<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> http://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Sommaröhallenista laatutuotteita itselle ja lahjaksi]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/sommarohallenista-laatutuotteita-itselle-ja-lahjaksi Kun vierailet Södra Vallgrundissa Granösundin saaristolaismuseossa tai Aava-Kertun kotitilalla, kannattaa pysähtyä Sommaröhallenissa ostoksilla. Myynnissä on mitä erilaisimpia tuotteita, mutta yhteistä niille on se, että ne ovat kaikki käsintehtyjä. Toimintaa pyörittää Södra Vallgrundin kyläneuvosto.

Monika Nissander ja Marléne Ström toivottavat vierailijat tervetulleeksi

 

 

Monika Nissander ja Marléne Ström toivottavat vierailijat tervetulleeksi Sommaröhalleniin Södra Vallgrundiin.

 

 

 

 

– Emme ota myyntiin tuotteita, joita emme itse ostaisi. Sommaröhallen on tunnettu hyvästä laadusta, kertoo Marléne Ström, Södra Vallgrundin kyläneuvoston varapuheenjohtaja.

Myynnissä on muun muassa kudottuja vaatteita lapsille, koriste-esineitä, tauluja ja kirjoja. Suosituimpia ostoksia ovat kuitenkin vastaleivottu pulla ja leipä. Lisäksi myydään mehua, hilloja, hunajaa ja karamelleja. Tuotteita on noin sadalta käsityöläiseltä koko Pohjanmaan alueelta. Osa heistä myös työskentelee vuorotellen paikan myyjinä. Lisäksi kyläyhdistys palkkaa vuosittain yhden kyläläisistä Sommaröhalleniin töihin.

Sommaröhallenin tuotevalikoimaa

 

Sommaröhallenissa myydään monenlaisia tuotteita, jotka on tehty käsityönä.

 

 

 

 

 

Talkootoiminta onnistuu hyvän yhteishengen ansiosta

Sommaröhallen on 19.5–27.8. avoinna päivittäin. Syyskuussa se on auki perjantaista sunnuntaihin. Sommaröhallen on avoinna myös ennen joulua. Vuonna 2015 asiakkaita kävi noin 10 000. Ryhmiä otetaan vastaan myös muina aikoina, kunhan se sovitaan etukäteen. Sommaröhallenin 25-vuotisjuhlia juhlitaan Södra Vallgrundin kyläjuhlien yhteydessä 8.7.2017.

– Sommaröhallen on hieno paikka vierailla, ja moni haluaa palata tänne myöhemminkin, kertoo kyläyhdistyksen sihteeri Monika Nissander.

Sommaröhallenin toiminta alkoi 1992, kun kyläkauppaan haluttiin houkutella lisää asiakkaita. Södra Vallgrundin kyläneuvosto remontoi vanhan linja-autotallin myyntikuntoon sopivaksi. Kunnostustyöt tehtiin talkoovoimin, mikä oli mahdollista kylän hyvän yhteishengen ansiosta. Toiminta pyörii edelleenkin kyläyhdistyksen talkootyöllä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on rakentaa Sommaröhalleniin lisätilaa, jotta entistä enemmän tuotteita mahtuisi myyntiin.

Sommaröhallen, Södra Vallgrund

 

Sommaröhallenin toiminta pyörii kyläyhdistyksen talkootyöllä.

 

 

 

 

Teksti ja kuvat: VASEK

Lue myös muut Merenkurkkuun liittyvät jutut:
Molpehällorna, Mikkelinsaarten risteily / VarppiMerenkurkun majatalo, Kvarkenturer, Café & Restaurant Salteriet, Meribjörkö

]]>
Thu, 20 Jul 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/sommarohallenista-laatutuotteita-itselle-ja-lahjaksi
<![CDATA[Kvarkenturer tutustuttaa Merenkurkun saaristoon]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/kvarkenturer-tutustuttaa-merenkurkun-saaristoon Kun Merenkurkun saaristo hyväksyttiin UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 2006, Fredric Sandvik sai bisnes-idean. Hän arveli turistien määrän kasvavan alueella, joten hän perusti veneretkiä tarjoavan Kvarkenturer-yrityksen. Kvarkenturer onkin järjestänyt veneretkiä muun muassa Valassaarille sekä majakkakierroksia jo yksitoista vuotta. Tarjolla on myös kalastusretkiä sekä tilausmatkoja asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Juhannuksesta elokuuhun saakka asiakkaina on omatoimimatkailijoita. Keväisin ja syksyisin suurin osa asiakkaista on yritysten tyky-päivien viettäjiä. Vielä lokakuussa järjestetään joitain retkiä, mutta sen jälkeen toiminta jää tauolle odottamaan kevättä.

Fredric SandvikYrittäjä Fredric Sandvik on veneillyt pienestä pitäen. Nyt hän tarjoaa asiakkaille veneretkiä Merenkurkkuun.

Sandvikille Kvarkenturer on ikään kuin kesätyö, sillä talvikauden hän työskentelee metallituotteita valmistavassa Sandviks verkstad -yrityksessään. Yrityksiä perustettaessa uusyrityskeskus Startian neuvot ja myöhemmin VASEKin yritysneuvojien apu ovat olleet tärkeässä roolissa. Sandvik arvostaa sitä, että VASEKiin voi aina soittaa ja saada apua.

Saariston kivet ja moreenit kiinnostavat vierailijoita

Sandvik on kasvanut Björköbyssä. Hän on veneillyt pienestä lähtien, ensin yhdessä vanhempiensa kanssa ja myöhemmin yksin. Sandvikilla on kaksi venettä, joista toinen on katettu ja toinen avonainen. Yhteen veneeseen mahtuu kaksitoista henkilöä kerrallaan. Veneilyssä häntä viehättää saariston kauneus ja vapaus liikkua siellä.

– Kunnioitan luontoa ja tuulta. Veneilijä on aina tuulen vallassa, joten tuuleen on sopeuduttava, Sandvik kuvailee.

Merenkurkussa on käynyt vuosi vuodelta yhä enemmän vieraita. Suuri osa turisteista tulee Suomesta, mutta kävijöitä on myös ulkomailta. Eräs belgialainen pariskunta jäi Sandvikin mieleen.

– He olivat erittäin kiinnostuneita saariston kivistä. Mies kysyi minulta, voisiko hän ottaa yhden kiven mukaansa. Sanoin, että totta kai. Sitten hän kysyi, voisiko vaimokin ottaa yhden kiven mukaansa. Vastasin siihenkin kyllä, Sandvik muistelee hymyillen.

Alueen De Geer -moreenimuodostelmat kiinnostavat vierailijoita. Kun Sandvik ajaa veneellään aivan moreeniharjanteiden vierestä, vierailijat tuntevat olevansa lähellä luontoa. Vuosien aikana Sandvik on nähnyt selviä merkkejä maankohoamisesta.

– Saaristoon on tullut pieniä saaria, joita täällä ei ollut lapsuudessani.

Kvarkenturer vene MerenkurkkuSandvikilla on kaksi venettä, joista toinen on katettu ja toinen avonainen.

”Kaikkien pitäisi tulla Merenkurkkuun ja nähdä maailmanperintöalueemme”

Aikaisemmat kesät ovat olleet yrittäjälle suotuisia sään puolesta, sillä retkiä ei ole jouduttu perumaan huonon sään vuoksi. Retkille osallistuu aina myös paikallinen opas, joka kertoo saariston luonnosta. Ikä ei ole este retkille osallistumiselle, sillä vanhin osallistuja on ollut 90-vuotias. Lastenvaunut ovat kuitenkin hankalat luontopoluilla, joten retkille osallistuvien lasten pitäisi osata kävellä.

– Parasta työssä on, että saan tavata uusia ihmisiä ja tarjota heille jotain, mitä he eivät ole ennen nähneet. Kaikkien pitäisi tulla Merenkurkkuun ja nähdä maailmanperintöalueemme, Sandvik suosittelee.

Teksti ja kuvat: VASEK

10 juhlalogo pystymalli6

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Merenkurkussa maankohoamisilmiö tulee parhaiten esille koko maailmassa, ja maankohoamisen nopeus on yksi maailman suurimmista. Maankohoaminen on osa prosessia, joka aiheutuu jääkauden jäätikön sulamisesta. Lisäksi Merenkurkun saaristossa on ainutlaatuisia jääkautisia muotoja, kuten De Geer- moreenit ja Ribbed-moreenit, jotka tekevät alueen maisemasta vaihtelevaa.

Lisätietoa: http://www.merenkurkku.fi/koe-merenkurkku/

 

Lue myös muut Merenkurkkuun liittyvät jutut:
Molpehällorna, Mikkelinsaarten risteily/Varppi, Granösundin saaristolaismuseoSommaröhallenAava Kertun kotitila, Merenkurkun majatalo, Café & Restaurant Salteriet, Meribjörkö

]]>
Wed, 19 Jul 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/kvarkenturer-tutustuttaa-merenkurkun-saaristoon
<![CDATA[Aava Kertun kotitilalla viihtyvät sekä nuoret että vanhat]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/aava-kertun-kotitilalla-viihtyvat-seka-nuoret-etta-vanhat Aava Kertun kotitilalla Södra Vallgrundissa riittää vilskettä, sillä tilalla asustaa yli 80 eri eläintä. Matkailijat ovat tervetulleita vierailemaan tilalla, jossa asustaa kissoja, pupuja, vuohia, lampaita, kilejä, kaksi ponia, villapossuja, minisika, kanoja, viiriäisiä, ankkoja, hanhia, silkkikanoja ja -kukko, tipuja, hiehoja, lehmä ja kolme vasikkaa. Tilalla asustaa myös koira, mutta se on vierailijoiden aikana sisällä.

IMG 3011 kimmo kauppila pieni

Aava Kertun kotitilan valtteja ovat hyvin hoidetut eläimet sekä ainutlaatuinen vanhan ajan miljöö. Kanat ja kissat tepastelevat vapaasti pihalla.

Aava Kertun kotitilalla asuvat Anna Salmi ja Kimmo Kauppila yhdessä tyttäriensä Aava Kertun ja Sylvin kanssa. Pariskunta huolehtii yhdessä eläimistä. Salmi pyörittää tilan matkailutoimintaa ja huolehtii muun muassa ryhmävarauksista. Kauppila puolestaan tekee korjaustyöt ja valmistaa ruoan ryhmille. Molemmat käyvät töissä tilan ulkopuolella. Kauppila omistaa Café & Restaurant Salterietin ja on siellä kokkina.

Aava Kertun kotitilan valtteja ovat hyvin hoidetut eläimet sekä ainutlaatuinen vanhan ajan miljöö.

– Ennen isovanhemmilla oli eläimiä kotona. Pienet eläintilat ovat hävinneet, eivätkä lapset pääse enää helposti katsomaan eläimiä. Kaikki lapset eivät välttämättä tiedä enää, mistä ruoka tulee kauppoihin, Kauppila sanoo.

Aava Kertun asukkaat saavat omalta tilaltaan munia, maitoa, hunajaa ja lihaa.
– Kerran sanoin ostavani kaupasta kananmunia. Silloin neljävuotias Aava Kerttu totesi kuitenkin, että eihän kaupasta saa munia, koska siellä ei ole kanojakaan, Kauppila muistelee hymyillen.

Aava Kertun kotitila

Aluksi pariskunnalla oli kissa ja koira, minkä jälkeen hankittiin vuohi ja lampaita. Sen jälkeen eläinkatras on kasvanut vähitellen.

Eläimiä hankittiin vähitellen

Aava Kertun tilalla esimerkiksi kanat ja kissat tepastelevat vapaasti pihalla, ja sopu säilyy hyvin. Eläinten nimien muistaminen sujuu ongelmitta, ja Salmi muistaa jopa niiden syntymäpäivät. Eläinmäärä vaikuttaa suurelta siihen nähden, että Salmi ja Kauppila ovat varttuneet kaupungissa.

Pariskunta halusi asua maaseudulla, ja aluksi he asuivat Laihialla. Maaseudun rauha toi hyvän vastapainon Kauppilan työlle yökerhossa. Kissan ja koiran jälkeen he hankkivat vuohen ja lampaita. Sen jälkeen eläinkatras kasvoi kanoilla, hevosella ja ponilla.

Perheen kotona vieraili jo tuolloin lapsia päiväkodista katsomassa eläimiä. Pariskunnan koti Laihialla alkoi käydä ahtaaksi, ja uusi koti löytyi Södra Vallgrundista vanhasta maalaistalosta.

– Aloimme markkinoida kotitilaamme päiväkodeille ja kouluille. Vähitellen sana levisi. Vierailijoita alkoi tulla yhä useammin ja odottamattomina aikoina, mikä kävi rankaksi. Siksi päätimme alkaa pitää kotitilaa vieraille avoinna tiettyinä päivinä, Kauppila kertoo.

Terho-possu

Terho-possu katselee vieraita aitauksessaan.

Kotieläintila muistuttaa menneisyydestä

Aava Kertun kotieläintilalla vierailee paljon lapsiperheitä. Tilalla vietetään myös lasten syntymäpäiväjuhlia, joita järjestetään yhä enemmän. Lisäksi siellä vierailee polttariporukoita.

– Täällä käy myös vanhuksia ja muistisairaita. Heistä näkee, että vierailu täällä on suuri elämys. Kotieläintila muistuttaa menneisyydestä, ja usein varttuneemmat vieraat sanovat, että täällähän tuoksuu tutulta, Kauppila kertoo.

Lasten suosikkieläimiä ovat puput ja kissat. Aava Kertussa on järjestetty esimerkiksi lapsille kilipäivä sekä luonto- ja taideleiri. Vasikoiden juottaminen tuttipullosta on ollut erityisen suosittua lasten mielestä.

Aava Kertun kilit

Pieniä kilit ovat olleet lasten suosiossa.

Aava Kertun kotitila on avoinna tiistaista lauantaihin 12.8. asti. Kotitila on avoinna myös kesäsesongin ulkopuolella ryhmille varauksesta vuoden ympäri. Tilalle on hankittu toukokuussa 2016 mehiläistarha, ja pariskunnan suunnitelmissa on alkaa myydä maailmanperintöhunajaa.

teksti ja kuvat: VASEK

Lue myös juttu Mervi-hirvestä: Mervi-hirven tapaaminen on unohtumaton elämys

Muut Merenkurkkuun liittyvät jutut:
Molpehällorna, Mikkelinsaarten risteily/Varppi, Granösundin saaristolaismuseo, Sommaröhallen, Merenkurkun majatalo, Kvarkenturer, Meribjörkö

]]>
Fri, 14 Jul 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/aava-kertun-kotitilalla-viihtyvat-seka-nuoret-etta-vanhat
<![CDATA[SUP-lautailu tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/sup-lautailu-tarjoaa-monenlaisia-mahdollisuuksia Ville Kasari suppailu

Ville Kasarin mukaan suppaillessa koko kehon lihakset tekevät työtä, joten laudan päällä ei tule kylmä.

SUP-lautailu, tuttavallisemmin suppailu, on suosittu harrastus varsinkin kesällä. Yksi syy lajin suosioon on monipuolisuus. Laudan kanssa voi tehdä kunnon hikilenkin tai sitten vain nauttia rennosti kesäpäivästä. Suppailessa melotaan laudan päällä seisoen pitkän melan avulla. Lyhenne SUP tuleekin sanoista stand up paddleboarding.

– Suppaillessa sekä kehon isot että pienet lihakset tekevät töitä. Viileälläkään säällä suppaillessa ei tule kylmä, kun koko keho tekee töitä, SUP-lautaohjaaja Ville Kasari Vaasan SUP Stationilta kertoo.

Veteen putoamista ei tarvitse jännittää, sillä Kasarin mukaan putoamisriski on pieni. Vakaat SUP-laudat ovat aloittelijaystävällisiä.
– Ehkä vain yksi kahdestakymmenestä putoaa. Vaikka kukaan ei halua pudota veteen meloessa, niin siitä huolimatta suppailun jälkeen mennään uimaan, Kasari hymyilee.

Suppailukausi jatkuu pitkälle syksyyn

Vaasan SUP Station järjestää muun muassa ohjattuja SUP-tunteja sekä vuokraa lautoja. Viidentoista tavallisen SUP-laudan lisäksi tarjolla on kaksi tiimilautaa, johon mahtuu neljästä viiteen suppailijaa.

Suppailu on suosittua ohjelmaa tyky-päivillä ja polttareissa. Tavallisemmin suppailemaan tulee noin 8–12 hengen ryhmä. Vanhimmat osallistujat ovat olleet yli 70-vuotiaita.

suplauta kuvaVakaat SUP-laudat ovat aloittelijaystävällisiä.

Kasarin mukaan lajin aloittaminen on vaivatonta. Fyysisiä vaatimuksia suppailuun ei ole, vaikka hyvästä koordinaatiokyvystä on apua. Jokainen aloittaa oman tasonsa mukaan.

Suppailukausi alkaa huhti-toukokuussa ja kestää pitkälle syksyyn. Intohimoisimmat lajin harrastajat lähtevät vesille heti jäiden lähdettyä ja jatkavat jäiden tuloon asti. Märkäpuvun avulla pysyy lämpimänä kylmälläkin säällä. Tuulinen sää voi kuitenkin estää suppailun.
– Aloittelijan on vaikea saada lauta liikkeelle tuulisella säällä. Kokeneemmalle tuuli on vain hidaste, ei este, Kasari sanoo.

Joogaan SUP-laudan kanssa

Kasari näki SUP-lautailua ensimmäisen kerran Australiassa vuonna 2008. Surffaus eli lainelautailu oli hänelle tuttua jo ennestään. SUP Station Vaasa perustettiin 2015. Kasari pyörittää toimintaa yhdessä Ville Rinnan ja Jenna Tuomisen kanssa. Rantatoiminta, kuten ohjattujen tuntien pitäminen, on pääosin Kasarin vastuulla.

Sup Station tarjoaa mahdollisuuden osallistua opastetuille suppailuretkille ulkosaaristoon tai joogaan SUP-laudan päällä. Alustan liikkuminen tuo joogaan oman lisähaasteensa. Lisäksi SUP Stationin yhteydessä myydään Asenne-merkin vaatteita, aurinkolaseja sekä SUP- ja surffilautoja.

supstation kuva2

Vaasan SUP Station on avoinna päivittäin klo 12–20 sään mukaan. Heinäkuussa ollaan tarpeen mukaan avoinna pidempäänkin.

Teksti ja kuvat: VASEK

]]>
Wed, 12 Jul 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/sup-lautailu-tarjoaa-monenlaisia-mahdollisuuksia
<![CDATA[Saaristomaisema ja laadukas ruoka houkuttavat Café & Restaurant Salterietiin]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/saaristomaisema-ja-laadukas-ruoka-houkuttavat-cafe-ja-restaurant-salterietiin salteriet

 

Café & Restaurant Salteriet sijaitsee Svedjehamnin satamassa 1920-luvulla rakennetussa entisessä kalasuolaamossa.

 

 

 

 

VASEK auttoi Café & Restaurant Salterietin omistajanvaihdoksessa.

Café & Restaurant Salterietin uuden omistajan Kimmo Kauppilan kevät on ollut kiireinen. Uudistunut Cafe & Restaurant Salteriet avasi ovensa vappuaattona, ja asiakkaita on käynyt joka päivä. Touko-kesäkuussa siellä vierailee matkailijaryhmiä, mutta heinäkuussa lomakauden aikana alueelle saapuu enemmän omatoimimatkailijoita. Kävijöitä on ollut esimerkiksi Ruotsista, Norjasta ja Ranskasta.

Café & Restaurant Salterietin parhaat puolet ovat Kauppilan mukaan laadukas ruoka ja ikkunoista avautuva upea näköala Merenkurkun saaristoon.
– Ruoka on itse tehtyä ja käytämme paikallisia raaka-aineita, kuten Merenkurkun siikaa ja lohta. Erityisesti paistettu siika on suosittua. Hyödynnämme lisäksi luonnon yrttejä, Kauppila kertoo.

VASEKin ammattitaidosta apua

KimmoKauppila

Kimmo Kauppilan mukaan paikan parhaat puolet ovat laadukas ruoka ja upea saaristomaisema.

Paikan ostaminen oli Kauppilan mielessä jo vuonna 2015. Kesällä 2016 hän työskenteli kahvilan kesäkokkina, jolloin hän oppi tuntemaan asiakkaat. Kesän aikana Kauppila ja kahvilan edellinen omistaja pääsivät sopimukseen yrityksen myymisestä. VASEKin Kjell Nydahl auttoi muun muassa yrityksen kauppakirjan tarkistamisessa.

– Kävimme läpi yrityksen toimintasuunnitelman ja talouslaskelmia. Uskon, että asiakasmäärät kasvavat tulevaisuudessa vielä enemmän, Nydahl sanoo.

VASEKin ammattitaidosta oli hyötyä omistajanvaihdoksessa.
– Sain puolueettomaan ja oikean arvion paikasta, Kauppila toteaa.

Ohjelmaa järjestetään asiakkaiden tarpeiden mukaan

Kauppila oli saanut VASEKilta neuvoja aikaisemminkin, sillä hän pitää yhdessä vaimonsa Anna Salmen kanssa Aava Kertun kotitilaa.
– Aava Kertun kotitilalla vierailevat saavat alennuksen ruoasta kahvilassa ja toisin päin, Kauppila sanoo.

Café & Restaurant Salterietia varten perustettiin osakeyhtiö Sylvi Ravintolat Oy. Kauppilan nuoremman tyttären nimi on Sylvi.
– Kun kotitila on nimetty vanhemman tyttären Aava Kertun mukaan, niin osakeyhtiö piti nimetä Sylvin mukaan, Kauppila nauraa.

Café & Restaurant Salteriet on avoinna päivittäin syyskuun loppuun. Kesän aikana järjestetään useita tapahtumia, kuten yhteislaulutilaisuuksia ja trubaduuri-iltoja. Lisäksi järjestetään opastettuja kalastus- ja pyöräilyretkiä tai muuta ohjelmaa asiakkaan tarpeiden mukaan.

poydat

Kahvilan pöydät on uusittu.

Lue lisää Aava Kertun kotitilasta: https://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/aava-kertun-kotitilalla-viihtyvat-seka-nuoret-etta-vanhat

]]>
Fri, 07 Jul 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/artikkeleita/saaristomaisema-ja-laadukas-ruoka-houkuttavat-cafe-ja-restaurant-salterietiin
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa