Nordic Built - Konsepti asuinrakennusten ulkovaipan energiatehokkaalle remontoinnille

Nordic Built

 

Nordic Built - Konsepti asuinrakennusten ulkovaipan energiatehokkaalle remontoinnille on yksi 13 hankkeesta, joka sai rahoituksen Nordic Built -varoista vuodelle 2014. Hanke jatkuu joulukuuhun 2017, ja sen tuloksena syntyy taloudellinen ja energiatehokas esivalmistettu remontointikonsepti asuinrakennusten ulkovaipan uudistamiseen. Pohjoismaisessa hankkeessa on 15 osallistujaa Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. 

 

Taustaa
  • Asuinrakennusten kustannustehokkaalle remontoimiselle on suuri tarve. Remontointi alentaa energiankulutusta ja on siten hyödyllistä ympäristölle.
  • Nykyään remontointi suoritetaan paikan päällä ja paikallisen rakennusurakoitsijan toimesta. 
  • Tämän hankkeen tavoitteena on muuttaa paikan päällä tapahtuva remontointi hyödyntämään esivalmistettuja kestävän kehityksen periaatetta noudattavia ratkaisuja, jotka valmistetaan ja kootaan Pohjoismaissa.


Visio: Teollisesti esivalmistetut puurakenteiset ratkaisut remontoimiseen ja kestävään rakennusten ulkovaipan kunnostamiseen. Kustannustehokkaita ja korkealaatuisia jälkikäteen asennettavia ratkaisuja, jotka vähiten häiritsevät asukkaita.

Konsepti tulee perustumaan tunnettuihin ja uusiin teknisiin ratkaisuihin ja keskittyy lisäämään puurakenteisia, esivalmistettuja ulkovaippoja.

Tämän hankkeen haasteena on saada yhdistettyä tekninen osaaminen, liiketoiminta ja yrittäjyys, jotta tuloksena on kustannustehokas ja kestävä ulkovaipparatkaisui. Konseptin tulokset esitellään ja todennetaan demo-hankkeessa. Demo-hankkeessa esivalmistetut ulkovaipparatkaisut testataan konseptin teknisten tietojen mukaisesti ja sovitetaan kannattavuustavoitteisiin.

Hankkeen rahoitus tulee Nordic Innovationilta

Yrkeshögskolan Novia koordinoi hanketta Suomessa. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK on hankkeessa osatoteuttajana.