CJ0B1644 speeddating jukolux 640px

"Emme hae EnergySpinistä maltillista kasvua, vaan voimakasta, kansainvälistä kasvua", Jukolux-yrityksen Global Director Sami Gräsbeck ja Marketing Director Rainer Rönnback kertovat.

Yritykset EnergySpin-yrityskiihdyttämöön valittiin Vaasassa 13.–14.9. pidetyillä valintapäivillä. Kiihdyttämöön valittiin seuraava yritykset:

  • Industrysim (Puola / Suomi)
  • Idealpore (Ukraina)
  • Cleaner Future Oy (Suomi)
  • Jukolux (Suomi)
  • Exportin Oy (Suomi)
  • Fintras (Suomi)
  • Energysolaris (Moldova)
  • EHFE (Venäjä)

EnergySpin on kansainvälinen yrityskiihdyttämö, joka on tarkoitettu energia-alan ja energiaratkaisujen parissa toimiville, globaalia ja voimakasta kasvua hakeville startup- ja kasvuyrityksille.

Kiihdyttämö saavutti suuren globaalin suosion jo hakuvaiheessa, sillä hakemuksia tuli yhteensä 24 maasta, ja 20 lupaavinta startupia kutsuttiin valintapäiville.

Uusia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen 

Lopullinen valinta EnergySpiniin osallistuvista yrityksistä tehtiin EnergySpinin valintapäivillä, jossa startupit ja partner-yritysten edustajat tapasivat toisensa ensimmäisen kerran. Valintapäivillä partnerit ja startupit kävivät syvällisiä keskusteluja, joiden perusteella arvioitiin startupien potentiaalia ja sopivuutta kiihdyttämöohjelmaan.

Partner-yritykset toivovat saavansa kiihdyttämöstä uusia ratkaisuja oman liiketoimintansa kehittämiseen sekä löytävänsä potentiaalisia yhteistyökumppaneita.

Partner-yritysten edustajat tekivät lopullisen valinnan kiihdyttämöön valitusta yrityksistä. Valintakriteereitä olivat kasvupotentiaali, kasvuhalu ja yhteensopivuus.

CJ0B1212 markokoski 1600px

EnergySpinin vetäjä Marko Koski 

Kiihdyttämöstä haetaan kasvua

Valintapäivillä järjestettiin pitch-osuus, jossa startupit esittäytyivät lyhyesti. Kaikkien yritysten liiketoiminta liittyi vahvasti uusiutuvaan energiaan ja innovatiivisten energia-ratkaisujen hyödyntämiseen tai datan käsittelyyn.

Moni startup-yrityksistä oli hakenut EnergySpiniin löytääkseen sijoittajia tai uusia yhteistyökumppaneita. Tärkeää on saada yritys kasvamaan.

– Emme hae EnergySpinistä maltillista kasvua, vaan voimakasta, kansainvälistä kasvua, Jukolux-yrityksen Global Director Sami Gräsbeck ja Marketing Director Rainer Rönnback kertovat. 

Kymmenen viikkoa kestävä kiihdyttämöohjelma alkaa lokakuun alussa. Se sisältää yrityskohtaista valmennusta liiketoiminnan kasvun suunnittelussa, tuotekehityksessä, kaupallistamisessa, markkinoinnissa ja viestinnässä sekä erityisesti rahoitusasioissa. Kiihdyttämö huipentuu startup-tapahtuma Slushiin Helsingissä.

Kuvia valintapäivästä 13.9. :

CJ0B1079 keskustelu danfoss 640pxCJ0B1742 speeddating suurikuva640px

CJ0B1329 ladies 1600pxCJ0B1621 kajronnlund1600px

Lisätietoja:

Marko Koski
Marko Koski
Yritysneuvoja
+358 50 561 5858
EnergySpin kiihdyttämö, innovaatiot, pääomasijoitustoiminta, FiBAN yhteistyö, start up / spin off -yritykset

teksti: VASEK

kuvat: Sami Pulkkinen

EnergySpin-kiihdyttämön toimintaa tukevat ja rahoittavat yrityskumppanit Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vaasan Sähkö, EY, Elisa, Tieto, Viria, Citec ja VNT Management. Kiihdyttämön käynnistäminen on yksi Vaasan kasvusopimuksen kehityshankkeista, ja se toteutetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Merinovan yhteistyönä. Mukana ovat myös Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan liitto.

EnergySpin

pohjanmaanliitonlogo kaksikielineni300RGB

‹ Siirry "Tiedotteet"-sivulle