<![CDATA[Vaasanseudun Kehitys Oy - RSS]]> http://www.vasek.fi/home/ <![CDATA[Ole asiantuntija, älä myyjä – tarjoa asiakkaalle ratkaisuja]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/ole-asiantuntija-ala-myyja-tarjoa-asiakkaalle-ratkaisuja IMG 2115 uusi versioMyyntikuiskaajaksi itseään tituleeraava Pasi Rautio, TuloksenTuplausToimisto Oy, aloitti vauhdikkaan myyntivalmennuksensa vahvalla väitteellä:

– 99 prosenttia teistä epäonnistuu myymisessä, koska yrittää liikaa.

Raution mukaan yrityksen tuotteiden ja palveluiden myymisen sijaan täytyy keskittyä siihen, miten voi asiakastaan auttaa ja luoda ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin. Rautio peräänkuulutti uudistautumista ja pyrkimään eroon ”kahviautomaatin ankeuttajista”, ihmisistä joilta löytyy ongelma jokaiseen esitettyyn ratkaisuun tai uudistukseen.

– Asiakkaat eivät tarvitse tuoteominaisuuksien luetteloa, niitä kaipaavat vain suomalaiset insinöörit. Asiakas halua kuulla tarinoita ja sitä, miten sinä voit häntä auttaa. Ja tarina alkaa aina verkosta, eli kotisivujen pitää olla kunnossa. Kotisivuilta täytyy löytyä mitä ja kenelle myydään, myös ne hinnat ja mitat. Henkilöt ovat osa tarinaa, joten myös myyjien naamat ja yhteystiedot on löydyttävä, Rautio luettelee.

Raution mukaan sosiaalisesta myynnistä (social selling) on jauhettu jo vähän kyllästymiseen asti, mutta muistuttaa kuitenkin, että on tärkeää hyödyntää sosiaalisen median kanavat ja toimia siellä missä ne omatkin asiakkaat ovat.

– BtoB myyjä helposti miettii, ettei näitä rautaisia hilavitkuttimia jossain Facebookissa myydä, mutta niin vaan se suomalainenkin insinööri on ihminen ja pyörii vapaa-ajallaan siellä naamakirjassa, samoin kuin 2,7 miljoonaa muutakin suomalaista joka viikko.

yleiso RautioRautio vannoo mainosten ja markkinoinnin kohdistamisen nimeen ja kieltää ehdottomasti tekemästä ”kylmäsoittoja”.

– Panosta kohdistettuihin sähköposteihin ja puhelinsoittoihin, älä lähettele massapostia kenelle sattuu. Yritä viestilläsi erottua joukosta. Sain juuri äsken viestin LinkedIniin otsikolla ”Treffit”. Kyllä kuulkaa kiinnosti poikkeava otsikko, ja tietysti avasin viestin heti! Ihan sellaiset ajattelemani treffit eivät ole luvassa, mutta tapaaminen kuitenkin, hän hymyilee.

– Kirjoita ytimekäs viesti ja liitä mukaan vaikkapa videolinkki, joka vie juuri tälle asiakkaalle räätälöityyn videoon. Henkilökohtainen ote on tärkeää. Tekstitä video tarvittaessa kohdemaan kielelle, eikä sitä maailman selkeimmän suomalaistyyppisen rallienglanninkaan käyttöä kannata missään nimessä pelätä, Rautio vakuuttaa.

Kun henkilökohtainen tapaaminen asiakkaan kanssa on saatu, neuvoo Rautio keskittymään asiantuntijarooliin ja siihen, miten voi asiakasta auttaa ja mitä ratkaisuja voi tarjota.

– Ei myöskään saa pelätä kauppojen menettämistä. Jos tarjoat asiakkaalle säkillisen ideoitasi, ja se perhana menee ja ostaa kuitenkin muualta, silloin on hyvä myöntää, että ehkä oli hyväkin, ettei kauppoja syntynyt. Huonoon asiakkaaseen keskittyminen vie aikaa siltä, että koettaa etsiä niitä hyviä asiakkaita.

Rautio painottaa, että myynti on aina kuuntelua ja keskustelua, asiakkaan tarpeiden ja ongelmien selvittämistä ja niiden ratkaisemista. Luottamuksellisen suhteen rakentaminen ja aitous on tärkeää.

– Ole läsnä koko ajan ja keskity kuuntelemaan asiakasta. Vastaväitteet kysymykseen ”kuinka paljon laitetaan tulemaan” kumpuavat usein siitä, ettei myyjän persoona miellytä, tietoa päätöksen tueksi on liian vähän tai pöydän päässä on väärä ihminen. Näihin kaikkiin täytyy myyjän löytää ratkaisu: peilaa omaa käytöstäsi ostajan olemukseen ja tyyliin, anna lisää tietoa tai etsi oikea ihminen neuvottelukumppaniksi.

– Äläkä tyydy ikuisiksi ajoiksi kieltävään vastaukseen. Nyt saatu ”ei” voi tarkoittaa sitä, että myöhempänä ajankohtana on parempi mahdollisuus. Palaa asiaan myöhemmin uudelleen.

Pohjala RautioPasi Raution myyntikoulutus oli kick-off Nordic Gateway -hankkeen PopUp Bodö -projektille. Luvassa on vielä neljä valmennustilaisuutta ennen lokakuun myyntireissua Norjan Bodöhön.

– Seuraava tilaisuus on jo 17.5. VASEKilla, silloin aiheena vientimarkkinoille valmistautuminen ja liike-elämän kulttuurierot, senior business advisor Lasse Pohjala kutsuu.

Lue lisää Nordic Gateway -hankkeen valmennustilaisuuksista

 

Lasse Pohjala
Lasse Pohjala
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Sijoittautuminen ja kansainvälistyminen; Tontit ja toimitilat

 

EU EAKR FI vertical 20mm rgbVipuvoimaaEU 2014 2020 rgb

 

]]>
Mon, 23 Apr 2018 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/ole-asiantuntija-ala-myyja-tarjoa-asiakkaalle-ratkaisuja
<![CDATA[Kalle’s Inn on vuoden kotimainen matkailuyritys – ”Suuri kunnia koko seudulle”]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/kalles-inn-on-vuoden-kotimainen-matkailuyritys-suuri-kunnia-koko-seudulle KallesInn2Kotimaan Matkailu -messuilla Tampereella on tänään julkistettu mustasaarelaisyritys Kalle’s Innin valinta vuoden kotimaiseksi matkailuyritykseksi.

Raadin valintaperustelut kuuluivat seuraavasti: ”Yritys on uudistunut hienosti viime vuosina, erityisesti merellisten majoitusprismojen muodossa, jotka ovat esimerkiksi japanilaisten matkailijoiden suosikkikohteita. Kalle’s Inn on sijoittanut roimasti liiketoimintaansa viime vuosina ja sillä on halu kasvaa ja investoida jatkossakin. Erityisesti kansainvälisille matkailijoille ympärivuotisia elämyksiä tarjoavia yrityksiä on rannikolla vielä vähän, joten raadin mukaan Kalle’s Innissä onkin selvää pioneerihenkeä.”

Siellä missä meri aukeaa

Yli 30 vuotta toiminut Kalle’s Inn sijaitsee Raippaluodon Klobbskatissa, siellä missä tie päättyy ja meri aukeaa. Aivan meren rantaan valmistui syksyllä 2017 lasiseinäisiä Prisma-yöpymismökkejä kahdeksan kappaletta. 18-neliöisissä moderneissa mökeissä on kaksi vuodetta ja suihku sekä ilmastointi. Jokaisesta mökistä aukeaa merinäköala kolmeen suuntaan, ja mökit on sijoitettu siten, että ne tarjoavat myös yksityisyyttä.

–Ainutlaatuisuus on aina avain, riippumatta siitä millä alalla olet. Ympäristö täällä on ainutlaatuinen, vastaavia paikkoja ei löydy muualta. Kun siihen liitetään korkealuokkaiset palvelut ja gourmet-ruoka, niin ei voi muuta kuin voittaa. Tarjoamme vain parasta mahdollista laatua, toimitusjohtaja Freddi Skott kertoo.

Luonnonläheinen elämyksellinen yöpyminen on herättänyt paljon paikallista kiinnostusta. Tärkein asiakaskunta yritykselle on alueen kansainväliset yritykset, joiden osuus asiakkaista on ollut merkittävä, mutta nyt tämä on muuttumassa, sillä yksittäisten matkustajien osuus kasvaa koko ajan.

– Asiakkaat myös palaavat uudelleen lasitaloihin yöpymään, sillä yritysasiakkaidemme vieraat ovat aina uusia, ja myös yöpyminen aivan meren äärellä on täysin erilainen elämys eri vuodenaikoina. Nyt edessämme on ensimmäinen kevät ja kesä, jonka yöpyjät voivat kokea.

Kunnia koko Vaasan seudulle

KallesInnVisit Vaasan toimitusjohtaja Max Janssonin mukaan Kalle’s Innin valinta vuoden kotimaiseksi matkailuyritykseksi on suuri kunnia koko Vaasan seudulle:

– Tämä on todiste siitä, että seudulla ollaan siinä kovimmassa luokassa, kun tarkastellaan kotimaan matkailutuotteita. Kalle’s Innin tuote on toimiva ja sopii kaikille kohderyhmille. Tämän palkinnon myötä yrityksen saama näkyvyys generoi näkyvyyttä koko seudulle ja erityisesti Merenkurkun maailmanperintöalueelle.

Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin matkailualan projektipäällikkö Peter Källberg iloitsee siitä, että Skott on uskaltanut investoida ja ottaa riskin. Hän toivoo, että tämä inspiroisi myös muita seudun matkailuyrittäjiä.

– Skott lähti ennakkoluulottomasti mukaan hallinnoimaamme yritysryhmähankkeeseen. Archipelago Attractions -hankkeessa on mukana neljä yritystä ja tarkoituksena on yhdessä rakentaa matkailijoille kokonaisuus, johon kuuluu majoituksen lisäksi ohjelmapalveluita.
Janssonin ja Källbergin mukaan vastaavia elämyksiä tarvitaan seudulle lisää:

– Kalle’s Innissä yhdistyvät korkealaatuiset palvelut ja Merenkurkun ainutlaatuinen luonto. Paikka on todellinen elämys kaikille riippumatta siitä mistä tulee ja mikä vuodenaika on!

Vuoden kotimaisen matkailuyrityksen valitsivat: Anne-Marget Hellén, Turku Touring / Suoma ry; Jari Ahjoharju, Visit Tampere; Kristiina Hietasaari, Visit Finland; Mari Noromies-Wahl, Forssan kaupunki sekä Tanja Järvensivu, Tampereen Kauppakamarin Matkailu- ja kongressivaliokunta.

Lisätietoja

Freddi Skott, Kalle’s Inn
freddi.skott@kallesinn.com
040 830 8874

Peter Källberg, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
peter.kallberg@vasek.fi
040 844 2058

Max Jansson, Visit Vaasa
max.jansson@visitvaasa.fi
040 533 5083

 

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpilippu ja tunnuslause 300px

 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/kalles-inn-on-vuoden-kotimainen-matkailuyritys-suuri-kunnia-koko-seudulle
<![CDATA[Palveluntuottajille - Henkilökohtaisen budjetin kokeilu Pohjanmaalla 2018]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/palveluntuottajille-henkilokohtaisen-budjetin-kokeilu-pohjanmaalla-2018 vaasa ruukinkartano katja losonenNärpiön, Pietarsaaren ja Vaasan sosiaali- ja terveystoimet kokeilevat Pohjanmaalla henkilökohtaisen budjetin käyttöä ikääntyneiden henkilöiden palveluiden toteuttamisessa. Pohjanmaan kokeilussa kohderyhminä ovat yli 65-vuotiaiden asiakkaiden omaishoitajat sekä kotona asuvat, monia eri palveluja tarvitsevat ikäihmiset.

Kokeilun tarkoituksena on luoda toimintamalli Henkilökohtaisen budjetin käyttöön tulevassa Pohjanmaan maakunnassa. Tämä kokeilu antaa ikääntyneille henkilöille mahdollisuuden elää omannäköistä elämää ja vaikuttaa käyttämiinsä palveluihin. Kokeilu mahdollistaa palveluntuottajille joustavien, asiakkaiden tarpeista lähtevien palveluiden kehittämisen ja tuottamisen.

Henkilökohtaisen budjetin kokeiluun haetaan 40 henkilöä, joilla on oikeus käyttää sosiaali- ja terveydenhuoltolainsäädännön mukaisesti erilaisia hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä tukevia palveluita.

Palveluntuottaja tai palveluntuottajaksi aikova ilmoittaudu kokeiluun mukaan viimeistään 30.4.2018!

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/palveluntuottajille-henkilokohtaisen-budjetin-kokeilu-pohjanmaalla-2018
<![CDATA[VASEKin uusi hallitus valittu – yhtiön 15. toimintavuosi jatkuu tiukoissa talousraameissa]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/vasekin-uusi-hallitus-valittu-yhtion-15-toimintavuosi-jatkuu-tiukoissa-talousraameissa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 16.4.2018 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:

varsinainen jäsen  kunta/taho  varajäsen   
Tomas Häyry Vaasa Susanna Slotte-Kock
Rurik Ahlberg Mustasaari Mikael Alaviitala
Janne Laine Laihia Minna Niemi
Mats Brandt Maalahti Håkan Knip
Miko Heinilä Isokyrö Pirkko Viljanmaa
Christina Båssar Korsnäs Marcus Nordmyr
Mikko Ollikainen Vöyri Göran Westerlund
Pasi Tuominen teollisuus Juha Häkkinen
Maria Norrlin-Asplund pk-sektori Björn Helsing
Reijo Lidman pk-sektori Antti Romu
Annukka Jokipii korkeakoulut Tauno Kekäle

 

Vaasan yliopiston vararehtori Annukka Jokipii korkeakoulujen edustajana on uusi jäsen VASEKin hallituksessa, samoin hänen varajäsenensä VAMKin rehtori Tauno Kekäle. Maria Norrlin-Asplund pk-sektorin edustajana siirtyi varajäsenen paikalta varsinaiseksi jäseneksi ja hänen varajäsenekseen tuli Björn Helsing. Uusia varajäseniä ovat myös Minna Niemi (Laihia) ja Marcus Nordmyr (Korsnäs).

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Tomas Häyry, ja hallituksen sihteerinä ja esittelijänä toimii vt. toimitusjohtaja Stefan Råback.

– Käynnistimme viime vuoden lopulla merkittävät säästötoimenpiteet suurehkon alv-maksun johdosta. Taustalla on tulkinta kuntien perusrahoituksen arvonlisäverokäytännöstä, johon liittyen odotamme vielä keväällä lopullista ratkaisua Helsingin hallinto-oikeudelta,  Stefan Råback sanoo.

– Tavoitteenamme on kuitenkin jatkaa ja kehittää yhtiön toimintaa kaikilla keskeisillä tehtäväalueilla säästötarpeista huolimatta ja tässä ollaan onnistuttu hyvin. Vuonna 2017 kokonaisliikevaihto nousi 2 622 865 euroon, jossa oli kasvua 17,9%. Vuoden 2017 osalta saavutimme 7 915 euron positiivisen tuloksen, Råback jatkaa.

Uusyrityskeskus Startiassa yritysperustannassa lähestyttiin ennätyslukemia, mutta vuoden 2010 ennätyksestä jäätiin hieman. Kasvua oli kuitenkin vuoteen 2016 verrattuna 24,6 % ja uusia yrityksiä avullamme perustettiin Vaasan seudulle 197 kpl.

Myös yritysten omistajan- ja sukupolvenvaihdosten osalta kulunut vuosi oli myös erittäin vilkas, yhteensä 79 asiakasyrityksen osalta saatiin prosessi valmiiksi. Yritys- ja asiakaskontaktien määrä VASEKilla ja Startiassa kasvoi kokonaisuutena hieman eli 3,2 %. Annetun asiakaspalautteen mukaan lähes 95 % vastanneista suosittelisi palveluita muille.

Hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyry kommentoi vuosikertomuksessa:

– Vuoteen 2018 lähdemme uudella tiimillä ja tartumme seutuviestinnän strategiassa mainitulla intohimolla eteemme tuleviin haasteisiin.

– Meillä on pitkälti vakiintunut toiminnallinen kokonaisuus yrityspalveluiden, aluekehityksen ja seutuviestinnän puitteissa. Näiden painopisteidemme osalta huomioimme muutokset ja uudet kehitystarpeet nopeasti ja joustavasti eri sidosryhmiemme toiveiden pohjalta, Råback päättää.

VASEKin vuosikertomus 2017

Lisätietoja
vt. toimitusjohtaja Stefan Råback, 050 590 2525
hallituksen puheenjohtaja Tomas Häyry, 040 540 5412

 

]]>
Wed, 18 Apr 2018 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tiedotteet/vasekin-uusi-hallitus-valittu-yhtion-15-toimintavuosi-jatkuu-tiukoissa-talousraameissa
<![CDATA[Numerot kertovat – tuloslaskelma ja tase tärkeässä roolissa yrityskaupoissa]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/numerot-kertovat-tuloslaskelma-ja-tase-tarkeassa-roolissa-yrityskaupoissa Sari yleisoProjektipäällikkö Sari Saarikoski toivotti osallistujat tervetulleiksi

Asiantuntevalla opastuksella jokainen voi oppia tulkitsemaan yrityksen tuloslaskelmaa ja tasetta. Erityisen tärkeää numeroiden taakse pureutuminen on silloin, kun on ostamassa tai myymässä yritystä. Valmisteltu omistajanvaihdos -hankkeen järjestämässä Omistajanvaihdosillassa 10.4. Mustasaaren Sulvalla paikallaolijat saivat kuulla Niina Asujamaan, Viicon ja Benita Ölingin, EY opastukset aiheesta.

Niina Asujamaa
Niina Asujamaa

Asujamaa muistutti, että yrityskaupan toteuttamistapaan vaikuttaa se, mikä on ostettavan yrityksen yhtiömuoto. Ja yrityskaupan toteuttamistavalla on merkitystä sille, mitä taseesta kannattaa tarkastella:

– Kun myydään toiminimeä, kyseessä on liiketoimintakauppa ja yritystä jatketaan eri y-tunnuksella, silloin myös yrityksen velat jäävät myyjälle. Henkilöyhtiötä myytäessä kyseessä voi olla liiketoimintakauppa, mutta myös osuuden myyminen, siinä tapauksessa y-tunnus säilyy, ja vastuut ja velat siirtyvät uudelle omistajalle. Myös osakeyhtiön liiketoimintaa ostettaessa vaihtoehtoina ovat sekä liiketoimintakauppa että osakkeiden hankinta. Jälkimmäisessä tapauksessa toimintaa jatketaan samalla Y-tunnuksella ja kaikki vastuut ja velat säilyvät.

Sekä Asujamaa että Öling luettelivat esityksissään monia huomion arvoisia seikkoja tuloslaskelmasta ja taseesta:

– Vastaavaa-puolella on kehitysmenoja, mutta onko niillä myös tulotuotto-odotuksia? Aineettomia oikeuksia voi olla esimerkiksi CRM- tai ERP-järjestelmät, siirtyvätkö ne uudelle omistajalle, jos kyseessä on esimerkiksi liiketoimintakauppa? Rakennuksista ja kiinteistöistä on pyydettävä aina riippumattoman kiinteistönvälittäjän arvio, sillä vanhan rakennuksen tasearvo voi olla pieni, mutta nykyinen käypä arvo voi sijainnin vuoksi olla hyvinkin korkea, Asujamaa luettelee.

Benita Oling
Benita Öling

Öling muistuttaa myös, että myyjän kannattaa aina miettiä, kannattaisiko kiinteistön eriyttäminen omaksi kiinteistöosakeyhtiöksi:

– Myyjä saisi siten kiinteistöstä vuokratuloja, jos uusi yrittäjä jatkaa samoissa tiloissa toimintaa. Ostajan puolestaan täytyy selvittää, onko hänellä mahdollisuutta saada rahoitusta molempiin, sekä kiinteistön että liiketoiminnan ostamiseen?

Asiantuntijat suosittelevat myyjälle kattavan kalustoluettelon laatimista ja tarvittavien hinta-arvioiden hankkimista. Vaihto-omaisuuden eli varaston osalta ostajan kannattaa aina varmistaa sen kuranttius eli käyttökelpoisuus.

– Saamisten osalta myyjän kannattaa kirjata selkeät luottotappiot pois myyntisaamisista, ja tietysti on asianmukaista informoida ostajaa, jos saamisiin liittyy luottotappioriskejä. Samoin on tarkistettava, että käteiskassan suuruus todella vastaa taseeseen merkittyä summaa, Asujamaa muistuttaa.

Taseen vastattavaa-puolelta tärkein tieto on luonnollisesti oma pääoma. Molemmat asiantuntijat painottavat, että negatiivinen oma pääoma on aina hälytysmerkki. Negatiivinen oma pääoma kertoo, että toiminta on ollut pitkään tappiollista ja silloin yrityksellä on hyvin todennäköisesti myös maksuvaikeuksia. Toisaalta toiminimiyritys voi olla kannattava, vaikka oma pääoma on negatiivinen, yrittäjä on vaan tehnyt yksityisottoja eli nostanut itselleen "palkkaa" enemmän kuin yritys on tuottanut.

Öling kehottaa ostajaa selvittämään huolella ostattavan yrityksen velat: mitkä ovat laina-ajat, lainan ehdot, korot ja vakuudet. Myös rasitustodistukset ja kiinnitykset on selvitettävä.

– Ja tuloslaskelma kolmen vuoden ajalta auttaa selvittämään yrityksen kannattavuuden ja kulurakenteen. Mahdollisten poikkeamien syyt on selvitettävä huolella. Osakeyhtiöiden osalta on tärkeää tietää mikä on ollut omistajan palkka? Onko se nostettu palkkana vai osinkoina, sillä se vaikuttaa kannattavuuden tarkasteluun.

Yritystä myytäessä on tärkeää laittaa yritys ajoissa myyntikuntoon. Eli valmistautua yrityskauppaan. Asiantuntijat muistuttavatkin miettimään, onko yrityskaupan ajankohta oikea, jos yrityksen tulos on negatiivinen. Olisiko mahdollista siirtää kauppaa, kunnes tulos näyttää paremmalta? Silloin olisi ehkä mahdollista saada korkeampi hinta yrityksestä. Ja se myös houkuttelisi enemmän ostajaehdokkaita.

Ostajia he muistuttavat kilpailutilanteen ja asiakasrakenteen selvittämisestä. Merkittävää on myös tietää henkilöstön osaamisprofiili ja ikäjakauma.

– Ja kun arvioi yrityksen tulontuottokykyä, on otettava myös huomioon oman yksityistalouden rahantarpeet. Näitä on tarkasteltava kokonaisuutena. Onko yrityksestä nostettavissa palkkaa niin paljon, että yrittäjä selviää omasta asuntolainastaan?

Tärkeimpänä viestinä Ölingillä ja Asujamaalla on ostajille ja myyjille se, että asiantuntijan apua kannattaa aina hakea.

Varaa aika VASEKin tarjoamaan maksuttomaan omistajanvaihdosneuvontaan

Niina Asujamaan esitys

 

Sari Saarikoski kuva rajaus2
Sari Saarikoski
Yritysneuvoja
+358 40 558 6058
Yritysneuvoja, Vaasa hyvinvointialan yrittäjyyden asiantuntija projektipäällikkö, Valmisteltu omistajanvaihdos

ELY LA01 Logo FI B3 RGB 200px 72dpilippu ja tunnuslause 300px

]]>
Wed, 18 Apr 2018 00:00:00 +0300 http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/uutiset/numerot-kertovat-tuloslaskelma-ja-tase-tarkeassa-roolissa-yrityskaupoissa
<![CDATA[Yritysneuvoja tavattavissa Isossakyrössä]]> http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin päätehtävä on antaa yritysneuvontaa seudun yrityksille. VASEKin yritysneuvojilta saa apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Isonkyrön yritysten toiminnan kehittämisen tukena ja apuna ongelmissa toimii yritysneuvoja Antti Alasaari. Hän on yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tavattavissa Isonkyrön kunnantalolla kerran kuussa.

– Poikkea kunnantalolle tervehtimään tai varaa etukäteen aika tapaamiselle, kehottaa Alasaari.

– Voin myös tulla yritykseen vierailulle ja keskustelemaan yrityksen toiminnasta ja kehittämisestä. Soita, niin sovitaan sopiva aika ja paikka!

Antti Alasaari
Antti Alasaari
Yritysneuvoja
+358 44 512 6613
Aloittavat yritykset, maaseutuelinkeinot, metalliala Kyrönmaa

]]>
http://www.vasek.fi/vaasanseudun-kehitys-oy-vasek/viestinta/tapahtumat/yritysneuvoja-tavattavissa-isossakyrossa