Maukasta luomua hyvinvoinnistaan huolehtiville

06.09.2016

Vaasalaiset Jyrki Palomaa, Kim Somppi ja Kristian Schrey ovat olleet kavereita pitkään. Tärkeä yhteinen nimittäjä kolmikolle on kiinnostus omasta hyvinvoinnista. Kaikki kolme käyvät ahkerasti treenaamassa samalla kuntosalilla ja syövät mahdollisimman terveellisesti.

Somppi Schrey Palomaa 2 600pxKim Somppi, Kristian Schrey ja Jyrki Palomaa ovat kiinnostuneita hyvinvoinnista.

Salilla miehet ovat törmänneet monenlaisiin kuntoilijoihin. Jotkut treenaavat saadakseen voimaa ja pitääkseen kroppansa kunnossa. Toiset taas kuluttavat energiaa salilla pudottaakseen painoa. Ahkera treenaaminen lisää ravinnon tarvetta, joten erilaisia ateriankorvikkeita ja energiavalmisteita tarvitaan.

Kun on itse kiinnostunut yleisesti kehon hyvinvoinnista, on joskus vaikea katsoa kanssakuntoilijoiden ravintovalintoja.

– Ehkä eniten kauhistuttavat painonpudottajien ravinneköyhät pussikeittodieetit, joista keho ei saa läheskään kaikkia tarvitsemiaan ravinteita, Palomaa puuskahtaa. – Toisaalta myös ns. treenibuustereiden ravintosisällöt ovat monesti täysi arvoitus.

Palomaa, Somppi ja Schrey ovat tietoisesti pyrkineet syömään terveellisesti koko aikuisikänsä, mutta tietomäärän kasvaessa he ovat huomanneet, että aiemmin terveelliseksi luullut elintarvikkeet eivät aina saakaan tarkastelussa puhtaita papereita. Nykyään he pyrkivät käyttämään luonnonmukaisesti kasvatettuja elintarvikkeita, sillä esimerkiksi osa ruoantuotannossa käytetyistä torjunta-aineista on kehitetty aikanaan kemiallisiksi aseiksi.

Mustikka 600pxPuhtaat suomalaiset metsämarjat, etenkin mustikka, ovat varsinaista superfoodia.

Hyvänmakuista ja terveellistä

Sekä omista että muiden kuntoilijoiden tarpeesta lähti ajatus ryhtyä kehittämään hyvänmakuista ja terveellistä ateriankorviketta. Koska oman mielen mukaisen aterian tai palautusjuoman tekeminen treenin jälkeen ei aina onnistu helposti, ateriankorvikkeen olisi oltava mahdollisimman helppokäyttöinen. Tuotteen luonnonmukaisuus ja lisäaineettomuus oli kumppanusten mielestä ehdottomasti suunnittelun lähtökohta.

Palomaa on jo osakkaana yrityksessä, joka myy marjoista, hedelmistä, kasveista ja sienistä uutettuja luonnontuotteita, jotka sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Näin ollen hänellä oli hyvät yhteydet tällaisten tuotteiden toimittajiin sekä jakelukanaviin.

Erilaisia aineksia kokeilemalla ja lukuisia maisteluja suorittamalla kolmikko päätyi lopulta mustikoista, puolukoista, pähkinöistä, siemenistä ja viherjauheista yhdisteltyyn tuotteeseen, joka on hyvänmakuinen ja sitä voi käyttää pirtelönä tai sen voi sekoittaa vaikkapa rahkaan tai puuroon kunkin käyttäjän mieltymysten mukaan. Valmiste itsessään on viljaton ja maidoton, joten se sopii myös keliaakikoille ja laktoosi-intoleranteille.

Pirtelo 600px
Kätevät annospakkaukset helpottavat luomupirtelön valmistamista esimerkiksi kuntoillessa.

– Noin puolet valmisteen sisällöstä on kotimaisia marjajauheita. Pähkinät, siemenet ja viherjauheet tulevat luotettavalta eurooppalaiselta toimittajalta – ja kaikki ainekset ovat luomutarkastettuja, Palomaa kertoo.

Osa-aikayrittäjyys sopi elämäntilanteisiin

Ateriankorvikkeen kehittämisajatus lähti kaverusten yhteisestä harrastuksesta sekä halusta jakaa omaa ravintotietämystä myös muille. Koska yhä useampi on kiinnostunut hyvinvoinnistaan, miehet totesivat tällaiselle kotimaiselle tuotteelle olevan markkinarakoa.

Kolmikosta Kim Somppi varasi ajan VASEKille ja kävi yritysideaa ja sen rahoitusvaihtoehtoja läpi yritysneuvoja Mikael Hallbäckin kanssa. Välillä mukana olivat myös Schrey ja Palomaa.

– Kyllä suunnitelmien paneminen paperille ja niistä keskusteleminen ulkopuolisen asiantuntijan kanssa kannattaa, kertoo Startian Lissu-liiketoimintasuunnitelmatyökalua hyödyntänyt Somppi.

Yhteisestä harrastuksesta ideansa saanut yritys Organic Nutrition Finland Oy perustettiin keväällä 2015. Alusta lähtien oli selvää, että tätä liikeideaa toteutetaan osa-aikayrittäjyyden puitteissa, sillä kaikki kolme osakasta ovat muualla päivätyössä.

Puolukka 600pxKotimaiset marjat ovat ateriankorvikkeen tärkein raaka-aine.

Haastatteluhetkellä yrityksen ulkoinen ilme on valmis ja verkkosivut ovat juuri valmistumassa. Yrityksen ensimmäinen tuote on valmis ja sen lanseeraus on sovittu tapahtuvaksi syyskuussa. Tuotteen jakelu hoidetaan sekä jälleenmyyjien että oman verkkokaupan kautta.

Nyt tuoreet osa-aikayrittäjät odottavat innokkaina asiakkaiden käyttökokemuksia.

 

Teksti ja kuvat: Johanna Haveri



‹ Siirry "Artikkeleita"-sivulle