En trygg och säker försäljning

27.09.2017

Den 7. 9 samlades en grupp företagare, som är intresserade av försäljning och marknadsföring, till “Sälj tryggt och säkert” -tillställningen, som ordnades av Vasa företagare och Nyföretagscentrum Startia. På tillställningen gav expertorganisationerna sina bästa tips om säkerheten.

Sociala medier kan inte ignoreras

IMG 1600 creamarketing 1600px2Enligt Peter Hellström, från Creamarketing, bör företaget vara med i någon kanal av sociala medier, eftersom även kunderna finns på sociala medier.

Peter Hellström från Creamarketing behandlade i sin presentation försäljning och marknadsföring via webbsidor. Det viktigaste, enligt Hellström, är att skapa ett bra och intressant innehåll på nätet.

Företaget får inte heller glömma vikten av sociala medier vid marknadsföringen.
- Ifall kunden är med på Facebook, så måste också företagaren vara med, säger Hellström.

- Det lönar sig att använda sociala medier för olika ändamål. Till exempel på LinkedIn har företaget möjlighet att bygga sin trovärdighet.

Företaget bör även synas i Googles sökresultat, helst redan på första sidan. Synlighet kan köpas till exempel via Google AdWords. Dessutom är det värt att få företaget att synas på olika tjänsteleverantörers hemsidor. Exempelvis kommer ett företag, som tillhandahåller logitjänster, att dra nytta av synligheten på hotellbokningssajter, sådana som Hotels.com.

Idéer och information måste skyddas

P1020012 securitas 1000px2Kjell Forsén från Securitas berättade att idéerna och informationen är företagets viktigaste egendom, och ska därför inte doneras gratis

Kjell Forsén från Säkerhetstjänst Securitas rådde företagarna att skydda sina företags immateriella tillgångar. Företaget bör uppmärksamma riskhanteringen, för att förhindra stöld av exempelvis data och information.

Företagaren bör veta vad som är värt att skydda i företaget.
- Idéerna och informationen tillhör företaget. Överlämna dem inte gratis, betonar Forsén

Deltagarna blev även påminda om vikten av säkerhetskopiering, och även ett säkert förvar av säkerhetskopior.
-Om någon stjäl datorn från ditt rum och ser en säkerhetskopia intilliggande, kan du vara säker på att också den försvinner, säger Forsén.

Säkerhetsrisker bildas lätt. Till datorn anslutna anordningar, såsom USB-minnesstickor, kan inkludera exempelvis ett datavirus. Den största risken för säkerheten är dock människan, som använder utrustningen slarvigt.

Användning av standardvillkor rekommenderas

kuva DKCO 1000px2

Nathalie Myrskog från DKCO berättade, genom aktuella exempelfall, om skyddandet av immateriella tillgångar och lagstiftningen som gäller näthandeln.

Enligt Myrskog behöver man alltid ha tillstånd exempelvis för användning av ett foto, som någon annan har tagit. Företag bör dra nytta av olika tjänster som förmedlar bilder, såsom Creative Commons, om man inte själv vill fotografera.

Ett företag som driver näthandel rekommenderas att använda standardvillkor, där det bland annat förklaras reglerna relaterade till produkternas leverans eller returnering.
-Näthandelns villkor behöver inte presenteras med enbart text. På webbsidor kan sättas även till exempel tecknade serier där villkoren presenteras, säger Myrskog.

Myrskog påminde företag, som driver näthandel, om att hålla reda på en korrekt hantering av personuppgifterna, som måste uppmärksammas särskilt när EU:s nya dataskyddsförordningar kommer att träda i kraft.

 

DKCO:s Nathalie Myrskog rådde att presentera villkoren som gäller näthandeln till exempel i form av en tecknad serie.

Startia25v Logo pieni

Vaasan yrittajat RGB vari3



‹ Gå till "Nyheter"

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera

Stig för verkningsfullhet ger en helhetsbild av arbetet inom innovationsekosystemet

21.03.2024 | Nyheter
Aktörerna inom Vasas ekosystemavtal har skapat en så kallad stig för verkningsfullhet som beskriver målen, insatserna och åtgärderna som görs inom ekosystemavtalet samt belyser framgångarna och hur de mäts.
Läs mera

Serveringstillstånd kräver egenkontroll

18.03.2024 | Nyheter
Restaurang- och caféföretagare i Finland behöver flera olika tillstånd och dokument för att bedriva sin verksamhet lagligt. Om restaurangen eller caféet planerar att servera alkoholhaltiga drycker över 2,8 procent krävs ett serveringstillstånd, som ger rätt att servera alkohol.
Läs mera