Elinvoimastrategiassa mittava toimenpidelista – toteutus on hyvässä vauhdissa

15.06.2016

Elinvoimastrategia 600pxVaasan seudun elinvoimastrategia julkaistiin 10.6. Kaikkien seudun kuntien eli Vaasan, Mustasaaren, Vöyrin, Maalahden, Korsnäsin, Laihian ja Isonkyrön lisäksi työssä on ollut aktiivisesti mukana kuntien yhteinen kehitysyhtiö VASEK.

Vuonna 2014 aloitettu strategiatyö on nyt saatu koottua yli 70-sivuiseksi tyylikkääksi paketiksi. Isossakyrössä Kyrö Distillery Companyssä pidetyn elinvoimastrategiaa käsittelevän tiedotustilaisuuden jälkeen saman aiheen tiimoilta jatkoi myös VASEKin hallitus, hallituksen varajäsenet sekä kaikkien seudun kuntien kunnanjohtajat.

VASEKin kehitysjohtaja Stefan Råback ja Vaasan kaupungin kehitysjohtaja Susanna Slotte-Kock esittelivät läsnäolijoille kilpailukyvyn vahvistamisen painopisteitä sekä elinvoimastrategiaan sisältyvää mittavaa toimenpideohjelmaa. He totesivat tyytyväisinä myös, että yksi keskeinen tavoite eli Vaasan seudun Kasvusopimus valtion kanssa vuosille 2016–2018 on juuri allekirjoitettu.

Keskustelua tilaisuudessa heräsi muun muassa seudun merkittävistä kaupan alan keskittymistä. Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg nosti esiin maakuntakaavan uudistamisen ja sen vaikutuksen kaupan alan alueiden rakentamiseen. Ahlbergin mukaan Mustasaarella on runsaasti tähän tarkoitukseen sopivaa maa-aluetta, mutta nykyinen maakuntakaava rajoittaa huomattavasti alueiden hyödynnettävyyttä.

Stefan 200px.jpgSlotte Kock 200pxHayry 200px

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Råback, Susanna Slotte-Kock ja Tomas Häyry

Elinvoimastrategian tärkeänä tavoitteena on tukea yritysten kilpailukykyä ja yhtenä kohtana toimenpidelistalla oli hyvinvointialan uudet yritysetabloinnit. Keskustelussa nousi myös sote-uudistus esiin, ja Stefan Råback saikin tyytyväisenä todeta, että VASEK on yhdessä kuntien ja alan yritysten kanssa kehittänyt seudullista palvelusetelijärjestelmää jo usean vuoden aikana, ja seudulta löytyy kaikki valmiudet sen käytön lisäämiseen.

Kunnanjohtajien tapaaminen osoitti hyödyllisyytensä, kun elinvoimaiseen toimintaympäristöön liittyen keskusteltiin hankintojen edistämisestä seudulla. Vaasassa on suunnitelmissa hankintatoimen, varastoinnin ja logistiikan yhtiöittäminen. Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry esittikin muille kunnille kutsun tulla mukaan kuulemaan lisää hankkeesta ja keskustelemaan mahdollisesta osallistumisesta siihen.

Vaasan seudun elinvoimainen toimintaympäristö edellyttää logististen olosuhteiden jatkuvaa edistämistä ja keskustelussa nousikin esiin Rantatien kunnostaminen, jota toivottiin mukaan toimenpidelistalle valtateiden parannushankkeiden lisäksi. Todettiin myös, että lobbaustoimintaa liikennehankkeiden osalta on tiivistettävä.

Kaiken kaikkiaan laadittuun elinvoimastrategiaan oltiin tyytyväisiä. Toimenpideohjelman säännöllistä läpikäyntiä pidettiin tarpeellisena, ja toimintamalli, jossa kaikki kunnanjohtajat ja VASEKin hallitus kokoontuvat puolivuosittain koettiin tärkeäksi.

VASEKin toimitusjohtaja Pekka Haapanen oli tyytyväinen, että tilaisuudessa nousi keskustelua runsaasti:

– Elinvoimastrategian käsittely näin laajennetulla joukolla varmisti, että kaikissa kunnissa ollaan hyvin selvillä seudulla käynnissä olevista toimenpiteistä. Päivä jatkui samalla kokoonpanolla VASEKin oman strategian päivityksellä.

 

[contact_member,name=Stefan Råback,id=20,details=Name]

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää