<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> https://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Yritysoston ja elämänmuutoksen myötä Quriosa Interior erikoistuu perinnerakentamisen tuotteisiin]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/yritysoston-ja-elamanmuutoksen-myota-quriosa-interior-erikoistuu-perinnerakentamisen-tuotteisiin IMG 4445 600px

Kesäkuun navakka tuuli riepottaa Quriosa Interiorin ulko-ovea ja avoinna-kylttia. Quriosa Interior siirtyi toukokuun alussa omistajanvaihdoksen jälkeen Jungsundista Koskön jakokunnan omistamaan ja leikillisesti ”yrityskeskukseksi” kutsumaan vanhaan koulurakennukseen. Naapurina yrityksellä on villalankoja kehräävä Koskö Mill.

– Meillä oli äskettäin avoimien ovien päivä samaan aikaan ja hyödyimme molemmat tästä yhteistyöstä. Haaveenani on perustaa myös pieni kahvila tähän sisustuskaupan yhteyteen. Monet tykkäävät tehdä retkiä tänne maaseudulle ja tutustumaan yrityksiimme, ja Koskö Millissä vierailee myös paljon ryhmiä, tuore yrittäjä Sabina Lithén kertoo.

IMG 4402 600pxHänestä ei pitänyt tulla koskaan yrittäjää. Mutta koskaan ei pitäisi sanoa ”ei koskaan”, sillä eväällä hän kuuli tuttujen kautta Quriosa Interiorin olevan myynnissä, totesi ajankohdan olevan oikea elämänmuutokselle ja ryhtyi hieromaan kauppoja myyjän kanssa. Kauppahinnasta päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen, ja lukuvuoden päätyttyä Lithén jäi virkavapaalle opettajan työstään.

– Remontoimme perheeni kanssa Singsbyssä vanhaa taloamme ja sitä kautta minulle oli tuttuja Quriosan valikoimassa olevat Ottoson -pellavaöljymaalit. Minulle siirtyi yrityskaupan myötä koko Quriosan varasto ja verkkokauppa sellaisenaan. Vapunpäivänä toteutimme ystävien kanssa muuttotalkoot ja avasimme uudessa paikassa 4.5. Kaikki on vielä kovasti kesken, mutta remontoimme tilat kuntoon kesän aikana ja pidämme liikettä auki siinä ohessa. Myös verkkokauppa on toiminut ilman katkoksia koko ajan, Lithén kertoo.

IMG 4423 600px– Edellisen omistajan aikana Quriosa toimi omistajan piharakennuksessa, mutta koska meidän kotonamme ei ole liikkeelle sopivaa rakennusta, olin iloinen, kun huomasin Facebookista, että Koskö Millin vieressä olisi vapaana liikkeelle sopivat tilat.

Koskö Millin omistajalta Alicia Tresize-Segervallilta Lithén sai myös vinkin ottaa yhteyttä VASEKiin.

– Sain erittäin tärkeitä neuvoja VASEKin yritysneuvojilta. He opastivat, miten etenen yrityskaupassa oikeassa järjestyksessä, mitä pitää missäkin vaiheessa hoitaa ja miten selvittelen rahoitusmahdollisuuksia. Sain myös elintärkeitä neuvoja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa ja erityisesti erilaisten laskelmien kanssa. Yritysneuvoja Kjell Nydahl oli erittäin innostava. Hän haastoi koko ajan miettimään asioita uusista näkökulmista ja kannusti ajattelemaan isosti, Lithén kiittelee.

Quriosa Interiorin liikkeen ja verkkokaupan valikoimasta löytyvät samat tutut sisustusesineiden valikoimat, mutta suunnitelmissa on myös laajentaa valikoimaa entistä enemmän perinnerakentamisessa tarvittavien tuotteiden puolelle.

– Itse pidän luonnonmateriaaleista sekä patinoituneista ja rustiikkisista maalaisromanttisista esineistä. Valikoimassa on maalien lisäksi erilaisia vetimiä, ikkunaheloja, tapetteja ja pinkopahveja. Tulossa on myös erilaisia profiililistoja. Valikoima tulee laajenemaan vähitellen, Lithén luettelee.

Quriosa Interiorissa vietetään elokuussa virallisia avajaisia ja silloin myös liikkeen aukioloajat laajenevat. Kesän ajan, tilojen remontoinnin ja kunnostamisen aikana, liike on auki kahtena päivänä viikossa, mutta syksystä lähtien Koskön kylään voi lähteä sisustusretkelle kuutena päivänä viikossa.

IMG 4420 600px

Omistajanvaihdospalvelut

Lue lisää Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeesta

 

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Omistajan- ja sukupolvenvaihdokset, Korsnäs

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

 

]]>
Fri, 06 Jul 2018 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/yritysoston-ja-elamanmuutoksen-myota-quriosa-interior-erikoistuu-perinnerakentamisen-tuotteisiin
<![CDATA[Koulutuspäivän voi viettää Qvarken Boat Charterin kyydissä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/koulutuspaivan-voi-viettaa-qvarken-boat-charterin-kyydissa MS Joy captain 600px

Yrittäjä Stig-Erik Herrgård kyyditsee risteilyvieraita Merenkurkun saaristossa tai jopa Uumajaan saakka.

Yritysten koulutuspäiviä ei aina tarvitse järjestää kokoushuoneissa, vaan ne voi järjestää vaikka M/S Joy -luksusveneessä. Vene kuuluu Stig-Erik Herrgårdin Qvarken Boat Charter -yritykselle.

Suurin osa yrityksen asiakkaista on yrityksiä, jotka järjestävät koulutustilaisuuksia tai haluavat tarjota elämyksiä asiakkailleen. Lisäksi asiakkaina on esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien viettäjiä tai polttariporukoita. Veneeseen mahtuu 12 matkustajaa kerrallaan.

Saaristoristeilyjen sesonki alkaa toukokuussa ja päättyy lokakuussa. Suosituimmat risteilyt suuntautuvat Mikkelinsaarille, Rönnskäriin ja Klobbskatiin.

– Mikkelinsaarille pääsee säällä kuin säällä, mutta esimerkiksi Rönnskäriin ei pääse, jos tuulee liian kovaa, Herrgård sanoo.

Yksi suosituimmista risteilykohteista on Uumaja.
– Venematka kestää kolme tuntia, ja veneellä pääsee suoraan Uumajan keskustaan asti, Herrgård kertoo.

Vastapainoa muulle työlle

Noin puolet asiakkaista on ulkomaisia, esimerkiksi intialaisia, saksalaisia, englantilaisia ja amerikkalaisia. Merenkurkun kivet tekevät moneen vaikutuksen, koska vain harva on nähnyt näin kivikkoista saaristoa.

– Saaristo on ainutlaatuinen, koska se muuttuu maankohoamisen myötä. Veneillessä saa nauttia puhtaasta ilmasta ja luonnosta, Herrgård kertoo.

Veneily on Herrgårdin sydäntä lähellä, sillä hän on liikkunut merellä pienestä pitäen. Qvarken Boat Charterin hän perusti 1997. Herrgård on myös toimitusjohtaja Rescue Team Finland -yrityksessä, joka tuottaa paloturvallisuuspalveluita yrityksille.
– Vieraiden kyyditseminen saaristossa on hyvä vastapaino muulle työlle, hän sanoo.

Seudulla on muitakin risteily-yrittäjiä, mutta kilpailua ei kuitenkaan ole liikaa, sillä yrityksillä on eri kohderyhmät.

MS Joy 600px

M/S Joyn kyytiin mahtuu 12 matkustajaa kerrallaan.

Malliesimerkki yritysryhmähankkeesta

Qvarken Boat Charter on yksi Archipelago Attractions -yritysryhmähankkeen yrityksistä. Hankkeen tarkoituksena on kehittää yhteisiä tuotepaketteja, joilla houkutellaan lisää matkailijoita Merenkurkun saaristoon. Tuotepaketteihin kuuluu esimerkiksi ohjelma- ja majoituspalveluita.

Qvarken Boat Charter on saanut projektin ansiosta uudet nettisivut sekä online-järjestelmän risteilyjen varaamiseen.

– Todella hyvä, että meillä on tämä projekti. Sen ansiosta alueen matkailuyritykset tekevät enemmän yhteistyötä, Herrgård sanoo.

Mukana hankkeessa ovat Qvarken Boat Charterin lisäksi Kvarken Nature & Fishing Tours, Kalle’s Inn ja AWAY Tourism. Rahoituksesta 75 prosenttia tulee Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

– Tämä on malliesimerkki yritysryhmähankkeesta, koska mukana olevat yritykset ovat luomassa yhteistä tuotetta seudun matkailijoille, ELY-keskuksen kehittämisasiantuntija Petri Svanbäck sanoo.

Teksti: VASEK
Kuvat: Esa Siltaloppi Media

Lue lisää projekteista Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun ja Archipelago Attractions

lippu ja tunnuslause 300pxELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpiMaaseutu2020 oranssi PIENI

]]>
Mon, 02 Jul 2018 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/koulutuspaivan-voi-viettaa-qvarken-boat-charterin-kyydissa
<![CDATA[EnergySpin kevään ohjelma päättyi, mutta startupien työ jatkuu]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/energyspin-kevaan-ohjelma-paattyi-mutta-startupien-tyo-jatkuu graduation spring2018 1500px

EnergySpinin kevään ohjelma on päättynyt, mutta ohjelma oli vain alkusysäys siihen osallistuneille startupeille ja heidän projekteilleen Vaasassa ja sen energiakeskittymässä.

– Osallistuimme EnergySpiniin tehdäksemme yhteistyötä energia-alan yritysten kanssa ja löytääksemme uusia liiketoimintamahdollisuuksia, Jarkko Malinen Fuusio Labsilta selittää.

Kevään ohjelmaan osallistuneet yritykset eivät tulleet vain Euroopasta (Fuusio Labs, SpinDrive, Geyser Batteries, LAAVAT, LGM and OBF Technology), vaan myös Yhdysvalloista (Nikola Labs) ja Intiasta (MobiiKey).

Tärkein syy osallistua ohjelmaan oli selkeä: saada uusia ja arvokkaita kontakteja EnergySpinin partner-yritysten kanssa.
– Päätimme hakea EnergySpin-kiihdyttämöön, koska kiinnostuimme vaikuttavista partner-kumppaneista. Nämä suuret suomalaiset energia-alan yritykset ovat unelmakumppaneita energia-alan startupille, sanoo Nikita Uzhegov SpinDrive-yrityksestä.

Kiihdyttämöohjelma ei kuitenkaan ole vain käyntikorttien vaihtamista, mistä OBF Technology on hyvä esimerkki:
– Osallistuimme EnergySpiniin, koska pidimme sitä hyvänä mahdollisuutena tavata teollisuuden asiantuntijoita ja potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Se onnistui erittäin hyvin. Toimintamalli pilottiprojektien luomiseen oli juuri sitä, mitä tarvitsimme, ja kehitämme mielellämme yhteistyöprojektia kahden potentiaalisen yhteistyökumppanin kanssa, Reinis Sponde OBF Technology -yrityksestä kertoo.

Ohjelma ei keskittynyt ainoastaan oikeiden kontaktien saamiseen ja tapaamisiin EnergySpinin yhteistyökumppaneiden kanssa, vaan ohjelman aikana tuettiin yritysten liiketoimintaidean kehittämistä. Siten startup-yritykset ovat ohjelman päätyttyä valmiita siirtymään liiketoimintansa seuraavaan kasvuvaiheeseen yhdessä partnereiden kanssa.

Viimeisten kuukausien aikana startupit ovat osallistuneet henkilökohtaisiin ja ryhmissä tehtäviin workshopeihin, jotka liittyivät tuotteiden laatuun, liiketoimintamallin kehittämiseen ja strategian suunnitteluun startupin näkökulmasta. Lisäksi on suunniteltu kansainvälistymistä ja kasvuun tarvittavien välttämättömien osatekijöiden hallintaa, kuten työskentelyä sijoittajien kanssa.

– Tiimi on ollut mahtava tarjotessaan arvokasta opastusta ja helpottaessaan merkittävien yhteyksien saamista energia-alan yrityksiin, sanoo Janice Escobar Nikola Labs -yrityksestä.

– Ohjelma ylitti odotuksemme. Laadukkaat puitteet, puhujien taso ja saadun tuen määrä olivat aivan ensiluokkaisia, Nikita Uzhegov SpinDrivelta sanoo.

– EnergySpin on mahtava hanke erityisesti energia-alan startupien auttamiseen ympäri maailmaa. Saimme erinomaisen kokemuksen, mahtavia oivalluksia, neuvontaa sekä mahtavia tapaamisia ja yhteyksiä. Meistä tuntuu, että olemme saaneet nyt kodin Eurooppaan EnergySpinin ansiosta, MobiiKeyn Ravi Reddy sanoo.

Kiihdyttämöohjelman viimeiseen jaksoon kuului Cleantech Venture Day, jossa startupien taitoja testattiin esiintymislavalla, kun täysi huoneellinen sijoittajia kuunteli heitä. Yritykset osallistuivat myös verkostoitumistapaamiseen Ranskan suurlähetystössä suurlähettilään ja Cleantech Venture Dayhin osallistuneiden muiden organisaatioiden edustajien kanssa.

Kaiken kaikkiaan kevään ohjelma oli onnistunut. Vaikka ohjelma on päättynyt, EnergySpinin tiimi odottaa suurimman osan startupeista palaavan Suomeen jatkaakseen projektien kehittämistä partner-yritysten tai niiden asiakkaiden kanssa.

Teksti: EnergySpin
Käännös: VASEK

EnergySpin 400px

pohjanmaanliitto-kolmikielinen vaeri 300RGBEnergySpin-kiihdyttämön toiminnan partnereina ovat kansainväliset energia-alan johtavat yrityskumppanit kuten Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vaasan Sähkö, EY, Elisa, Tieto, Viria, Citec ja VNT Management. EnergySpin toiminta sijaitsee yhdellä maailman johtavista energia-alan klustereista, EnergyVaasassa. Kiihdyttämön käynnistäminen on yksi Vaasan kasvusopimuksen kehityshankkeista, ja se toteutetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Merinovan yhteistyönä. Myös Pohjanmaan liitto on mukana.

]]>
Wed, 27 Jun 2018 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/energyspin-kevaan-ohjelma-paattyi-mutta-startupien-tyo-jatkuu
<![CDATA[Neljä viidestä uudesta yrityksestä on toiminnassa viiden vuoden kuluttua – Neuvonnalla laatutakuu]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/nelja-viidesta-uudesta-yrityksesta-on-toiminnassa-viiden-vuoden-kuluttua-neuvonnalla-laatutak Uusyrityskeskusten laatusertifikaatti 600px

Uudet laatusertifikaatit jaettiin uusyrityskeskusten kesäpäivillä Jyväskylässä.

Uusyrityskeskusten yritysneuvonnalle on myönnetty uusien laatuvaatimusten mukainen sertifikaatti. Laatukriteerit edellyttävät, että uusyritysneuvonnan kautta perustetut yritykset ovat keskimääräistä kestävämpiä ja kannattavampia. Kriteerien mukaan uusyrityskeskusten kautta perustetuista yrityksistä yli 90 prosentin on oltava toiminnassa kahden vuoden kuluttua ja viiden vuoden kuluttuakin vähintään 80 prosentin.

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa laatuvaatimukset ovat toteutuneet jo pitkään.
– Asiantuntevan yritysneuvonnan ansiosta Startian kautta perustetut yritykset ovat elinvoimaisia, minkä ansiosta seudulle syntyy hyvinvointia uusien työpaikkojen ja palveluiden kautta, Startian johtaja Tommi Virkama sanoo.

Laadukas toimintamalli kannattaa hyödyntää

Keskeinen osa uusyrityskeskusten neuvontaprosessia on se, että yritysneuvojien lisäksi elinkeinoelämä on vahvasti mukana neuvonnassa. Uusyrityskeskusten yritysneuvojat ohjaavat yrittäjyyttä suunnittelevat asiakkaat eri alojen asiantuntijoiden luokse. Startialla on laaja asiantuntijaverkosto, johon kuuluu muun muassa tilitoimistoja, pankkeja, asianajotoimistoja, vakuutusyhtiötä, markkinoinnin asiantuntijoita ja turvallisuusorganisaatio.

– Lisäksi Startia toimii Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yhteydessä, joten Startian asiakkaat saavat käyttöönsä koko VASEKin asiantuntemuksen eri toimialoilta, Virkama sanoo.

Alkava yrittäjä voi luottaa siihen, että hänen yritysideansa ja siihen liittyvät menestymisen edellytykset arvioidaan huolellisesti neuvontaprosessin aikana. Uusyrityskeskusten yritysneuvojat ja eri alojen asiantuntijat auttavat tarvittavien laskelmien ja suunnitelmien laatimisessa. Sen ansiosta yrityksen perustamista suunnittelevan on helpompi huomata, onko tuleva yritystoiminta kannattavaa.

Korkea asiakastyytyväisyys

Laatuvaatimukset edellyttävät, että uusyrityskeskusten asiakastyytyväisyys on 4,0 asteikolla 1-5. Viimeisimmät asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset osoittavat, että asiakastyytyväisyys on tasolla 4,6. Myös Startian asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa, sillä 93,8 prosenttia vastaajista suosittelisi kavereilleen palvelua.

− Uusyrityskeskusten toiminta on ainutlaatuista, sillä millään toisella verkostolla Suomessa ei ole laatusertifioitua mallia yrityksen perustamisneuvontaan. Toiminnan laadukkuus konkretisoituu hyvin yritysten eloonjäämisprosenteissa ja asiakastyytyväisyysmittauksen tuloksissa, kertoo Inspecta Sertifiointi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Törmänen.

Lisätietoa: 

Tommi Virkama
Tommi Virkama
Startian johtaja
+358 400 919 361
Aloittavan yrittäjän neuvonta

StartiaUYKIns 400px

]]>
Mon, 25 Jun 2018 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/nelja-viidesta-uudesta-yrityksesta-on-toiminnassa-viiden-vuoden-kuluttua-neuvonnalla-laatutak
<![CDATA[Seudun energiateknologia ensimmäistä kertaa esillä SuomiAreenalla]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/seudun-energiateknologia-ensimmaista-kertaa-esilla-suomiareenalla SuomiAreena banneriHeinäkuussa Porissa järjestettävä SuomiAreena on vuoden merkittävin vaikuttajatapahtuma, joka kokoaa valtakunnan päättäjät ja terävimmät puhujat keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Tämän vuoden pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.

Vaasalainen energiateknologiaosaaminen eli EnergyVaasa -klusteri on nyt ensimmäistä kertaa mukana SuomiAreenalla. Mukana keskustelutilaisuuden järjestämisessä ovat Energiateollisuus ja Suomen Erillisverkot. Aiheena on varsin ajankohtainen sähköverkon turvallisuus.

– Kun kuulimme viime syksynä SuomiAreenan tulevista teemoista, oli heti selvää, että voimme tarttua turvallisuusteemaan nimenomaan sähköverkkojen kannalta, kertoo EnergyVaasan viestintäpäällikkö Hanna Alavillamo VASEKilta.

– Aihe on monella tapaa ajankohtainen, sillä lähimenneisyydessä on valitettavia esimerkkejä siitä, miten kyberhyökkäys sähköverkkoihin on täysin mahdollista, hän jatkaa.

Miten Suomen käy, jos koko sähköverkko kaatuu? Miten mahdollinen kyberhyökkäys sähköverkon vaikuttaisi maamme turvallisuuteen? Muun muassa näihin kysymyksiin on vastaamassa varsin nimekäs joukko. Vaasalaista energia-alan osaamista keskustelussa edustaa Vaasan Sähköverkon Juha Rintamäki. Muut keskustelijat ovat sisäministeri Kai Mykkänen, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, Huoltovarmuuskeskuksen Sauli Savisalo, Ulkopoliittisen Instituutin Mika Aaltola, Viestintäviraston Jarna Hartikainen, Erillisverkkojen Timo Lehtimäki, Energiateollisuuden Jukka Leskelä sekä Fingridin Kari Suominen. Tilaisuuden juontaa MTV:n uutisankkuri Jaakko Loikkanen.

– On todella hienoa olla mukana Suomen suurimmassa keskustelufoorumissa. Meillä on oiva mahdollisuus nostaa esiin energiateollisuutemme osaamista myös sähköverkon turvallisuudesta puhuttaessa. Ajankohtainen, hieman pelottavakin aihe, puhuttelee varmasti myös yleisöä. Tulossa on takuulla mielenkiintoinen keskustelu, hehkuttaa VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

SuomiAreena järjestetään Porissa 16.–20.7. EnergyVaasan, Energiateollisuuden ja Erillisverkkojen järjestämä tilaisuus pidetään Antinkatu 5:n lavalla keskiviikkona 18.7. kello 11.30.

 

Hanna Alavillamo
Hanna Alavillamo
Communication & Brand Manager
+358 50 563 8605
EnergyVaasa

Mari Kattelus2
Mari Kattelus
Markkinointipäällikkö
+358 400 681 048
Seutuviestintä

 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 00:00:00 +0300 https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/seudun-energiateknologia-ensimmaista-kertaa-esilla-suomiareenalla
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa