Cleantech Kvarken -klusterille paljon huomiota Skotlannissa

24.05.2016

Suomalais-ruotsalainen puhtaan teknologian klusteri Cleantech Kvarken sai paljon huomiota All Energy 2016 -messuilla Glasgow’ssa 4.–5.5.2016. Messut ovat Iso-Britannian johtava uusiutuvan energian tapahtuma. Tänä vuonna näytteilleasettajina oli 450 yritystä, ja kaikkiaan messuilla vieraili 8250 kävijää.

CK 1 6700pxCleantech Kvarken All Energy -messuilla. Vasemmalta Merinovan Jouko Putkonen, VASEKin Mauritz Knuts, Kompetensspridning i Umeån Peter Hedman, Merinovan Triinu Varblane, Merinovan Johan Wasberg ja Jan Nyman Örnsköldsvikin kunnasta.

Messuilla Cleantech Kvarkenia tehtiin ensimmäistä kertaa Isossa-Britanniassa tunnetuksi esittelemällä yritysluetteloa, johon on koottu 113 puhtaan teknologian yritystä Vaasan, Västerbottenin ja Örnsköldsvikin seuduilta. Klusteripanostus sai huomiota The Scottish Heraldin – joka on yksi Skotlannin suurimmista sanomalehdistä – reportaasissa, ja Cleantech Kvarkenin osastolla kävi vierailijoita vilkkaaseen tahtiin.

Messuille osallistuneella VEO:n Sales Manager (Substations) Juha-Petteri Lesosella oli positiivista sanottavaa:
– Olemme hyvin tyytyväisiä näihin messuihin, ne antoivat meille erinomaisen katsauksen Skotlannin uudistuvista energiamarkkinoista. Saimme paljon uusia kontakteja ja konkreettisia liiketoimintamahdollisuuksia.

CK 2 300pxCleantech Kvarkenin osasto kiinnosti suuresti uusiutuvan energian parissa toimivia yrityksiä ja organisaatioita.

Energiatehokkaan rakentamisen projektipäällikkö Mauritz Knuts VASEKilta kuvailee messujen antia:
– Parasta oli mielestäni päästä tekemisiin brittiläisten kestävään rakentamiseen ja energiatehokkuuteen keskittyvien tutkimuslaitosten kanssa. Lisäksi oli valtavan mielenkiintoista kuulla rakennuskannasta, sen haasteista sekä strategioista parempaan energiatehokkuuteen pyrkimisessä. Kyseessähän on valtavan kokoiset markkinat, joissa on paljon potentiaalia, mutta niille pääseminen voi olla hyvinkin haastavaa. 

Cleantech Kvarkenin suunnitelmissa on osallistua All Energy -messuille myös vuonna 2017. Tavoitteena on silloin olla paikalla kuuden yrityksen voimin.

CK 3 300pxInternational Business Developer Triinu Varblane Merinovasta ja Cleantech Kvarken -klusterista esittelee Vaasan seudun, Västerbottenin ja Örnsköldsvikin yritysluetteloa Cleantech Companies, johon on koottu 113 cleantech-yrityksen tiedot.

 

Lisätietoja

[contact_member,name=Mauritz Knuts,id=22,details=Name-Designation-AdditionalInformation-Phone-MobilePhone-Email-MemberPhoto]

 

Teksti ja kuvat: Peter Hedman ja VASEK
Suomenkielinen teksti: VASEK



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää