Joukkoliikenne

paikallisliikenne260220 MM PAINO 108 medium

Joukkoliikenteen suosio on kasvussa ja sen palvelutasoa nostetaan lähivuosina Vaasan seudulla. Joukkoliikennevälineillä matkustaminen on energiatehokkaampaa kuin yksityisautoilu. Kohtuullisen matkan käveleminen tai pyöräileminen joukkoliikenteen pysäkille on myös terveyden ylläpitämisen kannalta hyväksi. Joukkoliikenteen käyttäjä ottaa esimerkiksi päivässä keskimäärin 2 000 askelta enemmän kuin yksityisautoilija. Joukkoliikenne on myös ympäristöteko. 

Tiedot julkisen liikenteen tarjonnasta ja aikatauluista löytyvät eri lähteistä. Voit esimerkiksi kokeilla aikatauluhakua valtakunnallisessa Perille.fi-palvelussa, joka yhdistelee eri palvelutarjoajien aikataulu- ja reittitietoja. Tietoa voi hakea myös esimerkiksi kunnittain tai palveluntarjoajan mukaan. 

Joukkoliikenneinfo Vaasan kaupunkiseudulla

Lippu- ja maksuvälinetiedot 

Maksutavat vaihtelevat eri liikennöitsijöillä. Useimmiten maksuvälineenä käy lipputuotteet, kortti tai käteinen. Kannattaa tarkistaa hyväksyttävät maksuvälineet / käytössä olevat maksutavat palvelutarjoajan sivuilta: 

Liikennöitsijöiden aikataulutiedot 

Julkiset toimijat  

hero1

Lifti 

Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan alueellinen joukkoliikenne Liftiä suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa. Kunnat ovat sitoutuneet yhteiseen joukkoliikenteen toimivalta-alueeseen, joka tuli toimintaan vuonna 2022. Muutos näkyy asukkaille oman brändin lisäksi täysin uuden linjaston muodossa. Uuden joukkoliikenteen toimivalta-alueen tavoitteena on kasvattaa joukkoliikenteen käyttöä kaikissa käyttäjäryhmissä.  

Liftin uusien linjastojen tarkoituksena on helpottaa kuntalaisten arkea ja kannustaa siten suosimaan joukkoliikennettä. Nykyään Vaasan seudulla on yleisenä tapana ajaa jopa lyhyet matkat henkilöautoilla, vaikka esimerkiksi Vaasan kaupungilla 87 % asukkaista asuu alle 300 metrin etäisyydellä lähimmästä bussipysäkistä.