<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> https://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Oppisopimus erinomainen mahdollisuus lisätä yrittäjän osaamista]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/oppisopimus-erinomainen-mahdollisuus-lisata-yrittajan-osaamista 0542376pOppisopimus on jo ennestään ollut hyvä tapa yrittäjälle hankkia lisäosaamista, ja uudistunut laki ammatillisesta koulutuksesta on tehnyt siitä vielä joustavampaa.

– Oppisopimuskoulutukset voidaan nyt räätälöidä yrityksen tarpeisiin paremmin, kertoo Olav Nylund, yksi VASEKin yritysneuvojista. – Koko tutkinnon lisäksi voi jatkossa suorittaa myös sen yksittäisiä osia tutkinnosta.

Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Osaaminen hankitaan suurimmaksi osaksi työpaikalla ja loput oppilaitoksessa tai verkko- tai etäopiskeluna.

– Uutena asiana on tullut koulutussopimus. Se on työpaikan ja koulutuksen järjestäjän välinen kirjallinen, määräaikainen sopimus opiskelijan osaamisen hankkimisesta työpaikalla. Koulutussopimus on korvannut ammattiopistojen työssäoppimisen, jatkaa Nylund.

Koulutussopimuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa eikä hänelle makseta palkkaa; sen sijaan koulutussopimuksen jälkeen työnantaja ja opiskelija voivat sopia jatkamisesta oppisopimuksella. Oppisopimuksen voi solmia työntekijän kanssa, jolla on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus tai määräaikainen työsopimus.

Kenelle oppisopimus sopii?

Oppisopimusta mietittäessä lähdetään liikkeelle kysymyksestä Mitä osaamista yritys tarvitsee? Eniten oppisopimusmahdollisuuksista hyötyvät Nylundin mukaan yritykset, joilla on aikomus rekrytoida jo tiedossa oleva ”hyvä tyyppi”, jolla ei kuitenkaan vielä ole tarpeellista alan osaamista. Oppisopimus on erinomainen tapa alan vaihtajille, joiden pitää omaksua jokin kokonaisuus uudesta alasta, päästä uuteen työhön kiinni.

– Esimerkkinä tällaisesta tilanteesta on henkilö, jolla on tietotekniikkaosaamista ja jota ollaan rekrytoimassa mekaanista teollisuutta harjoittavaan yritykseen. Yritys on varmastikin valinnut tämän henkilön juuri sen vuoksi, että yritys saisi uutta osaamista henkilön tietotekniikkataustasta, mutta uuden henkilön pitää kuitenkin omaksua uuden alan perusteet. Kätevin tapa siihen on oppisopimus, sanoo Nylund.

Oppisopimus sopii myös tilanteisiin, joissa yrityksen henkilökunta tarvitsee lisäkoulutusta uusiin työtehtäviin. Yritykset voivat myös käyttää oppisopimuskoulutusta kesäaikaankin, kun ottavat työharjoittelijoita, joille haluavat maksaa palkan.

– Ja aloittavien yrittäjien on hyödyllistä suorittaa yrittäjän ammattitutkinto oppisopimuksena, sillä se on käytännönläheinen tapa oppia uutta, Nylund kertoo. – Palautetta opiskelija saa työpaikkaohjaajalta, joka myös arvioi yrittäjäopiskelijan osaamista.

 

Olav Nylund
Olav Nylund
Yritysneuvoja
+358 40 548 4334
Aloittavat yritykset; Maalahti, Vöyri

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja sen mahdollisuuksista:

Peter Beijar
oppisopimuspäällikkö, Vamia
040 523 3023

Linkki toisen asteen tutkintoihin

Lue oppisopimustarinoita

]]>
Fri, 04 Jan 2019 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/oppisopimus-erinomainen-mahdollisuus-lisata-yrittajan-osaamista
<![CDATA[Kun kaikki palaset loksahtavat paikoilleen]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kun-kaikki-palaset-loksahtavat-paikoilleen JH Tilipalvelu2 www
Jonna Hiivanaisesta tuli oman työpaikkaansa pomo ja uusi omistaja marraskuussa, kun hän osti kirjanpitotoimiston, jossa hän on itse työskennellyt viime vuodet. Yrityksen nimi on nyt JH Tilipalvelu.

Luupin alla JH Tilipalvelu

Pitkäaikainen unelma olla oman itsensä pomo ja mahdollisuudesta päättää itse työpäiviensä kulusta johti siihen, että Jonna Hiivanainen teki viime syksynä ratkaisevan päätöksen. Hänen monivuotisesta työpaikastaan – vähäkyröläisestä kirjanpitotoimistosta – tuli hänen oma yrityksensä, ja nyt muutaman kiireisen kuukauden jälkeen suurin osa palasista on loksahtanut paikoilleen.

Omistajanvaihdos toteutui virallisesti marraskuussa, mutta ennen sitä Jonna oli jo jonkin aikaa valmistautunut tulevaan. Työkokemuksensa ansiossa hänellä on osaamista siitä, mitä velvollisuuksia yrittäjällä Suomessa on, joten moni asia oli myös tuttua hänelle ennestään.

– Ajatus yrityksen jatkamisesta syntyi, kuin kirjanpitotoimiston aikaisempi yrittäjä Kaisu Mäkinen ilmoitti, että hän aikoo lopettaa yrittäjänä. Tartuin tilaisuuteen, koska olen aina haaveillut yrittäjäksi ryhtymisestä, Jonna kertoo.

Syksyn aikana hän on siis valmistautunut, ja se on Jonnan itsensä mukaan ensisijaisesti tapahtunut mentaalipuolella.

– Olen tietysti myös keskustellut ystävien kanssa, huomioinut riskit sekä tehnyt tarvittavia laskelmia uudelleen ja uudelleen, Jonna lisää.

Saadakseen konkreettista apua yritysoston kanssa, hän kääntyi VASEKin puoleen, jossa yritysneuvoja Antti Alasaari on avustanut ja vastannut Jonnan kaikkiin kysymyksiin.

– VASEKilla saamani vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Sain heti tukea ajatukselleni ja olen saanut myös konkreettista apua liiketoimintasuunnitelman, talousarvion ja vastaavien laatimiseen.

– Haimme myös Jonnalle starttirahaa sekä teimme arvion liiketoiminnan arvosta. Lisäksi autoin erilaisten dokumenttimallien kanssa, kuten kauppakirjan, sopimusten ja muiden kanssa, Antti lisää.

JH Tilipalvelu3 www
– Työntekijöiden esimieheksi ryhtyminen huolestutti minua eniten, kertoo Jonna, jonka alaisuuteen siirtyivät toimiston vanhat asiakkaat ja työntekijät. Kuvassa myös Kirsi Hemminki.

Liiketoimintakaupan myötä koko toiminta asiakkaineen ja työntekijöineen siirrettiin Jonnalle. Asiakaskuntaan kuuluu erilaisia paikallisia pienyrittäjiä, mutta myös maanviljelijöitä.

– Asiakkaat edustavat kymmeniä eri toimialoja, tänne mahtuvat kaikenlaiset yritykset, Jonna toteaa.

Syksy on ollut Jonnalle kiireinen, sillä yritysoston lisäksi käynnissä ovat olleet myös opinnot.

– Olen käynyt Taloushallintoliiton oman koulutuksen KLT-kirjanpitäjäksi. KLT-tutkintoa vaaditaan kirjanpitotoimiston auktorisointia varten ja se on myös vahva myyntiargumentti ja todiste toimiston palvelujen korkeasta laadusta.

– Tutkinto oli aika vaativa, mutta nyt se on suoritettu. Ja hitaasti mutta varmasti myös muut palaset yrityksessä loksahtelevat paikoilleen. Järjestettävänä ja hoidettavana on ollut melkoisesti käytännön asioita, monia puheluja on pitänyt soittaa.

JH Tilipalvelu5 wwwYrityksessä on nyt käytössä myös uusi ohjelmisto, jotta asiakkaat voivat halutessaan seurata kirjanpitoaan reaaliaikaisesti.

– Ylimääräinen työhuone remontoidaan myös kokoushuoneeksi, jotta voimme tarvittaessa pitää asiakastapaamisia yksityisemmin ja rauhassa, Jonna kertoo.

Hän odottaa jatkossa verkostonsa rakentamista edelleen ja on innokas osallistumaan VASEKin ja muiden toimijoiden järjestämiin yrittäjille suunnattuihin tilaisuuksiin.

– Syksyllä aika ei riittänyt siihen, mutta otan askeleen kerrallaan ja nyt tuntuu siltä, että suurin osa asioista alkaa selvitä, Jonna päättää.

 

Syksy on ollut Jonnalle stressaava, sillä hän on liiketoimintakaupan lisäksi suorittanut KLT-tutkintoa. – Otan askeleen kerrallaan, ja nyt alkaa tuntua siltä, että suurin osa asioista alkaa selvitä, Jonna toteaa.

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand / bySand
Suomennos: VASEK

 

Apua omistajanvaihdoksiin

Lue lisää Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeesta

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpiLippu ja lause pieni

 

Lue lisää Luupin alla -yrittäjätarinoita

 

 

]]>
Wed, 02 Jan 2019 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/kun-kaikki-palaset-loksahtavat-paikoilleen
<![CDATA[Åminnen lomakylä panostaa ympärivuotiseen majoitukseen]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/aminnen-lomakyla-panostaa-ymparivuotiseen-majoitukseen Ulla Maj Pinola 600pxUlla-Maj Pinola ja yksi uusista huoneistoista talviauringon valossa.

Yrittäjäpariskunta Ulla-Maj ja Esa Pinolan omistamassa Åminnen lomakylässä Maalahdessa on nyt mahdollisuus majoittua myös talviaikaan. Osa lomakylän vanhimmista mökeistä on purettu, ja niiden tilalle on rakennettu kolme talviasuttavaa Simons Elementin toimittamaa paritaloa, joissa kussakin on kaksi huoneistoa.

– Monet matkailijat hakevat jo vähän ylellisyyttäkin, kertoo Ulla-Maj Pinola, ja siksi haluamme tarjota sekä edullisia että hinnaltaan korkeampia vaihtoehtoja. – Otamme vastaan varauksia näihin huoneistoihin jatkuvasti.

Huoneisto 500pxUusissa huoneistoissa majoittuu mukavasti 6 henkeä. 

Yöpyminen Åminnen lomakylässä näin talviaikaan on takuulla rauhallinen kokemus. Sijainti merenrannalla päättyvän tien päässä voisi houkutella vaikkapa hiljaisuutta etsiviä, maailman metropoleihin kyllästyneitä matkailijoita.

Luonnon lähellä

Pinolat ovat luotsanneet Åminnen lomakylää vuodesta 1999. Lomakylässä käy matkailijoita ympäri maailmaa; suurin osa on kuitenkin kotimaisia matkailijoita ja Ruotsista sukulaisiaan tapaamaan tulevia.

– Saksalaisia ja hollantilaisia käy paljon, mutta sesonkiaikana ei sen tarkemmin ehdi kävijöiden kanssa jutella, sillä silloin on hyvä jos kiireeltä istahtamaan ehtii, naurahtaa Ulla-Maj.

Åminnen lomakylän pääsesonki alkaa juhannuksesta ja päättyy koulujen aloitukseen elokuussa. Syyskaudella ovet pidetään auki ruokailijoille lauantaisin ja sunnuntaisin. Talven jälkeen maaliskuussa ravintola jälleen avataan, ja toukokuun alusta elokuun loppuun ovet pidetään avoinna joka päivä.

Uusien huoneistojen ja mökkien lisäksi alueella voi majoittua asuntoautoilla ja -vaunuilla sekä teltan kanssa.

Aminne Stugby2 600px

Åminnen mökkikylästä aukeaa merinäköala.

– Huoneistoissa on myös ilmalämpöpumput ja viilennysmahdollisuus, mikä on mahtavaa, jos viime kesän kaltaiset helteet tulevat taas!

– Suosittelemme aina matkailijoille läheiseen venemuseoon tutustumista, ja Åminne Folkparkin tapahtumat ovat suosittuja. Vesiteitsekin meille pääsee, veneilijöille palveluita tankkausmahdollisuuksineen tarjoaa Åminnen Strandservice.

Investointitukea huoneistojen rakentamiseen

Pinolat hakivat ja saivat paritalohuoneistojen rakentamista varten yritysten investointitukea Pohjanmaan ELY-keskukselta.

– Saimme käytännön apua sähköisen hakemuksen ja myös maksatushakemuksen tekemisessä VASEKin Peter Källbergiltä. – On mahtavaa, että tällaista palvelua on saatavilla ja että se on maksutonta, kiittelee Ulla-Maj.

– Yritykset voivat hakea investointitukea ELY-keskukselta esimerkiksi juuri Pinoloiden tapaan yritystoiminnassa tarpeellisen rakennuksen rakentamiseen tai laajentamiseen, sanoo Peter Källberg. – Matkailuyrittäjien parissa työskentelevänä minusta on hienoa nähdä tällaisia panostuksia, sillä matkailuala tarvitsee enemmän kapasiteettia myös kaupungin keskustan ulkopuolella, kysyntää on, hän jatkaa.

Åminnen lomakylän uudistuminen ei suinkaan lopu näihin komeisiin huoneistoihin: Esa Pinola rakentaa parhaillaan alueelle toista saunallista mökkiä. Talven hiljaisemman ajan jälkeen alkaa taas uuteen sesonkiin valmistautuminen.

– Tyytyväiset asiakkaat ovat rahaakin arvokkaampia, Ulla-Maj sanoo lopuksi kiteyttäen yrittäjän rakkauden työhönsä.

Uusi 600px

Uusin saunallinen mökki nousee alueelle ripeää vauhtia. Uudet huoneistot taka-alalla.

]]>
Tue, 18 Dec 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/aminnen-lomakyla-panostaa-ymparivuotiseen-majoitukseen
<![CDATA[Vaasan seudulle uusi yritys- ja palveluhakemisto]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/vaasan-seudulle-uusi-yritys-ja-palveluhakemisto yrityshakemisto

Uusi Vaasan seudun yritys- ja palveluhakemisto perustuu Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ylläpitämään yritysrekisteriin. Hakemistoon voi kirjata yritysten perustietojen lisäksi myös yritysten tarjoamat tuotteet ja palvelut.

Yritys- ja palveluhakemisto löytyy osoitteesta vasek.yrityshakemistot.fi. Hakemisto perustuu pääosin viranomaisrekistereihin kuten kauppa- ja yhdistysrekistereihin. Yritysten tietoja päivitetään myös VASEKin oman toiminnan ohessa, mutta tärkeimpänä tietolähteenä ovat yritykset itse.

Yritys- ja palveluhakemistossa mukana oleminen ja tietojen päivittäminen on yrittäjälle aina maksutonta.

– Tietojen ajantasaisuuden varmistamiseksi pyydämme yrittäjiä itse tarkistamaan yrityksensä tiedot. Yrityshakemistossa voi jo nyt tarkastella oman yrityksen tietoja, ja noin viikon päästä lähetämme kaikille yrityksille, joiden sähköpostiosoite meillä on tiedossa, esitäytetyn lomakkeen, jonka kautta tiedot voi helposti ja nopeasti päivittää, hakemiston pääkäyttäjä Johanna Hietikko-Koljonen kertoo.

Uutuutena palveluhakemisto

palveluhakemisto

Palveluhakemisto on uusi ominaisuus, joka on lisätty yrityshakemiston kylkeen:

– Nyt vielä alussa palveluhakemisto näyttää tyhjältä, mutta sitä mukaa kun yritykset päivittävät tietojaan, he voivat merkitä yrityksensä oikeaan kategoriaan palveluhakemistossa. Yrityksen toimiala kun on usein hieman eri kuin mitä yritys oikeasti tekee, siksi palveluhakemisto helpottaa eri palveluiden löytämistä, Hietikko-Koljonen muistuttaa.

Yritysrekisteristä voi siis hakea yrityksiä nimen, toimialan, tuotteen tai palvelun perusteella.

– Kannattaa ehdottomasti käyttää hieman aikaa yrityksen toiminnan ja palveluiden kuvailuun, niin yritys nousee paremmin esiin hauissa. Kannattaa muistaa myös kieliversiot, eli tehdä nämä kuvailut myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tietojen säännöllinen päivitys tärkeää

Yritys voi pyytää tietojensa päivitystä yrityshakemiston kautta ihan koska vaan, mutta jatkossa VASEK lähettää yrityksille noin kuuden kuukauden välein pyynnön tarkistaa ja päivittää tiedot.

– Meille voi myös ilmoittaa, mikäli ei jostain syystä halua, että yritys on mukana seudun yrityshakemistossa.

Yrittäjä, toimi näin:

  1. Etsi yrityksesi tiedot osoitteesta vasek.yrityshakemistot.fi. Jos yrityksesi tiedoissa ei ole sähköpostiosoitetta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@vasek.fi. Näin saat jatkossa suoraan yrityksen sähköpostiin muistutuksen tietojen päivittämisestä.
  2. Ilmoita meille myös, jos yritystäsi ei löydy hakemistosta ollenkaan.
  3. Tarkkaile sähköpostiasi viikolla 50 ja käy päivittämässä yrityksesi tiedot, kun saat siitä pyynnön sähköpostiisi.
  4. Jos yrityksesi tiedot muuttuvat, ilmoita muutoksista meille info@vasek.fi tai yrityshakemiston kautta.
  5. Tarkista yrityksesi tiedot jatkossa aina kuuden kuukauden välein, kun saat aiheesta sähköpostia yrityksesi sähköpostiosoitteeseen.

 

Lisätietoja

Johanna Hietikko Koljonen
Johanna Hietikko-Koljonen
Tiedottaja
+358 50 591 8649

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Omistajan- ja sukupolvenvaihdokset, Korsnäs

 

]]>
Wed, 05 Dec 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/vaasan-seudulle-uusi-yritys-ja-palveluhakemisto
<![CDATA[Saksankielinen matkailija ei Suomessa shoppaile vaan hakee luontoelämyksiä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/saksankielinen-matkailija-ei-suomessa-shoppaile-vaan-hakee-luontoelamyksia Osallistujia 1000pxVaasan seudun matkailuyrittäjille suunnattu info saksankielisistä markkinoista keräsi paljon kiinnostuneita koko päivän tilaisuuteen tunnelmalliseen Villa Sandvikeniin 22.11. Saksalais-suomalaisen markkinointiyhtiö Nordic Marketingin toimitusjohtaja Jan Badurin johdolla aihetta pureskeltiin perusteellisesti.

– Saksankieliset matkailijat hakevat Suomesta ennen kaikkea tilaa ja nauttivat siitä, että liikenneruuhkia ei ole. Luonto kiinnostaa, kuten myös autenttisuus ja paikallisuus, Badur määritteli tyypillisen saksalaisen matkailijan.

Valtaosa Suomeen tulevista saksalaisista liikkuu omalla autolla. Kokeneena matkailijana saksalainen on tarkka rahan käytössä ja odottaa matkaltaan laatua. Tärkeintä hänelle on elämys, ei niinkään matkakohde –millä keinoin heitä sitten houkuteltaisiin tänne meille lisää?

Pitkäjännitteistä yhteistyötä matkanjärjestäjien kanssa

Badur kertoi, että Saksassa matkailualan toiminta on vielä suhteellisen vanhanaikaista: kuluttajat ostavat tuotteeksi paketoidun matkansa matkatoimistoilta ja maksavat matkansa etukäteen. Matkatoimistojen valikoima koostuu kaikkiaan noin 1500:n maassa toimivan matkanjärjestäjän tarjoamista palveluista. Matkanjärjestäjät ovat teemoittain ja kohderyhmittäin keskittyneitä, ja esimerkiksi Skandinavia- ja Suomi-spesialistit ovat usein pieniä perheyrityksiä.

– Vaikka matkanjärjestäjien kyselyihin pitääkin vastata nopeasti, yhteistyötä heidän kanssaan luodaan pitkäjännitteisesti. Mitään ei tapahdu hetkessä, Badur kuvaili. – Suomalaisten pitää olla yliaktiivisia myymään tuotteitaan eikä jäädä odottamaan kysymyksiä.

Badur Kallberg 1000pxNordic Marketingin Jan Badur ja VASEKin matkailualan projektipäällikkö Peter Källberg

Matkanjärjestäjät hakevat kohteista vetovoimatekijöitä: syitä poiketa isoilta teiltä sivuun Suomea kokemaan. Saksalainen asiakas on valmis maksamaan paketista, ja siksi yrittäjän kannattaa unohtaa elämysten räätälöinti ja tehdä valmiiksi yksityiskohtaisesti kuvattuja tuotepaketteja, joita kehitetään jatkuvasti. Yrittäjä tietää kuitenkin parhaiten, mitä hänellä ja seudulla on tarjota.

– Saksalaisille pitää aina muistaa kirjoittaa säännöt: mitä tuote tai palvelu sisältää ja lisäksi aina lisätä maininta ”säävarauksella”!

Badurin mukaan tiedonsaanti on saksalaisille tärkeää ja yksityiskohdat myös. Painettuja materiaaleja tilataan kotiin selailtaviksi, ja kirjakaupoissa on hyllymetreittäin matkailukirjoja. Verkkoon ollaan toki siirtymässä mutta hyvin hitaasti. Matkailukohteilla on hänen mukaansa hyvä olla saksankieliset nettisivut, mutta toisaalta ne sisältävät ajatuksen siitä, että kohteessa myös puhutaan saksaa.

Tuotepakettien hinnoitteluun Badur kehotti perehtymään kunnolla:
– Paljon kauppaa kaatuu valitettavasti siihen, että sitä ei ole hinnoiteltu kansainvälisille markkinoille oikealla tavalla. Siinä on yrittäjillä vielä paljon opittavaa.

Matkailijoiden tarpeisiin tartutaan

Salterietin ja Aava Kertun kotieläintilan yrittäjä Kimmo Kauppila piti infopäivää hyvänä.

– Varsinkin Salterietin puolella kävi vielä enemmän saksalaisia matkailijoita asiakkaina kuin vuosi sitten. Vanhemmat saksankieliset matkailijathan eivät puhu englantia, ja siksi yritämme vastata kysyntään: ensi kesäksikin meille töihin tuleva henkilö on alkanut opiskella saksan kieltä.

Kauppila 1000px

Kimmo Kauppila

– Olemmekin huomanneet, että matkailijoilta ei tosiaan kannata kysyä, mitä he haluaisivat tehdä. Päätimme jo vaimon kanssa, että paketoidaan muutamia vaihtoehtoja valmiiksi ensi kesäksi ja annetaan tulijoille käteen valmiit esitteet, joista valita päiväkohtaista ohjelmaa.

Vaasassa toimivan Evangeliska Folkhögskolanin tiloissa on tarjottu majoitusta kesäaikaan jo 1940-luvulta lähtien, mutta tilojen remontoinnin myötä sesonki on pidentynyt kattamaan myös talven. Saman katon alla on mahdollisuus majoitukseen yhden tai kahden hengen huoneissa ja erimerkiksi kokousten, kurssien ja juhlien pitoon. EC-Hostellin Carolina Djupsjöbacka oli tyytyväinen infopäivään:

– Oli hyvin mielenkiintoista saada tietää, miten saksankieliset markkinat toimivat. Pienenä toimijana on tosin vaikeaa päästä sisään niin suurille markkinoille, mutta juuri siksi olikin hyödyllistä tavata seudun matkailuyrittäjiä ja solmia kontakteja. Yhteistyössä voimme laatia laajempia tuotepaketteja matkailijoille.

EC1 1000px

EC-Hostel ja EC-Conference tarjoavat merenläheistä majoitusta sekä tiloja kokouksia ja kursseja varten.

Päivän aikana tehtiin myös nopea SWOT-analyysi Vaasan seudusta.Osallistujista suuri osa oli yhtä mieltä siitä, että seudun vahvuuksia ovat muun muassa ruoka, luonto, puhtaus ja läheisyys Uumajaan eli että voidaan olla osa pidempää matkaa.

– Houkuttelevien tuotepakettien yhdessä luomisen tärkeyttä korostettiin, ja sitä työtä teemme Visit Vaasan kanssa jatkuvasti. Onnistunut päivä ja äärimmäisen kiinnostavat kohdemarkkinat, kiteytti Peter Källberg, infopäivän järjestäneen Tiedon kautta kasvuun -hankkeen projektipäällikkö.

 

Peter Kallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Matkailu; Vaasa

lippu ja tunnuslause 300px

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

Teksti: VASEK
Kuvat: VASEK ja EC-hostel

]]>
Thu, 29 Nov 2018 00:00:00 +0200 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/saksankielinen-matkailija-ei-suomessa-shoppaile-vaan-hakee-luontoelamyksia
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot Kyrönmaa

]]>
https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa