Vöyrin Teräsrakenne 50 vuotta

20.08.2014

Metalliyritys Vöyrin Teräsrakenne täyttää 50 vuotta 21.8.2014. Vöyrillä sijaitseva yritys perustettiin 1964, jolloin yrityksen nimi oli Hanner & Co, mutta yritys sai nykyisen nimensä vuonna 1987 kun Boris Häggman, yksi osakkaista, osti yrityksen. Nykyään yritystä johtaa Boriksen poika Tor-Leif Häggman, ja Boris auttaa konsulttina ja tukihenkilönä.

– Ongelmanratkaisu on aina kiinnostanut minua. Kun asiakas haluaa teettää jonkun tuotteen, katson ensin suunnitelman. Sanon aina suoraan, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Valmistuskustannuksissa pitää olla järkeä, joten liian kalliiksi tulevat tuotteet pitää hylätä heti tai keksiä niihin joku parempi ratkaisu, Tor-Leif Häggman kertoo.

– Työntekijöillä pitää olla silmää itse nähdä ratkaisuja. Yrityksessämme opetetaan kaikille, että pitää ajatella itse. Meillä on aina ollut omia, erilaisia tuotantotapoja. Mottona on, että annamme enemmän kuin vain alihankinta. Kun asiakas saa sen lisäksi idean tai kehittämisehdotuksen, se ei ole itseltä pois, vaan päinvastoin. Näin saamme usein lisää töitä ja vahvistamme hyvää yhteistyösuhdettamme. Sana ajattelevasta alihankkijasta kiirii myös eteenpäin.

– Nykyään on vähän yrityksiä, jotka satsaavat näin moneen asiaan. Se on sekä etu että haitta. Toisaalta juuri nyt monet yritykset ja isot julkiset organisaatiot tarvitsevat sellaista palvelua kuin meillä on. Toimimme ulkoistettuna metalliverstaana sekä tehtaille että julkisille organisaatiolle. On paljon halvempaa ostaa meiltä metalliosien valmistus, korjaukset ja uusia osia, kuten ovia, ramppeja ja kaiteita, kun pitää yllä omaa metalliverstasta. Meillä on isot tilat, hyvä materiaalivarasto ja hyvät huoltomiehet. Vöyriltä on lyhyt matka moneen suuntaan, Tor-Leif jatkaa.

Olemme tehneet yrityksessä sukupolvenvaihdoksen. Tässä VASEK oli meille todella suureksi avuksi. Poikani Tor-Leif jatkaa minun jalanjäljissäni. Hänen visionaan on kasvaa asiakkaitten mukana. Tässä seuraava askel on kehittää tuotanto CE-merkinnän mukaiseksi. Silloin yritys voi tarjota CE-merkittyjä tuotteita ja teräsrakenteita mm. talotehtaille ja rakennusyrityksille. Myös tässä kehitystyössä VASEK on ollut tukena. Tor-Leifin tavoitteena on kehittää tuotantoa ja yhteistyötä alueen energiateollisuuden kanssa. Tässä työssä on konkreettista hyötyä siitä, että talossa insinööriosaamista suunnittelutyöstä, Boris Häggman kertoo.

– Yrityksemme täyttää 50 vuotta. Aika pitkä tie on tullut kuljettua siitä, kun nuorena työntekijänä Ruotsissa katsoin urheaa puutarhaharrastajaa, joka kaivoi pihallaan voikukkia maasta veitsellä. Asia jäi vaivaamaan minua. Kotona kehitin voikukkaraudan, joita myin Vöyrillä melkoisen määrän. Paljon ennen, kuin Fiskars sen sitten lanseerasi markkinoille. Eikä harmita yhtään, sillä nykyinen konseptimme on sopinut minulle paljon paremmin kuin vähittäiskauppaan tarkoitettujen tuotteiden kehittäminen. 50 hyvän vuoden jälkeen voin pikkuhiljaa vähentää hommia ja keskittyä enemmän voikukkien putsaamiseen nurmikolta, kiteyttää Boris Häggman.

Yritys juhlii 50 vuottaan avointen ovien päivällä 21.8.2014 klo 9.00-17.00. Tämän lisäksi yritys lanseeraa uudet kotisivut ja uuden logon juhlavuoden kunniaksi.

VASEK onnittelee!



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää