ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region

Svedjehamn8 KatjaLosonen 2014

ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region -hankkeen tavoitteena on edistää Vaasan seudun matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Matkailijoiden ympäristötietoisuus on lisääntynyt, mikä puolestaan kasvattaa vastuullisten liikkumismuotojen kysyntää matkakohteissa. Hankkeessa keskitytäänkin lisäämään matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.

VASEK on hankkeen toteuttaja ja Visit Vaasa yhteistyökumppanina mukana hankkeen toimenpiteissä.

Mitä käytännössä tehdään

  • Kesällä 2021 on tarkoitus pilotoida säännöllistä bussireittiliikennettä esimerkiksi maailmanperintöalueelle. Säännöllinen liikennöinti parantaa kohteiden saavutettavuutta ympäristöystävällisesti ja mahdollistaa myös suuremmat asiakasmäärät yrityksille.
  • Bussiaikatauluja pyritään suunnittelemaan eri kohderyhmien tarpeisiin, jotta bussivuorot sopisivat yhteen yritysten aukioloaikojen ja esimerkiksi saaristoristeilyjen tai muiden aktiviteettien aikataulujen kanssa.
  • Säännöllisen bussiliikenteen lisäksi pilotissa sijoitetaan matkailukohteisiin web-kameroita, joiden avulla matkailijat voivat tutkia kohteita ennen varsinaista vierailua. Kameroiden taltioinnit ovat katseltavissa Visit Vaasan verkkosivujen kautta. Suotuisien ympäristövaikutusten lisäksi hankkeen toimenpiteillä mahdollistetaan parempi digitaalinen saavutettavuus, kun kohteisiin voi tutustua jo etukäteen.

Tarjoaako sinun yrityksesi matkailutuotteita tai -palveluita Vaasan seudulla? Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan, miten te voisitte olla mukana hankkeen toimenpiteissä.

Hanke toteutetaan 1.11.2020–31.12.2021

Kokonaisbudjetti 104 680 €