Logistiikan lokakuu ja projekti- ja merikuljetukset

05.10.2015

Logistiikka-alan yhteistyöverkosto Finnhubin road show pysähtyi Vaasassa 1.10. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Kvarken Portsin isännöimä, Bock’s Cornerilla järjestetty tilaisuus keräsi juhlasalin täyteen seudun teollisuuden, kuljetusyhtiöiden ja huolintayhtiöiden edustajia. Iltapäivätilaisuuden teemana oli projekti- ja merikuljetukset.

– Olemme iloisia siitä, että seutu on saanut tämän huomion, sanoo VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts, – eli teemme siis oikeita asioita. Kiitämme myös yrityksiä, jotka osallistumisellaan varmistavat keskustelun jatkumisen.Puhujat 400px

Logistiikan lokakuisessa iltapäivätilaisuudessa osaamistaan olivat jakamassa
(vas.) Finnhubin tj. Elina Multanen, Stingray Cargon tj. Juha Kapraali,
Meriaura Groupin hankintapäällikkö Petri Heikinheimo ja
Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tutkimusjohtaja Mervi Nurminen.

Finnhub ry:n toimitusjohtaja Elina Multanen pohjusti kertomalla Finnhubin toiminnasta ja verkostoinnin hyödyistä. Suomihan kuitenkin sijaitsee kaukana Keski-Euroopasta, ja etäisyys näkyy logistiikan kustannuksissa: teollisuuden logistiikkakustannukset ovat 12–20 % liikevaihdosta.

– Kolmekymmentä suurinta suomalaista yritystä vastaa 90 % viennistä. Pk-yrityksille logistiikkakysymykset ovat aina olleet vaikeampia, ja siksi me haluamme auttaa pk-yrityksiä nousuun sekä yhdistää logistisia ketjuja.

Finnhub kokoaa toimijat samalle foorumille. Yhteen kootulla asiantuntemukselle viestiä viedään myös päätöksentekijöille, ja yhteinen markkinointi tuo näkyvyyttä. Verkoston juuret ovat Venäjän-kaupassa, ja kun kauttakulkuliikenne on murrostilanteessa vähentynyt, luonnollisena toimenpiteenä on logistinen siirtyminen muualle. Multanen painottaa avarakatseisuuden tarvetta ja sitä, että kilpailijoiden kannattaa tehdä yhteistyötä – Suomen näkeminen kokonaisuutena on tärkeää.

– Vaasa on lupaava alue ja täällä on hyvä tekemisen meininki. Teistä on syytä ottaa mallia! Tämän hyvän hengen kun saisi monistettua muualle, hymyilee Multanen.

Yhdessä enemmän myös logistiikan puitteissa

Meriaura Groupin hankinta- ja logistiikkapäällikkö Petri Heikinheimo esitteli yhtiöryhmän vihreitä arvoja tukevaa toimintaa mm. polttoaineratkaisuissa. Esimerkillään hän toi ilmi, että pk-yrityksen voima on reaalinopeus, yhden omistajan yrityksen kyky toimia nopeasti päätöksenteossa. Heikinheimo muistutti Suomen hyvästä maineesta ja kehotti lähteä kokeilemaan vientiä uusiinkin suuntiin. Lisäksi hänkin peräänkuulutti enemmän avoimuutta ja yhteistyötä kotimaisten toimijoiden kesken.IMG 1977 450px

Petri Heikinheimo muistutti osallistujia siitä, että Suomi on kollaboraatiomahdollisuuksia pullollaan.

Stingray Cargon toimitusjohtaja Juha Kapraali muistutti logistiikkakuljetusten haasteista, joita ovat mm. puuttuvat lastausohjeet, vaillinaiset tai kokonaan väärät mitta- ja painotiedot, luvat, tullit ja nostokapasiteetin riittävyys.

Midway Alignment -hankkeen etenemisestä kuulijoita informoi VASEKin logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim. Hankkeen ensimmäinen vaihe päättyy vuoden loppuun, ja toisen vaiheen rahoitus on parhaillaan työn alla. Björkenheim totesi, että uuden, ympäristöystävällisen laivan rakentaminen sekä satamien kehittäminen on seudulle ja sen yrityksille todellinen showcase. Lisäksi hän huomautti, että Vaasalla on oiva mahdollisuus LNG-terminaalin rakentamiseen, mikä kiinnostaa myös teollisuutta.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun North European Logistics Instituten johtaja Mervi Nurminen viittasi puheenvuorossaan hallitusohjelman vaatimukseen koulutuksen ja työelämän välisen vuorovaikutuksen lisäämisestä. Ammattikorkeakoulussa selvitetään uudenlaisen oppimisympäristön toteuttamista logistiikan tutkimus- ja kehitystyön ja opetuksen yhdistämiseen. Yrityksille tämä tuo uutta ajattelutapaa hankkeisiin ja opiskelijalle arvokkaan mahdollisuuden toimia alalla jo opiskeluaikana.

 

www.finnhub.fi

Lisätietoja

[contact_member,name=Anna Måtts,id=16,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-MobilePhone-Email-MemberPhoto]



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää