<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> https://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Liiketoiminnan suunnittelu verkossa – yritysneuvojan tuella]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/liiketoiminnan-suunnittelu-verkossa-yritysneuvojan-tuella LissuLiikeideasta kaikki lähtee. Kun yrityksen perustaminen on suunnitelmissa tai vasta kutkuttelee mielessä ajatuksen tasolla, jonkinlainen liikeidea – vaikka vasta ihan raakile – on ainut mitä tarvitaan. Aloita tarkistamalla, koska on seuraava Startian aamukahvitilaisuus. Startia tarjoaa aamukahvit joka keskiviikko-aamu klo 8.00, joka toinen viikko suomeksi ja joka toinen viikko ruotsiksi.

– Käymme aamukahvittelun lomassa läpi kaiken oleellisen yrityksen perustamiseen liittyen. Saat hyvän infopläjäyksen siitä, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon. Saat tilaisuuden jälkeen myös tunnukset Lissu-liiketoimintasuunnitelmaohjelmaan, ja voimme varata sinulle henkilökohtaisen neuvontakäynnin, jolloin käymme tarkemmin läpi juuri sinun suunnitelmaasi, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

– Yritysideasi voi olla vielä jäsentymätön ja keskeneräinen, hiomme sitä yhdessä toteutettavaan suuntaan. Juuri uusyrityskeskusten tarpeisiin kehitetty Lissu-ohjelma auttaa hyvin käymään kaikki tarvittavat asiat läpi ja pohtimaan asioita. Liikeidea jalostuu siinä samalla, Virkama jatkaa.

Pohdittavia seikkoja Lissussa ovat muun muassa:

 • Kysynnän ja kilpailutilanteen arvioiminen
 • Myynnin ja markkinoinnin suunnittelu
 • Tarvittavat tilat ja välineistöt
 • Yrityksen johtaminen
 • Taloudelliset laskelmat ja ennusteet
 • SWOT-analyysi eli idean vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat

Lissu-ohjelmassa samaa liiketoimintasuunnitelmaa voi laatia useampi henkilö, eli tulevat yhtiökumppanit voivat työstää samaa suunnitelmaa, vaikkapa kumpikin tahollaan. Interaktiivisuus mahdollistaa sen, että asiakas voi järjestelmän kautta pyytää yritysneuvojaa arvioimaan suunnitelmaa tai esittää kysymyksiä neuvojalle.

– Suunnitelmaa voi työstää kaikessa rauhassa omaan tahtiin ja tarvittaessa laittaa meille viestiä. Vastaamme tarkistuspyyntöön muutaman päivän sisällä ja käymme tarkastelemassa asiakkaan suunnitelmaa. Lisäämme sinne tarkentavia kysymyksiä, ehdotamme pohtimaan tarkemmin jotain tai toteamme, että nyt suunnitelma on hyvä ja sen kanssa voidaan edetä toteutusvaiheeseen, Virkama kertoo.

Liiketoimintasuunnitelmaa tarvitaan aina, kun haetaan Starttirahaa, Finnvera-lainaa tai pankkilainaa. Myös investointitukihakemuksia varten suunnitelma on hyvä olla.

– Kannattaa siis ottaa meihin yhteyttä ihan ensimmäisenä. Voimme asiakkaan suostumuksella ja pyynnöstä jakaa oikeudet liiketoimintasuunnitelmaan myös asiantuntijakumppaneillemme, jotka voivat kommentoida suunnitelma oman erityisalansa kannalta.
Lissu-liiketoimintaohjelma on uusyrityskeskus Startian lisäksi myös VASEKin yritysneuvojien käytettävissä. Usein jo toimivaa yritystä kehitettäessä perustamisen yhteydessä tehdyn liiketoimintasuunnitelman päivittäminen on hyödyksi.

Lissu on vain asiakkaittemme käytettävissä, joten tarkista Startian aamukahvien ajankohdat ja tule mukaan
tai varaa aika yritysneuvojalle.

Yrityksen perustaminen

 

Tommi Virkama
Tommi Virkama
Startian johtaja
+358 400 919 361
Aloittavan yrittäjän neuvonta

 

]]>
Wed, 18 Sep 2019 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/liiketoiminnan-suunnittelu-verkossa-yritysneuvojan-tuella
<![CDATA[Yrittäjäksi yritysoston kautta – se mutkattomampi vaihtoehto?]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/yrittajaksi-yritysoston-kautta-se-mutkattomampi-vaihtoehto KuvituskuvaSuomessa on yhteensä yli 330 000 yrittäjää. Vuoteen 2023 mennessä noin 28 000 yritystä on tulossa myyntiin ja lähes 15 000 yritystä siirtyy seuraavalle sukupolvelle. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain noin 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa puolestaan vietiin viime vuonna päätökseen noin 80 omistajanvaihdosta.

Entä jos ei perustaisikaan uutta yritystä, vaan aloittaisi yrittäjänä ostamalla jo toiminnassa olevan yrityksen?

VASEK ja sen osana toimiva Uusyrityskeskus Startia huolehtivat yrittäjistä ja yrityksistä koko niiden elinkaaren ajan: perustamisesta liiketoiminnan kehittämiseen ja omistajanvaihdokseen tai toiminnan lakkauttamiseen saakka.

– Yhteisen asiakashallintajärjestelmän ansiosta me uusyritysneuvonnan puolella tiedämme minkälaiset yritykset seudulla etsivät uutta omistajaa. Usein vinkkaammekin näistä perustamisneuvonnan asiakkaille, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl kertoo, että tällä hetkellä VASEKilla on tiedossa 42 myynnissä olevaa yritystä. Osa niistä on ns. hiljaisessa myynnissä, eikä niistä ole olemassa mitään myynti-ilmoitusta netissä tai päivälehdissä.

– Yrityksille kuitenkin pyritään aina ensisijaisesti löytämään jatkaja, sillä omistajanvaihdos antaa mahdollisuuden säilyttää yrityksen saavutukset myös tulevaisuudessa, työpaikat säilyvät eikä kannattavaa toimintaa tarvitse ajaa alas, Nydahl kertoo.

Nyt myynnissä olevat yritykset ovat usealta eri alalta, niin ravintoloita, kauppoja kuin tuotantoyrityksiäkin.

– Kun kerrot perustamisneuvonnassa, että toimivan yrityksen ostaminenkin voisi olla vaihtoehto, voimme katsoa mitä sinua kiinnostavia yrityksiä on myytävänä. Tämän jälkeen prosessi jatkuu niin perustamisneuvonnan puolella, jossa autamme uutta yrittäjää pääsemään alkuun, kuin myös omistajanvaihdosneuvonnassa, jossa omistajanvaihdoksiin ja yrityskauppoihin erikoistunut neuvoja auttaa selvittämään kaikki yrityksen ostamiseen liittyvät seikat, Virkama kertoo.

– Kun ostaa jo toiminnassa olevan yrityksen, välttyy usein monilta alkuvaiheen haasteilta, kun yrityksellä on jo valmiit tuotteet, konseptit tai prosessit. Myös tilat ja laitteet ja asiakaskuntakin ovat valmiina. Uuden omistajan on helppo lähteä kehittämään yrityksen toimintaa haluamaansa suuntaan. Usein myös vanha omistaja on halukas jakamaan oman osaamisensa ja kaiken hiljaisen tiedon uudelle omistajalle, Nydahl listaa yritysoston hyviä puolia.

Yrityksen perustaminen ja yrityksen ostaminen sisältävät molemmat omat vaiheensa ja kiemuransa, mutta apua on saatavilla saman katon alta. Kannattaa siis olla avoimin mielin ja miettiä, olisiko toimivan yrityksen ostaminen se mutkattomampi tie yrittäjäksi.

Varaa aika yritysneuvontaan

Yrityksen perustaminen

Yrityksen ostaminen

Valmisteltu omistajanvaihdos -hanke

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

 

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Valmisteltu omistajanvaihdos, Korsnäs

Tommi Virkama
Tommi Virkama
Startian johtaja
+358 400 919 361
Aloittavan yrittäjän neuvonta

]]>
Mon, 16 Sep 2019 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/yrittajaksi-yritysoston-kautta-se-mutkattomampi-vaihtoehto
<![CDATA[Kaikki yhdessä – Vaasan ja seudun uusi verkkopalvelu julkaistaan tänään]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kaikki-yhdessa-vaasan-ja-seudun-uusi-verkkopalvelu-julkaistaan-tanaan 7cd0c5a9 defd 4707 9220 9afec41149d7Vaasan kaupunki, Visit Vaasa, Vaasan seutu ja Merenkurkun saaristo julkaisevat valtakunnallisesti ainutlaatuisen yhteistyön tuloksena tänään uuden yhteisen verkkopalvelun. Vaasan seudun asukkaita, alueelle tulevia matkailijoita sekä yrittäjiä palvellaan nyt yhden sivuston kautta osoitteessa vaasa.fi. Myös kaikki seudun tapahtumat löytyvät tämän sivuston kautta.

Ainutlaatuisella yhteistyöllä parempaa palvelua ja näkyvyyttä

Uusi verkkopalvelu on valtakunnallisestikin ainutlaatuisen yhteistyön tulos. Mukana olleiden organisaatioiden tiivis yhteistyö näkyy asiakkaille parempana palveluna.

Uuden verkkopalvelun projektipäällikkö Tiina Salonen kertoo käyttäjämäärien ja sitä kautta näkyvyyden kasvavan huomattavasti, kun kävijät ohjataan yhdelle sivustolle.

– Yhteisellä verkkopalvelulla haluamme vahvistaa Vaasan ja seudun vetovoimaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén sanoo.

– Esimerkiksi kaikki alueen luontopolut löytyvät nyt yhdestä paikasta. Aikaisemmin seudun omien asukkaiden on pitänyt osata etsiä niitä matkailusivuilta, mutta nyt ne löytyvät samasta osoitteesta, Vaasan seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Max Jansson kuvailee.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback on tyytyväinen työn tulokseen.

– Se, että työtä tehdään yli organisaatio- ja kuntarajojen, osoittaa yhteistyön vahvuutta. Loppujen lopuksi kävijälle ja tiedonhakijalle on olennaista oikeastaan se, että hän löytää hakemansa tiedon, Råback toteaa.

Monta tarvetta, yksi osoite

Vaasan seudun asukkaita, alueelle tulevia matkailijoita sekä yrittäjiä palvellaan nyt yhden sivuston kautta osoitteessa vaasa.fi.

 • Sivuston Asu ja elä -osiosta löytyvät Vaasan palvelut asukkaille.
 • Koe ja näe -osio esittelee asukkaille ja matkailijoille Vaasan seudun nähtävyyksiä, aktiviteetteja ja elämyksiä sekä ainutlaatuisen Merenkurkun saariston maailmanperintökohteen.
 • Tapahtumat-osiosta löytyvät kaikki tapahtumat ja tapahtuman järjestämiseen liittyvät tiedot.

– Tapahtumat ovat tärkeitä seudulle. Tavoitteenamme on ollut, että tapahtumat löytyvät yhdestä paikasta. Tämä helpottaa sekä tapahtumanjärjestäjää ilmoittamaan tapahtumansa, että matkailijoita ja asukkaita löytämään kiinnostavia tapahtumia. Ilmoitamme syksyn aikana lisätietoa yhteistyöstä uuteen tapahtumakalenteriin liittyen, Jansson kertoo.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa Unescon luonnonperintökohde.

– Haluamme tuoda esiin sen erityisyyden niin, että sekä seudun asukkaat, että matkailijat kauempaakin löytävät helposti käyntikohteisiimme, toiminnanjohtaja Kenth Nedergård Merenkurkun maailmanperintöyhdistyksestä painottaa.

 • Työ ja koulutus -osio kertoo Vaasan seudun opiskelu- ja työmahdollisuuksista.
 • Yritykset-osiossa puolestaan kerrotaan muun muassa yritysten toimintaan ja kehittämiseen liittyvistä palveluista, yrittäjien verkostoista, sijoittumisesta Vaasan seudulle sekä toimitiloista.

– Aikaisemmin yrityksille suunnatut palvelut ovat olleet eri sivuilla, ja tiedonhakija on joutunut etsimään tietoja eri lähteistä. Nyt kaikki tärkeimmät palvelut on kerrottu samalla sivulla, ja käyttäjä ohjataan tarvittaessa palveluntarjoajan omille sivuille, markkinointipäällikkö Mari Kattelus VASEKilta kertoo.

 • Tietoa Vaasasta ja Vaasan seudusta kokoaa muun muassa esittelyt, seutufaktat, yhteystiedot sekä tiedot Vaasan kaupungin päätöksenteosta.

Tutut osoitteet vaasanseutu.fi, visitvaasa.fi, merenkurkku.fi ja events.vaasa.fi ohjaavat automaattisesti tähän uuteen vaasa.fi -verkkopalveluun.

Käyttäjät mukana tekemässä

Jo sivuston konseptoinnista lähtien asukkaat, matkailijat ja yrittäjät ovat olleet mukana kommentoimassa ja kehittämässä verkkopalvelua. Keväällä julkaistiin sivuston kehitysversio, josta kävijät ovat antaneet kesän ajan palautetta.

– Palaute on ollut erittäin positiivista. Kehitysideoitakin on tullut, ja olemme tehneet niiden perusteella muutoksia sivustoon, Salonen kertoo.

Paikallisuus nousee paremmin esiin kuin koskaan ennen, kun uutuutena verkkopalvelussa Vaasan kaupunginosille on tehty omat sivut. Kaupunginosasivulta löytyy tietoa asuinalueen palveluista, tapahtumista ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista.

– Asukasyhdistykset ovat olleet mukana tekemässä sisältöä. Syksyn aikana saamme sisältöön asukkaiden äänen, kun pyydämme Vaasan sosiaalisen median kanavissa asukkaita kuvailemaan omaa asuinaluettaan ja kertomaan tarinoita siitä, Salonen kertoo.

 

Lisätietoja:

Mari Kattelus
Mari Kattelus
Markkinointipäällikkö
+358 400 681 048
Seutuviestintä

Seudun uusi verkkopalvelu
projektipäälllikkö Tiina Salonen
puh. 040 179 3065

Vaasan kaupunki
viestintäpäällikkö Leena Forsén
puh. 040 635 0762

Vaasan seudun Matkailu Oy
toimitusjohtaja Max Jansson
puh. 040 533 5083

Merenkurkun maailmanperintö ry
toiminnanjohtaja Kenth Nedergård
puh. 050 3466 200

 

]]>
Tue, 10 Sep 2019 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kaikki-yhdessa-vaasan-ja-seudun-uusi-verkkopalvelu-julkaistaan-tanaan
<![CDATA[Harjoittelupaikka sai Aronin miettimään uudelleen kotimaahan palaamista]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/harjoittelupaikka-sai-aronin-miettimaan-uudelleen-kotimaahan-palaamista AronJahn 400pxAron Jahn sai mieleisensä harjoittelupaikan Urasitsien kautta.

Vaasan seudulla on hyvät työllistymismahdollisuudet, mutta kuinka tänne saisi houkuteltua osaavaa työvoimaa? Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK lanseerasivat helmikuussa uuden, korkeakouluihin suuntautuvan rekrytointikonseptin: yhteistyössä paikallisten yritysten ja korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen kanssa järjestetään rekrytointitapahtuma opiskelijoiden oman tapahtuman yhteyteen. Ensimmäinen tapahtuma, Karriärsitzen eli Urasitsit pidettiin Uumajan yliopistolla yhteistyössä Vaasan keskussairaalan, Wärtsilän, ABB:n ja opiskelijajärjestö Finlandssvenska Nationenin kanssa.

Pohjalaissyntyinen Aron Jahn oli yksi Urasitsien kautta työpaikan saaneista. Hän oli juuri viimeistelemässä mediaviestinnän opintojaan Uuman yliopistossa, mutta Suomeen palaaminen työn takia ei ollut kuulunut hänen suunnitelmiinsa.

– En ollut aikeissa muuttaa takaisin Suomeen, mutta en voinut kieltäytyä, kun minulle tarjottiin harjoittelupaikkaa Wärtsilän viestintäosastolta toukokuun puolivälissä. Täällä olen saanut työskennellä brandingin parissa, mikä vastaa täysin koulutustani ja toiveitani. Esimieheni ja koko tiimini ovat todella mukavia, Aron kertoo.

Hänen mielestään Urasitsien tyyppisen tapahtumien järjestäminen on toimiva idea, sillä ulkomaille muuttamisen myötä ei enää pysy niin kärryillä aiemman kotipaikkakunnan työtarjonnasta. Työvoiman tarve Vaasan seudulla on suuri ja se viestittiin selkeästi tapahtumassa, mikä sai varmasti monen muuttamaan mieltään tulevaisuudensuunnitelmiensa suhteen.

– En vielä tiedä, mitä kuuden kuukauden harjoitteluni jälkeen tapahtuu, mutta voisin kuvitella jääväni Vaasan seudulle. Viihdyn täällä hyvin, koska työympäristö on kansainvälinen ja saan käyttää englantia työssäni. Huomaa, että Wärtsilässä on vakiintunut harjoittelijakulttuuri: traineet saavat todellisia työtehtäviä ja jos vaikka muuton tai opintojen loppuun saattamisen vuoksi tarvitsee hieman joustoa, työnantaja suhtautuu asiaan myönteisesti, Aron toteaa.

Vaasan kaupunki ja VASEK suunnittelevat rekrytointitapahtumille jatkoa: seuraavaksi vuorossa on Aalto-yliopisto, jossa järjestetään Karriäroccare eli Urakokkarit 25.10. Myös Urasitsien on tarkoitus palata Uumajaan loppuvuodesta.

– Konsepti osoitti toimivuutensa Uumajassa, joten testaamme nyt samaa Aalto-yliopistolla. Yrityksille tämä on fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, VASEKin yritysneuvoja Olav Nylund sanoo.

– Yhteistyön kehittäminen korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen kanssa on meille tärkeää ja tarkoitus on, että konseptista muodostuu vuosittain toistuva yhteistyömalli. Tämä yhteistyö antaa mahdollisuuden yhdessä seudun yritysten työnantajien kanssa markkinoida monipuolisia työmahdollisuuksia laajalla rintamalla, kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta jatkaa.

 

Lisätietoja rekrytointikonseptista:

Olav Nylund
Olav Nylund
Yritysneuvoja
+358 40 548 4334
Aloittavat yritykset; Maalahti, Vöyri

Nina Hautio
Kehittämispäällikkö, Vaasan kaupunki
+358 40 735 6737
nina.hautio@vaasa.fi

]]>
Mon, 09 Sep 2019 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/harjoittelupaikka-sai-aronin-miettimaan-uudelleen-kotimaahan-palaamista
<![CDATA[Suomen Uusyrityskeskukset ry tiedottaa: Uusia yrityksiä eniten palvelusektorille]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/suomen-uusyrityskeskukset-ry-tiedottaa-uusia-yrityksia-eniten-palvelusektorille Tommi yritysneuvonta 600pxUusyrityskeskukset neuvovat kaikkia yrityksen perustamista suunnittelevia.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 7 500 uutta henkilöä on tullut uusyrityskeskusten asiakkaaksi. Asiakaskäyntejä kertyi tuplasti ja uusia yrityksiä noin 3 400. Eniten uusia yrityksiä perustetiin alkuvuonna palvelusektorille. Erityisesti terveyspalvelut ja muut henkilökohtaiset palvelut ovat olleet suosittuja aloja uusille yrittäjille.

– Yleisenä kehityksenä tunnistamme kasvavan kiinnostuksen terveyteen, kauneuteen, hyvinvointiin, liikuntaan ja ravintoon, mikä luo liiketoimintamahdollisuuksia yrittäjille, sanoo Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama.

Viime vuotta alhaisemmassa yritysmäärässä näkyy kevytyrittäjyyspalveluiden suosion kasvu. Kevytyrittäjyyspalveluiden kautta yrittäjiksi ryhtyvien henkilöiden yritystä ei aina rekisteröidä PRH:n kaupparekisteriin, mikä johtaa vinoutumaan tilastoissa, erityisesti vertailussa aiempiin vuosiin.

– Kevytyrittäjyyspalvelut ovat keränneet kuukausittain satoja uusia käyttäjiä. Kun tämän suosion huomioi, voi sanoa, että yrittäjyyden suosio ei ole hiipumassa, Kallama toteaa.

Uusyrityskeskukset neuvovat myös kevytyrittäjyydestä kiinnostuneita.

– Kevytyrittäjyyden kasvu näkyy myös Vaasassa, mutta kaiken kaikkiaan perustettujen yritysten määrä on edellisten vuosien tasolla. Noin 180 yritystä perustetaan Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta vuosittain, Startian johtaja Tommi Virkama kertoo.

Lue SUK:n tiedote kokonaisuudessaan

]]>
Thu, 05 Sep 2019 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/suomen-uusyrityskeskukset-ry-tiedottaa-uusia-yrityksia-eniten-palvelusektorille
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot Kyrönmaa

]]>
https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa