rekrymark juttukuva2The EnergyDay, KnowHow -messut ja tammikuun Contact-tapahtuma. Vaasan seudun opiskelijoita hemmotellaan nyt rautaisannoksella EnergyVaasa -tietoutta.

– Viime viikon energiapäivässä Vaasan yliopistolla oli liikkeellä valtavasti energia-alan yrityksistä kiinnostuneita opiskelijoita, mutta kaikki kävijät eivät olleet energia-alan tai tekniikan opiskelijoita, vaan liikkeellä oli myös esimerkiksi kauppatieteilijöitä ja hallintotieteilijöitä. EnergyVaasan ständillä vakuuttelimme, että seutumme energia-alan keskittymä tarjoaa myös heille työmahdollisuuksia, ei pelkästään insinööreille, markkinointipäällikkö Mari Kattelus kertoo.

Tänään käynnistyvillä KnowHow -messuilla Botniahallissa seudun kärkiyritykset ABB, Wärtsilä, The Switch, Vaasan sähkö ja Danfoss kokoontuvat EnergyVaasan yhteisosastolle:

– KnowHow messuilla toivomme tapaavamme tulevaisuuden osaajia ja haluamme näyttää nuorille, että yritysten yhteistyö seudulla on hyvin konkreettisella tasolla, eli mahdutaan samalle messuosastolle, vaikka kilpaillaan näistä samoista osaajista, Kattelus kiittelee.

Tammikuussa vuorossa on Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä Contact-tapahtuma, jossa tavoitellaan perinteisesti niin kesätyö- kuin lopputyöpaikkojakin.

– EnergyVaasan yrityksistä ainakin ABB, Wärtsilä, The Switch ja Danfoss ovat mukana yhteisosastolla, lisää yrityksiä on myös tulossa mukaan. Kärkiyritysten tarjoamat kesätyöt ja mahdollisuudet lopputyön tekemiseen ovat varmasti haluttuja. Messuilla on helppo keskustella yritysten edustajien kanssa esimerkiksi erilaisten tehtävien vaatimuksista, Kattelus muistuttaa.

EnergyVaasa on mukana Vaasan seudulla järjestettävissä rekrytointitapahtumissa, koska halutaan saada erityisesti Vaasan korkeakouluissa opiskelevat tutustumaan energiaklusterin yrityksiin ja niiden tarjoamiin uramahdollisuuksiin.

– Energiaklusterin yritysten leivissä kansainvälisen uran luomien on mahdollista. Toivomme, että tämän faktan tietävät kaikki seudulla opiskelevat ja pitävät sen mielessään pohtiessaan tulevaisuudensuunnitelmiaan. Toivomme, että muualta Vaasaan tulleet opiskelijat jäävät tänne valmistumisen jälkeen, ja muualle opiskelemaan lähteneet palaavat tänne, sillä osaajia tarvitaan, Kattelus vakuuttaa.

 

Mari Kattelus2
Mari Kattelus
Markkinointipäällikkö
+358 400 681 048
Seutuviestintä

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle