Yhteistyön rakentaminen on jatkuvaa – Energy Week Pekingissä

05.06.2017

Susanna presenting 600pxVaasan kaupungin kehitysjohtaja Susanna Slotte-Kock avasi tilaisuudet Vaasan viestillä.

Ensimmäinen vaasalaiseen energiateknologiaan perustuva kiinalais-suomalainen tapahtuma International Clean-tech & Energy Week järjestettiin Pekingissä 13.–21.5.2017. Tapahtuma oli jatkoa lokakuussa 2016 Pekingissä pidetylle ensimmäiselle Road Show´lle, ja nyt tavoitteena oli siirtää Vaasa EnergyWeekin hyvä henki myös Kiinan pääkaupunkiin.

Suomesta tapahtumaan osallistuivat Wapice, Subsea, Noveteks, Aalto-yliopisto, Weeefinder, Mincor Oy ja yhteisellä Road Show-esityksellä pohjalaisyritykset Arcteq, Citec ja Skaala.

Wapice 600pxWapicen Olli Snellman kertoo IoT-ratkaisuista.

– Kiina kehittää ja etsii aktiivisesti energiatehokkaita ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja kaikille teollisuuden aloille. Vaasan energiaklusteri tunnetaan jo hyvin Pekingin e-Town-teknologiakeskuksessa, jota voidaan myös pitää yritysklusterina, VASEKin Senior Business Advisor Lasse Pohjala kertoo. – Tämän toiminnan tavoitteena on luoda vaasalaisille yrityksille mahdollisuus aloittaa liiketoiminta Kiinassa tarjoamalla yhteys pekingiläisiin yrityksiin ja yliopistoihin siten, että käytettävissä on paikallinen tuki toiminalle niin Suomessa kuin Kiinassakin, yhden yrityksen kautta. Vaasassa tämän tuen tarjoaa Fortune High Oy.

Pohjalan mukaan kumppaneiden kautta voidaan tavoittaa pelkästään Pekingissä 16 000 yritystä.

– Jos siis vaasalaisyritys ilmaisee kiinnostuksensa Pekingia kohtaan, tästä joukosta haetaan yritykselle sopiva kumppani. Esimerkkeinä klusterin yrityksistä mainittakoon Goldwind, maailman kolmanneksi suurin tuulivoimayhtiö ja IoT-alalta Tellhow, nämä molemmat esittäytyivät tilaisuudessa vaasalaisryhmälle. Suomalaisyrityksille oli järjestetty kahdenkeskisiä tapaamisia varsinkin näiden kahden yrityksen kanssa.

Wu Kai Goldwind 600pxMr Wu Kai, Goldwinin hallituksen jäsen, kertoo Kiinan suurimmasta tuulivoimayrityksestä.

Matkalla luotiin yhteistyölle käytännön edellytyksiä:

– Jo kesällä 2016 allekirjoitettiin aiesopimus pohjoismaisen teknologiasiirtokeskuksen perustamisesta Vaasaan ja toukokuun tilaisuudessa avattiin ovet kiinalais-suomalaiselle teknologiakeskukselle Pekingin e-Townissa. Teknologiakeskuksesta tulee syntymään tulevaisuuden tukikohta suomalaisyrityksille Pekingissä. Kontakteja ja käytettävissä olevia tiloja voidaan hyödyntää vaikkapa Pop-up-tyyppisissä konttoreissa, Pohjala kertoo.

International Clean-tech & Energy Weekillä saatiin näkyvyyttä Vaasalle ja seudun yrityksille. Toki tilaisuus oli yksi monien joukossa: yritysten välisen yhteistyön rakentaminen on jatkuvaa. VASEKin Kiinaan suuntaava toiminta ei rajoitu ainoastaan Suomeen, sillä tähän ensimmäistä kertaa Kiinassa järjestettyyn EnergyWeek-tapahtumaan kutsuttiin mukaan myös Cleantech Kvarken -hankkeen toiminnassa mukana olevia ruotsalaisyrityksiä.

kadunylitys 600pxValmistaudutaanpa kadun ylitykseen... Välillä liikuttiin myös jalan Pekingin vilinässä.

 

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name]

 

 

Intrerreg BA FI RGB

 

 




 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää