yhteistyo 400px

VASEKin ja sen kumppaneiden yhteistyötä esittelevässä juttusarjassamme vuorossa on Viexpo, joka tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille kansainvälistymistä edistäviä palveluja.

VASEKin Senior Business Advisor Lasse Pohjala, miten näet VASEKin ja Viexpon yhteistyön?

– Yhteistyömme sujuu hyvin. Vaikka teemme osin samoja asioita ja toimimme osin samalla alueella, täydennämme toisiamme erinomaisesti. VASEKin tavoitteena on saada ulkomaan markkinoilta yrityksiä ja toimijoita seudulle kun taas Viexpo panostaa Pohjanmaan maakuntien yritysten viemiseen ulkomaille.

Viexpon kansainvälistymisasiantuntija Riikka Ylikangas, miten yhteistyö VASEKin kanssa sujuu?

– Yhteistyö sujuu hienosti. Meillä on paljon yhteistä, eli seudun yritysten saaminen maailmalle ja sitä kautta Vaasan seudun elinvoimaisuuden lisääminen ja tunnetuksi tekeminen kansainvälisillä markkinoilla. Tietoja ja kontakteja vaihdetaan ja välitetään puolin ja toisin.

– Lisäksi meillä on erilaiset kontaktiverkostot, ja siitä on työssä suuri hyöty, lisää Lasse.

NordicGateway 600pxNordic Gateway -tiimin jäseniä: Lasse Pohjala (vas.), Riikka Ylikangas ja Johan Skoglund.

VASEKin ja Viexpon yhteistyön historiassa on paljon yhteisiä projekteja. Yksi niistä on Jönköpingissä järjestettävät Elmia-alihankintamessut, joiden taustalla on jo kymmenvuotinen yhteistyö. Niitä varten on luotu yhteinen toimintamalli.

– VASEKin työpanos messujen onnistumisen kannalta on merkittävää. He tuovat meille asiantuntevia lisäkäsiä messupäivien ajaksi. Koko messukonseptin onnistumisen kannalta teemme yhdessä arvokasta työtä aina messutavaroiden rahtaamisesta yritysten rekrytointiin.

Esimerkkinä yhteistyöstä on myös meneillään oleva Nordic Gateway -toiminta, jonka tammi-helmikuun vaihteessa Stavangerissa pitämä pop-up-toimisto oli onnistunut panostus.

– Avainasemassa pop up -toiminnassa ovat juurikin Riikka ja Katja Jankens, kehuu Lasse estoitta. – He hallitsevat norjan kielen, mikä on ehdoton valtti paikallisia yrityksiä lähestyttäessä ja paikan päällä toimittaessa.

– Yrkesakademin Johan Skoglund tuo Nordic Gateway -tiimiin vielä lisävoimaa. Tiimin jäsenet täydentävät toisiaan hyvin, ja keskinäinen luottamus on vahva, Lasse jatkaa.

– Projektin puitteissa ideat lentävät ja pyrimme yhdessä keksimään aina jotain, mikä hieman poikkeaisi totutusta ja erottaisi meidät muista, esimerkkinä juuri tuo pop-up -toimiston perustaminen Stavangeriin, kertoo Riikka. – Meillä on koossa hyvä tiimi, joka vie ideat käytäntöön yrityksiä mahdollisimman hyödyttävällä tavalla!

Onko Nordic Gateway -yhteistyössä jotain, mitä pitäisi parantaa?

– Kotimaan markkinointi valitettavasti ontuu, toteaa Lasse. – Siinä on paljon parantamista.

– Markkinoinnin ontuminen johtuu paljolti tapahtumien aikatauluttamisesta ja usein lyhyeksi jäävästä toteuttamisajasta. Suurten tapahtumien järjestäminen vaatii aikaa ja resursseja ja tällöin markkinointi jää usein liian viime tinkaan, Riikka sanoo.

Mitä yhteisiä suunnitelmia teillä on jatkossa?

– Nyt työn alla on Vaasassa kesäkuussa järjestettävä Navigate Norway, jonka ideana on tuoda Norja Suomeen. Suomalaisilla on yllättävän vähäiset tiedot Norjan eri alueista, ja siksi järjestämme tapahtuman, jossa yritykset ja toimijat pääsevät paremmin tutuiksi Norjan maakuntien kanssa. Teemoina ovat uudistuva Norja, energiatehokkaat ratkaisut ja Norjan offshore-teollisuuden sekä Vaasan seudun energiateknologiaosaamisen yhdistäminen, Riikka kertoo.

– Mukana työssä on Norjan Suomen suurlähetystö ja Innovasjon Norgen Helsingin toimisto. Tilaisuus pidetään Vaasassa 13.6. Ja tietysti mukana on huippupuhuja Norjasta. Seuraava Norjan Pop-up on jo suunnittelussa ja toteutetaan syksyllä. Missä, tässä kuunnellaan myös asiakkaitamme eli ehdottaa saa.

Kiitos!

 

Lue lisää Nordic Gateway -työstä sivustolla www.nordicgateway.fi   

Lue myös:

Yhteistyössä: VASEK ja Merenkurkun neuvosto    

Yhteistyössä: VASEK ja Visit Vaasa    

‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle