Kansainvälinen rajat ylittävä EU-seminaari Uumajassa ja Vaasassa 20.-22. huhtikuuta

19.04.2016

kiikarikuvaHuhtikuun 20.–22. päivä Uumajaan ja Vaasaan kokoontuu joukko liikenne- ja kuljetusalan kansainvälisiä huippuja. Kyseessä on kolmipäiväinen KvarkenMos-konferenssi, joka järjestetään paitsi Ruotsissa ja Suomessa, myös merellä.

Tapahtuma on osa komission Motorways of the Sea (Merten moottoritiet) -seminaarisarjaa ja tarjoaa näin ollen erinomaisen alustan E12-liikennekäytävän kehittämistyön ja Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hankkeen laajemmalle esittelylle. Seminaarin teemoja ovat pohjoiset kuljetusreitit ja syrjäisten alueiden strategiat toimivien ja tehokkaiden kuljetusreittien luomiseksi.

Midway Alignment -hanke tutuksi

Helmikuussa Euroopan komissiolle toimitettu Midway Alignment -hankkeen rahoitushakemus hyötyy nyt siitä, että rahoitusta valmistelevat EU-virkamiehet pääsevät tutustumaan tähän kuljetus- ja logistiikkakäytävään tarkemmin. Tapahtumaan osallistuvat mm. Merten moottoritiet -ohjelmaa vetävät Brian Simpson ja José Anselmo. Simpsonilla on puheenvuoro tapahtuman toisena päivänä Uumajassa, Anselmo puolestaan pitää oman esityksensä Vaasassa.

- Rahoituspäätökset tehdään luonnollisesti poliittisella tasolla, mutta virkamiesten työllä on tässä asiassa suuri merkitys, toteaa konferenssin järjestäjätahon, Merenkurkun neuvoston johtaja Mathias Lindström hankkeen rahoitusmahdollisuuksiin viitaten.

Elinkeinoelämä esillä

Simpsonin ja Anselmon lisäksi puhujien joukosta paljastuu muitakin kansainvälisiä huippunimiä. Mukana ovat mm. Azorien turismi- ja liikenneministeri Vitor Fraga sekä World Ocean Councilin johtaja Paul Holthus. Elinkeinoelämä on hyvin edustettuna sekä Uumajassa että Vaasassa. Uumajassa kuullaan yritysedustajien lisäksi mm. Ruotsin liikenneviraston Per Olof Lingwall ja Vaasassa ajatuksiaan tuo esille mm. Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä. Paikalla on myös liikenneministeriön edustajat liikenneneuvos, johtava asiantuntija Lassi Hilska sekä erityisasiantuntija Juhani Tervala.

Seminaarin järjestää Interreg Botnia-Atlantica-ohjelman tukema E12 Atlantica Transport –hanke yhteistyössä Merenkurkun neuvoston, Pohjanmaan liiton ja Region Västerbottenin sekä EU-komission liikenteen ja liikkumisen pääosaston kanssa.

Motorways of the Sea -seminaarisarja on osa unionin Merten moottoritiet -ohjelman toimintaa. EU pyrkii ohjelmalla mm. laivareittien, satamaparien ja satamien tarjoamien palveluiden kehittämisellä parantamaan mahdollisuuksia tavarankuljetukseen meriteitse.

E12 Atlantica Transport -hanke on E12-liikennekäytävän varrella vaikuttavien suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten kumppaneiden yhteistyöhanke, joka keskittyy toimivaan rahdin ja matkustajien kuljetusväylään, yhteisiin valtiorajat ylittäviin suunnittelustrategioihin ja tulevaisuuden yhteistyömuotoihin.

 

Lisätietoja:
Konferenssin koordinnaattori, vanhempi neuvonantaja Kjell Nybacka, puh. +358 50 349 4719

Lisätiedot ja ohjelma

 

Intrerreg BA FI RGB



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää