<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> http://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Varjohallitustoiminnan sivujuonena yritykselle oma markkinointiryhmä]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/varjohallitustoiminnan-sivujuonena-yritykselle-oma-markkinointiryhma IMG 3669 600pxToimitusjohtaja Caj Norrgårdin (kolmas vasemmalta) koolle kutsumalla markkinointiryhmällä on aina kokouksissa esityslista ja tekemisille asetetaan takarajat, jolla varmistetaan, etteivät ne jää muiden kiireiden jalkoihin. Vasemmalla Johan Lillqvist ja Kjell Nydahl, oikealla Ulf Ingberg.

Vöyriläinen Oravais Rökeri valittiin syksyllä 2016 mukaan VASEKin varjohallitustoimintaan. Varjohallitus kokoontui syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana kuusi kertaa. Aika pian yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl huomasi, että yrityksellä on tarvetta myös omalle markkinointiryhmälle:

– Yrityksessä on tehty jo paljon myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi, mutta mielestäni se kaipasi hieman enemmän suunnitelmallisuutta.

Oravais Rökerin markkinointiryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Caj Norrgård ja myyntijohtaja Johan Lillqvist sekä ulkopuolisina asiantuntijoina VASEKin Kjell Nydahlin lisäksi myös Ulf Ingberg ja Gunvor Häggman.

Toukokuun tapaaminen yrityksen tiloissa alkaa kehittelyssä olevan tuoteuutuuden maistelulla. Pian päästään esityslistan asioihin ja käydään ensimmäisenä läpi taloudellista tilannetta ja myynnin kehittymistä.

– Myyntimme on viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna edellä, mikä on todella hienoa huonosti käyntiin lähteneen alkuvuoden jälkeen. Ja kevään sää on ollut niin huono, että grillisesonkikin on myöhässä. Eli siihen nähden kasvu on yllätys, Johan Lillqvist toteaa.

Markkinointiryhmä käy kohta kohdalta läpi ajankohtaisia aiheita kuten erilaisia kampanjoita, myyntikatalogin päivittämistä, uudistettavia kyltityksiä sekä tarkastelee tuloksia, joita toteutetut radio- ja muut markkinointikampanjat ovat tuoneet. Lisäksi pohditaan mitä uutta voitaisiin keksiä. Suunnitelmia on paljon, ja vähän väliä Nydahl patistelee asettamaan deadline-päiviä:

– Tekemistä on aina liikaa, joten on ihan hyvä laittaa takarajoja tekemiselle, etteivät markkinointiponnistelut jää muiden kiireiden jalkoihin, hän muistuttaa.

Yritys on vähitellen siirtynyt muun muassa Ahvenanmaan ja Itä-Suomen markkinoille ja etsii nyt myynnistä vastaavia työntekijöitä näille alueille. Toimitusjohtaja Norrgårdin mukaan rekrytointi Itä-Suomen edustajaksi on viittä vaille valmiina.

Tapaamisessa käydään myös läpi keinoja tavoittaa uutta asiakaskuntaa muun muassa yritysmyynnin kautta. Nydahl ja Ingberg ehdottavat monenlaista. Osa ehdotuksista onkin jo toteutuksen asteella yrityksessä, osan ehdotuksista Norrgård kirjoittaa muistiin.

IMG 3670 300pxToimitusjohtaja Norrgårdin kehut tehokkaasta ja luotettavasta henkilökunnastaan kääntyy pian ikävämpiin asioihin. Oravaisten vastaanottokeskuksen kautta yritykseen töihin tullut työntekijä on palautettu kotimaahansa, eikä Norrgård ole kyselyistään huolimatta saanut selville, miten pidetty työntekijä saataisiin takaisin Suomeen:

– Hän oli erittäin taitava ja ahkera työntekijä, ja meillä olisi työn lisäksi hänelle asuntokin valmiina. Tietysti olemme huolissamme hänestä ja toivomme, että hän voisi palata meille töihin.

 

 Oravais Rökerin kahvipöydässä ei syödä pullaa vaan maistellaan herkullisia leikkeleitä.

 

 

 

 

Varjohallitus myös sinun yrityksellesi?

VASEK tarjoaa viidelle Vaasan seudulla toimivalle (ollut toiminnassa jo muutaman vuoden ajan) yritykselle maksuttoman varjohallituksen puolen vuoden ajaksi. Valituille yrityksille valitaan muutaman jäsenen varjohallitus, jonka kokoonpano riippuu yrityksen tilanteesta tai haasteista. Varjohallitukseen voi kuulua esimerkiksi VASEKin yritysneuvoja, taloushallinnon ammattilainen sekä jonkin alan asiantuntija, joka valitaan yksilöllisesti jokaiselle yritykselle. Yrittäjä voi halutessaan myös pyytää oman kirjanpitäjänsä mukaan varjohallitukseen.

– Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yrityksesi nykytilasta, minkä osa-alueiden osalta yritystäsi pitäisi kehittää tai kerro nykyisistä tai edessä olevista haasteista, johon toivot saavasi ratkaisun, kehottaa yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Varjohallitusta kokeilevilta yrityksiltä odotetaan sitoutuneisuutta toimintaan, sillä yritys ja asiantuntijat tapaavat noin neljän viikon välein 5-6 kuukauden ajan.

Lähetä hakemuksesi 7.8. mennessä osoitteeseen kjell.nydahl@vasek.fi. Mukaan valituille yrityksille ilmoitetaan 21.8. Yrityksen ja sen varjohallituksen tapaamiset käynnistyvät syyskuun alussa.

Lue lisää: Varjohallituksesta potkua yrityksen kehittämiseen

 

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Omistajan- ja sukupolvenvaihdokset, Korsnäs

 

]]>
Mon, 29 May 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/varjohallitustoiminnan-sivujuonena-yritykselle-oma-markkinointiryhma
<![CDATA[Hae EnergySpin-kiihdyttämöön!]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/hae-energyspin-kiihdyttamoon Vaasassa aloittaa syyskuussa energia-alan yrityskiihdyttämö. Siihen haetaan kansainväliseen kasvuun tähtääviä startup-yrityksiä.

– Kiihdyttämö nimensä mukaisesti kiihdyttää startupit kasvuun, kertoo EnergySpinin vetäjä Marko Koski. – Tavoitteenamme on hyödyntää innovaatioita nopeasti, jolloin koko energia-alan osaamiskeskittymä EnergyVaasa hyötyy niistä.

M M 4 500px
EnergySpinin Marko Koski (vas.) ja Marko Kuokkanen

Kymmenen viikkoa kestävä kiihdyttämöohjelma sisältää yrityskohtaista valmennusta liiketoiminnan kasvun suunnittelussa, tuotekehityksessä, kaupallistamisessa, markkinoinnissa ja viestinnässä sekä erityisesti rahoitusasioissa. Ohjelma on siihen osallistuville yrityksille maksuton.

– Mukaan voivat hakea kaikki energia-alan startup-yritykset sekä energia-alaan kytkeytyvien alojen kuten digitalisaation, IoT:n, kyberturvallisuuden ja pelillistämisen startupit, Koski jatkaa.

Tärkeässä osassa kiihdyttämön valmennuksessa on kohtaaminen, verkostoituminen ja oikeisiin kontakteihin ohjaaminen. Mukaan valittujen yritysten kasvumatkaa tukevat yrityssparraajat. Lisäksi yritysten tueksi kootaan mentoriverkosto.

– EnergySpin on startupeille upea mahdollisuus päästä aistimaan Vaasan seudun energiaklusterin kehitysnäkymiä. Tavoitteena on kiihdyttämössä myös vahvistaa yritysten edellytyksiä tulevaisuuden uusien innovaatioiden luomiseen, kuvailee EnergySpin Key Account Manager Marko Kuokkanen.spinit 600px

Ensimmäiseen, syyskuussa alkavaan kiihdyttämöohjelmaan valitaan 10 yritystä. Hakuaikaa on 30.6.2017 asti

EnergySpin-kiihdyttämön toiminnan rahoittavat yrityskumppanit Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vaasan Sähkö, EY, Elisa, Tieto, Viria, Citec ja VNT Management. Kiihdyttämö on yksi Vaasan kasvusopimuksen kehityshankkeista ja se toteutetaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Teknologiakeskus Merinovan yhteistyönä.

Lisätietoja

Marko Koski
EnergySpin Head of Operations & Partnerships
p. 050 561 5858

Marko Kuokkanen
EnergySpin Key Account Manager
p. 040 587 4474

Hae kiihdyttämöön osoitteessa http://energyspin.fi/application/

 EnergySpin 400px

]]>
Wed, 24 May 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/hae-energyspin-kiihdyttamoon
<![CDATA[Strömsön puutarhailta on kaikkien kasvinystävien kesän kohokohta]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/stromson-puutarhailta-on-kaikkien-kasvinystavien-kesan-kohokohta Strömsössä järjestetään kesäinen puutarhailta 8. kesäkuuta, jolloin portit, piha ja huvila avataan kaikille puutarhanhoidosta innostuneille. Paikalle voi saapua milloin tahansa kello 16–21. Tapahtuma järjestetään yhdessä Strömsön/Svenska Ylen, VASEKin, Vaasan kaupungin ja VisitVaasan kanssa.

stromso puutarhailta

Kasvitietoutta
Tule tapaamaan asiantuntijoita Owea ja Alexandraa, jotka jakavat tietojaan yhdessä useiden muiden puutarha-asiantuntijoiden ja -harrastajien kanssa. Olitpa sitten perustamassa ensimmäistä kasvimaatasi tai hoitanut puutarhaa jo vuosia, saat vastauksen kysymyksiisi.
Puutarhaillan aikana järjestetään luentoja ja työpajoja. Lisäksi paikalla on Vaasan kirjastoauto, joka on lastattu täyteen puutarhakirjallisuutta.

Kasvikirppis
Jos sinulla on ylimääräisiä taimia tai pistokkaita, voit myydä tai vaihtaa niitä kasvikirppiksellä. Piha on avoinna kaikille yksityishenkilöille, jotka haluavat luopua tarpeettomista kasveistaan. Jos vasta aloittelet puutarhaharrastusta, tässä on loistava tilaisuus löytää kiinnostavia kasveja.

Avoimet ovet
Käy kurkistamassa Strömsön keittiöön, askarteluhuoneeseen ja ateljeehen ja tutustu valmistettuihin tuotteisiin. Myös kasvihuone, sauna ja ulkorakennus ovat avoinna vierailijoille. Paikalla on oppaita vastamaassa kysymyksiin.


Yhteispiknik puutarhassa
Ota mukaan piknikkori ja jää viettämään iltaa yhteiselle piknikille muiden puutarhan ystävien kanssa.

Saapuminen
Bussit kulkevat kaupungintalon ja Strömsön välillä 10 minuutin välein koko illan ajan. Alue on suljettu autoilta. Alue on suljettu autoilta. Jos osallistut kasvikirppikseen, voit tuoda kasvisi autolla Strömsöhön ennen kello 16.00

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen stromso@yle.fi.

]]>
Tue, 23 May 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/stromson-puutarhailta-on-kaikkien-kasvinystavien-kesan-kohokohta
<![CDATA[Valmiina vientiin? Matkailutoimijat rajat ylittävässä opissa]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/valmiina-vientiin-matkailutoimijat-rajat-ylittavassa-opissa IMG 3680 600pxAC Hållbar Exportin Dan Jonasson ja Merenkurkun neuvoston Marianne Sjöström

Kestävä matkailu, vieraanvaraisuus, kansainvälistyminen ja yhteistyö olivat kärkiteemat 10.–11.5. järjestetyssä matkailualan seminaarissa, johon osallistui matkailualan yrittäjiä ja toimijoita Vaasan ja Uumajan seuduilta sekä Höga kustenin alueelta. Seminaarin järjestivät yhteistyössä Merenkurkun neuvoston hallinnoima Botnia-Atlantica -hanke Spotlight High-Low Coast, Effekt-hanke sekä AC Hållbar Export -hanke.

Suomesta seminaariin matkanneet osallistujat aloittivat teemojen käsittelyn Wasalinella 10.5. Dan Jonassonin opastuksella kestävän matkailun periaatteisiin. Jonasson muistutti, että kestävyys ei suinkaan ole uusi asia: esimerkiksi saamelaisten kulttuuri pohjaa luontoa kohtaan osoitettuun kunnioitukseen. Matkailu ei saa viedä paikalliselta yhteisöltä mitään. YK:n Global Sustainable Tourism Council on määritellyt kestävän matkailun kriteerit, joiden mukaan matkailua kannattaisi kehittää. Lisäksi Jonasson puhui turvallisuusseikoista, riskianalyysista ja rutiineista, ja muistutti, että tämän päivän matkailijat haluavat matkustaa paikkoihin, joissa heidän ei tarvitse pelätä.

Jonasson käsitteli myös esteettömyyttä ja erityistä tukea tarvitsevia ryhmien tarpeita sekä sitä, miten matkailupalveluja pitäisi näille ryhmille markkinoida. Esimerkkien voimin hän sai kuulijat vakuuttuneiksi siitä, että matkailussa tulee pitää huolta siitä, että se mihin on panostettu, toimii. Osallistujat saivat pohtia myös yritysten osuutta paikallisessa kehittämisessä.

Museon matka vieraanvaraiseksi

Seminaari jatkui torstaina Uumajassa, jossa joukkoon liittyi yrittäjiä ja matkailualan toimijoita Uumajan seudulta ja Höga Kustenin alueelta. Verkostoitumistauoilla sopivasti höystetyn päivän aloitti Västerbottenin museon tiedottaja-strategi Anki Berg, joka kertoi museon vieraanvaraisuuden kehittämisestä. Vieraanvaraiseksi pyrkiessä pitää ensin ymmärtää vieraanvaraisuuden merkitys ja sen jälkeen muuttaa asennetta ja käyttäytymismalleja sen mukaiseksi. Vastuun ottaminen ja sen saaminen asiakaspalvelutyössä on tärkeää, eivätkä museokävijät saa missään vaiheessa tuntea itseään unohdetuiksi.

IMG 3681 600pxVieraanvaraisuuteen kuulijoita perehdytti Västerbottens Museumin Anki Berg.

Västerbottenin museossa vallitsee ehdoton nollatoleranssi työkavereista ja työpaikasta rumasti puhumista sekä eläimiä ja museon ympäristöä huonosti kohtelevia vierailijoita kohtaan. Myös sisäiseen vieraanvaraisuuteen panostetaan – sillä osoitetaan kunnioitusta työkavereita kohtaan.

Bergin mukaan matkailuesitteet luovat usein korkeita ennakko-odotuksia. Haasteena onkin onnistua itse matkailukohteen houkuttelevuuden lisäämisessä siten, että markkinointi kuitenkin olisi uskottavaa. Tässä työssä hän painotti palautteen kysymistä asiakkailta: helppo kysymys ”mitä olisit tehnyt paremmin” antaa arvokkaita ideoita kehitystyöhön.

Toimitusjohtaja Anette Karlsson avasi incoming-yhtiö Haman Groupin toimintaa ja matkailun ”ravintoketjua” sekä ryhmämatkojen hinnoittelua. Matkailualan pitkäaikaisena ammattilaisena hän on erityisen kiinnostunut maiden ja alueiden rajat ylittävistä hankkeista, sitähän matkailu yli Merenkurkun ja Spotlight High-Low Coast juuri on.

Karlsson puhui kansainvälisen matkailun trendeistä: yksilöllinen matkustaminen ja vapaa-ajan matkustus lisääntyvät yritysmatkojen vähentyessä. Nykyään yritykset osallistuvat messuille kahden päivän ajan entisen jopa viikon sijasta ja tekniikka on mahdollistanut etäyhteydet, jolloin matkustukselle ei enää ole samanlaista tarvetta. Perinteisiä ryhmämatkoja Norjan Nordkappiin tehdään yhä, mutta ne ovat muuttaneet muotoaan ja vähenevät koko ajan. Sen sijaan lisääntymässä ovat special interest groups eli saman kiinnostuksen aiheen jakavien ryhmämatkailu. Ryhmissä matkustavat mielellään myös niin kutsutuilta uusilta markkinoilta tulevat matkailijat.

Karlsson Sjostroem Spotlight 400pxAnette Karlsson ja Marianne Sjöström

Matkailuyrityksen täytyy Karlssonin mukaan nykypäivänä myydä elämyksiään niin online-myyntinä kuin matkatoimistoidenkin kautta. Hän painotti sitä, miten tärkeää on ottaa kansainvälisten matkailijoiden tavat, mentaliteetti ja kulttuuriset käsitteet huomioon markkinoinnissa. Talven pimeys on etelämpää tulevalle pelottavaa, siksi revontulien ottaminen mukaan pohjoisen markkinointiin olikin täysosuma! Vinkkinä yrittäjille hän antoi, että ihmiset googlaavat matkakohteita omalla kielellään, ja siksi matkailuyrityksistä pitäisi olla tietoa löydettävissä yrityksen kohdemarkkinoiden kielillä. Haasteena matkailuyritysten toiminnassa ylipäänsä Karlsson näkee sesonkien kehittämisen, laaduntarkkailun, kestävyysajattelun ja kakkossuunnitelmien tekemisen huonon sään varalle.

Yhteistyö elintärkeää

Monen osallistujan mielestä päivän mielenkiintoisin puhuja oli Marcus Eldh, joka kertoi oman yrittäjätarinansa. Hänen yrityksensä Wild Sweden tarjoaa erilaisia päiväretkiä ja pidempiäkin luontomatkoja, joilla tutustutaan Ruotsin luontoon ja sen eläimiin. Kaiken a ja o on kestävyysajattelu. Esimerkkeinä hänen yrityksensä tarjoamista elämyksistä on hirvisafari sekä telttaretki, jolla tavoitteena on kuulla suden ulvontaa.

Eldh korosti alueen yrittäjien yhteistyötä kokonaisten elämyksien luomisessa ja antoi useita vinkkejä seminaarin kuulijoille, erityisesti tuotteiden paketoinnista. Miten hinnoitella esimerkiksi hiljaisuuden kokeminen luonnossa? Yrittäjien kannattaa hänen mukaansa panostaa kuljetuksiin ja myös niiden markkinointiin oikealla tavalla. Onlinevarausmahdollisuus on ehdoton, ja palautteen keräämistä asiakkailta ei saa unohtaa.

IMG 3707 600pxNeil Rogers ja Marcus Eldh

Neil Rogers kertoi esityksessään, miten Irlannin länsirannikon laskevat kävijämäärät oli määrätietoisella destination-brändityöllä saatu uuteen nousuun. Alue oli satoine eri brändeineen vielä kymmenisen vuotta sitten vaikea hahmotettava kuluttajille, joten työn tavoitteena oli luoda uusi selkeä kestävän matkailun yhteisbrändi, jonka alla eri alueet jatkavat matkailumarkkinointiaan ja toimintaansa. Lopputuloksena on Wild Atlantic Way. Näin laajassa yhteistyössä on hänen mukaansa erittäin tärkeää tarjota paikallisille tahoille ja tekijöille osallistumisen ja myös rahoitukseen osallistumisen mahdollisuutta.

Laajemmat matkailukohteiden markkinointiportaalit luovat unelmia, joiden tavoitteena on päästä matkoista haaveilevien valinnan loppusuoralle, mutta myymisen pitää Rogersin mukaan tapahtua eri sivustolla. Esimerkkeinä destination marketing -työstä hän mainitsi Travel Albertan sekä Norjassa tehdyn vastaavanlaisen työn Innovasjon Norgen sateenvarjon alla.

Uusia ideoita, mutta miten viedä niitä eteenpäin?

Seminaariin oltiin pääosin tyytyväisiä. Ideoita ja inspiraatiota kerääntyi matkalaukkuun kuin itsestään, ja rajat ylittäviä yhteistyökuvioita laitettiin alulle.

IMG 3715 600px

Suomesta seminaariin osallistuneet paluumatkalle lähdössä.

Yksi seminaariosallistujista oli Österbottens hantverk rf:n toiminnanjohtaja Malin Wälitalo-Palo. Hän kertoo nyt näkevänsä selkeämmin tarpeet sekä sen, minkä asioiden kanssa pitää tehdä työtä. Inspiraatiota toi erityisesti Marcus Eldhin esitys ja tämän liikeidea luonnon käyttämisestä tunteiden ja siten elämysten luomiseen – ja myymiseen matkailijoille. Kysymykseen vieraanvaraisuudesta Käsityön talo Loftetissa hän vastaa:

– Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta Loftetin rennosta ilmapiiristä ja iloisesta henkilökunnasta, hän kertoo. – Palautteen keräämistä on kuitenkin vielä syytä kehittää vieraanvaraisuuden kehittämiseksi.

Ruotsalaisten kävijöiden määrä lisääntyi Loftetissa jo viime vuonna, mutta kasvua haetaan yhä lisää.
– Haluamme saada myös lähikuntiemme matkailijat tutustumaan viihtyisään miljööseemme keskellä Vaasaa.

Bengt Wallinin yritys Höga Kusten Walkabout tarjoaa patikointiretkiä ja vaelluksia Höga kustenin alueella. Höga kusten jakaa maailmanperintöstatuksen Merenkurkun saariston kanssa ja on monelle suomalaiselle vielä suhteellisen uusi matkailualue. Wallin mainitseekin, että hänellä on tähän mennessä hänellä ollut lähes ainoastaan ruotsalaisia luontomatkailijoita mutta kansainvälistyminen on mielessä. Suomalaisiakin varmasti kiinnostaisi luontomatkailu jylhissä maisemissa Merenkurkun saariston aavojen, tasaisten maisemien vastapainoksi.

Wallinin mukaan seminaari oli hyvä ja se antoi uutta perspektiiviä sekä ideoita parannuksiinkin hänen yritystoiminnassaan. Hänkin piti Marcus Eldhin esitystä vaikuttavana, ja sai myös vaihtaa ajatuksia tämän kanssa.

– Muutamia uusia kontakteja solmin niin Uumajan seudulta kuin Vaasasta, yhteistyömahdollisuuksia terveyteen ja luontomatkailuun liittyen on siis ehkäpä tulossa.

Kysymykseen vieraanvaraisuuden merkityksestä Wallin vastaa, että vieraanvaraisuus on matkailuyrityksen toiminnassa ensiarvoisen tärkeää ja että on hyvä, että yrittäjiä muistutetaan siitä.

Spotlightin hankevetäjä Marianne Sjöström sanoo:
– Olen todella tyytyväinen, että pystyimme tarjoamaan optimaalisen seminaariohjelman, jonka ydinteemat vieraanvaraisuus, kansainvälistyminen ja kestävyys kulkivat punaisena lankana koko seminaarin läpi. Nämä teemat näkyivät kaikissa esityksissä, mikä osoittaa niiden tärkeyden matkailupalveluiden ja -toiminnan menestyksekkäälle paketoinnille. Minua ilahdutti suuresti nähdä osallistujien osallistuvan aktiivisesti keskusteluihin ja verkostoituvan, ja muutamilla on nyt myös suunnitelmia rajat ylittäväksi yhteistyöksi – nyt tuntuu siltä, että olemme tosiaan onnistuneet hankkeessamme!

Vastaavanlainen rajat ylittävä seminaari on suunnitteilla syksyksi 2017. Tuolloin Ruotsin puolelta matkataan Merenkurkun yli Vaasaan kuulemaan lisää matkailun trendeistä ja verkostoitumaan.

Intrerreg BA FI RGB

]]>
Mon, 22 May 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/valmiina-vientiin-matkailutoimijat-rajat-ylittavassa-opissa
<![CDATA[Vaasan seutu nostaa viestinnän kärjiksi energian, intohimon ja meren]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/vaasan-seutu-nostaa-viestinnan-karjiksi-energian-intohimon-ja-meren mokkeily vaasan sisasaaristo S6A2174 500pxEdellinen Vaasan seudun viestinnän strategia on vuodelta 2011, joten sen päivittäminen oli ajankohtaista. Uutta strategiaa on työstetty kevään aikana laajassa yhteistyössä, jossa ovat olleet mukana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Vaasan kaupunki ja VisitVaasa yhdessä korkeakoulujen sekä elinkeinoelämän kanssa.

Työryhmä on määritellyt viestinnän kohderyhmät, tavoitteet ja ydinviestit:

– Seutuviestinnän tärkeimmiksi tavoitteiksi on asetettu yritysten, työpaikkojen, työntekijöiden ja seudulle tulevien vierailijoiden määrän kasvu, ja sitä kautta saada seudulle lisää elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Viestinnän strategia toimii yhtenä työkaluna näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, kertoo työtä koordinoinut VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus.

Seudun viestinnän pääviesteiksi strategiassa määritellään energia, intohimo ja meri.

– Mielestäni ne kuvaavat hyvin seutua. EnergyVaasa ja alan yritykset johtavat luonnollisesti energiaan, intohimo puolestaan tarkoittaa uskallustamme innostua ja ratkaista globaaleja haasteita, yhteistyötä ja sen myötä pärjäämistä kansainvälisessä kilpailussa, kertoo strategiatyötä ohjannut Tuukka Turunen bränditoimisto Contiumista.

– Meri pääviestinä on itsestäänselvyys. Se tuli vahvasti esiin myös kevättalvella tekemässämme kyselyssä, jossa seudun asukkaat saivat listata alueemme vahvuuksia ja asioita, joita pitävät tärkeinä seudulle. Kaupungin rantojen kehittäminen on nyt kovassa myötätuulessa. Mereen liittyy tietysti myös ainutlaatuinen maailmanperintömme, kertoo viestintäpäällikkö Leena Forsén Vaasan kaupungilta. – Myös yli 50 avainhenkilöille tehdyissä haastatteluissa tämä nousi vahvasti esiin.

Katteluksen mukaan kaikki kolme pääviestiä limittyvät hienosti toisiinsa:

– Meri ja Merenkurkun luonto on muokannut meidän periksiantamatonta luonnettamme ja on siten perustana myös energiaklusterille ja sen monille innovaatioille. Eikä seudun menestystä tulisi ilman intohimoa ja uskoa omaan tekemiseen, sen näkee nyt käynnissä olevasta Gigafactory-pöhinästäkin, Kattelus hymyilee.

– Pääviesteistä intohimo kytkeytyy kaikkeen tekemiseen ja menestykseemme kansainvälisessä kilpailussa. Seudun kansainvälisyys ja seudulla käytettävät useat kielet tekevät meistä ainutlaatuisen yhteisön Suomessa, Forsén toteaa.

– Matkailijoiden ja muiden kävijöiden kautta seutua tehdään tutuksi ja houkutellaan uusia asukkaita. On paljon helpompi kuvitella muuttavansa kaupunkiin tai seudulle, jossa on jo aiemmin käynyt, muistuttaa VisitVaasan toimitusjohtaja Max Jansson. – Strategia auttaa meitä kohderyhmille suunnatussa viestinnässä ja markkinoinnissa pitämään kärkiviestit kirkkaana mielessä.

Lisätietoja

Mari Kattelus2
Mari Kattelus
Markkinointipäällikkö
+358 400 681 048
Seutuviestintä


Leena Forsén
viestintäpäällikkö
leena.forsen@vaasa.fi
040 635 0762

 

]]>
Fri, 19 May 2017 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/vaasan-seutu-nostaa-viestinnan-karjiksi-energian-intohimon-ja-meren
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa