Pyöräily

Pyoraily Sami Pulkkinen 2017 2 medium

Vaasa on hyvä pyöräilykaupunki. Vaasalaisista 81 % asuu pyöräilymatkan eli alle 5 kilometrin päässä keskustasta. Pyöräteitä on 179 kilometriä. Pyöräilyn sujuvuuteen vaikutetaan muun muassa katujen suunnittelulla ja pyöräilyä edistävillä tapahtumilla. Vaasassa järjestetään muun muassa pyöräilyviikko toukokuussa ja Liikkujan viikko syyskuussa.

Vaasan kaupungin pyöräilykartta -verkkosivulta selviää kattavasti Vaasan pyöräteiden sijainnit ja hoitoluokitukset. Siinä voi myös mittailla etäisyyksiä, tarkastella pyöräteiden kaltevuuksia, tehdä omia karttamerkintöjä ja tulostaa ne PDF-tiedostoksi. Pyörätiekartassa ei ole reittiopasta. Reittejä voi hakea esimerkiksi Google Mapsin avulla.

Vaasan seudun muiden kuntien alueelta ei ole saatavissa kuntakohtaisia pyörätiekarttoja. Reittejä voi hakea mm. Google Mapsista.

Svedjehamn21 KatjaLosonen 2014 medium

Osa kunnista suunnittelee pyörätiekarttojen laatimista. Pyörätieverkosto kehittyy jatkuvasti mm. Vaasassa.

Sähköpotkulautailu

Vaasassa on käytössä Tier-sähköpotkulautapalvelu. Palvelussa voit liikkua sähköpotkulaudalla pääasiassa keskustan, Palosaaren, Vöyrinkaupungin, Hietalahden ja Kivihaan alueella minuuttitaksalla. Laitteen voit pysäköidä vapaasti toiminta-alueen sisällä. Palvelu toimii mobiiliapplikaatiolla, josta näkee potkulautojen sijainnit ja käytön hinnastot sekä pystyy maksamaan potkulaudan käytön.

Talvipyöräilyssä potentiaalia 

Polkupyöräily on kasvattanut suosiotaan arkiliikkumisessa, vapaa-ajan harrastuksena ja matkailussa. Potentiaalia pyöräilyn lisäämisessä on talvikausinakin.

 
Työnantajilla on mahdollisuus edistää polkupyöräilyä verokannustimilla. Lue siitä lisää kohdasta Verokannustimet ja muut työntekijöiden ja työnantajien mahdollisuudet.