Vaasassa aloittaa syyskuussa energia-alan yrityskiihdyttämö. Siihen haetaan kansainväliseen kasvuun tähtääviä startup-yrityksiä.

– Kiihdyttämö nimensä mukaisesti kiihdyttää startupit kasvuun, kertoo EnergySpinin vetäjä Marko Koski. – Tavoitteenamme on hyödyntää innovaatioita nopeasti, jolloin koko energia-alan osaamiskeskittymä EnergyVaasa hyötyy niistä.

M M 4 500px
EnergySpinin Marko Koski (vas.) ja Marko Kuokkanen

Kymmenen viikkoa kestävä kiihdyttämöohjelma sisältää yrityskohtaista valmennusta liiketoiminnan kasvun suunnittelussa, tuotekehityksessä, kaupallistamisessa, markkinoinnissa ja viestinnässä sekä erityisesti rahoitusasioissa. Ohjelma on siihen osallistuville yrityksille maksuton.

– Mukaan voivat hakea kaikki energia-alan startup-yritykset sekä energia-alaan kytkeytyvien alojen kuten digitalisaation, IoT:n, big datan, lohkoketjun, kyberturvallisuuden ja pelillistämisen startupit, Koski jatkaa.

Tärkeässä osassa kiihdyttämön valmennuksessa on kohtaaminen, verkostoituminen ja oikeisiin kontakteihin ohjaaminen. Mukaan valittujen yritysten kasvumatkaa tukevat yrityssparraajat. Lisäksi yritysten tueksi kootaan mentoriverkosto.

– EnergySpin on startupeille upea mahdollisuus päästä aistimaan Vaasan seudun energiaklusterin kehitysnäkymiä. Tavoitteena on kiihdyttämössä myös vahvistaa yritysten edellytyksiä tulevaisuuden uusien innovaatioiden luomiseen, kuvailee EnergySpin Key Account Manager Marko Kuokkanen.spinit 600px

Ensimmäiseen, syyskuussa alkavaan kiihdyttämöohjelmaan valitaan 10 yritystä. Hakuaikaa on 15.8.2017 asti

EnergySpin-kiihdyttämön toiminnan rahoittavat yrityskumppanit Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vaasan Sähkö, EY, Elisa, Tieto, Viria, Citec ja VNT Management. Kiihdyttämö on yksi Vaasan kasvusopimuksen kehityshankkeista ja se toteutetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Merinovan yhteistyönä.

Lisätietoja

Marko Koski
EnergySpin Head of Operations & Partnerships
p. 050 561 5858

Marko Kuokkanen
EnergySpin Key Account Manager
p. 040 587 4474

Hae kiihdyttämöön osoitteessa http://energyspin.fi/application/

 EnergySpin 400px

pohjanmaanliitto-kolmikielinen vaeri 300RGB

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle