”Tärkeintä oli uusien kontaktien saaminen”

28.06.2016

Norjan Sandnessjøenissa 1.6. pidetty Supplier Day Sandnessjøen eli öljy-yhtiö Statoilin alihankkijoille suunnattu info- ja keskustelutilaisuus oli yritysneuvoja Mikael Hallbäckin mielestä onnistunut erityisesti konkreettisuutensa ansiosta. Tapahtuman järjesti norjalainen öljy-yhtiö Statoil ja öljytoiminnassa mukana olevien alihankkijoiden verkosto Petro Arctic.

Tapahtuman aikana osallistujat saivat muun muassa varata ajan kahdenkeskeiseen keskusteluun Statoilin johtajien kanssa, ja Hallbäck pääsi keskustelemaan Statoilin logistiikkajohtaja Kjell Magne Tysnesin ja category manager Tom Eirik Fredriksen kanssa kahden kesken. Hallbäck sai esitellä heille EnergyVaasaa ja alueella toimivia yrityksiä. Tysnes ja Fredriksen puolestaan kertoivat Statoilin sisäisestä alihankkijakatalogista, josta yhtiö hakee jatkuvasti toimittajia eri tarpeisiin.

– Tärkeintä oli uusien kontaktien saaminen. Tapahtuman aikana meille esiteltiin Statoilin eri toimialueiden, kuten hankintapuolen sekä öljy- ja kaasukenttien vastuuhenkilöitä, jolloin opin, keihin Statoililla kannattaa olla yhteydessä. Organisaatiokaavioita tai yhteyshenkilöitä ei löydy yhtiön nettisivuilta, minkä takia niiden näkeminen oli hyödyllistä, Hallbäck sanoo.

norja verkostoituminen

Osallistujat verkostoituivat ja saivat uusia kontakteja kaksipäiväisen tapahtuman aikana.

Alihankkijaksi muiden alihankkijoiden kautta

Statoilin johtotehtävissä työskentelevät kertoivat info- ja keskustelutilaisuuden osallistujille muun muassa, että suuren öljy-yhtiön alihankkijaksi pääsee nopeimmin aloittamalla yhteystyön niiden suurten alihankkijoiden kanssa, joilla on jo toimittajasopimus Statoilin kanssa. Statoil hakee jatkuvasti uusia alihankkijoita erityisesti pienempien kokonaisuuksien ja komponenttien toimittamiseen.

Vuonna 2015 Statoilin kokonaisostojen arvo alihankkijoilta oli 171 miljardia Norjan kruunua eli noin 18,2 miljardia euroa. Statoil ostaa kansainvälisiltä tavarantoimittajilta 66 miljardin kruunun arvosta ja norjalaisilta toimittajilta 105 miljardilla Norjan kruunulla.

Esityksissä kerrottiin, että Statoil painottaa erityisesti turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Norjanmeren ja arktisen alueen öljy- ja kaasukentät sijaitsevat lähellä Norjan rannikon runsaita kalavesiä, jolloin öljyonnettomuudella olisi vakavia vaikutuksia alueeseen. Toiminnan kustannustehokkuudesta on myös tullut ykkösasia erityisesti öljyn hinnan pudottua, minkä takia öljy-yhtiö haluaa löytää uusia teknisiä innovaatioita.

Offshore Nordland loi uskoa öljy- ja kaasualan tulevaisuuteen

Heti Supplier Day -tilaisuuden jälkeen järjestettiin kaksipäiväinen öljy- ja kaasualaa käsittelevä Offshore Nordland -konferenssi, jossa esitelmiä pitivät norjalaiset yritysedustajat, öljy- ja kaasualan edustajat, virkamiehet, poliitikot ja pankkien analyytikot. Osallistujia oli noin sata.

Myös Offshore Nordland oli Hallbäckin mukaan antoisa konkreettisuutensa vuoksi. Statoilin aluejohtaja Siri Espedal Kindem kertoi muun muassa Statoilin tarpeista sekä vuonna 2018 käynnistyvästä kaasukenttä Aasta Hansteenista. Hänen mukaansa nyt on hyvä ajankohta uusille ideoille juuri kustannuspaineiden ja teknologian kehittymisen takia.

Petro Arctic yhteistyökumppanitPetro Arcticin toimitusjohtaja Kjell Giæver esitteli Petro Arcticin yhteistyökumppaneita ja -mahdollisuuksia.

Hallbäckin mieleen jäi tapahtuman positiivinen ja helpottunut tunnelma.

– Öljyn hinnan laskeminen vaikutti paljon norjalaisiin yrityksiin, ja esimerkiksi irtisanomisia on ollut. Pahin kuitenkin näyttää olevan jo takana, ja toiminta on onnistuttu sopeuttamaan nykyiseen tilanteeseen. Öljy- ja kaasuteollisuus ei katoa Norjasta, ja alaan panostaminen jatkuu, Hallbäck tiivistää konferenssin antia.



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää