Vaasalaisyrityksille näkyvyyttä yhteistyöllä

09.02.2016

Vaasalaisten yritysten yhteinen hyvinvointimatkailuidea sai kunniamaininnan FinRelax -kasvuohjelman tuotekilpailussa.

ByKatjaLosonen 600pxHyvinvointipalvelut ovat kasvava osa matkailumarkkinointia.

Hyvinvointimatkailusta haetaan suomalaiselle matkailulle uutta kasvua, sillä hyvinvointimatkailu on maailmanlaajuisesti eniten kasvava matkailun muoto. Tämän takia Visit Finland pyrkii luomaan Suomesta hyvinvointimatkailun pohjoisen kärkimaan. Visit Finland onkin perustanut uuden FinRelax -kasvuohjelman, johon valittuja 25 tuotteistettua matkailupalvelua markkinoidaan yhteisen brändin alla Saksaan, Japaniin ja Venäjälle.

FinRelax -kasvuohjelman tuotekilpailuun osallistui myös vaasalainen yritysrypäs yhteisellä SuomiSauna&Silence -tuotekokonaisuudellaan. Vaasalaisten ehdotus pärjäsi hieosti yli 100 muun ehdotuksen joukossa saaden kunniamaininnan. SuomiSauna&Silence -paketin kokosivat Wasa Wellness, Hotel Astor, ravintola 1h+keittiö sekä Kalle’s Inn.

– Tiesin, että Wasa Wellness on tuotteistanut yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa erilaisia hyvinvointimatkailutuotteita ja siksi ehdotin heille osallistumista FinRelax-ohjelman tuotekilpailuun, kertoo Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin matkailusta vastaava projektipäällikkö Peter Källberg.

Wasa Wellnessin Carina Granö-Träskelin innostui ajatuksesta ja alkoi yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tuotteistamaan kilpailuehdotusta. Tuoteajatus lähti rakentumaan hiljaisuuden, rentoutumisen ja Merenkurkun luonnon ympärille, ja lopulta yritykset päätyivät kolmen päivän retriittiin tuotenimellä SuomiSauna&Silence.

Ryhmille suunnattu retriittipaketti sisältää kaikkien neljän kumppanin palveluja: majoitus Hotel Astorissa, illallinen 1h+keittiö -ravintolassa, hyvinvointipäivä saaristossa Kalle’s Inn -tapahtumakeitaassa sekä Wasa Wellness -hyvinvointikeskuksen palvelut. Halutessaan ryhmät voivat vaihtoehtoisesti tilata vain yhden päivän retriitin Kalle’s Inn:ssä.

Yhteistyöllä lisää näkyvyyttä

Carina Petra2 600pxCarina Granö-Träskelin ja Petra Gästgivars-Lundberg iloitsevat Vaasan seudun kilpailuehdotuksen menestyksestä Visit Finlandin FinRelax -kasvuohjelmassa.

Wasa Wellnessin Granö-Träskelin ja Hotel Astorin Petra Gästgivars-Lundberg ovat tyytyväisiä siihen, että heidän yhteisehdotuksensa menestyi kilpailussa. He toivovat, että Visit Finlandin kautta Vaasan seudun matkailu saisi lisää näkyvyyttä.

– Yhteistyöllä pienetkin matkailualan yritykset pystyvät rakentamaan isompia palvelukokonaisuuksia, joiden avulla voidaan houkutella seudulle matkailijoita. Meillä on täällä paljon hyvää tarjontaa, mutta yhdessä tekemällä saamme aikaan näyttävämpiä ja houkuttelevampia kokonaisuuksia, Granö-Träskelin sanoo.

He molemmat ovat jo vuosia paketoineet erilaisia palvelukokonaisuuksia yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa ja tietävät, että niiden avulla saadaan aikaiseksi lisää myyntiä. Tarjolla pitäisi olla vaihtoehtoja sekä omatoimimatkailijoille että täyden palvelun paketteja arvostaville.

– Nykyään kaikki tarjonta pitäisi olla helposti nähtävillä ja ostettavissa internetin kautta. Esimerkiksi Hotel Astorin sivuilta myydään paljon yhteistyökumppaneiden kanssa koottuja paketteja lahjakortteina, ne ovat helppoja ostaa muutamalla klikkauksella, Gästgivars-Lundberg sanoo.

Hän haluaisi matkailualan yhteistyöhön mukaan myös muita kuin perinteisiä matkailualan yrityksiä. Monet matkustajat ovat kiinnostuneita esimerkiksi ostosmahdollisuuksista ja nähtävyyksistä.

– Tarvitsisimme ehdottomasti yhteisen varausjärjestelmän, josta pystyisi majoituksen lisäksi varaamaan ja ostamaan myös muita palveluja kuten esimerkiksi ruokailuja, hyvinvointipalveluja ja pääsylippuja erilaisiin tapahtumiin, hän jatkaa.

– Varausjärjestelmä kuitenkin toimii vain, jos kaikki palveluntarjoajat lähtevät mukaan siihen.

Molemmat yrittäjät ovat tyytyväisiä siihen, että seudulla on VASEKin ja Visit Vaasan kaltaisia toimijoita, jotka nostavat esiin ja tekevät yrittäjille tärkeitä asioita – pienissä yrityksissä siihen ei yleensä ole resursseja.

– Tuskin meistä kukaan olisi huomannut osallistua tähän kilpailuun ilman, että Peter nosti asian esille, Granö-Träskelin naurahtaa.

ByJessicaLindgren 600px

 

Teksti: Johanna Haveri, Viestintä Oy Prowomedia
Kuvat: Wasa Wellness/Jessica Lindgren, Wasa Wellness/Katja Lösönen, Johanna Haveri



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää