Aamuvirkuille sopiva junavuoro

21.02.2017

Vaasa rautatieasema MG 8814 600pxVaasan radan sähköistäminen toi Vaasaan pendolino-junat ja mahdollistaa modernien kiskobussien käyttöönottamisen.

– Pohjanmaan liiton liikennetyöryhmä on yhdessä muiden toimijoiden kanssa kehittänyt paikallisliikennettä ja pyrkii saamaan aikaan työssäkäyntialueen kokoisen paikallisliikennejärjestelmän. Myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin listalla on etsiä pilotti joustavan paikallisliikenteen toteuttamiseen, liikennetyöryhmän jäsen, VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts-Fransén kertoo.

Maakunnassa asuvia kuitenkin harmittaa, kun junat eivät enää pysähdy kaikilla Vaasan ja Seinäjoen välisillä asemilla, vaan laihialaisten ja isokyröläisten on noustava kyytiin esimerkiksi Tervajoelta. Tilalle on tullut isokyröläisen Linja-autoliikenne Lehtosen operoimat bussit, joissa matkataan VR:n lipuilla.

Isonkyrön kunnanjohtaja Eino Toivolan mukaan bussit voivat toimia jopa junaa paremmin:

– Asemat saattavat sijaita etäällä asutuskeskuksista, mutta nyt bussi liikkuu kuntakeskuksissa eli pysähtyy siellä missä ihmiset asuvat. Varsinkin yhdeksän kilometrin päässä Isonkyrön kuntakeskuksesta sijaitseva Orismalan asema on auttamatta liian sivussa.

Itsekin isokyröläinen logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim VASEKilta pitää harmillisena, että omalta asemalta ei pääse enää junan kyytiin, mutta ei suostu kuitenkaan suremaan liikoja, vaan iloitsee uusista vuoroista:

– VR lisäsi joulukuussa Seinäjoki–Vaasa-välille uusia vuoroja niin aamuun kuin iltaankin. Aamun ensimmäinen juna Helsinkiin sopii aamuvirkuille ja entistä aikaisemmalla junalla pääsee nyt Seinäjoelta Vaasaan sopivasti työpäivän alkuun.

Seinäjoelta juna lähtee Vaasaan klo 6.56 ja on perillä Vaasassa klo 7.49, mikä mahdollistaa työmatkapendelöinnin. Uusi varhainen aamuyhteys Helsinkiin puolestaan lähtee Vaasasta klo 4.55 ja on perillä klo 8.33.

– Näin pääkaupungissa aamuyhdeksältä alkaviin kokouksiin pääsee ajoissa mukaan ja matkan voi käyttää kokouksiin ja tapaamisiin valmistautumiseen. Mielestäni wifi junissa toimii aika lailla moitteetta, Björkenheim kiittelee.

Takaisin Vaasaan pääsee illalla vielä Helsingistä klo 20.27 lähtevällä junalla, joka on Vaasassa ennen puoltayötä.

Kehitettävää riittää kuitenkin vielä. Kauan toivottu aamuyhteys Seinäjoelta Vaasaan saatiin joulukuussa. On kuitenkin myönnettävä, etteivät matkustajat ole aivan löytäneet tätä aamun junaa.

– Meidän on yhdessä mietittävä keinoja, miten saadaan väki raiteille ja tämän junan kyytiin ja pohdittava miksi junaa ei käytetä. Yhtenä syynä voi olla se, ettei junalle ole yhteyttä muualta kuin Seinäjoelta, VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen toteaa.

– Muutoin olemme tyytyväisiä matkustajamäärien kehittymiseen, ja saamamme palaute yhteyksistä ja palveluista on ollut positiivista.

 

[contact_member,name=Anna Måtts-Fransén,id=16,details=Name]

[contact_member,name=Riitta Björkenheim,id=11,details=Name]



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää