadakseen näkyvyyttä sekä Euroopan että Venäjän ja Aasian markkinoilla.

Hankkeessa on paketoitu Merenkurkun ainutlaatuiset yöpymis- ja elämyspalvelut houkutteleviksi paketeiksi. Työtä on tehty yhteistyössä eri matkanjärjestäjien kanssa.

Jansson palkittavanaVisit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson sai kunnian ottaa vastaan palkinnon yritysten puolesta Berliinissä. Hän on riemuissaan:

– Tämä tuo lisänäkyvyyttä koko seudulle ja Merenkurkun maailmanperintöalueelle. Tällaisia yhteistyön hedelmiä on erittäin hieno käydä poimimassa, hän hymyilee.

Scandinavian Outdoor Award TRAVEL 2019 -kilpailun jury oli erittäin kovatasoinen. Lue lisää kilpailusta.

Archipelago Attractions -yritysryhmähankkeessa toimivat yritykset Kalle’s Inn, AWAY Tourism, Qvarken Boat Charter ja Kvarken Nature and Fishing Tours. Hanketta hallinnoi Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.

Lisätietoja

Peter Kallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Archipelago Attractions, Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun, Destination KvarkenFreddi Skott
freddi.skott@kallesinn.com
+358 40 830 8874

Max Jansson
max.jansson@visitvaasa.fi
+358 40 533 5083

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

 

]]>
Thu, 07 Mar 2019 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kalles-innilla-paras-ulkoilmamatkailutuote-kansainvalisilla-matkailualan-messuilla
<![CDATA[Vaasan seutu tarvitsee lähettiläitä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/vaasan-seutu-tarvitsee-lahettilaita kokous logolla2Eduskuntavaalit lähestyvät ja ehdokaslistat on juuri vahvistettu. Hyviä ehdokkaita on runsaasti ja haluammekin seudullisena kehitysyhtiönä toivottaa kaikille menestyksekästä ja innostavaa vaalikampanjaa.

Me VASEKilla emme ota kantaa ehdokkaiden ominaisuuksiin, mutta haluamme olla ihan jokaisen kansanedustajaehdokkaan apuna ja tukena tarjoamalla tietoa seudusta ja erityisesti seudun elinvoimastrategiasta. Olemme varmasti kaikki yhtä mieltä siitä, että Eduskuntatalon jylhien pylväiden suojiin tarvitaan työskentelemään riittävä määrä vaasanseutulaisia kansanedustajia.

Vaasan seudun elinvoimastrategia, joka on laadittu vuosiksi 2016–2020 on laadittu laajassa yhteistyössä kaikkien seudun kuntien kanssa ja siinä huomioidaan elinkeinopolitiikkaan vaikuttavat muutostrendit ja niiden vaikutukset seutuun sekä peilataan niitä seudun elinvoiman nykytilaan.

Elinvoimastrategiassa esitellään seudun visio, strategiset painopisteet ja laadittu toimenpideohjelma. Strategian painopisteiden mukaisesti seudulla tavoitellaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä yrityksiä, globaalia osaamista, elinvoimaista toimintaympäristöä ja toimivia, houkuttelevia palveluita. Nämä ovat siis seudun tavoitteet, ja suosittelenkin lämpimästi kansanedustajaehdokkaita tutustumaan niihin ja peilaamaan omiin tavoitteisiinsa kansanedustajana.

Toivomme 17.4. vahvistettavien (mahdollisimman monen) kansanedustajien pitävän Vaasan seudun elinvoimaan vaikuttavien seikkojen edistämistä – sekä seudullisia että kansallisia – sydämenasianaan. Haluamme tarjota kaikille ehdokkaille, kansan ja seudun edustajille faktat ja materiaalit, joista on heille hyötyä niin vaalikampanjan aikana kuin Arkadianmäellä uusissa tehtävissä.

Parhaat neuvomme vaalityöhön valmistautumiseen ovat siis:

  1. Tutustu Vaasan seudun elinvoimastrategiaan 2016–2020 
  2. Tutustu myös näihin dokumentteihin, joita tarjoamme käyttöösi: Vaasan seudun neljä kivijalkaa, Vaasan seudun tavoitteet 2019
  3. Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja jostain elinvoimastrategiassa mainituista teemoista.

 

Seutumme tarvitsee lähettiläitä, edustajia, ja me VASEKilta haluamme toivottaa kaikille ehdokkaille onnea ja menestystä vaalityöhön!

ystävällisin terveisin

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK

 

]]>
Wed, 06 Mar 2019 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/vaasan-seutu-tarvitsee-lahettilaita
<![CDATA[Muutoksen tuulet puhaltavat autokoulualalla]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/muutoksen-tuulet-puhaltavat-autokoulualalla Laihian Autokoulu1 wwwAntti Holappa on pyörittänyt Kyrönmaan ainutta autokoulua Laihian Autokoulua vuodesta 2005 lähtien. Yrityksellä on toimipiste myös Isossakyrössä.

Autokouluala on käynyt läpi suuria muutoksia viime vuosikymmenten aikana – muutoksia jotka vaikuttavat sekä yritysten investointitarpeisiin että tuloihin. Antti Holappa on toiminut autokouluyrittäjänä vuodesta 2003 lähtien ja on nähnyt sekä hyvät että huonot puolet.

Holappa kouluttautui liikenneopettajaksi vuonna 1997, ja hänellä on taustallaan myös lääkintävahtimestarin koulutus. Hän työskenteli autokoulussa viisi vuotta ennen kuin perusti oman yrityksen yhdessä kollegan kanssa ja käynnisti autokoulun, jolla on toimintaa sekä Laihialla että Vaasassa. Vuodesta 2005 lähtien hän on vetänyt Laihian Autokoulua, joka on laajentanut toimintaansa sittemmin myös Isoonkyröön.

– Minun aikanani alalla on tehty useita uudistuksia – muun muassa mopokortista tuli pakollinen. Suurin uudistus tapahtui viime kesänä ja toi mukanaan sen, että B-ajokortin hinta tippui 40 prosenttia, Holappa kertoo.

Laihian Autokoulu4 www
Pimeän- ja liukkaan kelin ajon opettamiseen tarkoitettu ajosimulaattori on nykyään välttämätön autokoulussa. Antti Holappa investoin simulaattoriin jo vuonna 2016 ja hän sai siihen Leader Yhyreksen myöntämän investointituen.

Ajotuntien vähimmäismäärää pienennettiin, ja se koskee sekä teoriaa että käytännön harjoituksia. Samanaikaisesti ajokokeen läpäisyn rimaa nostettiin. Kotona opetusluvalla tapahtuvaa opetusta helpotettiin samanaikaisesti, ja niin kutsutut toinen ja kolmas vaihe opetuksessa tippuivat kokonaan pois.

Myös vaatimukset niin kutsutulle riskiajamiselle – ajamiselle pimeässä ja liukkaalla – ovat muuttuneet, ja nykyään autokoululla on oltava ajosimulaattori, jonka avulla nämä molemmat voidaan suorittaa.

– Asiakkaalla on nykyään oikeus valita, haluaako hän suorittaa liukkaan kelin ajonsa simulaattorissa vai ajoharjoitteluradalla Vaasassa, Holappa kertoo.

Hän investoi ajosimulaattoriin jo vuonna 2016 ja sai silloin apua investointituen hakemiseen VASEKilta ja yritysneuvoja Antti Alasaarelta. Nykyisin he ovat yhteydessä myös Laihian Yrittäjien toiminnan tiimoilta, sillä Holappa on ollut yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana vuodenvaihteesta lähtien.

– Yrittäjäyhdistys tekee läheistä yhteistyötä VASEKin kanssa, ja kaima Antti on aktiivinen ja kokenut yrittäjä, jonka kanssa on helppo tehdä yhteistyötä, Alasaari toteaa.

Laihian Autokoulu11 wwwHolappa käynnisti autokoulun ohella viime syksynä kuljetustoiminnan minibussilla, jonka kyljessä komeilee nimi Nuuca Line.

Merkkinä yrittäjyydestä on myös Holapan sivutoimi, jonka hän aloitti lokakuussa nimellä Nuuca Line.

– Hankin liikenneluvan, ja nyt voin tarjota kuljetuksia jopa 20 henkilön ryhmille, Holappa kertoo.

Samanaikaisesti hän pitää autokoulun kustannukset alhaalla – pitkästi alalla tapahtuneen digitalisaation ansiosta.

– Teoriatunnit tapahtuvat nykyään verkossa, emmekä tarvitse enää opetustiloja tai teoriaopettajaa. Hallinnolliset tehtävät hoidan myös itse.

Holappa on vakuuttunut siitä, että autokoulujen palveluita tullaan tarvitsemaan myös jatkossa, täytyy vain sopeuttaa toimintaa kehityksen mukaan.

– Huolimatta siitä haluaako vai ei, hän nauraa ja jatkaa:

– Viihdyn ihmisten kanssa työskennellessäni, ja muutaman vuoden päästä vasta näemme enemmän mitkä olivat uudistuksen vaikutukset, Holappa päättää.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand/bySand
Suomennos: VASEK

 

]]>
Mon, 04 Mar 2019 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/muutoksen-tuulet-puhaltavat-autokoulualalla
<![CDATA[Saavutettavuuden ja esteettömyyden huomioiminen tuo matkailuyrittäjille uusia asiakasryhmiä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/saavutettavuuden-ja-esteettomyyden-huomioiminen-tuo-matkailuyrittajille-uusia-asiakasryhmia Parviainen HappoinenJukka Parviainen, Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Juha Happonen, Kalastusohjelmapalvelut Happonen Ky

Kalastusohjelmapalveluyrittäjä ja alan kouluttaja Juha Happosella on muutaman vuosikymmenen verran kokemusta erityisryhmien opastamisesta, joten vaatimukset erityisryhmien kalastusretkiä opastavalle tulevat Blue care -työpajassa painokkaasti ja kokemuksen ”syvällä rintaäänellä”:

– Oppaalla on oltava tarkka huomiokyky ja otettava tasapuolisesti erilaiset osallistujat huomioon. Hyvä järjestely- ja organisointikyky on kaikkien ryhmien kanssa tarpeen, mutta erityisesti erityisryhmien, kuten liikunta- tai kehitysvammaisten, mielenterveyskuntoutujien tai narkomaanien kanssa toimittaessa. Hyväkuntoinen on oltava, jottei opas ole se, joka porukasta hyytyy ensimmäisenä, Happonen listaa ja jatkaa:

– Erityisryhmien, aivan samoin kuin lapsiryhmienkin kanssa vaaditaan joustavuutta ja pitkää pinnaa. Riittävä peruskoulutus esimerkiksi hoitoalalta tai käytännön kokemusta erityisryhmistä vaaditaan.

Happonen muistuttaa ennakkosuunnittelun tärkeydestä ja siitä, että esimerkiksi huonon sään varalta on aina oltava myös varasuunnitelma. Suunnitelmat täytyy tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja informoitava tarvittavista varusteista ja eväistä retken tilannutta tahoa:

– Aina pitää selvittää osallistujamäärä ja mukaan tulevien avustajien määrä. Kun osallistujien erityisrajoitteet ovat selvillä, voidaan ne huomioida turvallisuussuunnitelmassa ja paikan tai kulkuvälineiden valinnassa.

Happosen mukaan lapsiryhmät ja erityisryhmät ovat kiitollisia opastettavia, sillä heidän kanssaan ei mennä kalastusretkille saalis edellä, vaan nautitaan luonnosta ja tekemisestä. Jo pienikin saalis saattaa olla elämys.

– Luonto hoitaa ja avaa lukkoja. Luonnossa liikkuminen ja siitä nauttiminen on erinomaista kuntouttavaa toimintaa.

ParviainenJukka Parviainen Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:stä toimii liikuntapaikkojen esteettömyyden kartoittajana ja muistuttaa, että hyvinkin pienillä toimenpiteillä saadaan luonnossa liikkuminen mahdolliseksi kaikille.

– Esteettömyys tarkoittaa, että kaikki voivat toimia yhdenvertaisina. Eikä riitä pelkästään se, että pääsee paikalle, vaan pitää myös pystyä toimimaan. Arvioidaan, että 20 prosenttia väestöstä on jossain elämänsä vaiheessa erityisryhmien piirissä. Esimerkiksi lastenvaunuja lykkäävä äiti tai tasapainohäiriöinen vanhus.

Parviainen muistuttaa tarjoamaan ennakkoon tietoa kohteen saavutettavuudesta, mutta myös siitä millä tavoin paikka tai kohde ei ole saavutettavissa:

– Kerro minkälainen ympäröivä maasto todellisuudessa on, jotta jokainen voi itse arvioida onko kohde hänen vammallaan saavutettavissa. Ja kerro myös, jos kohteessa oleva Inva-WC onkin käytössä vain tiettyinä aukioloaikoina. Näin kohteeseen tuleva tietää ottaa sen huomioon.
Parviainen muistuttaa kalastus- ja luonto-oppaita ottamaan huomioon esteettömyyden katkeamattoman ketjun: ennakkotiedot, saapuminen, sisäänkäynti, kohteessa toimiminen.

– Ja kysy rohkeasti! Miten tämä toimii sinulla? Miten voin auttaa? Mitä apuvälineitä tarvitset?

Vammaisjärjestöitä saa apua esteettömyyden kartoittamiseen rakennettaessa tai kunnostettaessa luonto- tai liikuntakohteita. Parviainen muistuttaa aina ottamaan loppukäyttäjät mukaan suunnitteluun.

Sekä Happonen että Parviainen muistuttavat, että ottamalla erityisryhmien tarpeet huomioon ja huolehtimalla esteettömyydestä, on matkailuyrittäjällä mahdollisuus pienilläkin toimenpiteillä saada uusia asiakasryhmiä. He muistuttavat myös yrittäjiä miettimään etukäteen, miten luonto ja luontopalvelut ovat taloudellisesti saavutettavissa:

– Otetaanko myös avustajalta maksu? Kyseessä on sinun elinkeinosi, joten sinun on mietittävä tarkkaan missä tilanteissä myös avustaja maksaa ja missä ei.

Kallberg Yli LauriProjektipäälliköt Peter Källberg ja Martta Ylilauri.

Kuntouttavan kalastuksen ja vesistömatkailun Blue Care -työpaja järjestettiin Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun ja Luonnostaan nouseva Pohjanmaa -hankkeiden yhteistyönä.

 

Peter Kallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Archipelago Attractions, Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun, Destination Kvarken

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpilippu ja tunnuslause 300px

 

]]>
Tue, 26 Feb 2019 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/saavutettavuuden-ja-esteettomyyden-huomioiminen-tuo-matkailuyrittajille-uusia-asiakasryhmia
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot Kyrönmaa

]]>
https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa