henkilokunnat rajattu600px
VASEKin ja Merinovan henkilökunnat

Vaasan seudulla toimii 2003 perustettu kuntien omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys VASEK sekä pian 30 vuotta toiminnassa ollut yritysten, säätiöiden, rahastojen ja Vaasan kaupungin omistama Teknologiakeskus Merinova.

Kummankin yhtiön tavoitteena on elinvoimainen ja menestyvä seutu sekä yhteisenä päätehtävänä seudun kehittäminen. Painopisteet yhtiöissä ovat kuitenkin erilaiset, mitä selvennettiin 23. elokuuta, kun VASEKin ja Merinovan henkilöstöt tapasivat yhteistyön ja tiedonvaihdon merkeissä. Yhtiöiden painopisteitä on käyty läpi jo aiemmin kummankin yhtiön hallituksessa, ja jatkossa johtoryhmät tulevat tapaamaan toisiaan säännöllisesti tilannekatsauksen päivittämisen merkeissä.

Yhtiöillä on tällä hetkellä neljä yhteistä hanketta (Cleantech Kvarken, EnergySpin, Energiatehokas seutu ja EU Affairs Manager), ja EnergyVaasa -brändiä viedään yhteistuumin eteenpäin. Kollegat toisesta organisaatioista ovat tuttu näky Alatorilla ja Futuran käytävillä, mutta aivan kaikki eivät tunteneet vielä toisiaan.

Merinovan toimitusjohtaja Mika Konu ja VASEKin kehitysjohtaja Stefan Råback esittelivät yhtiöiden toimintaa ja työnjakoa.

– Merinova on keskittynyt energia-alan ohjelmiin ja painotus on erityisesti teknologiassa. Lisäksi meillä on yrityksille kaupallisia, maksullisia kehittämispalveluita, joita voimme myydä koko maassa ja kansainvälisestikin, Konu selvitti.

– Me tarjoamme elinkeinopalveluja seudun yrityksille pääsääntöisesti vain omistajakuntiemme alueella ja palvelumme ovat kuntien rahoituksen ansiosta maksuttomia. Keskitymme toimialakohtaiseen kehittämiseen, ja luonnollisesti seutuviestintää ja muuta seudun kehittämistyötä tehdään niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin, Råback luettelee ja jatkaa:

– Yhteisten hankkeiden lisäksi kummallakin yhtiöllä on laajat verkostot niin seudulla, kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Kun jokainen oli esittäytynyt ja kertonut niin työtehtävistään kuin siitä, mitä intohimoja löytyy työn ulkopuolelta, voitiin todeta kaikkien olevan taas entistä paremmin kartalla eri organisaatioista löytyvästä osaamisesta. Uuden yhteistyön rakentaminen on entistä helpompaa.

Yhteinen tutustumis- ja tiedonvaihtopäivä jatkui tämän jälkeen vierailemalla aivan pian toimintansa aloittavassa VEBIC-laboratoriossa sekä samalla kertaa piipahdettiin Palosaarella sijaitsevassa EnergySpin yrityskiihdyttämössä.

VEBICmoottoriVEBIC moottorilaboratorio

VEBICpolttoainelaboratorioVEBIC polttoainelaboratorio

KiihdyttamoEnergySpin yrityskiihdyttämö

 

Stefan Raback
Stefan Råback
vt. toimitusjohtaja, kehitysjohtaja
+358 50 590 2525
Kehitystoiminnan johtaminen, ohjelmien ja hankkeiden rahoitus

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle