Yrittäjien osaaminen painottuu yleensä substanssiosaamiseen, mutta liiketoimintaosaamisessa ja etenkin yrityksen kokonaisvaltaisen myyntikunnon arvioimisessa tarvitaan ulkopuolista osaamista, neuvontaa ja käytännön toimenpiteiden koordinointia. Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeessa varmistetaan omistajanvaihdosten sujuminen Pohjanmaalla kolmen kehitysyhtiön omistajan- ja sukupolvenvaihdokseen keskittyneiden yritysneuvojien yhteisen palvelukonseptin kehittämisen avulla. Täten edistetään osaltaan maaseudun elinkeinoelämää ja työpaikkojen pysyvyyttä.

Hankkeen aikana lisätään tietoisuutta hyvin valmisteltujen omistajanvaihdosten merkityksestä liiketoiminnalle, niin ostajan kuin myyjän näkökulmasta. Tavoitteena on saada yrittäjät aloittamaan omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen suunnittelu ja toteutus hyvissä ajoin ennen lopullista kauppaa tai sukupolvenvaihdosta.

Hankkeessa keskitytään myös yrityskauppamarkkinoiden kehittämiseen: tiedon lisäksi tarvitaan entistä enemmän kohtaamisia kasvokkain, match making -tapahtumia, seminaareja ja verkostoitumis- ja tiedonvälitystilaisuuksia. Alueelle tarvitaan lisää myyntikuntoisia yrityksiä ja enenmmän yritystoiminnan yrityskaupalla aloittavia henkilöitä ja yritystoimintaa yrityskaupalla laajentavia yrityksiä.

Verkossa kasvatetaan myös kauppapaikka Yrityspörssin käyttöä ja tunnettuutta. Projektiryhmä myös ylläpitää yhteistä kauppalistaa yrityksistä, joita ei haluta laittaa kuitenkaan julkiseen myyntiin.

Hankkeessa keskitytään seuraaviin teemoihin

  • omistajanvaihdos: ulkopuolinen yritys tai henkilö/henkilöt ostavat yrityksen.
  • sukupolvenvaihdos: jatkava yrittäjä perheestä
  • rahoitus ja kaupan verotuskysymykset keskeisiä
  • kohderyhminä niin myyjät kuin ostajatkin
  • yrityspörssi mahdollisena kauppapaikkana.

Hankeaika 1.4.2017–31.12.2019

Budjetti 500 000 euroa.

Hankkeen toteuttaa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK yhdessä Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen kanssa.

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpi

 

lippu ja tunnuslause