Asiantuntijat äänessä: Turvallista ja varmaa myyntiä

27.09.2017

Myynnistä ja markkinoinnista kiinnostuneet kuulijat kokoontuivat 7.9. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian ja Vaasan yrittäjien järjestämään tapahtumaan Sälj tryggt och säkert. Tilaisuudessa Startian asiantuntijaorganisaatiot Creamarketing, Securitas ja DKCO antoivat parhaat vinkkinsä yrittäjille.

Sosiaalista mediaa ei voi sivuuttaa

IMG 1600 creamarketing 1600pxCreamarketingin Peter Hellströmin mukaan yrityksen kannattaa olla jossain sosiaalisen median kanavassa mukana, koska myös asiakkaat ovat sosiaalisessa mediassa.

Creamarketingin Peter Hellström käsitteli esityksessään myyntiä ja markkinointia kotisivujen kautta. Hellströmin mukaan tärkeintä on hyvän ja kiinnostavan sisällön luominen nettiin.

Yritys ei myöskään voi unohtaa sosiaalisen median tärkeyttä markkinoinnissa.
– Jos asiakas on Facebookissa, niin silloin yrityksenkin pitää olla, Hellström sanoo.

– Sosiaalisen median kanavia kannattaa käyttää eri tarkoitukseen. Esimerkiksi LinkedInissä yritys pystyy rakentamaan uskottavuuttaan.

Yrityksen tulisi olla esillä myös Googlen hakutuloksissa, mieluiten jo ensimmäisellä sivulla. Näkyvyyttä voi ostaa esimerkiksi Googlen AdWordsin kautta. Lisäksi yrityksen kannattaa näkyä eri palvelutoimittajien nettisivuilla. Esimerkiksi majoituspalveluita tarjoava yritys hyötyy näkyvyydestä hotellien välityssivustoilla, kuten hotels.com-sivustolla.

Ideat ja informaatio pitää suojata

P1020012 securitas 1000pxSecuritaksen Kjell Forsén kertoi, että ideat ja informaatio ovat yrityksen tärkeintä omaisuutta, joten niitä ei saa antaa ilmaiseksi.

 Turvallisuuspalvelu Securitaksen Kjell Forsén neuvoi yrittäjiä yrityksen aineettoman pääoman suojaamisessa. Yritysten pitää kiinnittää huomiota riskienhallintaan, jotta esimerkiksi tietojen ja informaation varastaminen vältetään.

Yrittäjän on tiedettävä, mikä yrityksessä on suojaamisen arvoista.
– Ideat ja informaatio ovat yrityksesi omaisuutta. Älä anna niitä ilmaiseksi, Forsén painottaa.

Kuulijoita muistutettiin myös varmuuskopioinnin tärkeydestä sekä varmuuskopioiden turvallisesta säilyttämisestä.
– Jos joku varastaa huoneestasi tietokoneen ja näkee varmuuskopion siinä vieressä, voit olla varma, että myös varmuuskopio viedään, Forsén sanoo.

Turvallisuusriskejä muodostuu helposti. Tietokoneisiin liitettävät laitteet, kuten muistitikut, voivat sisältää esimerkiksi tietokoneviruksen. Suurin riski turvallisuudelle on kuitenkin ihminen, joka käyttää laitteita huolimattomasti.

Standardiehtojen käyttämistä suositellaan

kuva DKCO 1000px

Asianajotoimisto DKCO:n Nathalie Myrskog kertoi aineettoman pääoman suojaamiseen sekä verkkokauppaan liittyvästä lainsäädännöstä esimerkkitapausten kautta.

Myrskogin mukaan esimerkiksi toisen ottaman valokuvan käyttämiseen tarvitsee aina luvan. Yritysten kannattaa hyödyntää kuvia välittäviä palveluita, kuten Creative Commonsia, jos valokuvia ei halua itse ottaa.

Nettikauppaa pyörittävien yritysten on suositeltavaa käyttää standardiehtoja, joissa kerrotaan muun muassa tuotteiden toimittamiseen tai palauttamiseen liittyvät säännöt.
– Verkkokaupan ehtoja ei tarvitse esittää pelkkänä tekstinä. Verkkosivuille voi laittaa lisäksi vaikka sarjakuvan, jossa ehdot esitetään, Myrskog sanoo.

Myrskog muistutti verkkokauppaa pyörittäviä yrityksiä huolehtimaan myös henkilötietojen asianmukaisesta käsittelystä, johon on kiinnitettävä huomiota varsinkin uuden EU:n tietosuoja-asetuksen tullessa voimaan.

 

DKCO:n Nathalie Myrskog neuvoi esittämään verkkokauppaan liittyvät ehdot esimerkiksi sarjakuvana.

Startia25v Logo pieni2

Vaasan yrittajat RGB vari4



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää

Opiskelijoiden ääni on tulevaisuuden ääni

15.03.2024 | Uutiset
Mari Katteluksen kolumni Vaasa Insiderissä
Lue lisää

Ensimmäisellä markkinointiklinikalla vinkkejä yrityksen näkyvyyden vahvistamiseen

08.03.2024 | Uutiset
Maaliskuun 7. päivänä ryhmä pienyrittäjiä kokoontuivat Startiaan saadakseen vinkkejä siitä, miten he voivat vahvistaa markkinointiaan ja näkyä paremmin mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Illan keskusteluissa yrittäjät saivat vinkkejä siitä, miten pienillä resursseilla voidaan saada erinomaista näkyvyyttä – kunhan keskitytään oikeisiin asioihin.
Lue lisää

Maria Haglund VASEKiin työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämistehtäviin

07.03.2024 | Uutiset
Kasvatustieteiden maisteri Maria Haglund aloitti 4.3.2024 VASEKilla Vaasan seudun työvoiman saatavuuden ja alueen vetovoiman edistämisen tehtävissä projektipäällikkönä. Hänet valittiin yhteensä 40 hakijan joukosta tähän alueen elinvoiman kehittämisen kannalta keskeiseen työtehtävään.
Lue lisää

Ensimmäinen rekrytointi on riski, joka on otettava, kun halutaan kasvaa

06.03.2024 | Uutiset
VASEKin, Vaasan kaupungin ja Vaasan yrittäjien tilaisuuteen 5.3. kokoontuneet yrittäjät pohtivat olisiko heistä ja heidän yrityksistään työnantajiksi. Palvelujohtaja Päivi Ilmonen Profimentorilta muistutti, että yksinyrittäjän ensimmäinen työntekijä ja työpari voi olla sellainen positiivinen asia, joka ei ole rahalla mitattavissa:
Lue lisää

He panostivat, kun kaikki muut vetäytyivät

05.03.2024 | Uutiset
Yli kaksi vuotta kulttuuri- ja tapahtuma-ala eli pandemian vuoksi epävarmuuden aikaa. Kriisin keskellä Henrik Hagnäs ja Dennis Asplund päättivät perustaa HHD Entertainment -yrityksen, joka keskittyy festivaalien, konserttien ja keikkojen järjestämiseen. Bigday-konsepti syntyi, ja tänä vuonna festivaali järjestetään neljännen kerran – ennennäkemättömällä lipunmyynnillä.
Lue lisää