Yhteistyössä: VASEK ja Merenkurkun neuvosto

17.03.2017

yhteistyo 400px

VASEKin ja sen yhteistyökumppaneiden yhteistyöstä kertovassa juttusarjassamme on vuorossa Merenkurkun neuvosto:

Merenkurkun neuvoston johtaja Mathias Lindström, miksi teette yhteistyötä VASEKin kanssa?

– Meillä on pieni henkilökunta, ja toimimme pääasiassa hankkeiden kautta. Näihin hankkeisiin tarvitsemme erikoisosaamista, ja tässä kuvaan astuu VASEK organisaationa myös elinkeinoelämän kontaktiensa vuoksi. Erityisesti logistiikkaan liittyvien hankkeiden parissa yhteistyötä on tehty jo useita vuosia.

– Konkreettisina esimerkkeinä yhteistyöstä on Merenkurkun kuljetusreitin ja liikenteen parantamiseen keskittynyt hanke Midway Alignment of the Bothnian Corridor, ja toisena E12 Atlantica Transport, jonka projektipäällikkö on VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts-Fransén.

Anna Måtts-Fransén, miten yhteistyö näkyy työssäsi?

– Päivittäisellä tasolla niin, että työskentelen Merenkurkun neuvoston toimistolla 1–2 päivää viikosta. Järjestely mahdollistaa sen, että olen keskusteluetäisyydellä molempien organisaatioiden johdon ja myös tukitoimintojen kanssa.

– Olemme tehneet yhteistyötä kauan ja alamme jo niin sanotusti tuntea toisemme. Hankkeen kannalta on tehokasta olla läsnä Merenkurkun neuvoston toimistolla. Heillä on sitä paitsi rautainen kokemus tällaisten hankkeiden johtamisesta.

VASEK-toimistopäivinään Anna jakaa työhuoneen logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheimin kanssa, joka puolestaan on mukana Merenkurkun neuvoston johtamassa hankkeessa Midway Alignment - Botnia Atlantica II (MABA II). Merenkurkun neuvostolla työskennellessään työhuonetoverina on tiedotusvastaava Johanna Häggman. Johannan työhön sisältyy useiden hankkeiden tiedottamisvastuu, myös E12-hankkeen.

– Jatkuva kontakti on hyvä asia, Johanna kertoo. – Anna ymmärtää viestinnän vaatimukset, ja voimme pallotella asioita helposti. Arvostamme VASEKia sen henkilöstön laajan osaamisen vuoksi. Teemme tiivistä yhteistyötä myös viestintätiimin kanssa.

KVR VASEK 600px

Kuvassa (seisomassa vasemmalta) Merenkurkun neuvoston talouspäällikkö Maria Snickars, Spotlight-hankevetäjä Marianne Sjöström, tiedotusvastaava Johanna Häggman, (istumassa) johtaja Mathias Lindström ja VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts-Fransén. Kuvasta puuttuu Merenkurkun neuvoston kehityspäällikkö Susanna Ehrs.

Myös Merenkurkun neuvoston talouspäällikkö Maria Snickars sanoo, että yhteistyö VASEKin kanssa on vaivatonta: puhelimeen tarttuminen on helppoa ja vastauksen saa nopeasti.

Anna, yhteistyö vaikuttaa olevan aidon avointa. Onko hanketyössä ollut haasteita?

– Logistiikan kehittämisessä tehdään työtä pitkän aikavälin kysymysten kanssa, niin strategiatasolla kuin käytännön tasolla, ja siksi välietappien saavuttaminen on tärkeää. Lisäksi hankkeissa eri osapuolten välimatkat ovat joskus pitkät, esimerkiksi E12-hankkeessa hankekumppaneita on Mo i Ranassa Norjan rannikolla, Vaasan seudulla ja useita kumppaneita näiden välillä. Tekniikka on ratkaissut useita haasteita tähän liittyen, ja muun muassa videokokoukset ovat arkipäivää.

– E12-hankkeessa haasteena on pitää kaikki hankkeen osapuolet aktiivisina ja mukana. Se ei ole aivan yksinkertaista, koska hanke on niin laaja. Henkilövaihdoksilta ei vältytä kolmen valtion alueelle ulottuvassa hankkeessa, ja silloin rakenteiden täytyy olla kunnossa. (Anna jää itse äitiysvapaalle huhtikuussa. Onnea ja tsemppiä Annalle!)

Logistiikkahankkeiden lisäksi VASEK ja Merenkurkun neuvosto tekevät yhteistyötä myös matkailuun keskittyvässä hankkeessa Spotlight High-Low Coast. Hankevetäjä Marianne Sjöström kertoo yhteistyöstä:

– Se tuo rahoittajienkin toivomia synergiaetuja. VASEKin Peter Källbergin osaaminen hankemaailmasta on hyvin arvokasta. Viikkotapaamiset ja tiivis yhteydenpito toimivat hyvin, ja olemme hankkeessa saavuttaneet hyviä tuloksia. Olen oikein tyytyväinen!

Millaista yhteistyötä näemme tulevaisuudessa, Mathias Lindström?

– Yhteistyö jatkuu tiiviinä paitsi VASEKin kanssa myös Merenkurkun yli. Kehitämme yhteistyörakenteita ja tavoitteena on saada alueelle European Grouping of Territorial Cooperation eli EGTC-status, jonka myötä rajatylittävä yhteistyö saisi suuremmat yhteiset voimat, myös elinkeinoelämän kehittämiseen. Myös ruohonjuuritason aktiivisuutta halutaan voimistuttaa, hän kokoaa.

Kiitos!

 

Lue myös:

Yhteistyössä: VASEK ja Visit Vaasa

 



‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle